No menu items!

Interviu cu Mister Gay Europe 2011 – Giulio Spatola

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Pentru cei care nu au aflat încă, weekend-ul acesta România a găzduit cea de-a șaptea ediție a concursului Mister Gay Europe (deși, ce-i drept, ar fi fost greu să nu se afle având în vedere reclama celor de la Noua Dreptă, cărora le mulțumim).

După ce concurenții au trecut de mai multe probe și obiectivitatea tot atâtora grupuri de jurați, sâmbătă seara, în cadrul petrecerii organizate de PSI România, în clubul Avalanche din Poiana Brașov, organizatorii au anunțat cei trei semifinaliști: Giulio Spatola (Mister Gay Italia), Christo Willesen (Mister Gay Suedia) și Barry Francis Gouldsbury (Mister Gay Irlanda).

Am decis să particip la Mister Gay Italia pentru a oferi comunității gay italiene posibilitatea de a fi reprezentată de către cineva care, dincolo de frumusețea fizică, are și valori de substanță.

După încă o probă de foc, Giulio Spatola a fost desemnat Mister Gay Europe 2011.

Cu câteva ore înainte de toate acestea, atunci când delegați începuseră să simtă febra emoțiilor și în aer deja plutea suspansul, împreună cu Alex – administratorul blogului IdeiDeGay.ro, am decis să stăm la o poveste cu fiecare concurent al Mister Gay Europe, însă din cauza timpului nu am apucat să ne ducem dorința nestăvilită misiunea până la capăt decât cu trei dintre concurenți: Giulio, Christo și Barry.

Am dorit o conversație ceva mai personală pentru a descoperi și o altă latură a concurenților decât cea care s-a văzut… oficial. Astfel, s-au născut trei povești, cu trei oameni minunați (la propriu și la figurat) veniți din țări diferite, având cu toții în comun dorința de a fi Mister Gay Europe 2011.

Vom publica pe rând cele trei povești care s-au format printre bâlbe, glume, seriozitate și urme de oboseală. Va fi interesant de comparat cum gândesc cei trei băieți. Cel puțin la fel de interesante vor fi impresiile lui Oscar Lizarraga, iubitul câștigătorului Mister Gay Europe (ca și concurs), care nu s-a dat înapoi în a oferi câteva detalii mai personale ale relației dintre cei doi.

Vom începe, bineînțeles, cu Giulio – proaspătul Mister Gay Europe 2011.

Pozele sunt facute de noi, la masa unde am povestit, așa că… nu vă așteptați la poze de studio. Oricum, băieții au muncit foarte mult, iar asta se vede din pozele neprelucrate.

Așadar, cunoasteți-l pe Giulio Spatola, Mister Gay Europe 2011 prin ochii noștrii, Robert și Alex.

Interviu cu Mister Gay Europe 2011 – Giulio Spatola

IGDQ – Idei de Gay & DarkQ
GP – Giulio Spatola (Mister Gay Europe 2011)

 

Giulio Spatola, Mister Gay Europe 2011
Giulio Spatola, Mister Gay Europe 2011

IGDQ: Salut Giulio! Mulțumim că ai acceptat să ne acorzi un interviu, pe care cititorii noștri sper că-l vor aprecia. Așadar, propun să începem prin a ne spune câte ceva despre tine.

GP: Salut. Vă mulțumesc și eu pentru opotunitatea de transmite câte ceva despre mine comunității gay din România. Mă numesc Giulio Spatola, am 26 de ani, m-am născut în Palermo, dar în prezent locuiesc la Roma. Am studiat cinematografie la Universitatea „Sapienza” din Roma, unde am obținut și diploma de licență, însă lucrez ca manager la Hotelul „2nd floor” din Roma (www.2floorgay.it) , un hotel gay situat chiar lângă Coloseum, pe strada gay a Romei. Sunt reprezentatul Italiei la Mister Gay Europe 2011, fiind câștigătorul concursului Mister Gay Italia.

 

IGDQ: Ce te-a determinat să participi la concursul Mister Gay Italia?

GP: Am decis să particip la Mister Gay Italia pentru a oferi comunității gay italiene posibilitatea de a fi reprezentată de către cineva care, dincolo de frumusețea fizică, are și valori de substanță. Am înțeles că e nevoie de un exemplu nu doar de aspect, ci și de inteligență. Acum sunt în fața unei provocări extraordinare, acea de a oferi comunității gay din întreaga Europă posibilitatea de a avea un reprezentat nu doar frumos, dar care are și un cuvânt de spus.

