No menu items!

Cei fara valoare

Acelasi autor

Din nou, protagonist.

The The - Soul Mining  Fiecare din noi are sansa sa-si imbratieseze destinul sau nu. Circumstantele in care m-am regasit au reinviat o parte din...

Bulina Istoriei

Nu cred ca o sa fie nimeni luat prin surprindere daca spun ca traim vremuri incerte. Am facut un experiment simplu si m-am gandit...

Fara umbra, nu este lumina

Album: Never, Never, Land Song: Unkle - Reign (Mix) Released: 2003 Cover: Right Top Corner M-am gandit temeinic de ce am dat-o in bara de atat de multe...

Am nevoie sa ma tin.

Eric Prydz - Allein Dupa un weekend destul de agitat si prea multe nume noi incat sa le si retin, ca orice adult care se...

The RO-loop

In ultima vreme am descoperit un fapt foarte repetitiv in societatea romana, fapt care ma indeamna sa cred ca romanii ca si indivizi nu...

Acum ceva vreme nu considerăm că voi redacta un astfel de text însă a venit clipa. Pentru cei care au petrecut ceva vreme cu mine ştiu cât de mult apreciez entitatea umană şi cum finalmente consider că este singurul item din această sferă a existenţei care merită atenţia neclintită a… a oricui, sincer. Toate stările pornesc de la chestia asta numită om, care şi-a făcut prezenţa prin “n” teorii.

Însă cum şi Venus are (uneori) o pulă, m-am săturat de oameni. Sunt atât de proşti şi însetaţi spre a se minţii până în pânzele cavoului – că… o să fie bine, că o să gasesca dragostea, că o să facă şi dreagă. Când acest şlagăr nu mai merge, că de, vogă asta, o baga pe cea cu micro-detalile – “azi de dimineaţă am mâncat cereale cu iaurt! Ce idee bună” – “Cine pula mea eşti? Nu te conosc. Împărţim acelaşi lift, nu-mi pasă”.

Sunt atât de prinşi în această bulină de prostie încât repetă câteva idei constant. O prezenţă socială la fel de importantă ca nişte baloane în loc de airpa unui avion. Mi-am spus – jur că nu o să fiu un Hindenburg uman. Vreau să fiu Luftwaffe, vreau să fiu sus şi jos, şi iar sus.. şi iar jos. Vreau să-mi fută cineva mintea mai original decât orice… remediu sintetic.

Şi de unde atâta sensibilitate? De ce încearcă toată lumea să fie ce nu îşi permite, pentru început, să fie? Vai.. uite.. ce oja… wow… 3.99 Lei… se creponează mai repede decât pula unui PD-u la pidza.
Frate, telefonul ăsta are pe mă-ta şi pe Isus şi androidul terminator – a daa.. China made.

Pe scurt, mă cac pe stilul lor, “post-modern” de copii cu portofel subţire. Nu la detalii, nu la inutil. Nu la sensibilităţi “nu îţi stă bine – vai, cine pula mea te crezi???” “alo… pot să văd…”

Eşti franc? – nesimţit. Eşti extrovertit? – nepotrivit, necizelat. Nu trăieşti într-o bulină? – Ciudat, drifter sau omg psihotic.
Şi da, notiele mele oficiale susţin povestea lor însă eu le spun aşa – eu v-am futut mintea, o să găsesc până la urmă un alt nebun cu care să-mi fută şi el mintea şi vă dau duşul auriu.

Şi mă plimb printre emoţile voastre… fără valoare.

Smog

Previous article
Next article

16 COMMENTS

 1. Smog
  Mă-ntreb și eu ca ăla din “Viața la țară” a lui Topârceanu:

  “Ce-ai cu noi, mă?
  Pentru ce să dăm cu var?”

  Auzi, Golden Showers! You dirty little tease! Lotsa love, just so, to spite you!

 2. To spite used to mean something – now it’s just a lost word used solely by them love anarchists.

 3. See what I’ve done? Bad Schwep! Love IS anarchy, back in the box with it!
  So, let’s see… Yes, people are shit!
  Sunt și zile din astea, și e adevărat, se amăgesc singuri ca proștii! Poate pentru că realitatea e cam prea nasoală deși eu constat că există și o cale de mijloc: în general lucrurile nu sunt așa bune cum cred ei dar nici așa proaste cum credeam. Sunt gri. Asta-i viața, nuanțe de cenușiu… 🙂

 4. Salut “smog”,

  Îmi pare rău că trebuie să punctez următoarele, dar mă simt oarecum obligat. Nu, nu obligat, scuze – mai degrabă mă simt îndemnat de către tine să răspund.
  Textul de mai sus duce lipsă acută de un singur lucru: coerenţă. Chiar de s-ar fi vrut a fi incoerent (deşi sincer mă îndoiesc că acesta ar fi cazul), tot ar trebui să aibă vreo noimă. Dar, evident, n-are.

  De asemenea, cu toate că nu am nimic împotriva folosirii limbajului “piperat” (cu toate că în acest text e de-a dreptul obscen), aici nu-i văd trebuinţa. Nu inspiră nimic, nu înseamnă nimic, laolaltă cu, din păcate, întregul text.

