No menu items!

Bulina Istoriei

Acelasi autor

Din nou, protagonist.

The The - Soul Mining  Fiecare din noi are sansa sa-si imbratieseze destinul sau nu. Circumstantele in care m-am regasit au reinviat o parte din...

Fara umbra, nu este lumina

Album: Never, Never, Land Song: Unkle - Reign (Mix) Released: 2003 Cover: Right Top Corner M-am gandit temeinic de ce am dat-o in bara de atat de multe...

Am nevoie sa ma tin.

Eric Prydz - Allein Dupa un weekend destul de agitat si prea multe nume noi incat sa le si retin, ca orice adult care se...

The RO-loop

In ultima vreme am descoperit un fapt foarte repetitiv in societatea romana, fapt care ma indeamna sa cred ca romanii ca si indivizi nu...

Ploaie, dimineata, senzatii de voma si albastru

Intr-un final am decis sa incep sa ma confrunt cu problemele mele - fara mofturi, ezitari sau abordari nevrotice – am inceput incet dar...

Nu cred ca o sa fie nimeni luat prin surprindere daca spun ca traim vremuri incerte. Am facut un experiment simplu si m-am gandit la ce informatii si idei am acumulat in ultimii zece ani (-ish). Cu un minim de surprindere, memoria mea este plina cu idei si concepte de mult apuse. Ma gandeam cat de revolutionar era Citroen-ul Xsara Picasso – iubesc aceasta masina – insa astazi am vazut echivalentul noului model si inima mi-a stat in loc. Mi-a luat ceva timp sa-mi revin dar incontestabil, noul model, mi-a furat inima.

Analizand mintea mea de barbat destul de banal si clinic manipulat am intrat in acest tomorrowland plin cu nimicuri. Imi amintesc cat m-au intrigat gafele mondiale de la asa numita bulina WWW, la atentatele 9/11, apoi Razboiul din Irak, apoi Conflictul din Darfur, Libia si acum Siria. Imi amintesc cu cat de multa sudoare asteptam centurile de siguranta cu airbag (inflatable seat belts – inca astept un termen in DEX) si cum numaram zilele pana la lansarea Boeing-ului 787 – imi doream sa se lanseze si A380-ul insa speram sa nu treaca testele. Mai ales dupa zborul 447 Rio – Paris.

Nici uraganul Katrina nu a trecut usor prin viata mea. Principala mea preocupare era sa monitorizez ce vor face US army corp of engineers legat de protectia orasul New Orleans si felul in care s-au prezentat primele drafuturi pentru case mai rezistente la astfel de fenomene meteo insa tot odata accesibile publicului larg. Cum sa pierdem Cartierul Francez? Rue du Bourbon!

Am urmarit cu atentie si constructia noii magistrale de metrou din Sofia. Am invatat harti de metro din mult prea multe orase, istoria metroului, reguli de circulatie feroviare, ba chiar am apelat si la arhiva BBC. Tot intr-o nota random, am invatat si cum functioneaza economia – recesiune, panica – dar stai, ca nu e chiar asa. Ca sa nu intru in secularism si drepturile omului. Pantograf!

Multe informatii. Si pe langa amalgamul asta, sunt atat de multe alte cunostinte in mintea mea. Am facut faimoasa greseala sa “le incerc pe toate” – dar unde imi este locul? Am ajuns la concluzia ca un indvid, cu cat acumuleaza mai multe informatii fara sa se afle intr-un cadru structurat, se pierde. Atat de rau. Dar cum ramane cu lucrurile pe care inca nu le cunosc? Daca ideea mea, de milion, este chiar dupa colt? Cum se poate oprii un individ din supra-informatizare? Primul sfat, pe care-l pot da, este ca niciodata, dar niciodata sa nu apasati pe “dezambiguizare”.

Schimband abordarea prin jumatatea capului care zambeste, trebuie sa recunosc ca fara aceste informatii, viata ar fi destul de goala. Imi este greu sa-i inteleg pe cei care isi limiteaza cunostintele la “check-in” si “suggested for you”. Nu pot sa fiu cartof de canapea.

Nu prea inteleg ce este cu bulina asta a mea, a istoriei. Ma plictiseste teribil ce am scris dar recitind, singura concluzie pe care rational si emotional o pot trage este simpla – orice urmeaza, nu conteaza. Cum am trecut peste toate “asa ceva nu se poate”, o sa trec si peste restul. Presupun ca este ceea ce ma face uman – si cred ca asta se aplica la fiecare individ.

Insa… cel mai mult ma deranjeaza ca in aceasta “perioada productiva”, am irosit tot timpul din lume. Puteam sa cunosc un om, sa-l iubesc. Sa-mi protejez mintea de informatii care expira mai repede decat un ou de gaina. Sa inteleg care este 9/11-ul lui si sa-l ajut sa-si reconstruiasca turnul. Sa inteleg ce ape i-au inundat mintea si sa-l ajut sa previna alt potop. Dar… eu sunt cel care are nevoie de toate acestea.