 

IGDQ: Care dintre probele concursului Mister Gay Europe ți s-a părut cea mai interesantă, poate dificilă?

GP: Cu siguranță, proba cea mai interesantă a fost interviul cu juriul, deoarece acolo se vede partea cea mai importantă a fiecărui delegat din concurs, exact substanța de care vorbeam anterior. Pentru mine a fost un efort dublu, fiind nevoit să fac acest lucru în limba engleză, însă am reușit să transmit cu succes problemele pe care le avem în Italia la nivel politic, având un guvern care ne respinge, dar și partea socială, care nu ne înțelege.

 

IGDQ: De ce crezi că tu ar trebui să câștigi tu acest concurs? Cu ce vii tu în plus față de ceilalți delegați la concursul Mister Gay Europe?

GP: În mod cert nu am nimic în plus față de ceilalți. Suntem cu toții la înălțimea titlului de mister, altfel nu am fi aici. Așadar, oricine va câștiga, va atinge scopul final al acestui concurs . În acest moment este important că am reușit să ne cunoaștem, să formăm o echipă. Și dacă ar fi să câștig eu, aș fi mulțumit deoarece aș avea posibilitatea de a oferi vizibilitate țării mele, care în acest moment are nevoie de așa ceva.

 

IGDQ: Ce ți-a plăcut și ce ți-a displăcut pe durata competiției?

GP: Ca să fiu sincer, nu este nimic să nu-mi fi plăcut. Chiar dimpotrivă, am avut puține așteptări înainte de veni, iar acum sunt mulțumit de cum se desfășorară competiția. Nu mi-am imaginat că în așa puține zile ne putem cunoaște și putem forma un grup unit, și nu o zic doar eu, dar pare că ne cunoaștem de ani buni, iar acum ne-am revăzut. De fapt, suntem dispuși chiar colaborăm, să formăm un grup de acțiune, nu să doar să alegem o persoană pe care timpul o va da uitării. Singurul lucru ce nu mi-a plăcut a fost că primul comentariu postat pe youtube, la filmarea de la emisiunea de la AcasăTV, a fost unul homofob. Îmi aduce aminte și de Italia, îmi aduce aminte de oamenii homofobi și îmi pare rău că există așa ceva.

 

IGDQ: Spune-ne cum ți se pare România?

GP: Primul lucru pe care l-am observat este că, în ciuda faptului că e foarte multă zăpadă, nu se simte frigul așa tare ca în Italia. De fapt, am reușit chiar să particip la proba sportivă (prin zăpadă) fără a fi nevoit să mă îmbrac mai mult decât ar fi trebuit în mod normal. De fapt, nu pot să spun foarte multe despre România deoarece nu prea am avut timp să vizitez, însă ca și oameni, îmi dau seama cât de mult semănăm, m-am simțit ca acasă.

 

:)
🙂

IGDQ: Ți-a afectat în vreun fel relația cu iubitul participarea la Mister Gay Italia?

GP: La început da, însă problema a fost rezolvată încă de la competiția pe oraș, atunci când am câștigat titlul de Mister Gay Roma. Abordând în mod direct problemele, am stabilit că am nevoie de „puțin spațiu”. Totuși, indiferent de titlul de Mister, în orice relație există o singură regulă „dacă există încredere, relația merge înainte”, iar la noi există.

 

 


IGDQ: Cum decurge o zi din viața lui Mister Gay Italia?

GP: Mă trezesc dimineață la 8. De fapt, mă trezesc de vreo trei ori până să mă ridic din pat. La ora 10 ajung la hotelul unde lucrez. La ora 17:00 plec de la serviciu, iar când ajung acasă încep să mă antrenez. Seara mai ies cu prietenii prin oraș la discuții, iar ziua pentru club este cea de Vineri, nu Sâmbăta. O viață normală ca orice om, indifernt de orientarea sexuală.

 

IGDQ: Alte activități din viața ta, dincolo de anternamentele făcute acasă?

GP: Sunt pasionat de muzică, îmi place să mixez, iar dacă e să vorbesc de cântăreții mei preferați, aș putea să enumăr pe Lady Gaga, Tiziano Ferro și Georgia . Mi-a plăcut la un moment dat și Renato Zero, însă m-a dezamăgit atunci când a povestit la o televiziune că a declarat că este gay doar pentru a nu face serviciul militar, realitatea fiind cu totul diferită. Chiar a început să-mi fie antipatic, pur și simplu nu mă mai regăsesc în muzica lui.

