No menu items!

Care comunitate?

Acelasi autor

Cine e sinele? (sau o analiză post-structuralistă a homofobiei)

Trăim într-o lume pur axată pe un sistem binar. Adică cei șapte miliarde de oameni își trăiesc viața strict raportați la paradigma Sinele versus...

Compromis (în tonalitate postmodernă)

E foarte ciudat cum toată lumea are pretenții mari când vine vorba de acel cineva. Poate că, de cele mai multe ori, acele pretenții...

ManIfest

E destul de târziu, e aproape ora trei, poate că o să fie altă oră când citești sau când se publică. Probabil că n-ar...
Sam
Sam
Iubesc viața, frumosul, tigările, cafeaua, carțile, arta și oamenii. Mă plimb mult, excesiv de mult, zâmbesc și fur priviri. Sunt un om cu mulți monștrii, dar, în cei 25 de ani ai mei, cred că m-am cam împrietenit cu toți.

Azi noapte în timp ce mă întorceam acasă de la o ieșeală obișnuită cu niște prieteni am ajuns să trag niște concluzii. Vedeți voi, ea era la volan, asculta niște Metalica, eu fredonam și mă uitam distant pe geam gândindu-mă că sunt singur. Comunitate? Ce-i aia?

Ea este acum viitoare soție a unui prieten, ea este cea mai bună prietenă a mea, ea este confidenta mea… și totuși sunt singur. De multe ori mă gândesc că mi-ar plăcea să am cu cine să discut niște treburi ce mă frământă de mult timp, numai că, uneori, ea nu are chef neapărat să asculte problemele mele. Și atunci mă întreb: Unde sunteți? Pe unde vă ascundeți? Prin ce colțuri întunecate de stradă vă duceți veacul?

Cumva simt că noi ne-am ascuns într-atât de mult încât ne este aproape imposibil să ne mai întâlnim. Sigur, sunt aplicații, sunt tot felul de situri, de baruri și de discoteci, dar de cele mai multe ori acolo se caută un sex rapid și anonim. Oare nu mai are nimeni nevoie și de o simplă conversație? O dezbatere poate la o bere, unde să poți vedea omul, nu să vorbești cu un ecran și cu un piept făcut sau cu o pereche de picioare păroase.

Am încercat de atât de multe ori să-mi fac conturi pe grindr, hornet, până și pe romeo și vă zic absolut nu căutam acel hook-up de care ziceam. Voiam doar să pot să vorbesc cu d-ăștia de-ai mei. Însă mereu am avut aceeași conversație:

Eu: Salut!

El: Activ sau pasiv?

Eu: Nu caut sex, vreau doar să vorbesc.

El: Mergi la terapeut atunci.

Mă întreb, de când în comunitatea noastră nu mai este loc de o conversație? Vă întreb pe voi: voi n-ați avut niciodată dorința aia de a pierde vremea la o bere, vin, suc, ceai, cu oameni de-ai voștri? Sigur, prietenii sunt buni, m-au ajutat mult și pe mine, dar uneori, pur și simplu vreau să stau în compania unor oameni care știu instinctiv despre ce vorbesc, care, până la urmă, îmi seamănă.

Și atunci, din nou vin eu cu întrebări stupide. Oare așa e viața în comunitate? Dacă ai noroc să ai prieteni ca tine bine, dacă nu, suge-o!, că oricum n-ai șansă să-ți faci fără să-i treci înainte prin pat? Chiar nu mai știu ce să cred. E foarte posibil să fim toți, sau majoritatea, mult prea precauți, și acesta să fie motivul. Însă atunci, tot eu vin și zic, unde e precauția asta când X iese la agățat? Sau atunci, în focul pasiunii nu mai ne gândim la precauție?

Ea (de la volan): Ce ai?

Eu (îi răspund sec): Nimic.

Ajung acasă, intru pe blog, și aceeași liniște ca cea de pe străzi.