Asadar, de astazi, ma cam fut in problemele lumii. A venit timpul sa-mi scriu istoria proprie. Alaturi de tine, oricare este acest “tine”. Poate te gasesc, poate ma gasesti. Poate te-am gasit, poate m-ai gasit. Si de aici, un milion de voci.
Otto Knows – Million Voices

16 COMMENTS

  1. Mneah!
    Advertising…
    E plină lumea de moşnegi enciclopedici, necazul (lor) e că deşi au toate datele să fie interesanţi, tocmai baba lor e indiferentă la cunoştinţele lor diverse.
    Devenind serios acum, m-aş mira să poată cineva să hotărască “de acum mă schimb la 180°”. Nu poţi să ignori o informaţie dacă ea te interesează, nu poţi să te faci că nu vezi o uşă întredeschisă dacă eşti tipul ăla de om care intră peste tot pe unde poate.
    Nu ai irosit timp, orice frază pe care ai citit-o a adăugat minţii tale. Orice informaţie, chiar şi inutilă azi , te-a structurat într-un anumit fel. Acum, depinde de noroc, poate te-a apropiat de Ăla pe cal alb.
    Din câte te lauzi tu, ţi-ai făcut datoria. Eşti un tip interesant. Mai trebuie acum procentul ăla mic de noroc, dar la faza asta n-ai altceva de făcut decât să aştepţi cu ochii deschişi.
    Şi continuă-ţi viaţa aşa cum îţi place ţie pentru că doar aşa poţi fi echilibrat şi mulţumit .

  2. Observa ca multi au votat articolul ca si plicitisitor si slab ?! Oare asta denota ceva despre tipii bisexuali,gay,lezbiene din Romania ?! Articolul e inteligent,bine scris si are un mesaj ! Cine are minte sa-l priceapa,cine nu… ! O zi buna !

  3. Ehm… ok!
    E dreptul lor.

    @ CM – Pai tocmai asta e intrebarea, cum realizezi daca-ti place viata pe care o ai?

  4. Eu cred că n-are cum să nu-ţi placă. Câtă vreme pasiunile sunt ale tale, satisfacerea lor n-are cum să …nu te satisfacă. Că vine unu’ sau altu’ şi îţi bagă în cap ideea că ai fi muult mai fericit dacă…, e altă poveste. Eu cred că oamenii înţelepţi caută să îşi cultive înclinaţiile naturale.
    Şi dacă într-o dimineaţă te trezeşti cu o insuportabilă nevoie de check in e ok şi asta. Înseamnă că rugile ţi-au fost ascultate, poţi să îţi arunci colecţia de National Geographic

  5. @Smog, eu am din liceu o colectie de carti NG scrise in engleza, vreo douazeci de carti primite cadou 😛

  6. 🙂 nu-i rau. Sincer sa fiu, nu prea imi place NG – adica abordeaza un spectru relativ limitat de subiecte. Adica stateam si ma gandeam ce este mai distractiv intre RT si NG si am concluzionat ca RT este muuult mai captivant.

  7. Da! (RT) Russia Today este propaganda ruseasca, fie ca e vorba de stiri, fie ca este vorba de documentare. Insa ei sunt pilonul care completeaza manipularea din vest, astfel apare totusi o cale de mijloc.

    Adica, unde ajungea Edward Snowden fara RT si Russia? La Guantanamo?

  8. Smog, cred ca este profetic sa-ti ia apararea Sobolanul si chiar daca la prima vedere pare amuzant, Ia uite ba, i-a luat pana si sobolanul apararea, si chiar daca pentru majoritatea oamenilor sobolanul este un animal infect, scarbos, repulsiv, amintesc ca sobolanul este primul animal care a ajuns la strigarea lui Buddha, iar pentru asta este primul semn zodiacal din zodiacul chinezesc.
    Iar daca luam in considerare ca sobolanul este cel mai adaptat mamifer cu abilitati ce bat de departe orice mamifer de pe pamant, exceptand omul.
    Intre om si sobolan, sorece, este un razboi continuu, razboi ce nu se va termina niciodata si e aproape sigur ca ei vor castiga intr-un final.
    Sa nu uitam ca cu toata inteligenta omului ajutat de tehnologie, cercetare, nesimtitul soarece sau sobolan nu se lasa starpit, ba chiar se poate adapta atat de rapid incat manaca otrava inventata de cercetatori, de mor aia de rusine cand vad cum halesc cu pofta substanta aia otravitoare, ce in loc sa-i omoare, ii ingrasa.
    Dar macar reusim sa-i tinem sub control acceptand ideea ca raportul de 1 la 3 este onorabil.
    Adica la un om ce locuieste intr-un oras, misuna 3 soareci si sobolani ce multumesc omului ca munceste sa-i hraneasca si adaposteasca.
    Asa ca nu subestimati sobolanul ca este mai adaptat fizic decat noi, oamenii.
    Bine ca in intelepciunea lui, Dumnezeu nu i-a dat sobolanului, mintea omului.

Comments are closed.

Vezi si...

Biblioteca Centrala Universitara & homofobia

Biblioteca Central Universitară „Carol I” din București, o instituție academică aflată în coordonarea Universității din București, a decis să nu mai permită desfășurarea în interiorul spațiilor sale a conferinței „Cine suntem - sexualități și identități secolul 21” ce urma să aibă loc în Aula Bibliotecii Central Universitare din sediul...

Articole din aceeasi categorie