No menu items!

Cine sunt cei care ne spun noua ca a iubi un barbat este pacat?

Acelasi autor

Crăci cu gânduri

M-ai căutat la cimitir, printre mormane de cadavre. Zgurmai nebun printre mormane de oase jilave, neobosit să mă aduni dintre valuri de glie. Și...

Pe cărările „civilizației”

Nu am fost un „umblat” la viața mea. Dar pe unde m-au purtat pașii, am încercat să miros cărările, să simt oamenii, să mă...

Logica unui sinucigaș (plătit) de Ego-uri

Într-o epocă în care dezvoltarea tehnologiei, a comunicațiilor și a individului, în general, atinge viteze amețitoare, sinuciderea e la modă. Oameni picați ca muștele...

Spiritual gifts (3) – Life like a swinging vine

„Vița noastre de vie întortocheată din momentul în care iese la lumină din butucul gros, din rădăcinile familiei și grupului de cunoștințe și influențe...

Spiritual gifts (2): Focul – hipnoză de grup

Mă trezesc din visare, lângă un foc improvizat, cu metale bine forjate care să îl susțină, ca, Doamne ferește, să nu se întâmple ceva...
FireMan
FireManhttps://www.facebook.com/IulianIanis
Cine sunt eu? Sunt un fel de paparazzo. Caut imagini cu care să îmi decorez pereţii camerei în care zăbovesc singur sau "singur". Imagini dragi, care să îmi trezească sentimente dintre cele mai frumoase atunci când imi plimb gândul peste ele. Poate sunt egoist. Vreau să le strâng pe toate şi să nu ofer nici una. Obişnuiesc să cred că nu sunt mai înţelept decât majoritatea pentru că nu se cuvine să ne judecăm judecătorii. Mă hrănesc cu oameni, îi consum, pe ei, visele lor, gândurile lor si apoi rămâne clişeul. Poza. Eu nu hrănesc pe nimeni, decât atunci când o fac fără să vreau. Nu îmi plac predicţiile, regulile, planurile, repetările, banalul, deşi fac parte din rândul lor sau trăiesc înconjurat de ele. Îmi place să visez şi să pictez ceea ce visez. Când cineva are curajul să viseze cu mine... atunci e frumos.

Ba, pe asta ori l-a lovit ceva in cap si i-a “sters” creierii, ori face pe desteptul ca sa atraga atentia, ori l-a platit cineva (ghici cine poate) sa zica aberatiile astea.

Poi eu zic asa:

1. Cine sunt cei care ne spun noua ca a iubi (si a face sex) cu un barbat este pacat?
R: Cei ce sustin acest lucru compun conducerea Bisericii noastre, ca institutie. Ei sunt alesi din randul calugarilor “cu experienta” din manastiri, trec prin stadiul de calugar, calugar-preot, “director” de manastire (staret), ceva slujbas pe la episcopie (o “regiune” bisericeasca), apoi ajung episcopi, iar episcopii compun Sinodul, care conduce Biserica si ia impreuna cu patriarhul hotararile… de genul “pe cine mai facem Sfant anul acesta?”, “ce moashte (oseminte de “sfinti”) mai aducem prin tara sau le plimbam prin tara sa vina prostii sa se inchine si sa puna bani cu pomelnice?”, “ce mai spunem ca e pacat sau nu azi?”. Sunt alesi pe diferite criterii: shpaga, pile, relatii, frumusete. Da, F-R-U-M-U-S-E-T-E. Bag mana in foc ca 80% din calugarii din manastiri, cel putin, sunt homosexuali. Personal, cunosc foarte multe cazuri, inclusiv 2 cazuri reale de episcopi homosexuali. Apoi, CINE SUNT EI sa spuna lumii intregi ca e pacat sa iubesti un om, fizic si sufleteste, chiar si fiind el de acelasi sex, cand ei, scuzati-mi nesimtirea, se f*t in c*r mai rau ca shoarecii?

