No menu items!

Cum stau lucrurile cu efeminaţii?

Acelasi autor

Bad Karma?

Nu vi s-a întâmplat niciodată ca toate lucrurile să vă meargă nasol, şi să vă întrebaţi "Da' ce rău am făcut, mă, în altă...

Tu cum ai fost în adolescenţă?

Ca persoane LGBT, multora dintre noi nu ne-a fost uşor să trecem prin adolescenţă şi prin pubertate "ca raţa prin apă" din N motive:...

Nouă ani de la abrogarea Articolului 200. Şi totuşi, parcă el încă dăinuie…

Articolul 200 din Codul Penal al României interzicea atât relaţiile homosexuale de orice fel, a căror urmare ar putea cauza revolte publice, cât şi...

Relaţiile deschise – Da sau Nu?

O relaţie deschisă, aşa cum probabil ştiţi, se referă la fidelitatea sentimentală/emoţională dintre doi parteneri, care însă au căzut de acord să-şi dea frâu...

Tipuri de gay in România… dar nu numai.

Ştiu că s-a mai scris un articol asemănător acum ceva vreme care avea ca scop clasificarea persoanelor gay din România după criterii fizice/morale, dar...

Auzi în stânga şi-n dreapta şuşoteli şi vezi câte un headline breathtaking, inclusiv pe arhicunoscutul Romeo “exclus efeminaţii, vrem bărbaţi!”. Păi bărbaţi primiţi, dragilor, da` cred că partea cu persoanele efeminate e relativă. Sinceră să fiu, sunt de părere că cei care nu suportă efeminaţii de nicio culoare şi nici măcar nu vor să împartă acelaşi club cu respectivii au o problemă cu propriile lor trăiri (foarte probabil să aibe  sau să fi avut înclinaţii spre travesti şi din moment ce nu se pot exprima datorita barierelor sociale, refulează tot ce ţine de feminitate şi trag de fiare până la epuizare, doar-doar iese la iveală bărbatul din ele ei.) .

Am prieteni parţial efeminaţi cu care mă înţeleg foarte bine, şi în acelaşi timp am prieteni masculini cu care pot socializa de minune. Cred că totul ţine de inteligenţa şi naturaleţea fiecăruia, şi de fapt asta e ceea ce face diferenţa între cei cu un comportament mai efeminizat şi cei care fac din asta un circ. Recunosc că în momentul în care văd un cocalar prost şi plin de kitsch că trânteşte câte un “Fatah eşti proastă fataaaaaaaaaah?” (nu, nu în glumă), îşi dă ochii peste cap şi îşi linge buzele în timp ce clipeşte insistent către un maciomen de aceeaşi specie, fac precum un ceainic englezesc uitat pe aragaz. Culmea culmilor este că tot respectivii se simt lezaţi când cineva le spune pe şleau “Bă coaie, dacă îmi plăceau femeile rămâneam straight bă, fă stânga împrejur şi închide uşa pe dinafară…”.

E normal ca feminitatea naturală să apară chiar şi în cazul unui bărbat dar în momentul în care totul este împins la extrem şi deja devine penibil, începi să te retragi, uşor-uşor. Cred că asta gândesc şi majoritatea “gay-lor veritabili” de pe mai sus menţionatul Romeo.

Mulţi confundă nişte persoane feminine cu efeminitatea. E o mică mare diferenţă, pot exista bărbaţi cu trăsături foarte fine şi care se comportă perfect masculin, la fel de bine cum există şi masculi feroce cu … vocea şi eleganţa lui Marilyn Monroe, fie iertată. Ceea ce personal nu înţeleg (şi sper să-mi explice cineva) e de unde atâta ură? Adică, e ok să refuzi elegant pe cineva sau să te faci că plouă, da` efectiv mi-a fost dat să văd persoane care recurg la acte de violentă pentru simplul fapt că o persoană efeminată s-a aşezat lângă ei.

Majoritatea gay-lor cred că efeminaţii vor să recurgă la N operaţii printre care şi cea de înlăturare a bărbăţiei, doar că lucrurile nu stau chiar aşa. Să fiu sinceră din nou, nici eu nu văd vreun rost în a te comporta ca o uteristă în adevăratul sens al cuvântului dacă nu vrei ca în viitor să faci nişte schimbări (a nu se interpreta, mă refer strict la personajele care fac uz de feminitate şi cu care nu te poţi prezenta în societate). De când mă ştiu am avut atât trăsături cât şi gândire/comportament specific feminine, dar îmi place să cred că totul a fost echilibrat şi nu am exagerat cu ceva anume, care să fie deranjant.

