No menu items!

The Ignorant Fairies (2001)

Acelasi autor

La fate ignoranti este titlul original a acestei drame regizate de Ferzan Ozpetek. Antonia (Margherita Buy) si sotul ei Massimo (Andrea Renzi) au casnicie durabila si duc o viata perfecta intr-un cartier luxos din Roma, dar fericirea lor e curmata in ziua in care Massimo moare intr-un accident de masina.

La putina vreme dupa pierderea sotului ei, Antonia descopera ca Massimo a avut o legatura secreta cu un barbat, legatura care a inceput la cativa ani dupa casatoria lor si care, ca si mariajul lor, a rezistat timpului.

Revelatia ca sotul ei a fost homosexual, cu un partener stabil chiar, i-o ofera un tablou al lui Massimo numit Le Fate Ignoranti. Socata, dar totusi curioasa, Antonia se hotaraste sa-l cunoasca pe rivalul ei. Asa il gaseste pe Michele (Stefano Accorsi), un barbat de conditie foarte modesta, care traieste intr-un apartament sordid pe care il imparte cu un cerc de prieteni de sexe diferite, printre care travestiti, transsexuali si prostituate.

Fara sa-i spuna cine este, Antonia incepe sa-l frecventeze pe Michele din dorinta de a-l intelege pe Massimo si descopera ca sotul ei si-a iubit amantul la fel de mult ca si pe ea. Ca urmare, ii marturiseste lui Michele adevarul, iar acesta isi descarca asupra ei toate frustrarile, reprosandu-i ca din cauza ei a fost nevoit sa se ascunda ani la randul.

Dar tentatia de a se cunoaste si de a incerca sa-l inteleaga pe Massimo prin celalalt e mai mare si, in cele din urma, cei doi ajung sa se imprieteneasca si chiar sa se simta atrasi unul de altul. Relatia lor devine si mai ambigua cand Antonia ii marturiseste lui Michele ca e insarcinata (cu Massimo).

Ajuns in acest punct Ozpetek evita sa dea un happy ending povestii. In cele din urma, Viata secreta nu vrea sa fie decat un film sentimental despre descoperirile pe care le facem despre noi insine gandindu-ne la cei pe care i-am iubit si care ne-au inselat, la cei pe care ii pierdem si pe care ii iertam. Si la cei care au intrat neasteptat in viata noastra…

6 COMMENTS

 1. Filmul este excelent, l-am văzut de vreo trei ori pînă acum. Özpetek devine din ce în ce mai interesant, spre deosebire de Almodóvar.

  Ah, și poate o să vă surprindă unde l-am văzut ultima dată: Într-un avion Alitalia, zburînd de la Osaka la Roma, acum o lună. Unul din filmele alese.

  • se gaseste pe ….

   eventual un add pe messenger la mikko7_5 si discutam.

   Comentariu editat de RobertG: Nu postati link-uri catre site-uri de torente sau alte resurse care incurajeaza pirateria onlina.

 2. am auzit și eu de acest film, însă nu l-am găsit nici eu. cei drept am căutat pe google dar nu îmi dădea rezultate pe placul meu. dacă e cineva bine voitor și să mi-l dea și mie, îi rămân recunoscător. app….articolul e foarte bun, și dacă mai știți filme de genul nu ezitați să le faceți publice 🙂

 3. Florin , e o secţiune a acestui blog în care găseşti sugestii . Se numeşte “Filme gay”.
  Pot şi eu să îţi dau o soluţie la problema ta dacă mă contactezi în mesageria privată.

Comments are closed.

Vezi si...

N-o să-ți vină să crezi cât de ușor ți se poate tăia respirația!

Presa din România nu contenește să mă surprindă. Fuga acerbă după cititori îi face pe jurnaliști scriitorii diverselor articole să pară niște retardați care n-au nici cea mai mică idee de ceea ce înseamnă "calitate". Bine, nu-mi fac iluzii că asta ar dori aceștia, însă încrederea consumatorului în brand-ul...

Articole din aceeasi categorie