No menu items!

Facem sex, dragoste, sau devenim asexuaţi?

Acelasi autor

Bad Karma?

Nu vi s-a întâmplat niciodată ca toate lucrurile să vă meargă nasol, şi să vă întrebaţi "Da' ce rău am făcut, mă, în altă...

Tu cum ai fost în adolescenţă?

Ca persoane LGBT, multora dintre noi nu ne-a fost uşor să trecem prin adolescenţă şi prin pubertate "ca raţa prin apă" din N motive:...

Nouă ani de la abrogarea Articolului 200. Şi totuşi, parcă el încă dăinuie…

Articolul 200 din Codul Penal al României interzicea atât relaţiile homosexuale de orice fel, a căror urmare ar putea cauza revolte publice, cât şi...

Relaţiile deschise – Da sau Nu?

O relaţie deschisă, aşa cum probabil ştiţi, se referă la fidelitatea sentimentală/emoţională dintre doi parteneri, care însă au căzut de acord să-şi dea frâu...

Tipuri de gay in România… dar nu numai.

Ştiu că s-a mai scris un articol asemănător acum ceva vreme care avea ca scop clasificarea persoanelor gay din România după criterii fizice/morale, dar...

În ziua de azi, mulţi confundă expresia “a face sex” cu  “a face dragoste”. Sunt două noţiuni total diferite, cu toate că ambele au la bază acelaşi lucru, şi anume contactul sexual între două (sau mai multe, mai ştii…) persoane. Sexul încă este considerat un subiect Tabu în România (şi nu numai), ceea ce înlesneşte interpetarea greşită a acestuia.

Trăim într-o lume în care înstinctul primează, iar sexul, de ce să nu recunoaştem, a ajuns pe aceeaşi “scară” cu nevoia de a bea şi a te hrăni. Ne lăsăm conduşi de dorinţe, până când uităm că nu totul se rezumă la ele şi că este şi o latură sentimentală care are rostul ei. Că dacă nu era, ne-am fute ca iepurii până nu ne-ar mai putea ţine planeta.

Sexul se poate practica cu oricine: cu vânzătoarea de la aprozar, cu partenerul de afaceri al lu` taică-tău sau cu o blondă pierdută-n spaţiu pe care ai văzut-o sâmbătă seara într-un bar, lingând lasciv o gură de pahar şi jucându-se cu părul şi care ţi-a cerut număru` cu jumate de gură, trotilată de aburii alcoolului. Cam asta ar fi definiţia mai puţin formală a sexului, în timp ce “a face dragoste” se referă la momentul în care ai un contact sexual cu cineva pe care îl iubeşti, cu care ai o conexiune sufletească şi cu care sexul nu constă doar în frecat, frecat şi… spuff.

Partea nasoală intervine atunci când unii imbecili se folosesc de cuvinte doar ca să ţi-o-ndese. E cea mai parşivă metodă de a obţine ceva de la cineva, şi de obicei are efect la persoanele cu intelect scăzut, dar mai sunt şi cazuri în care mincinosu` chiar îşi ştie meseria. Să fim serioşi, e nevoie de o cantitate industrială de tupeu şi nesimţire ca să-i spui cuiva de la prima întâlnire că-l iubeşti şi că vrei să vezi dacă şi la pat vă potriviţi.

Se tinde spre o lume în care relaţiile platonice şi căsătoriile vor fi la ordinea zilei, unicul lor scop fiind acela de a perpetua specia. Se tinde spre asta pentru că în ultimul timp nu se mai pune accent nici pe sentimente şi nici pe calităţile care ar trebui investite într-o relaţie. Uită-te în jur, şi o să vezi cupluri ţinându-se de mână, iar în momentul în care tipa îşi caută un şerveţel să-şi sufle mucii, masculul întoarce capul după porumbiţe şi se linge pe buze. Încep să înţeleg din ce în ce mai bine manifestările canibale ale Călugăriţei.

Încep sa cred că vom deveni o specie solitară, lipsită de orice urmă de sentiment faţă de alţii şi care vom sfârşi inmultindu-ne în laborator, la microscop şi cu o lampă deasupra capetelor, ca la puii de găină. Nu vreau să par ipocrită, contactul sexual contează, dar pur şi simplu mi-e scârbă de stadiul în care a ajuns omenirea când vine vorba de subiectul ăsta.

