No menu items!

Les amours imaginaires / Heartbeats (2010)

Acelasi autor

Un film despre un triunghi amoros, regizat de Xavier Dolan.

Marie, o tânără de 25 de ani, dezamăgită de relațiile trecute și Francis (Xavier Dolan), un tânăr care speră să-și găsească marea dragoste, doi prieteni foarte buni, îl cunosc pe Nicolas, venit în Montreal pentru studii. Cu toate că nici Marie, nici Francis nu recunosc, cei doi se îndrăgostesc de tânărul student și duc un război tacit pentru a-i cuceri inima, război care le pune prietenia în pericol. Nicolas își manifestă afecțiunea atât față de Marie cât și față de Francis, fapt care îi induce în eroare pe cei doi prieteni, aceștia neputând să-și dea seama nici care este orientarea sa sexuală, nici care este natura sentimentelor sale.

Mie mi-a plăcut mult filmul. Mi-au plăcut coloana sonoră, atenția acordată gesturilor, mimicii, detaliilor, personajele și interacțiunea dintre ele. (în video-ul de mai sus o secvență care mi-a plăcut foarte mult)

Durata: 95 min

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=znpU_Aup-Bg

6 COMMENTS

 1. nu la fel de energic și cuceritor ca J ai tue ma mere, dar categoric un film interesant … mai ales cromatic.

 2. Am vazut ambele filme si mi-au placut. In spacial partile care aveau slowmotion. Coloana sonora la “Les amours …” e foarte tare! Oricine poate sa gaseasca filmul asta cel putin dragut 🙂

 3. Filmul este genial, Dolan a ales “Bang Bang” cu un scop… coloana sonora leaga tocmai ceea ce ai mentionat tu, gestica si mesajele non-verbale ale personajelor.
  Sper ca Dolan sa isi continue cariera de regizor, precum si cea de actor 😀

 4. Da, Xavier Dolan e misto. 🙂 Nu am gasit primul lui film, dar la timpul potrivit il voi vedea. 🙂 Am vazut filmul si da, e imaginativ, creativ, dar si mostre serioase de realism.

  Mi-a placut ca Marie se imbraca in stilul anilor 1950, ca Francis e suficient de ingenuu pentru a se face placut de oricine, ca Nicolas e al naibii de atragator, ceea ce face toata povestea credibila… Da, acest film merita vazut macar o singura data in viata.

 5. Marie avea un farmec aparte,parea matura si arata(cred eu) de parca avea mai mult de 25 de ani,in timp ce Francis era asemeni unui adolescent,copilaros,sensibil.Cei doi protagonisti erau opusi atat din punct de vedere al aspectului(Marie avea un stil mai mult sau mai putin vintage,Francis avea un stil modern,catre superficial) cat si al atitudinii.Nicolas era exagerat de apropiat de cei doi,facandu-le iluzii si chiar parand ca se bucura in unele momente de aceasta “lupta”In final o noua “poveste” incepe.
  In ceea ce priveste personajele,Marie s-a afirmat in film prin mimica(un chip ferm,o privire de invingatoare,un chip puternic ce ascundea sentimentele ei;ea,desi suferea,nu isi exprima liber sentimentele),Francis,pe langa faptul ca arata foarte bine,mult mai bine ca Nicolas,are un chip melancolic,ce exprima fiecare nemultumire si dezamagire,el exprimandu-si usor aceste sentimente[a si plans:(]. Acest film nu-mi duce atat de mult a film de dragoste.Parca e altceva.Placut…

Comments are closed.

Vezi si...

Miss Travesty Romania 2008

Cu pasi repezi se apropie Miss Travesty Romania 2008. La fel ca in anii precedenti participantii isi vor etala talentele. Evenimentul este organizat de Be An Angel Romania (BAAR) care in acest an parca a inasprit putin conditiile de participare. Organizatia clujeana care militeaza pentru drepturile LGBT (lesbiene,...

Articole din aceeasi categorie