No menu items!

De vorbă cu S.

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Stăteam zilele trecute de vorbă cu un amic, S. Din ce în ce mai mult pe S. îl deranjează mojicia – și nici nu este de mirare, în condițiile în care, ca o caracatiță s-a înfiltrat în mai toate laturile vieții.

Adică, mai bine zis, uneori îi vine să-și astupe urechile, să-și acopere ochii și să se închidă undeva, astfel încât să nu mai primească, zi de zi, doza de praf în ochi.

S-a cam săturat ce-i drept. S-a săturat să vădă zi de zi aceeași mizerie umană, aceeași superficialitate, același gol. S-a săturat să mai riposteze. Să se opună. Să mai demonstreze ceva. Și n-ar vrea să se lase acoperit de lături pentru că îi este teamă de izolare deși știe că uneori e singurul remediu care are efecte în cazul oamenilor bolnavi, ca și el.

Suntem atât neputincioşi în faţa frumosului şi a demnităţii. Toată lumea e prinsă în propria-i pânză de paianjen, prea puțini mai au timp. Așa se face că S. stă uneori și trage câte o linie, numără cotoarele de măr necopt uitate în nisipul fierbinte, paharele de vin neterminate… răsăriturile pierdute din cauza somnului îndelungat. Și lui S. îi dă cu… virgulă, o virgulă mare de tot, ca o lipitoare alunecoasă și grasă.

S. îmi spunea că deseori privește în oglindă și își dă seama că vede doar oglinda. Și-apoi o șterge cu îndârjire… poate o fi pătată…. dar imaginea este din ce în ce mai palidă, așa că, în loc să își vadă chipul vede doar oglinda.

Nu am știut ce să-i raspund. Cred că e prea sensibil și-apoi o fi și inadaptat social. Altfel cum? Adică, ce dracu’, astea îs vremurile pe care le trăim, trebuie să ne adaptăm, facem parte din evoluție, nu? Prea multe probleme dom’le, uităm esența.

3 COMMENTS

  1. Frumos scris, articolul.

    E drept ca mojicia e servita pe post de reteta a succesului si ca resimtim prezenta unei caracatite (remember serialul La Piovra la care ma uitam la un tv alb-negru, fara telecomnda 😆 ). Izolarea in acest caz poate fi si o forma de autoconservare. Mai bine singur decat in noroi. Dar se pare ca nu e singurul… Ajuta oare faptul ca nu e singurul?

    Nu exista raspuns la asa ceva. e inca bine ca exista in unii sentimentul acesta, constientizarea nevoi-i absoulte de schimmare, de evolutie si de visare. Daca pierdem si aceast ultim reflex critic, suntem pierduti ca umanitate.

    Si dupa citirea articolului am cazut inevitabil in butoiul cu melancolie. Visarea ma cheama.

  2. Cam cunosc sentimenul acesta de a privi in oglinda si de a nu vedea nimic bun, e trist, sarac, poate chiar mediocru 🙁

Comments are closed.

Vezi si...

Avem timp!

Am timp! Timp sa zambesc ironicului si mincinosului! Timp sa sper ca am gasit echilibrul mult dorit intr-o societate plagiata! Timp sa visez la viata mea ce a devenit o plasmuire a ceea ce am sperat ca voi intalni! Timp pentru a-mi crea timpul necesar reusitei separarii trecutului de prezent doar prin...

Articole din aceeasi categorie