 

IGDQ: Intenționezi să revii în România?

GP: Cu siguranță voi reveni. Am un prieten foarte bun în Italia, care este român, și intenționăm să facem o vizită mai lungă în România, mai ales că mie-mi lipsește o „vacanță albă”, cu zăpadă.

 

IGDQ: Ai vreun mesaj de transmis comunității gay din România?

GP: Mesajul meu ar fi acela de a nu avea frică să fie declarați, deoarece acesta este secretul de învinge homofobia. E important să ne facem curaj, să pornim cu familia și să continuăm cu prietenii noștri. E un proces gradual important. Să nu-și imagineze cineva că vine mâine un Mister Gay Europa și schimbă lucrurile, că e fals. Eu am avut 4 ani de război cu familia până să mă înțeleagă, am fost dus chiar și la psiholog, însă până la urmă părinții mei au ajuns să mă sprijine. Tatăl meu a cerut chiar colegilor săi de serviciu să mă susțină prin votul online.

 

IGDQ: Mulțumim foarte mult pentru interviul acordat! Noi îți urăm mult succes!

GP: Eu vă mulțumesc vouă! Distracție plăcută diseară!

 

Galerie:

[nggallery id=34]

Update: English version here.

9 COMMENTS

 1. Aceeasi parere o am si eu.   Curajul de  a spune familiei, prietenilor este primul pas, iar daca nu avem curajul acesta, cum putem lupta cu o majoritate?
  imi pare bine ca a fost organizat la noi concursul acesta, poate cine stie, este un inceput pentru PARADA GAY EUROPA tinuta in  Romania la Bucuresti, visez,  dar visele pot deveni realitae, NU?
  Robert, ai cheltuit ceva timp si bani pt acest articol asa ca meriti multumiri si astept cu nerabdare povestea celorlati 2 concurenti.

 2. Un pic de modestie n-ar fi stricat, though. Sunt de parere ca atunci cand participam la un concurs sau  la orice alt tip de competitie (si nu numai) unde ti se cere sa te descrii, ar trebui sa ne etalam mai putin calitatile si sa lasam mai mult la latitudinea publicului/juriului/whatever, decat sa incepem prin a spune “Sunt frumos. Sunt ingeligent.” (initial, voiam sa continui, dar m-am abtinut, ca pare baiat bun).

  Ciao!
   

 3. Baietii de la organizare au facut o treaba foarte buna: conditiile au fost foarte ok, nu ne-a lipsit nimic acolo (cazare, mancare, paza), clubul era foarte ok, imi pare rau ca nu am ajuns sambata la discutii dar am inteles ca a fost de bine pentru Iasi:D. Chiar trebuie sa le multumim celor de la PSI Romania si sa ii felicitam si la cat mai multe multe evenimente reusite.
  Multumim si pentru interview-ul cu Mr. Gay Italia Robert si Alex…. dar eu astept Irlanda 😉😀

 4. Felicitari celor de la PSI. Sa nu uitam ca puteau sa faca altceva in timpul lor liber. Cat despre laureat, ma bucura faptul ca a mentionat acel “grup de actiune” atat de necesar pentru comunitatea LGBT. E o munca de PR pe care nu cred ca as fi putut sa o fac mai bine. Felicitari si la mai multe.

 5. Felecitari PSI Romania au facut o treaba buna.
  Multumim si Ministerului de Interne pentru protectia acordata .
  A fost un pas inainte pentru comunitate.
  La Poiana Brasov sa imobiliza peste 50 de Jandarmi si inca vreo 10 politai plus o firma de paza privata deci oameni buni nici musca nu a indraznit sa se apropie de noi in ciuda faptului ca cei de la noua dreapta au anuntat ca vor manifesta impotriva acestui eveniment asa ca inca o data multumim Ministerului de Interne pentru sprijunul acordat.

Comments are closed.

Vezi si...

Scrisoare de coming-out

Salutări tuturor! Citesc de ceva vreme acest blog și vreau în sfârșit să devin un membru activ și să mă implic în discuțiile interesante de aici... și cum tocmai am terminat de scris foarte recent un eseu despre mine și sexualitatea mea, m-am gândit că nu e nicio prezentare...

Articole din aceeasi categorie