No menu items!

Danu & Essentials: despre Relaţii (II)

Acelasi autor

Inelul

Îţi cumperi un breloc sau vreo statuetă sau eu mai ştiu ce chilipir sau produs scump ca să îţi aducă aminte de vizita prin...

Trecerea timpului

Oare chiar se poate? Hotărârea.. ba nu! sentimentele ce le-am avut chiar se pot schimba? Sentimentele de ură, de dispreţ, de dezgust. Oare timpul...

În fruncea ţărişoarei noastre

Ţi se zbârleşte părul pe cap când auzi, citeşti şi vezi specimenele care se află în poziţii de conducere ale ţării noastre, deci implicit...

Un final de zi

Obosit, închid uşa la maşină... Acelaşi bipuit cu care sunt de acum obişnuit. Geanta îmi alunecă de pe umăr - iar trebuie s-o aranjez....

Poveste cu morală

Trăia odată un împărat. El îi trata pe toţi ca şi inferiori ai lui, având o atitudine sfidătoare şi un comportament întocmai. Într-o zi s-a...
Essentials
Essentials
Sunt unul dintre cei mulţi, dar totuşi unic; cu o poveste personală de spus şi altele pe lângă. Trenul vieţii m-a tot dus prin tot felul de staţii care m-au făcut să cred că nu mai există gay care să gândească cu capul superior, nu cel infierior; care să aibă ceva mai mult de spus decât nişte răspunsuri monosilabice şi alea prescurtate; gay prin care viaţa să le curgă prin vine, dar nu sub o formă de viaţă destrăbălată şi lipsită de maturitate şi responsabilitate, ci acea viaţă care e molipsitoare, care stâreneşte şi în alţii dorinţa de a trăi şi a trăi cu adevărat. Astfel că în straiţa mea de călător am adunat multe lucruri pe care aş dori să le împărtăşesc cu alţii, sperând ca undeva, cândva să am şi eu un impact (oricât de mic) în comunitatea asta de Gay de România, pentru ca la un moment dat şi această comunitate gay să aibă un impact -pozitiv- asupra mea.

În caz că v-a fost dor de noi, revenim acum cu partea a II-a despre relaţii. După un adevărat brainstorming (adică după multe furtuni şi vijelii în creierele noastre şi, coincidenţă, furtuni afară), de data asta eu şi cu Essentials am scos la iveală că dacă vrem o relaţie de cuplu şi mai roz…

…este bine:

…să respecţi

Fără respect nici până la piaţă să nu mergi. Este cartea ta de vizită. Şi nu contează ce nu merge, sau ce-ţi zice sau face şi nu-ţi place, respectul trebuie să se găsească acolo implicit, nu ca şi o chestie care încerci să o adaugi. Lipsa respectului atrage multe tristeţi şi dureri.

… sa asculţi mai mult decât să vorbeşti

Majoritatea intrăm într-o relaţie cu nevoi. Şi una dintre acestea este nevoia de a fi ascultat. Dacă reuşeşti mai degrabă să asculţi decât să vorbeşti întruna, vei descoperi lucruri uimitoare despre persoană şi vă veţi scuti de multe situaţii neplăcute ce se ivesc din prea multe vorbe (sau diaree verbală, mai popular spus).

… să fii original

Ai personalitatea şi talentul tău – foloseşte-le pentru a-l face fericit, pentru a-l îmbucura. Poate nu vei face ceva ce nu s-a mai făcut (căci nu e nimic nou sub soare), însă modul în care vei face/spune va fi unic.

…să-ţi păstrezi demnitatea

O reţetă mult circulată printre oameni este că într-o relaţie trebuie să faci compromisuri. Însă nu fă atâtea compromisuri încât să-ţi pierzi demnitatea. Nu fă compromisuri în chestiuni de principii şi caracter.

…să ai standarde

Standardele aduc după sine calitate. Şi dacă eşti o persoană care vrea calitate (nu doar cantitate) atunci “confecţionează-ţi” câteva standarde după care să trăieşti – atât în relaţii, cât şi în viaţa de zi cu zi.

…să îndepărtezi ispitele

Suntem oameni şi deci vulnerabili. Dacă vrei să rămâi fidel partenerului, atunci încearcă să eviţi situaţiile şi persoanele care crezi că te-ar face să aluneci. Tu te ştii cel mai bine, ştii la ce eşti vulnerabili, deci nu poţi spune “Ups, s-a întâmplat. N-am vrut.”  Dacă te joci cu focul nu poţi decât să te arzi, nimic mai mult.

…să îl completezi

Des auzi că cei doi trebuie să se completeze unul pe altul. Da! Deci, să nu fie identici. Diversitatea, varietatea omoară monotonia. Şi ce minunat e când ce nu poate el, poţi tu, şi ce nu ştii tu, ştie el şamd.

