Salut!
În ultimii ani am simţit că Accept-ul face mai multe eforturi de a comunica mai bine şi de a se apropia de statutul de asociaţie reprezentativă pentru comunitatea LGBT. Principalele mijloace prin care au reuşit să-mi lase impresia asta sunt diversificarea evenimentelor organizate, dublarea numărului de evenimente adresate comunităţii prin iniţierea lunii istoriei LGBT, pagina de facebook activă şi site-ul “renovat”, pe care postează comunicatele de presă sau rezultatele unor procese sau alte acţiuni.
Progresul este vizibil mai ales când mă uit peste modul în care interacţionau cu membrii comunităţii în urmă cu ceva ani.
Astăzi am dat peste o nouă iniţiativă menită să-i apropie de comunitate, anume un grup de lucru pentru organizarea Pride-ului de anul acesta (detalii în link).
Cred că este o idee binevenită, ţinând cont de numeroasele critici şi nemulţumiri legate de Pride/GayFest răspândite în blogosfera gay românească de-a lungul anilor. Sper ca demersul să aibă succes, persoanele implicate să vină cu perspective proaspete, iar asta să se vadă în organizarea marşului de anul acesta.
Doritorii sunt invitaţi să trimită un mail la daniela@acceptromania.ro până pe 4 martie.
Succes!
Aici o să se întâmple ca în bancul ăla cu futică, care sună așa,
Când futache nu futică, când futică nu futache, când futache și futică nu futu-și la găurică.
explicație
Mulți dintre cei ce în trecut au vrut să facă ceva alături de Accept și au fost respinși într-un mod mai mult sau puțin elegant, reacționând cu critici bine meritate la adresa Accept, se văd acum în situația de-a fi liberi să participe direct într-un grup de lucru pentru organizarea Pride-ului de anul acesta, fapt ce este derutant ținând seamă că s-a deschis o ușa ce până acum era plină de pânze de păianjeni.
Prima reacție la deschiderea unei uși ce-a fost mereu închisă este de surprindere cu uimire, apoi urmează întrebarea dacă sau nu să treci de ușă și să intri în cameră.
Cred că acei critici care au aflat sunt la acest moment de întrebare.
Ideea este bună, dar contează și modul cum este pusă în practică.