  Din nou – nu am venit aici să fac pe criticul. Critici sunt cei care nu cunosc meşteşugul scrisului, iar eu din scris îmi câştig existenţa. Drept pentru care, de vrei ca acest articol să transmită ceva, ia-l şi rescrie-l.

  Toate cele bune,
  M.

 5. @ roy asta era si ideea. crezi ca un detaliu sesizat intr-un text al unui strain schimba ceva? asta e si ideea – fuck it. schwep a inteles ce am spus pentru ca prob intr-un anume punct s-a confruntat cu o situatie similara. iar cand totul sa zguduie in jurul tau din diverse motive….. coerenta dispare. cauza si efect.

 6. Adevart graiesti scriitorule….si eu m-am saturat de snobism si de societatea asta care condamna gay-i
  cand ea este o curva!
  Ps:
  Puteai sa nu utilizezi cuvinte “urate”! 😛

 7. era ok sa fie snobism macar avea un fundament insa e doar un lung chici. cat despre limbaj catalizatorul a fost de vina 🙂

 8. Acesta este un raspuns catre toti cei care si-au dat cu parerea in urma publicarii acestui articol: critica este intotdeauna constructiva, fie ea pozitiva, fie ea negativa. Sunt de acord ca textele lui Smog nu dau intotdeauna dovada de acuratete gramaticala si de asezare coerenta in fraza, insa mesajul poate fi intotdeauna perceput cu usurinta. Nu ati inteles despre ce vorbeste, aveti o problema. Iar in ceea ce priveste obscenitatile, nu vad de ce ar trebui sa lipseasca. Nu face si cuvantul “pula” parte din limba romana? Cautati-l in DEX, e acolo.

  Tschuss!

 9. Bravo!Incoerent asa ai punctat marea majoritate,din ce in ce mai numeroasa a societatii actuale.Vulgar limbaj?Dar personajele descrise incoerent oare sunt mai putin vulgare?Mie una mi-a placut ce am citit.Drept e ca nu e un articol siropos care sa menajeze sensibilitati,dar mie mi-e destul de clar ce puncteaza.Deci pana la urma nici chiar atat de incoerent nu este.Bravo!

 10. Recunosc ca nu am folosit cel mai… “coherent” limbaj insa nu coerenta era mesajul ci exact cum a spus si Diana mai sus menajarea personala intr-o societate din ce in ce mai… irelevanta?

 11. Roy Cohn,

  ”De gustibus et coloribus…”

  Smog face un fel de ”stream of consciousness” și rezultatul este că are câteodată niște sclipiri…

  Noi ăștia care ne cenzurăm și edităm asiduu cred că pierdem ceva din prospețimea imaginilor, aș vrea să am curajul.

  Scriitor spui? Parcă îmi aduc aminte de povestea aia cu liceenii și profesorul care îi prinde, parcă tu te făceai vinovat de ea? Magistrală povestea deși nu-mi aduc aminte să te fi sfiit prea tare de a spune lucrurilor pe nume 🙂

 12. ” jur că nu o să fiu un Hindenburg uman ”
  Înainte de a fi zeppelinul catastrofă, Hindenburg era destul de uman, preşedinte al Germaniei

  Nu mai fi aşa supărat pe noi muritorii, las’ că vine apa şi pe la moara ta…

 13. BAI Smog te-ai tampit asa de rau ca esti de acord cu toate tampeniile de pareri personale ale tuturor? Pareri contradictorii? Adica cum si ala care zice negru si ala care zice alb are dreptate?
  Asa de dus in ale vajaitului creierului te simti incat nu sesizeaza nimeni ca furia trebuie potolita exact in felul in care furia devine frustare ca sa nu dea in dementa.
  Si exact in acest moment se gaseste cineva care sa ceara educatie si bun simt.
  Mai datede-n pula mea tampit care crezi ca forma in dementa poate fi corectata sau educata, cat de prost poti fii ca sa dai indicatii pretioase de luuminita posibil existenta la capatul tunelului. Prost care crezi ca chiar poate exista aceasta luminita.
  Iti spun eu ca luminita nu exista decat in dorinta ta de creier imbacsit de idei preconcepute si de sclav educat cu examene furate la scoala pulii care nu exista.
  Dar cum poate intelege casnica nebunia pionerului descoperitor de noi drumuri?

  Sa nu zici ca eu am inteles cel mai bine ca te injur dement pana facem spume de clabuci si ne ard ochii de nebunia neputinetei de-a schimba pe pricepere prostia lumii.

Comments are closed.

Vezi si...

Dezbatere online: Homosexualii incotro?

Pe site-ul unui cotidian romanesc a inceput o dezbatere pe tema "Homosexualii, încotro?". Dezbaterea este moderata de Mihail Neamţu si Costi Rogozanu. Mhail Neamţu zice asa: "Să fim rezonabili: nici un argument aprioric sau raţionament inductiv nu trimite la concluzia că, prin sine, orientarea homosexuală ar fi incompatibilă cu cele mai înalte...

Articole din aceeasi categorie