…să îl incluzi în planurile tale

Chiar dacă nu are nici în clin nici în mânecă cu ce vrei să faci, dacă doreşte şi poate, include-l în activităţile tale. Ideea e să învăţaţi unul de la altul şi să faceţi lucruri împreună. Aşa veţi creşte amândoi ca indivizi.

…să fii gata să faci sacrificii

Până într-un punct în orice lucru este nevoie de sacrificii. Asta dovedeşte iubire, interes, apreciere. Veţi clădi astfel o relaţie extraordinar de puternică şi unică, care vă va ajuta în momentele de restrişte.

…să mai aduci ceva nou

Micile detalii contează. Ca oameni – ca bărbaţi – avem nevoie de ceva nou destul de des. Aşa că, mai introdu ceva picant de la viaţa sexuală până la mâncare chiar. Depinde de tine şi de el cât de mult vă plictisiţi sau nu. Fii cu iniţiativă.

…să vă stabiliţi obiective comune

Odată ce sunteţi împreună, vreţi nu vreţi, viaţa vi se schimbă. Astfel că trebuie create ţinte comune, dorinţele trebuie să se uniformizeze cu ale lui. Nu puteţi merge în direcţii diferite. Dacă vrei independenţă din punctul ăsta de vedere, atunci nu ai nevoie de relaţie.

…să păşeşti cu încredere întâi

Ai auzit de prezumţia de vinovăţie. Ai încredere în el până la proba contrarie. Dacă porneşti cu îndoieli în legătură cu el, atunci te vei şi comporta întocmai şi se va vedea. Şi atunci să nu te întrebi de ce vă certaţi mai tot timpul. Ai încredere şi fii om de încredere.

…să recunoşti când greşeşti

Unora le este greu. Dar nu e vorba despre greu sau uşor, ci ce este drept să faci. Orgoliul nu te va ajuta nici strada să treci, darămite să menţii o relaţie. Într-o relaţie trebuie să te dezbraci de tine însuţi (metaforic, da?) şi să cauţi înţelegere nu dezbinare.

…să îl susţii în orice moment

Susţine-l când sunteţi într-un cadru mai larg. Chiar când crezi că nu are dreptate. El are nevoie să ştie că are un sprijin în tine, că împotrivitori are destui – nu-i mai trebuie unul. Când ajugeţi acasă atunci puteţi discuta problema mai pe îndelete. Niciodată nu-l discredita în public.

…să aveţi clipe doar pentru voi

Viaţa în general este agitată. Şi mai ales dacă deja lucraţi şi sunteţi oameni de succes este greu să-ţi faci timp. Pur şi simplu nu-ţi mai ajung secundele. Aşa că planificaţi-vă un anumit moment dintr-o zi când vă acordaţi fiecăruia maximă atenţie. Noaptea? Aia e pentru dormit sau în cel mai bun caz pentru sex. Timpul împreună înseamnă mai mult decât sex. Creaţi-vă momente când vă puteţi privi în ochi fără să fie nevoie să priviţi la ceas sau să vă cadă ochii-n gură de oboseală.

…să ai mare grijă de cine asculti

Avem cu toţii prieteni mai mult sau mai puţin binevoitori; e vorba de acei oameni care trăiesc pentru bârfa proaspătă de pe foc care pe deasupra mai sunt şi invidoşi pe cei cu o relaţie. Cere probe, cere explicaţii dar nu le asculta decât cu o ureche…iar dacă ceva nu se potriveşte, taie-o cu acei oameni. O relaţie e un mod bun de a cunoaşte un tip indeaproape dar face minuni şi în cazul cunoaşterii prietenilor.

…să nu ai regrete

Când te combini, nu mai priveşti inapoi la ce ar fi putut fi sau nu. Chit că durează o zi sau ani de zile, mergi inainte pe drumul făcut. Barbaţii nu dau înapoi şi nici nu au regrete.

…să nu îl judeci pentru trecut, ci pentru prezent

Uneori oamenii chiar se mai schimbă, iar rolul nostru e sa încurajăm schimbarea lor in bine. Nu contează că le-a greşit in trecut altor cinci tipi…poate cu tine chiar va fi altfel. Crede în schimbarea lui, dar taxează-i greşelile care le face cu tine.

…să fii tu insuţi

Am auzit d multi tipi care aproape au început să îşi însuşească altă personalitate pentru a fi pe placul unui tip care le picase cu tronc. Problema e că mai devreme sau mai târziu te saturi de jucat teatru şi omul vede cum eşti de fapt….şi atunci despărţirea e inevitabilă.

…să spui un cuvânt de apreciere în fiecare zi

Azi nu auzi decât că nu eşti suficient de bun, că trebuie mai mult, că etc etc. Fii tu cel care are un cuvânt bun, un cuvânt de încurajare, o laudă la adresa lui. E ca un balsam pentru suflet, atât pentru al  tău cât mai ales pentru al lui. Vei ajunge să fii iubit la nebunie.