2. Este pacat sa fac sex cu un barbat?
R: A nu se face confuzia intre credinta cuiva intr-o forta supranaturala, pe care o numeste Dumnezeu, si religiozitatea prozelitista a extremistilor religiosi. Ne acuza capii Bisericii Ortodoxe, de exemplu, ca facem prozelitism? Dar ei ce fac atunci cand vor sa “ne aduca pe calea cea dreapta”, vor sa ne convinga de adevarurile lor religioase, care, sincer va spun din proprie experienta, se bat la un moment dat cap in cap si se finalizeaza cu “crede si nu cerceta!” ? Am eu nevoie de cineva sa ma converteasca din cauza ca sunt homosexual? Am cerut eu ajutorul cuiva? NU
Are cineva dreptul sa incerce sa ma convinga ca “A IUBI” este pacat, atunci cand insasi esenta convingerilor sale se bazeaza pe “iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti” indiferent de religie, sex, inclinatii sexuale, culoare, nationalitate?

3. Pot sa ma vindec de homosexualitate?
R: Exista chiar si un site romanesc foarte minutios si perfid construit, care incearca sa ofere ajutor in “vindecare” de “boala” homosexualitate. Recunosc ca in anumite momente grele din viata mea, am fost tentat sa imi doresc “a ma vindeca”. Dar oricat am incercat, mi-a fost imposibil, cu toate ca langa mine existau numai oameni care ma intelegeau si imi sprijineau vointa.
E imposibil. Devreme ce iubesti (un baiat in cazul meu) nu mai ai cum sa te “vindeci”. Trebuie doar sa accepti… Si nu are dreptul nimeni sa imi zica ca nu e bine sa iubesc… sau ca nu e bine sa fac sex cu un baiat, cand mie imi place (I LOVE IT). Am facut sex si cu femei. Dargii mei, va spun sincer (parerea mea): NICI NU SE COMPARA !!! Sexul cu un baiat = 1 000 x sex cu o femeie. (calitativ). Si … NU VREAU SA MA VINDEC IN VECI, chiar daca “o sa ard in iad”
Si inca ceva: sexul e practicat de toata lumea, in toate felurile: oral, anal, “normal”, dar nimeni nu spune nimic “ca e pacat” decat cand e vorba de acelasi sex.

P.S. Nu cred ca e un om pe lumea asta sa prefere sexual un om de sex opus urat “cu draci” unuia de acelasi sex, dar frumos “in draci”.

27 COMMENTS

 1. Salutare FireMan ,

  Este prima data cand Iti scriu pe acest blog si sper sa o fac bine .
  Felicitari pentru articol .
  A iubi un barbat este pacat ?
  NU deorece fiecare este stapan pe viata lui .

  A iubi si o femeie si sa fie si perversa ,mincinoasa,sa te duca de nas,hoata sau sa ajungi la vremuri grele pentru ea nu se merita deloc .
  Pacat nu este deloc.Pacatul este atunci cand furi,omori,Inseli pe cineva cu bani si este ultimi bani pe care Ii mai are si ma rog alte chesti .
  A face sex cu un barbat atunci cand exista intelegere pentru amandoi,placere ,atractie .

  Pai Inainte cum se face pe vremurile mai vechi ?
  Cam tot pe premiza asta se mergea ( zic eu ) .
  Ce Inainte era alte obiceuri care se face altceva decat iubire ?
  Posibil da ,posibil nu .

  Sau de exemplu (binenteles persoanele de fata se exclude ) cu un travestit ce Inainte era asa ceva ?
  Travestitul poate sa puna mai multa pasiune In ce a ce face decat o femeie ,am auzit cazuri cand sa despartit de nevasta si sa combinat cu un travestit .
  Aici este vorba de altceva care nu toata lumea este de accord .

 2. Florin !!!
  Te citez un pik ” Travestitul poate sa puna mai multa pasiune In ce a ce face decat o femeie ,am auzit cazuri cand sa despartit de nevasta si sa combinat cu un travestit .
  Aici este vorba de altceva care nu toata lumea este de accord .”

  lumineaza-ma ca sunt in ceata !!! travestitul din citatul de mai sus , se “deghiza” tot timpul in femeie ?
  asta in ideea ca eu ma travestesc rar …la vreun party … in rest its only fun ….

