No menu items!

Cand il iubesti, dar partenerul tau e nesigur pe sentimente

Acelasi autor

Hei, am 18 ani și o mica nebuloasa. Neavând pe cine sa întreb sau sa sfatuiesc, deoarece nu știe nimeni de orientarea mea, m-am gândit sa cer și un mic sfat altor persoane.

Pot spune ca am o relație de 10 luni cu un tip de 22 de ani, care în prealabil ma pregătește pentru facultate și m.am cunoscut cu el pe un site de socializare. La început a fost destul de călduros cu mine, iar cu timpul s-a mai închis în el și a devenit mai rece, el îmi spune ca a ajuns asa din cauza facultății sau din cauza unor apucături mai prostesti de ale mele, dar asta nu înseamnă ca nu exista ceva fata de mine. Chiar daca nu isi arata direct sentimentele, reuseste sa se oprească din invatat si sa ma puna pe mine in prim-plan pentru a-mi explica ce nu am inteles cand invatam, cand mii se mai pune mie pata pe ceva sau cand am diferite motive sa ma cert cu el (pentru ca uneori ma ignora sau e puțin sec)…mereu isi lasa treaba sa ma linisteasca si-mi explica ca e asa din cauza stresului, ca vrea sa-l inteleg.

L-am inteles si am acceptat cu unii oameni asa sunt lasati si nu pot face mai multe. Tin sa menționez ca nu prea pot sa fiu fizic alături de el, doar în jurul a 3-4 ore pe săptămână din cauza alor mei, dar în tot timpul asta a fost lângă mine, m-a susținut, m-a învățat, m-a consolat cand am fost supărat,  nu m-a lăsat niciodată sa stau trist, chiar dacă cearta a apărut de la mine sau de la el, mi-a iertat mereu greșelile, se deschide sufletește în fata mea și nu face asta cu multa lume. Stiu ca el își dorește foarte mult copii, iar aici mi-a spus ca nu exclude varianta unei adopții sau in vitro, iar persoana care o sa fie în viata lui la momentul respectiv, fie ca este tip sau tipa va creste copilul ala alaturi de el in functie de ce-i pregătește viata, deoarece pune foarte mult accent pe viata profesionala.

Cu ceva timp în urma am mai abordat subiectul asta și mi-a zis ca psiho-social nu e prea bine pentru acel copil sa fie intr-o familie gay (știind ca vrea sa practice meseria în SUA).
Acum câteva zile, facand glume intre noi, mi-a zis ca el nu e gay și ca nu e sigur ce orientare are. Pur și simplu s-a simțit ca un pumn în fata. Apoi am continuat sa vorbesc pe tema asta cu el după câteva zile. Si-a lăsat treburile și am început sa-i pun întrebări la care a răspuns foarte sincer. Mi-a zis ca nu trebuie judecat și acum trece printr-o perioada de tranziție în care încearcă să-și dea seama ce vrea de la viata, ce familie vrea.

Prin urmare, nu știe ce orientare are, fiind undeva la 50/50, zicând ca atunci când se vor așeza va fii una singura.  Mi-a spus ca acum nu simte ceva pentru o fata, ca probabil nu ar avea o relatie sexuala cu una și ca îi plac anumite tipe, dar nu chiar sexual încât sa întrețină o relație intima, spunandu-mi ca a avut una sau doua dorinte sexuale pentru genul opus cu destul timp în urma, adaugand ca a avut o relatie mai mult impusa de parintii sai cu o fata in liceu. Apoi l-am întrebat dacă simte o atractie sexuala pentru tipi când îi vede pe strada și mi-a răspuns ca pentru unii simte și crede ca pe moment tinde spre gay…iar când mai vorbesc cu el are fantezii cu baieti, nu mi-a spus vreodată de fete.

După toată asta, i-am propus sa încerce sa facă o comparație, iar el mi-a zis ca nu are de unde sa știe, fiindcă nu a avut vrun contact sexual cu o fata pana acum. La final mi-a spus ca vrea sa se axeze pe prezent, ca nu știe nimeni cum o sa fie mâine, dar peste atâția ani…ca poate o sa se însoare cu un tip, poate cu o tipa sau poate rămâne singur mereu, negandindu-se la asta foarte mult. Mi-a zis sa nu mai depășesc bariera varstei și sa nu ma mai gândesc la relații pe viata și familii, pentru ca nici el nu se gandeste la anii lui, dar o fac eu la 18 ani…mi-a zis sa las lucrurile sa curga, ca totul ar fi mai bine dacă as lasa astfel de discuții și certuri de o parte si ca ce e menit pentru mine, o sa fie mereu al meu. Mi-a mai zis ca pentru el lucrurile se pot schimba dacă voi lua nota mare la examenele pentru care am muncit impreuna, el deschis schimbării.