În încheiere, aş vrea să cer nişte opinii. Vreau să aud şi alte puncte de vedere, şi chiar m-aş bucura dacă cineva m-ar contrazice şi mi-ar aduce contraargumente cerebrale. Ce părere aveţi despre persoanele efeminate? Unde ar trebui trasă linia dintre feminitatea naturală şi efeminitatea excesivă?

24 COMMENTS

 1. Evident, Chris e efeminat(make-up, hair, gestures) dar nu e cumva normal? Eu stiu ca e tranny( e posibil sa ma insel). Insa daca am dreptate, comportamentul sau nu e chiar iesit din comun.

 2. Am citit saptamana trecuta pe un blog intl un articol pe aceasi tema. Zicea ca respingerea sau atractia fata de persoane efeminate este o chestie hormonala. Cei care au un nivel crescut de testosteron sunt atrasi de efeminati si cei care au un nivel mare de estrogen sunt atrasi de tipi foarte masculini.
  Si efeminitatea tine in general de atitudine.

 3. “Feminin” este cel care are trasaturi fizice feminine, de genul pilozitatii reduse (inclusiv facial), o anumita gracilitate a scheletului si articulatiilor, o voce cu timbru inalt, deci un deficit al instalarii caracterelor sexuale sexundare masculine. Barbatii feminizati isi pot corecta, intr-o oarecare masura, aparenta de feminitate printr-un control atent al comportamentului si gestualitatii, sau compensand masculinizarea deficitara fie prin terapie hormonala de substitutie fie prin mijloace naturale, cum ar fi sportul. Trebuie insa avut in vedere ca nu toti barbatii se nasc parosi sau cu vocea groasa, dar asta nu ii face mai putin barbati. Identificarea ca “barbat” poate sa preocupe in mod obsesiv un adolescent, altfel perfect normal, care sa vrea sa-si grabeasca procesul de sexualizare prin varii metode numai pentru a arata mai “mascul” decat altii, uneori inainte de vreme. Dat fiind ca actualmente exista mijloace tehnice si medicale relativ drastice pentru a controla aparenta fizica a cuiva, preocuparea pentru schimbarea infatisarii fizice inainte de incheierea sexualizarii fizice complete (inainte de 25 de ani, cel mai devreme) poate duce la perturbari serioase in dezvoltarea lui fizica ulterioara.

  “Efeminat” este barbatul care, desi are toate caracterele sexuale fizice tipic masculine, adopta o gestica, o postura si o conduita de tip feminin. Spre deosebire de feminizare, efeminarea e deci o caracteristica a barbatului adult care, din varii motive, adopta un stil de viata mai apropiat sexului feminin. Un barbat adult se poate considera mai aproape de o femeie decat de propriul sex nu neaparat din pricina ca are o problema de identitate sexuala (cu alte cuvinte, nu e neaparat un barbat care se considera transgender/trnassexual), atitudinea lui feminina putand fi dictata pur si simplu de faptul ca, fiind atras de barbati, nu poate concepe acest lucru ca fiind normal decat daca el arata si se comporta ca o femeie (are deci o problema de acceptare nu a identitatii sexuale proprii, ci a orientarii lui sexuale).

  Daca insa tendinta de efeminare apare la un adolescent, sau chiar la un prepuber, inainte deci de instalarea deplinei maturizari fizice si psihice, acest lucru se petrece ca urmare a unei impresii gresite ca lipsa masculinizarii corpului sau s-ar datora unei reale apartenente la sexul opus, cand de fapt adevarul e ca sexualizarea sa nu este inca incheiata. Alimentarea de catre anturaj, mai ales de catre familie, a acestei idei preconcepute poate duce la rezultate tragice pe termen lung, cum ar fi conflicte intrapsihice complet nefondate privind identitatea sa sexuala. Este foarte usor pentru un tanar baiat sa-si inchipuie ca este de fapt o femeie in corp de baiat, mai ales daca parintii si-au dorit mult o fata si i-au indus, inconstient poate, baiatului lor ideea ca ii sta mai bine ca fata decat ca baiat. Mai tarziu, cand maturizarea psihica si fizica isi va fi spus cuvantul (in cazul fericit in care aceasta maturizare nu a fost impiedicata prematur, in mod artificial, prin influentare psihologica si/sau medicamentoasa) baiatul va suferi inutil de pe urma acestei interventii in forta asupra dezvoltarii sale naturale.

