No menu items!

Păreri…

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

După toată cârcoteala din ultimele zile legată de spargerea site-ului totalgay.ro, internauții au tras concluziuni – unele pozitive, altele negative.

Stând așa intr-o rână mă gândeam că e foarte ușor să tragem concluzii, așa în general. Evident că mi-am reamintit de ce nu am fost tentat niciodată să lucrez cu oamenii. Da, trebuie că este extrem de greu.

În primul rând cred că cea mai uzuală chestie legată de comunitatea gay pe care am auzit-o este aceea că vezi doamne comunitatea nu face nimic pentru noi. Păi de fapt nu suntem o comunitate.

Dar hai să încep cu… începutul.

Viața gay în Romania a început pe mIRC, cu #gayromania și archaeus unde mulți dintre noi am constatat că din fericire nu suntem… singuri pe lume. Am descoperit că mai sunt și alții ca noi. Apoi lucrurile au evoluat spre Gaydar, Gayromeo și mai nou Facebook. Avem o mie și una de bloguri, site-uri de știri, petreceri în marile orașe, și-un Gay Fest an de an.

Avem niscaiva organizații gay, organizații care îșî fac treaba așa cum se pricep și cum le permite bugetul. Știm cu toții că muncă de voluntariat nu se poate face, fiecare trebuie să pună ceva pe masă. Tot așa, de-alungul timpului au fost și din fericire sunt în continuare oameni care fac petreceri gay.

Acum, hai s-o luăm încetișor, hai s-o… lingem mai întâi și după aceea să ne dăm cu părerea ce gust a avut.

De câte ori comunitatea asta, comunitatea gay (nici nu îndrăznesc să spun LGBT că nu există asemenea comunitate) a fost unită? Aproape niciodată.

PSI-ul, într-o încercare de a face comunitatea gay românească să fie mai închegată, a lansat concursul “Marea Căutare”, în care, așa cum și titlul sugerează, cei înscriși vor trebui să caute calea pentru a îndeplini cu succes scopul concursului. Probabil că vor exista diverse acțiuni de socializare, întrebări și răspunsuri legate de bolile cu transmitere sexuală etc.

“Marea Căutare” a început cu farsa cum că site-ul totalgay.ro a fost spart dorindu-se probabil să se vadă și să se demonstreze că distinsa comunitate gay din România poate să fie… unită, și altfel decât doi câte doi prin diverse camere de motel insalubre. Nu era rocket science să te prinzi că e o farsă toată treaba și a fost interesantă reacția gay-ilor care au putut spune ceva (Stirigay, Zonagay (btw, vezi ca ai o eroare la trackback), Wannabegay, Ideidegay ). Pe scurt, majoritatea au intrat în alertă gen 11 septembrie.

După ce „s-a recăpătat controlul asupra site-ului”, după cum era de așteptat nu au întârziat să apară reacțiile. Unele recții au fost pozitive, altele mai puțin pozitive. Nu sunt de partea nimănui dar cred că se exagerează un picuț cu această… metaforă oarecum materializată. Acuzația principală a fost că PSI putea da dovadă de mai multă creativitate. Poate că așa este, poate că nu. Cert este faptul că din păcate fiecare gay, fie că își dă seama sau nu, este piratat, hack-uit, răpit de… inconștiență, de lipsa de informare legată de bolile cu transmitere sexuală, naivitate, nepăsare, egoism.

Chiar nimeni nu are o cunoștință măcar care a vrut vreodată să se sinucidă din pricina discriminării? Nimeni nu are o cunoștință care să se fi infectat cu HIV sau să se fi pricopsit cu vreo altă boală din cauza inconștienței și naivității? Nimeni nu cunoaște pe nimeni care să fi fost bătut pe stradă doar pentru că nu merge suficient de crăcănat și nu trage o flegma din cinci în cinci minute? Ba bine că nu. Dar în oricare din aceste cazuri nu intră nimeni în alertă.

