No menu items!

Biserica Anglicana si casatoriile gay

Acelasi autor

CCR5 (Delta 32) sau prezervativul din ADN

Acum cateva zile am vazut pe Viasat Explorer un documentar foarte tare despre o mutatie genetic care iti confera imunitate la HIV si...
Cesar
Cesar
Nu suport sa ma descriu....

De ceva timp caut pe net informatii despre Biserica Anglicana (din perspectiva mea cea mai normala, bine asta pentru ca sunt gay). Biserica Anglicana, sau mai exact anglo-liberalii, findca anglicani sunt de trei tipuri: anglo-catolicii, anglo-evanghelicii si anglo-liberalii, sunt printre singurii din lume care sunt open for gay.

Anglo-liberalii practica ritul contemporan, dar nu au vreo practică sacramentală intensă. Sunt pentru hirotonirea femeilor, pentru mișcările gay, și interpretează Biblia metaforic. Unii dintre anglo-liberali sunt pentru o etică sexuală largă, alții ajung până a critica istoricitatea învierii lui Iisus.

Lucrul care i-a facut pe anglicani si mai toleranti fata de gay este alegerea unui preot gay in postul de episcop in New  Hampshire (SUA). Orientarea lui sexuala era deja cunoscuta inainte de a fii ales in acesta functie asa ca asta arata ca oameni acea inteleg intradevar ce e toleranta.

Dar totusi , in ciuda tuturor acestor chestii doar bisericile anglicane din cateva tari oficiaza ceremoniile intre prsoane de acelasi sex , pe cand cele din Asia si Africa continua sa condamne homosexualitatea si homosexuali. Printre tarile in care se oficiaza astfel de ceremonii se afla Canada, SUA,  Marea Britanie, Australia si alte cateva tari din Europa. (nu am idee daca si in Romania tinand cont ca avem si noi o biserica anglicana in Bucuresti langa Gradina Icoanei).

So, in concluzie, cand o sa fac varsta necesara am de gand sa imi schimb religia!

Resurse externe:

http://en.wikipedia.org/wiki/Episcopal_Church_in_the_United_States_of_America

8 COMMENTS

 1. Din punctul meu de vedere credibilitatea Bisericii Anglicane a scazut iar tot acest proces de “toleranta” este utilizat pentru noi membrii. Nu e nimic mai intens decat un razboi intre religii (iar cum multi homosexuali se simt exclusi din religia in care s-au nascut, numiti “abomination” si tot asa sunt atinsi).

  Ex: Bis. Cat. care a ars pe rug orice gram de cercetare in trecut acum, prin intermediul lui Benedict XVI, a discutsat cu astronautii de pe statia spatiala europeana. O religie de “succes” are doar un management bine pus la punct.

  In State religia deja a devenit o mare problema – separarea puterilor in stat nu se mai respecta vehement pe motivul “tolerantei” – termen din ce in ce mai des asociat cu prostia.

  In rest toate bune.

 2. Nu e deajuns sa fie biserica de anglicani. e nevoie ca statul sa aiba o legislatie pro-lgbt.

  Pe siteul de la Metropolitan Comunity Churches e data adresa de la asociatia accept motiv pentru care cred ca MCC inca nu e recunoscuta legal in Romania. Dar sunt sanse mai mari ca MCC sa fie recunoscuta legal decat ca Biserica Anglicana din Romania sa faca casatorii gay.

  Insa pana politicienii n-au un interes pecuniar din a se preface ca sustin cauzele LGBT, n-avem nici o sansa reala. Acesta e si motivul pentru care e nevoie de oameni LGBT in politica romaneasca. Intrati in politica daca vreti sa sustineti cauzele noastre. Eu nu vad alta maniera mai directa. ONG-urile inca nu sunt indeajuns de puternice in Romania pentru a schimba drepturile de casatorie si adoptie. E nevoie de politicieni gay.

 3. Nu e nevoie de o legislatie pro LGTB. Actuala legislatie, cel putin teoretic, protejeaza orice inhibant indiferent de religie, sex, orientare sexuala, etc. Important este sa fie implementata. Primul pas este separarea puterilor in stat evident. Atata timp cat cel putin in Ro avem o cruce pe guvern…

  Exista chestiuni mai importante pe lumea asta… si Europa de mult nu mai reprezinta centrul.

 4. Da ai dreptate , vom fii tratatii egal doar cand acel pricipiu al statului laic va fi pus in aplicare si in parlament nu va mai exista delegat al BOR-ului. Pentru statele democrate din vest biserica este doar biserica nu un fel de partid ca la noi cu vreo hai sa zic 15 milioane de membri si mai toti conservatori si homofobi.

  Biserica are o prea exagerata importanta in viata multor romani!!!

 5. A si la faza cu politicieni gay credema sunt destui . Dar crezi ca daca ar creea o legislatie care near permite casatorii , adoptii sau macar uniuni civile i-ar mai vota cineva la urmatoarele alegeri in afara de noi si romani modernisti si pro-europeni. Romania e conservatoare si nu ai cei face…….

 6. Egalitatea drepturilor civile trebuie aplicata. Insa noi homosexualii nu putem pretindem “casatorie” (*este o practica crestina in care un barbat se casatoreste cu o femeie). Trebuie sa abordam drepturile matrimoniale. Ceremonia si apartenenta religioasa trebuiesc abstractizate intr-un astfel de cadru / adaptate.

  Si daca asta se respecta, nici un crestin nu ne poate acuza ca le terfelim ceremonia casatoriei in biserica. Cat despre homosexualii care vor nunta in BOR/etc. au niste doleante absurde – din moment ce crezul respectiv nu este de acord cu aceasta practica, de ce atata scandal?

 7. BOR are foarte multa sustinere “nevazuta”, puternic penetrand fronturi. Acest avantaj este unul istoric – noroc cu comunismul. Insa aceasta tehnica nu este de dragul lui D-zeu, totul se rezuma la finante si lavaj.
  BOR = Goldfinger

Comments are closed.

Vezi si...

Doctore, eu am fugit din spital!

Nu ştiam dacă să scriu sau nu. de ruşine. dar nu mi-e ruşine de ceea ce simt. aşa că... uite ce îmi trece prin cap: În fiecare zi cred că ne trezim altfel. Nu ştiu cine sau cum hotărăşte modul în care ne trezim. Poate mintea, poate o putere de...

Articole din aceeasi categorie