 4. Dacă ar fi vorba de cantitatea de testosteron sau estogen cred că nu s-ar mai pune problema atracţiei faţă de acelaşi sex. Adică dacă are o cantitate mai mare de testosteron, de ce s-ar simţi atras de un bărbat efeminat, şi nu de o femeie? Majoritatea bărbaţilor gay cu aspect macho îşi doresc ceva similar. Pt un gay, un bărbat nu este substitutul unei femei. Cred că preferinţa pentru un tipar sau altul este înnăscută în majoritatea absolută a cazurilor, la fel ca şi orientarea sexuală.
  De altfel, cei mai căutaţi sunt bărbaţii virili. Rareori o să întâlneşti anunţuri pe situri de matrimoniale gen: caut efeminaţi, cei cu aspect viril să nu mă deranjeze.

 5. Sunt total de acord cu parerea de mai sus! Un tip isi doreste un alt tip, nu o imitatie de femeie! Ce va e asa greu de inteles? Mie mi se pare scarbos ca un baiat sa imite o femeie! Daca vreau una, prefer una adevarata! Nu o “gratioasa” care scoate ditamai scula! Cine iese in lume cu o asemenea persoana, care depaseste cu mult orice femeie in crize de isterie si gesturi prostesti? Teoria ta cu “refulatii” e fumata de mult! Eu, si multi pe care ii cunosc, nu am avut nimic de-a face cu “partea feminina” de cand ne stim! Nu ne-am jucat cu papusi cand eram mici, nu ne fardam pe ascuns si nici nu purtam pantofii mamei. Tu zici o aberatie. Din contra, eu umblam cu construitul, demontatul si toate cele. Mi se pare normal sa nu accept un efeminat care arata si se comporta oribil. Nici ca om nu e de apreciat!  Ce sa faci cu o persoana din asta care tipa ca o isterica daca vede un soarece? Mai ai de citit carti si de invatat. Intotdeauna sunt preferati baietii care se comporta normal. Cei care “se inteleg” cu efeminatii sunt la randul lor efeminati, iar partea cea mai grava este ca multi efeminati de deghizeaza in “macho man”, desi de vede de la 1km ca e mai girly decat ma-sa!

  • Dude, chill, inhale and exhale. Am spus “foarte probabil”, deci nu am spus “cu siguranţă”. Era o simplă părere personală, şi nu mă documentez pe tema asta pentru că, chiar n-am niciun interes. Dacă e “fumată”, vino tu cu completari pertinente, faptul că te jucai cu maşinuţe şi cu lego nu mă încălzeşte cu nimic. 

   Până atunci, hai totuşi să păstrăm un minim de respect şi să ne controlăm vocabularul.

   O zi bună!

   • I will have to agree. Postul nu a fost menit sa ofenseze “the macho men”, ci sa puna in tema niste chestiuni generale. Foarte probabil, persoanele care se ataca la un asemenea post, sunt persoane care nu sunt constiente de adevarata lor orientare sexuala. Lipsa de comunicare sau dezvoltarea psihica intr-un anumit mediu, a dus la aversiunea fata de barbatii efeminati. Pana la urma, cu totii ne purtam asa cum ne place. Ideea e sa nu judeci o persoana pana sa o cunosti. Am o multime de prieteni straight (homofobi), care ma plac asa cum sunt pentru ca nu ma judeca dupa aparente. Consider ca trebuie sa fii limitat sa nu recunosti ca, un efeminat, nu e cu nimic mai prejos decat un “macho”, care face sex anal cu un alt “macho”. Din nou, foarte probabil, majoritatea “barbatilor” gay/bi sunt ofensati de ideea de efeminare pentru a putea ascunde mai bine adevarata lor natura. Nimic nu e mai infricosator decat sa iesi la o plimbare cu un efeminat….!!! Daca te vede Dorel???
     
    PS: Great post!

