No menu items!

CCR5 (Delta 32) sau prezervativul din ADN

Acelasi autor

Biserica Anglicana si casatoriile gay

De ceva timp caut pe net informatii despre Biserica Anglicana (din perspectiva mea cea mai normala, bine asta pentru ca sunt gay). Biserica Anglicana,...
Cesar
Cesar
Nu suport sa ma descriu....

Acum cateva zile am vazut pe Viasat Explorer un documentar foarte tare despre o mutatie genetic care iti confera imunitate la HIV si tot felul de alte boli ca ciuma etc. Este vorba despre un fel de protein numita CCR5 (Delta 32) care se regaseste in AND-ul unora dintre oameni. Majoritatea acestori oameni se afla in zonele pe unde acum cateva sute de ani epidemiile faceau sute de mii de victime.

Aceasta mutatie trece din generatie in generatie, dar se presupune ca ambi parinti ar fi trebuit sa o aiba ca sa se trnsmita si la copil. Aceasta protein CCR5 blocheaza receptori celulelor si nu perit intrarea virusilor (HIV etc.) sa patrunda inauntru si sa o infecteze.

Am cautat si pe Google si cel mai interesant lucru pe care l-am gasit despre subiectul asta este pagina de Wikipedia despre aceasta mutatie genetica.

Asta e si primul meu articol nu am facut nici o introducere. Dupa cum deja cred va-ti dat seama ma cheama Cezar, citesc blogul asta de ceva timp dar nu am intervenit pana acum. Dupa parerea mea este printre cele mai bune, impreuna cu Ideidegay. Oricum felicitari si tineti-o tot asa!

15 COMMENTS

 1. Buna Cezar,

  Nu-i ma fa reclama la Ideidegay ca minten’ ma-ntrece la vizitatori (glumesc).

  Cat despre bloguri gay bune… ti-as spune io o poveste dar nu aici. 😉

  Lasa ca te luam in “primire” candva, io cu Ideile, si te lamurim. :mrgreen:

 2. @Cezar

  Mulțumesc pentru apreciere. Dacă ne găsim vreodată la vreun eveniment să mă tragi de mânecă, dacă știi cine sunt, fie pe Robert, apoi facem noi teoria blog-urilor bune, că e o povestioară gen comedie-dramatică.

  @Robert
  Măi, nu mai pune presiune pe autori că iei bătaie.

 3. @Cessar Da, se poate sa fie si un prezervativ aceasta mutatie din CCR5 dar ce facem cu celelalte citokine (fie ele chemochine/proteine) cu care hiv “flirteaza”? mai mult, putem provoca asemenea mutatii necesare omului? stiu ca pe piata sunt animalute de casa care au aceasta mutatie, de aceea intreb.

 4. mutația asta ar trebui introdusă în programul de îmbunătățire a parcului uman.

  ne-am născut atât de defecți, că mă întreb cât ne mai înghite pămîntul?

 5. @paul-
  Acesta mutatie genetatica pe care o poti capata numai daca si parinti tai au avut-o , blocheaza receptori celulelor (mai precis le pune dopuri receptorilor) si absolut nimic nu mai poate infecta acele celule.

  Cel putin asta am inteles din documentar. Oricum e o chestie de discutat , fiindca se incearca sintetizare virusului care genereaza aceasta mutatie gentica pentru a se pute crea un medicament care sa ne dea imunitate la mult temutul HIV.

 6. Daca are acelasi randament ca Delta Airlines.. nu e de bine.
  Daca ajuta la o sporire a sistemului imunitar, genial.

  Ce nu am inteles este urmatorul lucru – actioneaza si contraceptiv?

 7. Nu inteleg ce ai cu cei de la Delta Airlines (glumesc) ba nu chiar nu inteleg.

  Si nup nu actioneaza ca contraceptiv fiindca aceata mutatie se produce la nivelul celulelor din ADN nu cele pentru reproducere (la ovule cred ca te refereai nu?) !!!

 8. Da, evident. M-am lamurit.

  *Delta mi-au trimis bagajele aiurea la O’hare de trei ori.

 9. Fericit ca te-am lamurit si in legatura cu bagajele si Lufthansa ti le pierde , se intampla oriunde……….

 10. Am ramas complet uimit , parca lovit de intreaga romanie sa vad ca de idioti pot fi uni oameni . Cu ocazia asta te rog Robert sa admiti comentul pe care bo sa il pun eu acum , sa nu zica prieteni nostri ca mint sau exagerez.

  So , luati seama la cat de idiot poate fi acest om (homofob desigur)

  Comment:
  ”…vazut pe Viasat Explorer un documentar foarte tare despre o mutatie [genetic care] iti confera imunitate la HIV…”

  dezmierdel, corect era sa scrii ”genetică care”, lucru care ar fi generat lucrul care-ti aminteste ca esti un poponar, deci ceva cu mult mai jos decat un tigan borât: CĂCAREA. stii, genetica care…

  mutatia genetiCĂ CARE protejeaza pe lumea de infectia cu HIV este o mutație proasta. si am sa-ti si explic de ce: pentru ca va ajuta pe voi căcănarii să nu muriti mai rapid ca sa nu infectati alti pârțari.

  natura a creat sexul pentru procreere si iubirea pentru a forma familii ce genereaza copii. mutatia de care aminteste jigodia din tine faciliteaza infectarea ulterioara cu HIV a celor care nu beneficiaza (((((de de ea)))) si intretine iubiri intre indivizi ce se autoexclud din lantul trofic prin anti-creere (un fel de antonim la PRO-creere, ca sa inteleaga toti deviatii ca tine).

  AM RAS PE CINSTE SA VAD CAT SE CHINUIE UNII OAMENI SA NE ARATE CA SUNTEM ANORMALI . Vorbeste de greselile mele da la ce scrie el nu se uita!!!Am pus intre paranteze!!

 11. Eu am aceasta mutatie genetica CCR5 (DELTA 320). Iar sotul meu este seropozitiv de 7 ani. Este intradevar o “BARIERA PTR HIV” . Nu m-am infectat in 7 ani si avem si 2 copii perfect sanatosi. Deci minuni exista 🙂

Comments are closed.

Vezi si...

Cateva randuri…

Uite cum a trecut si iarna si a venit si vara, ca de primavara cred ca am avut parte cam vreo 2 sau 3 zile si deja suntem in Duminica Pastelui... in plina vara, zic eu la ce calduri sunt. Din nefericire, am avut un program destul de incarcat in...

Articole din aceeasi categorie