 3. Florine, mersi, ma. Problema e ca articolu’ ala nu era conceupt ca articol, dar vad ca bestia asta mica publica ce ii cade in mana… Asa ca tre sa fiu mai atent cu ce scriu. Daca spuneam acolo vreo prostie? Ce credea oamenii despre mine? Chiar daca oamenii e sub 10. Imi zicea dupa aia toti prieteniii ca nu stiu sa scriu…
  eeee, robert, ia vezi ! 🙂

 4. Eu mi-am pus problema un pic altfel!
  A iubi, este o chestie esential crestina. Dumnezeu este iubire, se spune pe undeva! Deci, a iubi, nu poate fi gresit, nu poate fi pacat!
  Ce anume iubim? Sufletul sau trupul… daca vorbim de iubire, nu de atractie fizica, carnala nu putem spune ca iubim trupul. Trupul e doar carne, fara valoare. Deci ceea ce ne diferentiaza, ce ne face sa iubim sau nu o persoana aste sufletul acesteia. Sufletul, flama divina, nu cred ca este purtatoare a diferentelor de gen. Este suflet si atat. Deci, iubesc un suflet! Iubesc o parte pusa de Divinitate intr-un pumn de pamant! Nu are cum sa fie pacat!
  A, partea pur fizica, de relatie sexuala… e pacat sa faci dragoste fara sa procreezi, e pacat sa fac dragoste cu tine insuti, e pacat sa faci dragoste! Dar e un pacat care e iertat. Daca nu ar fi asa, ar fi cam pustiu prin Rai, Dumnezeu sa ma ierte!
  Pe de alta parte, e mai putin pacat daca nu iubesc o femeie, dar ma insor cu ea de gura lumii? E mai putin pacat sa fi hetero si sa iti bati nevasta si copii la betie? Toti avem o suma de pacate pe care le facem, gay/hetero, whatever!
  Eu personal sunt impacat. Impacat cu mine, impacat cu Dumnezeu. Iubesc, nu imi bat joc de nimeni, incerc sa nu ranesc pe nimeni prin actiunile mele…. sunt cinstit in sentimente si in actiuni. Si daca iubindul atat de mult si de sincer pe puiul meu pacatuiesc, atunci iertat sa imi fie… altcum nu stiu cum sa imi traiesc viata!

  • nici ca puteai sa scri mai bine pe tema asta, in fond iubirea e rupta din rai

 5. Himera : Raspunsul este nu doar atunci cand era cazul se aranja ca travestit dar se Intelegea bine si In timpul zilei .
  Depinde de gusturi prietene .
  Poata nu ma-m exprimat eu cum trebuie ,scuze . 🙂

  FireMan : Nu trebuie sa te superi pentru acest lucru totul se remediaza .
  Nici nu am bagat de seama supararea ta .
  Totul este ok . 🙂

 6. apoi dragilor, n-ati intzeles nimika, nimikutza.

  1. biserica e o institutzie obishnuita sa ofere ea regulile jocului.
  2. vine boomul mediatic shi ia rolul bisericii shi anume acela de a forma mentalitatzii (modus viveni, iubendi etc)
  1+2=3
  3. frustrarea bisericii shi incercarea de a ramane incontinuare educatorul prostimii, ciobanashul oilor samd.

  4. colac peste pupaza, au acum de ce se lega shi de a-shi arata rolul atat de neinlocuibil (in vecii vecilor amin) shi anume de a ne salva de la armageddon. “GAY =pacat”. polemica mediocra unde ei cashtica majoritatea punctelor ca deh, majoritatea e creshtini.

  pai fratzilor shi surorilor, e vb de filozofie pana la urma. hai sa o lasam atunci la nivel de discutzie shi gata. biserica sa aiba grija de cei care decid din proprie vointza sa intre in biserica (tot respectul pt. ei) dar sa intzeleaga in acelashi timp ca nu-s ei autoritatea suprema. daca nu sunt capabili sa intzeleaga asta, sa zbye in mama lor. mai bine shi-ar invatza enoriashii sa fie civilizatzi. a nu se intzelege ca lgtb ar sta bine la capitolul asta.