Tu faci sex sau dragoste?

11 COMMENTS

  1. Am făcut dragoste o singură dată, altfel decât se înțelege… Ne-am sărutat, ne-am atins și am avut un orgasm sufletesc-mental. (Fără oral, fără anal.) Au fost niște ore dintr-o noapte de noiembrie, pe un stadion semi-părăsit și înghețat. Niciunul nu a simțit frigul.

    După aceea mi-a trebuit foarte mult timp (ani întregi) să învăț să fac sex. Fac sex numai pentru a mai alterna jocul cu mâna, atâta tot.

    Pe urmă, într-o etapă în care încă mai aveam o aură de inocență, am crezut că am făcut dragoste. A doua zi însă, aveam să aflu că făcusem sex.

    Mi-ar plăcea să pot face numai dragoste. Și cu toate astea, involuția sufletească a omului de masă (99%) a dus unde ai scris tu că a dus…

    Dacă ai pe cineva cu care poți face dragoste numai cu sufletul, consideră-te blessed and happy. Means you’re not quite alone when it gets dark.

  2. Poate e pentru prima data cand zic asta?

    Oarecum e bine ca locuim in Romania, care e cu N ani in urma oricui. Evident, recuperam repede cand vorbim de sex, in comparatie cu altii. Dar paradoxal, ramane tot un subiect tabu.

    Pana la urma nu stiu cam ce se poate intelege prin dragoste. Adica, da, as putea face o comparatie intre “relatiile etichetate straight, si cele gay” daca e sa vorbim dupa caz. De obicie cam asta se intampla intre teens, ca se cupleaza, bla bla ajung sa se iubeasca, si hop top in pat. Aud aproape in fiecare zi chestiile de genu, cat de mult se iubeste cutarica avec cutarica. Oare ce inteleg ei prin iubire? si ca sa nu par un atotstiutor mai bine ma intreb si eu pe mine ce inseamna “iubire” cu adevarat. Si ca sa ajung la punctul care voiam sa ajung initial, “cuplurile” str8, asteapta in medie 4-5 [asta nefiind un sablon pentru toate “cuplurile” ] luni pana la primu contact sexual cand evident se iubesc [not], se poate ajunge oare in relatiile gay la o chestie de genu, adica sa petreci ceva timp pe uscat, sa te cunosti mai bine cu cel cu care vrei sa faci dragoste, nu sex. Dar si daca s-ar ajunge pana acolo, la un moment dat stai si te intrebi, daca el nu face asta doar sa te puna-n pat si atat. Nimic mai mult? Doar sa aiba rabdare, si tu ca un naiv sa crezi “vai cat de mult tine la mine, m-a asteptat pana-am fost gata”. Cacat.

    Adica noi ar trebui sa stim cum suntem in general, baietii. Unii, nu generalizez. Cand mai auzi fetele “vai ca ma paraseste X daca nu ma culc cu el, ce sa fac? eu il iubesc”. Si la fel, el zice ca o iubeste, dar trebuie sa se culce cu el sa-i demonstreze cat de mult il iubeste.  Cum am zis si in postul meu de sambata, sexul [pentru mine] nu e pilonul pe care se bazeaza o relatie si toate vin de la sine, ci e mai importanta comunicarea. Si a da, nu cumva ar trebui sa-ti placi aproapele pentru ceea ce este, nu ceea ce ai vrea tu sa fi? Un punct cheie intr-o relatie e rabdarea, chiar si cea nedeclarata. Parerea mea.

    Nu e frumos sentimentul, sa simti fluturi in stomac de fiecare data cand il vezi, de fiecare data cand vorbesti cu el, de fiecare data cand te suna/primesti mesaj.  De fiecare data cand te certi din orice prostie, si te impaci ca e mai dulce impacarea?

    Poate am deviat unpic cam mult de la subiect, dar parerea mea ca si ce am facut, a fost sex, nu dragoste cum am aflat later. Dar e ok ca s-a-ntamplat.

    • Nu ştiu ce să spun, eu sunt de o părere că o relaţie poate trece prin toate stadiile indiferent de natura acesteia, că-i straight, gay sau mai ştiu eu de care… . Tot ce contează e caracterul celor 2, câtă experientă au şi ceea ce e vital: să ştie fiecare ce vrea de la celălalt, dar şi de la viaţă în general… .

