No menu items!

Curentul, Vadim Tudor, George Roncea si “Tribunul homosexualilor”

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Nota, acest articol este preluat din sursa specificata la sfarsitul articolului, in urma solicitarii publicarii si pe darkq.net al acestui articol.

Cotidianul “Curentul” a publicat, marţi 29 septembrie 2009, un text semnat George Roncea în care sunt folosite în mod  repetat şi ostentativ câteva invective ţintind persoanele LGBT. Termenii vulgari utilizaţi în articol prezintă un potenţial ridicat de instigare la ură.

Instigare la ură şi la violenţă fizică

Dacă în urmă cu doar câteva zile Info LGBT Româia semnala articolele de dezinformare publicate de Adevărul, de data aceasta este vorba despre un caz mult mai grav. Cotidianul naţional “Curentul” a publicat marţi un text ofensator la adresa persoanelor aparţinând minorităţilor sexuale. George Roncea îi atacă virulent pe cei care au o altă orientare, doar pentru simplul fapt că au această particularitate existenţială. Articolul “Vadim Tudor – Tribunul homosexualilor” se află pe site-ul ziarului, de unde cităm câteva fragmente:

“Lituania a adoptat o lege de protejare a minorilor de propaganda homosexuală. PE a adoptat o rezoluţie de condamnare a Lituaniei pentru acest motiv şi 18 din cei 33 de europarlamentari români au votat împotriva Lituaniei. Vadim Tudor s-a alăturat propagandiştilor homosexualităţii, devenind astfel, pentru noi, din acest moment, Tribunul poponarilor. […]

Acum Vadim se poate lua de mână cu Mircea Toma, Remus Cernea, Gabriel Andreescu, corifeii mişcării de rezistenţă a sodomiţilor de pripas. […]

Rezoluţia votată de Vadim şi restul pro-pidosnicilor […]a fost adoptată cu 349 de voturi «pentru», 218 «împotrivă» şi 46 «abţineri». […]

Europarlamentarii români au votat în general conform aşteptărilor (şi orientării lor sexuale reale n.n). Reprezentanţii din partea PSD şi PNL, afiliaţi stângii şi respectiv liberalilor europeni, au votat în bloc «pentru», la fel ca marea majoritate a euro-grupurilor în care sunt înscrişi.

Specialist în scuipat acolo unde a lins, Vadim Tudor poate diversifica metoda, de acum încolo homosexualii oferindu-i oportunităţi multiple – poate să-i şi scuipe, să-i şi lingă – în cur, pe unde se iubesc ei, lor le place oricum.”

Dreptul la exprimare şi dreptul la opinie sunt garantate. Astfel că, nu este relevantă opinia domnului George Roncea cu privire la faptele la care face referire în text, ci proferarea de cuvinte având caracter vulgar, cu potenţial de instigare la ură, şi instigarea explicită la hărţuire.

Utilizarea unor invective precum “poponari”, “pidosnici”, “sodomiţi de pripas”, aduce atingere demnităţii persoanelor aparţinând unui întreg grup social, particularizat de orientarea sexuală. În afara acestui fapt, domnul George Roncea recomandă spre finalul articolului o atitudine generală faţă de minoritatea LGBT, pledând public pentru hărţuirea şi agresarea fizică a celor despre care scrie: să-i scuipe – lor le place.

Referindu-se la o parte a europarlamentarilor români, George Roncea foloseşte o prezumţie nefondată, inducând ideea că aceştia ar aparţine ei înşişi minorităţii homosexuale. Astfel, Roncea face o afirmaţie prin care indică orientarea sexuală a unor persoane publice, fără a avea o confirmare prealabilă în acest sens.

Textul nu este un pamflet

Textul nu este o descriere caricaturală sau comică, iar Roncea nu a dorit să-l scrie sub forma unui pamflet. Textul aduce în atenţia cititorilor fapte de dată recentă, în scop informativ. Stilul pamfletar nu implică utilizarea de invective în scopul instigării la ură sau în scopul instigării directe la hărţuire şi violenţă fizică.