 7. Cred ca problema asta (daca e sau nu pacat sa fii gay ) este pusa mereu de cuplurile care vor sa fie impacate si cu Dumnezeu si cu felul in care simte fiecare sa-si traiasca viata.
  Eu am ajuns intr-un moment in care chiar nu stiu ce sa fac .

  Desi mi-am pus toate intrebarile care au fost discutate pe aces forum si concluzia la care am ajuns in mare parte este asemanatoare cu cea scrisa de johnny , totusi discutiile astea venite de la peroti ,carti sfinte ,biserica , sodoma si gomora si toate astea inca nu imi dau voie sa raman la concluzia mea si anume ca a fi gay totusi nu ar avea de ce sa fie un pacat mai ales daca nimeni nu are de suferit de pe urma faptelor tale.Ar mai fi totusi ceva …poate ca DUmnezeu nu a vrut sa accepte persoanele gay (asta daca ar fi adevarat ce scrie in carti) pentru ca specia sa nu se piarda dar daca asta era atunci ,ar mai fi acum asta o problema daca putem oricand infia un copil ,lasand de-o parte celelate metode de reproducere artificiala?
  Am ajuns sa renunt la persoana cu care am crezut ca imi voi petrece restul vietii si la care am tinut enorm pt aceste intrebari si mustrari de consiinta.
  Am fost si am vbit si cu un preot despre asta pt ca simteam nevoia sa ma spovedesc dar bineinteles ca nu am auzit ce mi-as fi dorit.Inca nu stiu daca este un pacat sau nu si poate nu o stie nimeni cu certitudine problema este ca nu mai pot face nimic si nu mai pot fi cu nimeni de acelasi sex sau de sex opus.De sex opus pt ca nu simt nici o atractie iar de acelasi sex pt ca am mustrari de consiinta …cam asa am ajuns cu toata adunatura asta de pareri… care mai de care mai destept o spune tare ca este un MARE pacat chiar daca nu se pune in locul tau si pan la urma daca analizezi toate care sunt scrise ajungi la concluzia ca ar trebui sa vbesti personal cu Dumnezeu ca sa te poti lamuri exact.

 8. Nu înţeleg de ce-mi adresezi mie un comentariu, pe un post care aparţine lui FireMan.

  Întrebarea mi se pare blasfemică.

  Chiar nu cred că are vreo importanţă de unde sunt. Efectiv este irelevant.

  Sunt de pe Planeta Pământ.

 9. Nu conteaza ce iubesti poa, sa fie femeie sau barbat…pana la urma conteaza ca iubesti. IUBIREA NU-I UN PACAT…fiecare face cum crede lui ca i mai bine… fiecare persoana este libera in a alege… ficare dintre noi suntem proprii nostrii sefi, asa ca nu mai trbuie sa avem alti sefi in afara de noi.

 10. Sunt un barbat trecut de prima tinerete. Am stiut de mic ca imi plac baietii. Am fost indragostit in scoala de unul din colegi. Nu amndraznit sa fac aproape nimic cu el, sexual vorbind. La intalnirea de 10 ani de la terminarea liceului am constatat ca si el era indragostit de mine. Dar acum el era insurat. El a dus o viata sterila, langa nevsta lui cu care nu se iubea deloc. Eu la randul meu am dus o viata in care am fost de multe ori umilit si exploatat pentru a eram “atipic”.

  Ce cred acum? Cred ca religia crestina a fost cauza nefericirii atator oameni! Am ramas impresionat cand am citit un pasaj al lui Cioran: “nimeni nu va putea sti vreodata cantitatea de nefericire adusa de crestinism in lume”. Asa este.

  Acum traiesc in America dar vin des in tara. Sunt de-a dreptul socat de noua religiozitate ce a cuprins Romania. In loc sa mergem spre viitor, mergem spre trecut.