Seara următoare am început sa discutam din nou, fiindcă a văzut ca sunt trist și abătut. A început sa-mi zică ca în loc sa consolidez cele 50% care sunt constructive si spre binele meu, nu reușesc decât sa ma îndrept către cealaltă jumatate. După toate astea, a zis ca ne pierdem timp prețios discutând ceva ce nu știe nimeni. Tot acum a recunoscut ca simte ceva pentru mine, dar nu știe ce din cauza discuțiilor pe care le fac, dar ca alegerea lui poate fi influențată acum de actiunile mele, dar peste un an nu știe nimeni ce o sa fie. În încheiere, mi-a spus din nou ca nu știe ce o sa facă cu viata sa pe plan sentimental în viitor,mi-a propus sa trăiesc în prezent, ca nu vrea sa termine relația asta cu mine, ca daca vreau sa continue toată treaba, va trebui să-mi axez energiile pe ceea ce se intampla in prezent, din simplul motiv ca viitorul e necunoscut si nimeni nu-l stie, iar gandul la el nu face bine.

Iar asta a fost cam tot, imi cer scuze ca a iesit o poveste cam lunga. Ideea e ca nu știu ce as putea sa fac. E cam greu sa iubesti pe cineva care nu stie ce sentimente are. Voi ce ați face în situația asta ? Ce ați crede ? Caut un sfat…

8 COMMENTS

  • Da, dar așteptarea asta e cam grea…
   Crezi ca după 3 relații gay, se poate schimba 180 de grade? Iar ideea ca nu știe încă ce orientare are și ca nu știe ce va face, e un lucru normal prin care trece orice tip care are alta orientare decât cea fireasca ?

 1. Ook tipul asta e o victima trista a lipsei de educatie sexuala in romania… M-a deranjat chestia cu copilul crescut in familie gay cum ca nu ar fi bine (studii si 3 milioane de astfel de copii il cam contrazic) si aia ca “nu stie daca ii plac fetele ca nu a avut niciodata contact sexual cu una” e asa de stupida… Nici eu n-am futut ursi koala in viata mea, dar sunt destul de sigur ca nu as vrea asa ceva (cam asa merge cu chestia asta) sau mai e posibilitatea sa fie bisexual ceea ce e putin probabil daca zice ca nu s-a gandit niciodata la fete in modul ala

  • Și întrebarea pe care si-o pune e ceva normal în dezvoltarea lui ? Adică pot sa am încredere într-o posibila relație pe viitor cu el ?

 2. Eu zic sa ai rabdare cu el si sa-i explici frumos care-i faza cu orientarile sexuale si sa vezi cum reactioneaza, dar nu poti sa stai o viata dupa el pana se hotaraste

 3. Dacă îl iubești, îl iubești pentru că e așa cum e, prin urmare nu cred că e bine să încerci să-l schimbi sau să-i forțezi o decizie într-un sens sau în altul.

  Discuțiile între voi își au rostul în măsura în care vreți să vă înțelegeți unul pe altul, ceea ce e încă bine (și chiar necesar) dat fiind că nu e o mare diferență de vârstă între voi. Însă a-l înțelege pe celălalt nu e deloc o condiție pentru a putea rămâne împreună: în primul rând nici nu e pe deplin posibil – pentru că, mai ales la vârsta voastră (dar nici mai târziu în viață), un om nu se poate înțelege măcar pe sine însuși și cu toate astea poate trăi -, iar în al doilea rând există cupluri stabile cu o mare diferență de vârstă între parteneri, care rezistă deși e clar că e imposibil ca fiecare să se poată transpune în poziția celuilalt și să-l înțeleagă, așa că nici nu fac eforturi în acest sens.

  Deci, dacă vă merge bine nu are rost să vă bateți capul. Însă dacă cumva discuțiile dintre voi pe tema nehotărârii lui au la bază un alt tip de neînțelegere sau neîmplinire, de care vă feriți și pe care evitați să-l aduceți în discuție, ar fi bine să sesizați totuși care e adevărata problemă și să abordați dacă se poate subiectul tabu, în loc să mai blamați indecizia unuia dintre voi într-o chestiune în care nu indecizia e de vină.

  😎

Comments are closed.

Vezi si...

Romania nu există!

Recent am trecut pe la faimoasa librărie gay Bruno's, care este și totodată editura celui mai cuprinzător catalog al locațiilor gay din toată lumea: Spartacus. Ghidul îl știți , oferă informații pertinente despre toate țările, inclusiv România. Constat însă că sunt si alte ghiduri: ghidul saunelor, ghidul hotelurilor și...

Articole din aceeasi categorie