    • True, e ok în măsura în care, aşa cum spuneam şi-n post, efeminitatea nu este împinsă la extrem şi ţi-e ruşine să ieşi cu cineva pe stradă sau la o cafea si un film in mall. Right? 🙂

    • Marea problema nu este că cei efeminați consideră pe cei ”macho” mai puțin bărbați decât ”se dau ei bărbați” (pentru că știm fiecare dintre noi că un om are părți sensibile și părți dure), ci faptul că efeminații consideră că ”macho-man”ii sau ”str8 acting guys” doar se dau bărbați atunci când refuză să ofere la una bucată fetiță cu pseudopuță una bucată pulă. Și niciodată and i mean NICIODATĂ o refuzată de-asta frustrată n-o să înțeleagă că omul ăla se poartă așa pentru că așa se simte el bine și în același timp că acel BĂRBAT poate suge pula cu o grație cel puțin la fel de mare ca și ”dânsa”, fără a se farda și a purta tricouri până mai sus de buric, considerându-se la fel de bărbat după procedeul mai sus amintit, la fel ca și înainte de a o face.
     Nu. La noi toată lumea judecă așa:  nervoasă pe toată lumea că… da de ce domle se dă ăla bărbat când nici măcar nu i se scoală mătărânga la așa ”FEMEE” ca mine… Să îl demascăm, fată, că suge pula și e femee și el…
     Iar eu personal nu am nimic cu efeminații atâta timp cât își văd de pudrele lor. Nu mi-e rușine cu vreunul dacă eu consider că am subiecte comune la o cafea, dar nici n-o să prezint vreuna ca ”prietenul meu cel mai bun” colegilor de muncă.

     • Interesant este faptul ca in marea majoritate a cazurilor, fac mare tam tam si discuta pe marginea acestui subiect tocmai persoanele care (evident) nu sunt constiente de faptul ca tocmai ele sunt definitia feminitatii 🙂

  • Velyon, referitor la comentariul tau, e ca si cum ai spune ca a fi gay este totuna cu homosexual d.p.d.v. sociologic…:shock:
    
    

    • Homosexualitatea vizeaza partea sexuala/orientarea sexuala a unui individ, iar  a fi “gay” implica asumarea unei identitati (partea sociala). Cu alte cuvinte, homosexual = te futi cu barbati, gay = lifestyle (cartier gay, vecini gay, cluburi gay, everything in jurul lor e gay). Si e foarte important pentru tine (general vorbind), ca si individ in societate, sa iti asumi aceasta identitate, oricare ar fi ea. Sper ca te’am lamurit, in mare, care e diferenta dintre acesti doi termeni foarte importanti in viata fiecaruia dintre noi, homosexualii.
     p.s.: definitiile din dex sunt varzaaa la acest capitol.

     • Io nu inteleg de ce o tot futeti cu efeminismul asta… ce naiba? Fiecare e asa cum vrea/poate sa fie… cui nu-i convine fuck off…. ce atata tura vura?

 6. So, baieti si fete: ce importanta are cum e fiecare? Unii efectiv asa se nasc… sunt mai feminini… altii sunt masculini. Am fost noi prost invatati ca “barbat” inseamna “ceva” si femeie inseamna altceva. Ca lu’ xxxxlxx69 ii plac tipii parosi? So what? Treaba lui! Sunt tot atatia carora le plac tipii fara par pe ei si finuti. Chiar nu e o problema cum e fiecare. Pacat ca nu s-a inventat ceva si pentru prostie… vo’ eticheta, doua.

  Cheatia asta cu “sunt barbat si imi plac barbatii” e asa de relativa… dar total de acord.

   

  • De acord dear, dar nu a zis nimeni nimic de feminitatea ca aspect, ci de atitudinea exagerata (dupa cum am si mentionat in articol) pe care o adopta anumiti gay. Atata tot, si nimic mai mult. Articolul asta chiar nu era menit sa jigneasca si imi cer scuze daca a facut-o.

    

 7. DA ACELA E EFEMINIZAT CARE ARE TRASATURILE UNEI DIVE 😆 SI SUNT CAM ENERVANTI EFEMINIZATII ASTIA. NU AM NIMIC CU EI DAR SUNT TARE ENERVANTI 😈 BRE OMULE ORI ESTI FEMEIE ORI BARBAT? CA DOAR NUI FI FEMEIE CU SCULA 😀

Comments are closed.

Vezi si...

Punctul pe… G!

Sunt Adi. De-al vostru. Buna! Salut, sau "what's up dude"...cum vreti. Am o relatie de mai bine de 2 ani si jumatate cu un om bun, iubitor si tandru, atent si pasional, daca ne-ai pune unul langa altul ti-ai da seama ca el ma iubeste mai mult decat il...

Articole din aceeasi categorie