  Azi, religia nu mai are nici o importanta pentru mine. M-am edificat asupra trecutului: in Grecia Antica, notiunea de pacat nu exista. Cel mai aropiat termen de aceasta notiune se referea la trairea vietii in dezacord cu legile naturii. Nu un homosexual este pacatos, ci acela care traieste ca un schimnic, respingand natura. Faptul ca in numele lui Isus au existat calugari care au trait viata lor intreaga pe un stalp in Alexandria crestina nu face decat sa-mi intareasca convingerea ca religia este doar o boala mintala.

 11. Corect: “you are right”.

  De ce vreti voi cei din Romania sa va exprimati in engleza? Nu inteleg.

 12. Cum e sa fi gay in SUA?

  Foarete diferit in functie de locul unde traiesti. Unii se gandesc la SUA ca la o tara. Mai corect ar fi sa ne gandim ca la un continent.

  Am trait in parti diferite ale Americii. Am trait 4 ani in NY City, 11 ani in Silicon Valey (deci in San Francisco). Acum traiesc in Cleveland, deci in “mid-west” cum spun (incorect) unii.
  Dar cunosc ff bine toata America.

  Nicaieri nu e “fericirea pe pamant”.

  M-am simtit f bine in SF. dar si acolo sunt probleme.

  Trebuie sa spun ca am vazut majoritatea parazilor gay din SF si NY in ultimii 19 ani.

  La inceput spiritul de fronda era imens. Acum, de cand parazile sunt organizate nu din banii homosexualilor ci din bani publici (statul plateste), spiritul de fronda e mult diminuat. Nu mai apar baieti pe care alegorice care sa simuleze ca se fut, cu fel de fel de dildos.

  Pt mine a fost ff interesant sa trec direct de la carele alegorice ale lui Ceasca, cu fel de fel de raportari false, la care alegorice cu baieti si barbati frumosi. E mult mai interesant sa vad care alegorice cu barbati draguti!

  In SF poti vedea trei generatii de homosexuali. Cel mai intalnit lucru e sa vezi cupluri homosexuale cu copii. Si sa vezi in SF cum heterosexualii sunt in primul rand al apararii drepturilor gaylor!
  In Romania asta ar parea de neconceput.

  In rest: ce sa spun, ultimele parazi au fost dominate din plin de baietii gay din scoli. Se saruta in draci la parazi! Dupa parazi urmeaza…dansuri. E foarte frumos. Dar nu este totusi fericirea pe pamant. Parerea mea este ca prezenta drogurilor in societatea americana diminueaza mult fericirea personala a multora. Am vazut chiar la parazi baieti plangand. Tineri nemaipomenit de draguti…nefericiti. cazutio pe asfalt!

  Mie imi plac foarte mult baietii romani. Mai mult decat americanii. Dar nu imi place obsesia baneasca a lor. Evident.

  • 😉

   Stii, mereu cand aud povesti ca si asta, ma induiosez cumva, si asta pentru ca toate aceste pareri, impresii… sunt cumva scenete. Mici scenete, asta sunt, mici fragmente din viata. Si indiferent cum sunt ele, faptul ca au picurat din sticla cu gat lung… le ofera asa… un aer pretios, daca ma pot exprima asa.

   In Romania lucrurile merg cu carjele (asa cum ar parasi spitalul un olog, cam asta e imagine mea despre Romania). Nimeni dintre cunoscutii care au plecat ba in SUA, ba prin EU… nu s-au intors desi le este dor. Si la tine sesizes o oarecare nostalgie… poate ma insel. Dar a fi gay p-aci e OK atata timp cat nu faci/nu ti se face reclama. Poate e corect, poate nu… cine suntem noi sa mai punem si intrebari. 😳

   PS: Baietii romani sunt bunuri de larg consum. Unii, bineinteles.

 13. Am trimis un mesaj nesemnat, asa ca il rescriu.

  Cred ca e o contradictie intre ce spui tu Robert (ca baietii romani sunt obiecte de consum) si ce spun strainii (ca baietii romani sunt homofobi, ca au huiduit-o pana si pe Madona cand s-a referit la p-rejudecatile anti-homosexuale).
  Poate explici despre ce e vorba. Din cate stiu eu totusi, majoriotatea tinerilor romani (nu numai baieti) sunt homofobi.