În articolul său, George Roncea nu vizează vicii, defecte sau tare sociale, ci insultă un grup social per ansamblu, criteriul fiind orientarea sexuală, care este o condiţie existenţială şi nu un caraghioslâc.

Ce spun C.N.C.D.-ul şi Clubul Român de Presă?

Info LGBT România semnalează cele arătate mai sus. Pe această cale, se solicită C.N.C.D. (Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării) sesizarea din oficiu şi stabilirea faptului dacă textul domnului George Roncea respectă cadrul legal din România, în domeniul combaterii discriminării.

Totodată este aşteptată reacţia Clubului Român de Presă cu privire la publicarea de către cotidianul naţional “Curentul” a articolului “Vadim Tudor – Tribunul homosexualilor”, sub semnătura George Roncea.

Info LGBT Romania

Previous article
Next article

5 COMMENTS

 1. Cam stupid articol. Ma intreb cum o fi tipul care l-a scris. Iar de Vadim ce sa zic: nu ma asteptam. Stiam ca e cam homofob el asa. Sau poate ca nici nu stie ce a votat =)).

  Ceao.
  Rob.

 2. Cred ca isi da seama toata lumea ca nu e vina papagalului ce a scris articolul. Pentru ca el face parte dintr-o specie de papagali care nu pot comunica liber, care au nevoie de soapta in urechea dreapta de la seful lor, care sef la randul lui are nevoie de soapta nu stiu carui ministru, care… si asa se ajunge la unul din candidatii la presedentie, sau cei cu “cash” care il sustin, pentru a ne da seama ca de fapt aceste imbatabile stupiditati se bazeaza pe cateva simple calcule ale campaniilor electorale, dar care din pacate nu sunt foarte exacte, cu privire la procentajul minoritatilor, in cazul de fata, cel al poponarilor 🙂
  eu nu vad de ce s-ar simti cineva jignit, atata vreme cat papagalul respectiv nu are nici cea mai mica urma de obiectivism jurnalistic, si nu e un lider de opinie in Romania.

 3. dar din pacate …inca sunt asemenea oameni…care ne tot fac in fel si chip… problema este ca nu s-a gasit inca cineva sa ii dea in judecata…si sa ii lase fara ceva banuti, atunci ar scrie si ei mai atent sau cel putin sefi sau patronii lor ar publica cu mai multa atentie articolele atunci cand se stiu cu un precedent in justitie castigat de “poponari”

 4. Pentru iulyamsb, referitor la ultimul comentariu, nu stiu daca esti baiat sau fata, dar te avertizez ca esti intr-o grava eroare, niciun lingau de judecator din Romania nu va da dreptate unui gay deoarece justitia este unealta puterii politice si la este frica sa creeze precedente sa nu-i supere pe superiorii lor, de unde isi vor mai lua sacosele cu salariu din ultima luna desi nu fac nimic util societatii,unii dintre ei sunt si ei ca noi dar din lasitate nu vor sa recunoasca, sa nu cumva sa-si piarda lefurile nesimtite.Sunt doua categorii de judecatori, dinozaurii stalinisti ce inca nu au iesit la pensie “purtatori ilegali de testicole” si noii judecatori cretinizati de maestrii lor, asa ca nu mai spera in van, poate copii nostri sau nepotii sa fie mai destupati la minte.Justitia din Romania contemporana =farisei mincinosi, ti-o spune un avocat, lucrez cu ei si ii cunosc!

 5. Am uitat sa ma refer la doamnele magistrate, niste gaini de Crevedia cu ifose de California,divortate, frustrate,sterpe ce nu pot face copii(pot da si exemple) care hotarasc soarta noastra! JALNIC! Cand tu nu-ti poti face ordine in propria viata, cum dracu poti sa dispui cu privire la libertatea si patrimoniul altuia?

Comments are closed.

Vezi si...

Amintiri din tabăra de vară

Căruţă de vise stai la mine în poartă, În tabăra asta ţi-ai rupt o roată… Stau singur, şi apa se prelinge uşor, lin, strop cu strop peste trupul meu ostenit. Schimbător, soarele se iveşte la colţul meu de fereastră, dintre mări de nori, precum o corabie printre valuri: acum un catarg,...

Articole din aceeasi categorie