No menu items!

Fara umbra, nu este lumina

Acelasi autor

Din nou, protagonist.

The The - Soul Mining  Fiecare din noi are sansa sa-si imbratieseze destinul sau nu. Circumstantele in care m-am regasit au reinviat o parte din...

Bulina Istoriei

Nu cred ca o sa fie nimeni luat prin surprindere daca spun ca traim vremuri incerte. Am facut un experiment simplu si m-am gandit...

Am nevoie sa ma tin.

Eric Prydz - Allein Dupa un weekend destul de agitat si prea multe nume noi incat sa le si retin, ca orice adult care se...

The RO-loop

In ultima vreme am descoperit un fapt foarte repetitiv in societatea romana, fapt care ma indeamna sa cred ca romanii ca si indivizi nu...

Ploaie, dimineata, senzatii de voma si albastru

Intr-un final am decis sa incep sa ma confrunt cu problemele mele - fara mofturi, ezitari sau abordari nevrotice – am inceput incet dar...

Album: Never, Never, Land
Song: Unkle – Reign (Mix)Art Cover
Released: 2003
Cover: Right Top Corner

M-am gandit temeinic de ce am dat-o in bara de atat de multe ori in viata. Adica, daca exista un cuvant pentru „succes” eu sunt opusul – de la decizii banale, profesionale, emotionale, ba chiar si circumstantiale – am facut cacatul praf de foarte multe ori – apoi am adaugat si apa. Multa, multa apa. Uneori chiar si urina.

Nu o sa mai incerc sa-mi inteleg sau justific actiunile. Nu are rost – iar ideea de libertate este o minciuna – toti suntem conectati intre noi si suferim consecintele si greselile altora. Pentru strambele mele sunt oameni care sufera acolo, undeva, la fel cum si eu sufar pentru iresponsabilitatea altora. Plasa asta care pretindem ca nu exista este cu usurinta linia vietii. Legatura ce construieste ideea de uman.

Suntem oameni si oameni – de la bastarzi, la frumosi, la urati, la cei mutilati emotional – suntem cei care detinem lumea. Actiunile noastre ma afecteaza pe mine, pe tine, pe noi toti. Oricat e mult o sa incercam sa ne izolam in bulinele sperantei, mai bine nu este niciodata – motivul este simplu – mai rau nu a fost. Nimic nu s-a schimbat afara de perceptie. Schimbarea o sa vina in momentul in care mai multe buline se vor unii se sparge, simultan – si sunt convins ca intr-o buna zi, dupa cea mai mare pierzare cunoscuta istoriei, o sa fie mai bine.

Revenind la cercetarea de sine, am descoprit ca locul in care m-a dus viata nu este cel mai rau. Am descoperit ca multele lipsuri si esecuri pe care le-am intampinat m-au programat pentru ceea ce eu numesc succes. Nu are sens sa definesc, fiecare dintre noi avem un o idee despre „succes” – si stiti foarte bine despre ceea ce vorbesc.

Cred ca fiecare dintre noi trebuie sa-si atinga cea mai neagra ora. Un loc de unde mai jos nu exista. De indata ce acest punct a fost atins orice forma de dubiu sau simtamant de imposibilitate va disparea.

Nu va mai faceti griji. Nu au nici o valoare – facandu-mi griji am ajuns si in sapa de lemn si fara casa – insa de indata ce mi-am eliminat grijile am descoprit ca nu este atat de rau. Mi-am spart bulina langa alti oameni, si ei si-au spart-o odata cu mine. Si iata-ma aici, mai bine si mai fericit. Si cam asa functioneaza sistemul.

Nu va mai pierdeti timpul cautand dreptatea – aceasta exista numai in pierzare sau unde exista temei juridic. Adevarul este in mine, in tine, in noi. Este in pacea noastra, in viata noastra, in ratiunea noastra. In acest fel fiecare va primi fix ceea ce va cauta – nimic mai mult, nimic mai putin.

Unii dintre noi o sa murim singuri, altii bolnavi, altii fericiti, altii casatoriti, iar altii de supradoza. Nu o sa-mi cer scuze sau para rau pentru nici unul dintre acesti oameni. Nu stiu inca daca o sa fie bine, sau nu – dar am decis ca ideea mea de succes sa includa toate aceste categorii. Ba chiar mai multe. Asa, nu am cum sa dau rateu. Nu am cum sa mor la intrate. O sa mor la sfarsit. Si indiferent de felul in care eu, tu, noi, voi, si toti ceilalti vom trai si muri, am facut cel mai frumos lucru pe care un om il poate face.

Am existat, am iubit, am congregat. Nu va mai pierdeti timpul cu acuzat si scuzat, cele doua se vor elimina de la sine.

De la Alfa la Omega. Nimic mai mult, nimic mai putin – toti suntem la fel.

5 COMMENTS

 1. Măh… tu vrei să pornești o religie, eu așa intuiesc :)).

  Poate ai expus puțin prea dramatic cu “cea mai neagră oră”, dar de fapt ai dreptate: grijile chiar nu aduc nimic constructiv în viață, și mai ales nu aduc _soluții_.

  Ar fi fost bine dacă aș fi învățat lecția asta mai repede, dar niciodată nu e prea târziu.

 2. Neaaah. Nu cred.

  Dar nu stiu. Stau si ma gandesc ca trebuie sa spuna cineva si lucrurile astea.

  M-am saturat de teoriile pufului.

  Adica sigur, exista oameni care au o explicatie pentru orice dar nu au trait macar o zi cu oamenii de jos.

  Prin urmare, sunt licentiat prin experienta sa-mi expun anumite idei si constatari.

  Cat despre constructiv – fara linie de creditare – nu se ispraveste nimic.

 3. In acest articol imi pare ca te gasesti intr-un loc relativ ok fata de tine insuti 😀 asta e de bine, ma bucur.

  Amuzat, complex si super tare in egala masura, cu nuante triskaidekafobice (oh, yes, i had to google that)

  🙂

 4. “Cred ca fiecare dintre noi trebuie sa-si atinga cea mai neagra ora. Un loc de unde mai jos nu exista. De indata ce acest punct a fost atins orice forma de dubiu sau simtamant de imposibilitate va disparea.”
  Been there, done that! Foarte adevarat, super articolul, Nota 10+ de la mine! 😀

Comments are closed.

Vezi si...

Si eu pe aici :)

Salutare tuturor! Numele meu este Paul, am 17 ani, sunt din Constanta si voi fii noul vostru autor. Sunt nou aici si ma bucur ca am ocazia sa va cunosc si pe voi. Ma bucur enorm de mult cand vad ca sunt destui aici care se simt mandri ca sunt gay. Am...

Articole din aceeasi categorie