  Homosexualitatea nu este o boala. Asociatia Psihologilor Americani, ca si asociatiile psihiatrilor, pedagogilor, etc. ca si OMS, au spus clar ca “homosexualitatea este o varianta a sexualitatii normale al carei tratament consta intr-un ajutor pentru auto-acceptare”.

  Religiosii ii injura pe homosexuali, dar se si injura intre ei: crestini cu iudei, crestini cu musulmani, musulmani cu budisti, etc. Asa ca nu conteaza injuraturile lor “fratesti” si “crestine”.

  In ultima vreme Romania a fost invadata de posturi radio baptiste, care au emisiuni avand titlul “Dumnezeu te iubeste si te vindeca de homosexualitate”.

  Ar trebui ca mai intai acestia sa incerce sa se vindece la cap, ca predicile lor sunt opuse punctului de vedere stiintific. Am discutat de curand cu nste tembeli de genul asta.

 14. In rest, nu vad nici o “sceneta” in ce am scris, iar stilul meu este departe de a fi…pretios. Cel putin asa cred eu.
  In linii mari exista cateva diferente mari intre viata gay din SUA si Romania

  1. In SUA nimeni (mai) nu pune problema ca homosexualitatea ar fi o …boala. Chiar si homofobii stiu ca nu e boala. Asociatiile Psihologice, Psihiatrice, Pedagogice, OMS si-au facut datoria de a informa corect publicul.

  2. Nu cumperi pe nimeni cu bani aici. Sau poate ai nevoie de prea multi bani pt asta. Prostitutia este interzisa si se cam respecta legile. Barurile gay sunt pline de politisti si informatori.
  Politia mai organizeaza si scene de “entrapment”, cand politistii momesc in parcuri barbati, asteptand…”propositioning”. Adica asteptand propuneri de sex pe bani.
  E mai rau ca in Romania din acest punct de vedere (sau “diferit”).

  3. La scoala in anumite state se discuta despre orientarea sexuala, iar in altele nu.
  In New York si California se discuta chiar din clasele mici. Un nepot al meu de 8 ani  a venit odata de la scoala si i-a spus mamei lui: “mama, azi am invatat ca daca iubesc o fata sunt straight, daca iubesc un baiat sunt gay. Dar eu va iubesc pe amandoi. Eu ce sunt?”

  4. In majoritatea liceelor exista asa-zise “gay-straight alliance”. Exista acum cel putin 50 000 de asemenea organizatii in liceie, destinate sa faciliteze intelegerea sociala si acceptarea homosexualilor in societate.

  5. Practic toate Universitatile Americane au organizatii homosexuale. Am fost la unele sedinte ale lor la Stanford, Berkeley. Am fost si la dansuri organizate de ei. Este ff frumos.

  6. In companiile americane, homofobia e la ea acasa. De aceea unele companii au politica sexuala nbine stabilita, anti-discriminare. Cand am lucrat in California am semnat un fel de angajament ca nu voi hartzui niciodata angajatii subordonati mie cu discutii despre orientarea lor sexuala. Sub pedeapsa darii afara!
  Dar in Ohio unde sunt acum, nu exista asa ceva. E mai indicata discretia.

  7. Nu am cunoscut nici macar un singur caz in care cineva sa-si foloseasca orientarea sexuala minoritara ca mijloc de trai, cum cunosc in Romania.

  8. Uneori pedepsele pentru under-age sex sunt draconice, indiferent de sex si orientare sexuala.
  Au fost cazuri cand baieti de 18 ani au fost bagati la puscarie pe 5 ani pentru ca au acceptat ca fete de 17 ani sa le faca felatie. Nu cunosc cazuri masculine dar sunt.

  Si asa mai departe.

 15. Totusi astept o clarificare: sunt baietii romani “bunuri de consum” sau sunt homofobi? Sau sunt si una si alta in acelasi timp?

  Sunt chiar curios in privinta asta. Care este experienta ta?