9 COMMENTS

 1. Ești încă mic. Vei cunoaște mulți oameni, care au ceva în comun cu ceea ce faci tu sau ești tu (mai mult sau mai puțin). Vei întâlni de exemplu, la un curs de… fotografie (să zicem că adori arta fotografică) un tip mișto care îți place. Probabilitatea ca el să fie interesat de tine,, într-un fel sau altul, de tine, este mai mare decât în cazul în care te-ai întâlni să spunem cu unul de pe Grindr, unde, da, în mare procentaj, se caută sex. Dar sunt sigur că printre aceia care caută sex mai sunt și alții care caută oameni. Nu există reguli generale în funcție de accesarea unui website… Online-ul este metoda de agățat, nu neapărat metodă de futut, dacă discutăm doar despre aspectul sexologic al internetului. Trebuie doar să fii sigur de ceea ce îți dorești. Dar mai sunt o grămadă de alte ocupații în afară de statul toată ziua pe Romeo și observat câți obsedați sexuali sunt acolo și, mai ales, care ar fi cel mai atrăgător dintre ei. Și eu sunt obsedat sexual, dar îți jur că nu am provocat nimănui nici o rană. Rănile sunt provocate de noi înșine.
  Mergi în cluburi cu muzica ce-ți place, mergi în locuri în care se fac lucrurile care îți plac, adunări sau mulțimi de oameni care au ceva în comun cu ceea ce îți place ție! Și ai să găsești destui oameni care vor dori să te cunoască. Fie că or avea sau nu și ei cont pe Romeo. 🙂

 2. Situatia face ca eu chiar sunt pasionat de arta fotografica. Sigur n-am ajuns inca la a genera un venit continuu, dar i’m getting there.

  Si cu toate astea n-am dat inca de fotograful ala de care zici. Drep e ca nici nu caut neaparat. Nu combin businessul cu placerea… Poate ar trebui.

  In fine, ce ma framanta pe mine e treaba asta cu esti tanar, esti mic. Eu sincer incep tot mai mult sa am impresia ca imi trece timpul. Ma simt asemeni unei portocale ce sta pe raft si n-o ia nimeni. Bine, asta in ideea in care simte si portocala ceva.

  E tarziu, n-are sens ce zic. Dar hei, multam de citire.

 3. Sam eu te inteleg, intr-un timp m-am simtit si eu ca tine… si mi-a fost destul de greu. Dar daca vrei sa comunici, de ce nu ai inceput tu o discutie cu cineva, oricine doresti tu, ca sa vezi daca duce undeva… si nu pe romeo si alte situri… mingea tot timpul e la tine in cazuri dinastea si daca vezi ca iti e aruncata inapoi atunci poti sa o arunci altcuiva
  zic si eu !!!! eu sunt mic, prost si naiv…
  😛
  :))

 4. Te inteleg perfect. Oricat de clar ai scrie in profil ca doresti strict socializare, amicitie, nu sex/relatii, 98%din mesajele primite se refera la propuneri sexuale, 1%-pare ca nu, dar speranta e acceasi. Mai ramane un procent pentru speranta ta : ))). Adica asta e cazul meu…

 5. Da fix asa cum zici se intampla….uneori ai chef doar sa te simti bine sa razi ,sa te plimbi dar cu cine ?
  Prieteniile sunt rare dar de durata daca gasesti omul potrivit ca asa relatiile tin cat tin si apoi se termina dar un prieten bun ramane tot timpul nu se pierde (bn acum vorbesc la general rar se gaseste un om adevarat cu care sa legi o prietenie).

 6. Sam, o parte din comunitate mai iese la CARE Cafe, pe Olari 8. Impresia ema este ca s-a facut o mica traditie de intalnire joia acolo, dupa ora 18:00. Join us, we have silva neagra 🙂

 7. Salutare,
  cu cei din comunitate te poti intalnii la CARE Cafe, pe Olari 8; la MACAZ, pe Moșilor 106; la Tiraj, pe Doctor Paleologu 26 (locatia asta undeva prin primavara) si mai ai posibilitatea de-a te intalnii cu oameni din comunitate la grupul de suport de la Accept.

Comments are closed.

Vezi si...

Respectul și iubirea…

La viața mea m-am indragostit de trei ori. Prima experiență n-o pot numi "iubire", a fost un fel de fantezie de adolescent, dar a fost prima dată când am luat cunoștiință cu sentimente de asemenea intensitate. Eram în gimnaziu și îmi plăcea de un băiat cu patru ani mai mare...

Articole din aceeasi categorie