      • N-am facut diferentiere intre “etichete”, sper sa nu fi fost inteles gresit.

        si nu zic, o relatie poate trece si prin toate “initierile” [de la sarut la dragoste/sex] indiferent de “varsta” ei, important e sa stie fiecare ce vrea. Si prin comunicare sa fie stabilite limite. Parerea mea.

        si sa-si poata asuma fiecare ce face…

  3. Instinctul primar primează întodeauna și nu este ceva negativ, ba din contră, toate instinctele primare se cer satisfăcute, aer, apa, mancare si sex.
    A acuza instinctul primar că se manifestă, este ca și cum ai acuza viața că vrea sa traiască.
    Oricum ai scris super cool și se simte o tristețe peste care vei trece cu siguranță.
    Aș mai adăuga ceva dar doar dacă imi vei da permisiunea ta.

  4. @firstline
    Secolul XXI este unul al functionalismului. Oamenii nu se mai asociaza in structuri eterogene din punctul de vedere functional; aceasta epoca a apus de mult. Dezvoltarea tehnologica din ziua de astazi, culminand cu mediile asistive inteligente si structurile pervasive, mai mult sau mai putin invazive, permit omului sa traiasca independent. Cunosc o droaie de barbati, care daca nu s-au casatorit datorita presiunilor sociale s-au casatorit ca nu stiu sa-si spele hainele, sau mananca doar salam.
    Si ca sa fiu haios:
    https://www.youtube.com/watch?v=wJ8RyGxrxVM
    https://www.youtube.com/watch?v=zPcWCXBizoY

    Cuplul modern, este bazat pe interdependenta!
    In acest context, nu mai incercati sa va intoarceti contra vantului.

    Relatiile adevarate, abstractizeaza sexualitatea, si se bazeaza pe proiect comune, adica pe functionalitati.

  5. @alecs.emil(5)
    Suntem in urma rau, si din punct de vedere sexual, romanii sunt inca inhibati rau in pat. Eu nu am gasit barbat in romania, ma refer unul str8, care sa suga pula, de fun, de distractie, adica “hai sa incerc si asta”. In romanica nu exista cultura hedonismului care exista in occident, si asta este logic: in situatia in care situatia economica este cum este, si unii se zbat sa-si asigure traiul de pe o zi pe alta, de unde sa mai ai si hedonism. 🙂

  6. Problema “asexualismului” a fost pusa in titlu doar ca sa dea bine, si desi este un forum dedicat minoritarilor sexuali, nu apare mai deloc.

    Asexual inseamna sa vina in fata ta o tipa sexy rau, sau dupa caz un tip sexy, si tu sa nici nu remarci si sa iti amintesti ca maine vei merge la o prietena sa beti o cafea. Asexualismul inseamna lipsa oricarei tendinte spre placere sexuala, inclusiv masturbare.

    Si da, exista si asemenea persoane, cum ar fi persoanele din manastiri sau inginerii, cercetatori stiintifici, etc. Nu generalizez, ci dau exemple de categorii de oameni unde asexualismul exista.

    La polul celalalt al asexualismului, se afla abstractizarea sexuala, adica: fac sex cu o persoana fara sa ma intereseze sexul acesteia (vorba aia, daca are cel putin doua gauri umede, si 37 de grade este numai buna).

    Deci vorbim de asexualism, apoi de heterosexualism si homosexualism apoi de bisexualism si in cele din urma de abstractizare sexuala. Si cum numai traim in secolul XX, care eticheta persoanele, in fiecare persoana exista sub diferite forme si procente, de la asexualism la abstractizare sexuala, depinde doar de nivelul de educatie, context social si religios, situatie economica.

Comments are closed.

Vezi si...

Doua zile frumoase de septembrie

Imi pare rau ca nu am scris nimic in ultimele doua zile insa am fost prins in alte activitati. Noaptea de vineri spre sambata mi-am petrecut-o in compania unui prieten, am povestit (printre altele) despre tot ce inseamna Internet. Mi-a facut o placere deosebita deoarece rar am ocazia sa...

Articole din aceeasi categorie