  • Romanii in general sunt homofobi (nu doar baietii, ci si fetele, oamenii in toata firea, batranii) pentru ca poporul in sine este unul mai greoi in gandire, conservator, obisnuit “sa i se faca”, “sa i se dea” ca daca nu “aia de la putere is de vina”, nicidecum nu noi, poporul. Romanii (si nu numai ei, dar tot ma refer la Romania pentru ca despre asta discutam, dar e bine de stiut ca nu suntem noi un caz particular) au si un spirit de turma foarte dezvoltat, asa ca sunt si foarte usor de manipulat de Biserica, de clasele politice, de moguli, etc. Asa se face ca intotdeauna dupa 15 minute dupa aruncarea primei pietre… au venit toti minerii sau s-a iscat Revolutia, s.a.m.d. Tot asa vad si homofobia romanilor: n-au ei treaba cu homosexualii ca au ei alte griji mai importante (saracia, datorii la banca, un membru al familiei la inchisoare, un deces, o masina bengoasa in leasing pe 30 de ani, s.a.) decat cu cine si-o trage nush ce vlajgan, dar romanii “trebuie sa se afle in treaba”, chestie care vezi tu, e aproape o indatorire. Asa ca, daca unu’ spune “ba, homosexualii sunt un rau major si tre’ sa-i omoram” – e lege, ce mai. Sa gandeasca fiecare pentru el? De ce? E mai simplu sa urmeze turma.

   Acum, partea a doua. Da, unii oameni sunt facuti pentru a fi consumati, asemeni unui bun, pentru ca nu ii poti valorifica pentru vreun alt scop.

   E plin vestul Europei de baieti romani, cehi, ucrainieni, bulgari, sarbi care pentru 30 de euro fac ce n-ar face un homosexual ever. Asa ca… totul e un simplu negot, pentru majoritatea. Cand iti bate saracia la usa, uiti de Biserica, de homofobie, de tot… si lupti pentru a supravietui. Cum poti. 😉

   Din punctul meu de vedere bunastarea financiara a unei tari are un efect debordant asupra mentalitatii locuitorilor acelei tari. Nu se poate compara accesul la educatie, mentalitatea, civilizatia, modul de a petrece o zi obisnuita, s.a. intre o tara saraca si una instarita: mereu saracii vor avea “valori morale” (intelegi ghilimelele) buni pentru a face munca de jos iar cei nascuti si crescuti in tarile dezvoltate vor fi mai superficiali dar mai corecti. Nu as putea spune care varianta e mai buna per total ca depinde de… gusturi: unii valorifica ochii inlacrimati care spun o poveste si maini cu piele rupta de soare iar altora le este pe plac iarba tunsa la milimetru si fese care miros sintetic a Gucci.

   Asadar… cine e homofob si cine  e bun de larg consun… si de ce?

   😉

 16. Interesant comentariul.

  In Occident exista deja o anumita imagine stabilita despre “baietii romani”.
  Li se spune tendentios “heterosexualii romani” si expresia asta se refera la baietii care in tara (in Romania) se fac ca nici nu au auzit de homosexualitate (“eu? cum poti sa crezi asa ceva despre mine? etc) iar in Occident se vand pe nimic.
  Un autor american (Bruce Benderson) din San Francisco a petrecut un an intreg cu prostituati romani si a scris un roman intitulat “The Romanian”, neasteptat de corect, cu care a avut succes.
  El “a prins” foarte bine anumite realitati romanesti, inclusiv istorice si a observat ca prostituatii romani au in general un nivel cultural mult mai ridicat decat ceilalti europeni. Cartea lui se refera la perioada 1995-2000. Poate ca intre timp nivelul lor a scazut.

  Trebuie sa recunosc ca gasesc si multe calitati la romani, privind din SUA. Nu numai defecte.
  Nu le spun, ma abtin, dar si altii le vad.
  Dintre defecte, cele determinate de saracie si goana dupa bani cu orice pretz sunt cele mai mari.
  Dar romanii nu sunt singuri in categoria asta. Cei mai mari escroci in SUA sunt totusi filipinezii, daca stau sa ma gandesc la  metodele de lucru. Ma refer la hotia de duzina, nu la cea cu forme, despre  care ma abtin sa spun ceva.