Ei bine, în ficare din aceste cazuri câte un „totalgay” a fost futut in gură (nu, a nu se lua ad literam) de câte un „antigay”. În fiecare din aceste cazuri câte un “supererou” a fost răpit și din nefericire niciodată (sau de prea puține ori) salvat.

Cam despre asta e vorba. Sau am înțeles eu greșit?

Previous article
Next article

6 COMMENTS

 1. “Viața gay în Romania a început pe mIRC”…eventual viata gay de internet….viata gay a fost si inainte sa ne nastem noi. ca au fost parcuri, ca au fost toalete, ca au fost locuri de intalnire nu comentam.

 2. Viata gay pe internet in Romania a inceput cu mIRC si gaybucuresti.ro(1999),abia dupa cativa ani au aparut celelalte site-uri.

 3. Da asta asa este, inainte de internet, erau parcurile, toaletele si chiar ziarele din cate am auzit …
  Dar hai sa fim seriosi … cand a fost vreodata organizat un concurs sau vreo parada sau chiar si misstravesty, care sa iasa ca la carte, care sa nu fie incidente sau scandal sau farse ?? Eu chiar nu am auzit sau poate nu stiu eu sa fi fost unu aici in romania care sa fi iesit fara scandal .
  Hmmmm … faza ca sa fii batut pe strada ca nu mergi suficient de cracanat mi se pare putin cam exagerata … si cu scuiatu lafel … doar nu esti marlea de pe camp sa scuipi din 5 in 5 min si e cam nepoliticos :)) mergi pe strada trece cineva pe langa tine si il vezi cum da o flegma haha … comic

 4. Nu era rocket science sa iti dai seama ca era o farsa dar se pare ca e rocket science sa iti dai seama ca un activist gay sau o organizatie gay nu ar trebui sa faca un site homofob nici macar in joaca sau pentru un joc…

 5. Ce vorbiti Doamnelor si Domnilor? O s-a vedeti voi ca in 10 ani intrecem parada gay din Amsterdam si mai mult in 15 ani depasim carnavalul din Rio de Janeiro. O s-a fim atat de uniti incat o s-a avem propiul grup parlamentar si mai mult nici un partid politic nu o aiba majoritatea fara P G R [PARTIDUL GAY ROMAN], nici o lege fara contributia specialistilor gay autohtoni si de abia de atunci Romania o s-a devina super putere europeana, cu un cuvant greu in politica mondiala. Orice gay v-a deveni un erou national, exemplu de comportament in slujba poporului Roman.

  ps.  
  cred c-a am visat, dar mai sti? orice vis poate devenii realitate.

 6. Ar trebui sa-ntelegi ca a fost si un atac  la adresa persoanelor antigay. Nu se glumeste pe asemenea tem . Prea usor manifestam o atitudine care de fapt vorbeste despre ceeace ne macina de fapt. Crezi tu ca acea persoana care a avut o asemenea idee ciudata nu are acuze la adresa celor antigay? Eu cred ca da. Si atunci unde ajungem? Aceia ne ataca pe noi si noi pe ei – un circ gratuit cu spectatori ! Iar tu daca spui ca oricine ar fi fost atent si-ar fi dat seama de farsa, mai gandestete ca nu toata lumea are si timpul necesar sa fie atenta. Iar referitor la cei abuzati eu cred ca astfel de oameni vor fi si-n viitor, si nu avem cum sa ne asteptam numai la bine si sentimente de respect.

Comments are closed.

Vezi si...

Gandurile unui adolescent

Buna, sunt un adolescent de 17 ani, care traieste într-un oras mic, cu o socientate mai putin toleranta. De aproximativ 2 ani mi-am pus la îndoială orientarea sexuala si in momentul de fata cred ca am ajuns la concluzia ca as fi gay. Pana acum nu am spus nimănui acest...

Articole din aceeasi categorie