  As vrea sa observ ceva: baietii (tinerii) care lucreaza in pornografia gay in SUA castiga de peste 20 de ori mai mult decat cei care lucreaza in pornografia hetero in America. De aceea, tinerii din clipul video urmator, desi (pretind cel putin ca) sunt heterosexuali, si au unii familii si copii, totusi isi castiga existenta in pornografie gay.

  Asta arata clar ca societatea nostra nu are cererea si oferta echilibrata. Altfel spus, lucrurile evolueaza cu forta spre o societate a bisexualitatii, ca in antichitate.

  Clip video:http://www.youtube.com/watch?v=PQensCD7xcE&playnext=1&videos=n6s5mqDWV0o

 17. Baieti ca va iubiti intre voi e treaba voastra dar sa nu amestecam Credinta cu convingerile voastre sexuale…si aici doresc sa va amintesc de cele 2 cetati din Vechiul Testament unde se practica sexul intre barbati care se numeste Sodomie si oralul care se numeste Gomorie.Si la conducerea Bisericii nu ajung cum ziceti voi homosexuali.Hristos Domnul nu lasa ca Biserica Sa Sfanta sa se distruga.Marea noastra problema nu este sa judecam ci sa gandim si cu sufletul nu numai cu o minte intunecata cele despre Dumnezeu va dau un exemplu despre biserica nu poate sasi exprime cineva un punct de vedere daca nu este un crestin practicant…daca am dreptate sau nu ?sa judecati voi.Dar oameni buni sa vedeti lucrarea lui Dumnezeu cu ochii sufletului dar sa nu amestecam vam mai zis cuvantul lui Dumnezeu cu altceva ca dupa aceea deja mesajul este distorsionat.sa privim cu totii spre respectarea cuvintelor lui Dumnezeu si astefel vom fi mai buni mai iubitori si va fi o unitate in dragostea lui Dumnezeu pentru noi toti.

 18. Cat ma bucur sa aud pe cineva religios ca recunoaste ca mesajul e deja distorsionat cand cuvantul lui Dumnezeu s-a amestecat cu altele.
  Si sunt perfect de acord ca problemele de credinta sunt treaba partii irationale din creier, cunoscute si ca suflet, deci daca vrei sa crezi nut-ti pierde vremea analizand.

 19. Radu: spui “Baieti ca va iubiti intre voi e treaba voastra dar sa nu amestecam Credinta cu convingerile voastre sexuale…si aici doresc sa va amintesc de cele 2 cetati din Vechiul Testament unde se practica sexul intre barbati care se numeste Sodomie si oralul care se numeste Gomorie.Si la conducerea Bisericii nu ajung cum ziceti voi homosexuali.Hristos Domnul nu lasa ca Biserica Sa Sfanta sa se distruga”

  Oare de credinciosii romani sunt la nivelul secolului al 14-lea?

  Tot ce a scris acest “Radu” este prostie si dezinformare, chiar si din punct de vedere…religios.

  De exemplu toate institutele de cercetari biblice sustin azi ca legendele Sodomei si Gomorei se refereau la atitudinea fata de straini iar nu la…orientarea sexuala. Toate bisericile incearca acum “sa dreaga busuiocul!”

  O serie intreaga de biserici incearca acum sa schimbe macazul, si asta pentru ca “omul mediu” din occident (ma refer aici mai mult la situatia din SUA, dar si din Europa de vest) a inteles intre timp ca orientarea sexuala este ceva inascut.

Comments are closed.

Vezi si...

Utilizatorii Paypal din Romania pot primi plati

O veste excelenta de care am aflat este ca utilizatorii Paypal din Romania pot primi de cateva zile incoace si plati. Cel mai mare site care se ocupa cu intermedierea platilor si transferurilor electronice de bani oferea romanilor, incepand din Mai 2007, posibilitatea realizarii transferurilor de bani catre/dinspre utilizatori ai...

Articole din aceeasi categorie