 

Nu vă sfiiţi să continuaţi lista…

 

Previous article
Next article

9 COMMENTS

 1. Acest articol cred ca a punctat cam toti pasi pentru a avea intradevar o relatie mai ROZ … desi cred ca ar mai fi, dar cand ii gasesc o sa incerc sa mai completez si eu.

  Sa asculti mai mult decat sa vorbesti … hmmm intradevar majoritatea intra intr-o relatie, uni de a fi ascultati, alti mai mult pentru sex, samd … insa motivul pentru care eu am intrat intr-o relatie este pentru faptul ca aveam nevoie de o persoana in viata mea, care sa imi fie aproape, pe care sa o iubesc, daca e reciproc sa ma iubeasca si el, cu care sa imi impart viata si micile bucurii din viata mea, pe care sa pot sa ma bazez atunci cand am nevoie de un sprijin, lafel si el atunci cand are nevoie de sprijin … si cred ca acest motiv le cam acopera pe toate inclusiv pe acela de a fi ascultat si de a asculta .

  Sa fii original … personalitate si talent … hmmm talent sincer nu am far ca si personalitate, ( uneori sunt mai zambaretz, uneori mai botos … si ce il mai face sa rada cand ma vede ca stau botos si cate odata o mai fac si intentionat … imi place rasu lui, e contagios) cred ca de fiecare data am reusit sa ii aduc un zambet pe buze, sau sa il fac sa rada, chiar si atunci cand venea suparat de la servici, nu intotdeauna prin vorbe… mai mult prin gesturi mimica a fetzei … desi o singra data era sa o dau in bara … si despre care cred ca voi scrie un articol despre acel subiect … dar sper sa treaca si sa nu se mai repete … bine din partea mea ca a fost vina mea 😀 .

  Daca iubesti intradevar pe cineva si nu e vreo obsesie, sau atractie sexuala, fara anumite compromisuri ( chiar si ele putin dureroase pentru tine ) nu cred ca ai putea sa ai vreo sansa sa il faci pe cel de langa tine sa iti simta iubirea .

  Standarde … hmmm nu cred ca as avea … sau poate a cauta un om de incredere si sincer poate fi un standard destul de mare pentru ca se pare ca in aceste zile se gasesc foarte greu acest gen de oameni . Iar momentele petrecute atunci cand suntem impreuna si nu ma refer doar la momentele petrecute in pat, ci la absolut tot ceea ce facem impreuna, pentru mine sunt de neinlocuit.

  Poate ca sunt mai de moda veche dar eu atunci cand sunt intr-o relatie, prefer sa ii indepartez pe acei oameni care m-ar face sa alunec si sa calc gresit. Atnci cand ai alunecat … oricat de mare ar fi ispita nu esti nevinovat pentru ca puteai sa te opresti. Cel care te ispiteste putin ii pasa ca ai o relatie si o poate face de invidie sau ca sa iti strice relatia si daca ai cedat … cam e vina ta … pentru ca puteai sa te opresti 🙂 . Na poate uni nu sunt deacord cu mine aici si poate pentru uni li se pare ceva normal, sau uni sunt foarte vurnerabili . Dar stii cum se zice ce nu stie nu il afecteaza, dar la un momentdat tot se afla … ulcioru nu merge de f multe ori la apa :)). EU cat am o relatie prefer sa fiu fidel si ii indepartez pe cei care m-ar putea face sa alunec.

  Sa ne completam unul pe celalalt au fost si faze de genul acesta si sunt intradevar frumoase :).

  Toata lumea face sacrificii, atunci cand intradevar iubesti si vrei sa ii captezi iubirea celui de langa tine.

  Micile detalii conteaza si infiecare zi incerc sa fac ceva nou, nu doar prin vorbe ci si prin fapte si incerc sa il surprind cu cateceva mereu.

  Incredere… am avut incredere, am incredere si voi avea incredere in iubitu meu … desi era sa o fac de oaie acum cateva zile … o sa fie putin de lucru pe tema increderii, desi simt ca stie ca am incredere in el … altfel nu ar fi evoluat lucrurile de la bun inceput.

  Intotdeauna e bine sa recunosti cand gresesti … si asa fac si eu … uneori mai greu, dar nu trece vreo doua, trei, patru, zile pana recunosc haha nu nici asa … atunci in ziua respectiva … pot trece ceva minute uneori … dar se intampla pentru a imi gasi cuvintele potrivite pentru a imi recunoaste greseala.

  Clipe doar pentru noi sunt … si sunt tare frumoase, dar mai mult de atat nu zic :P.

  Nicioadata nu am ascultat de spusele prietenilor, pentru ca de foarte multe ori sunt spuse de invidie si chiar ma amuza cupios cateodata. Mai ales cand ii vezi ca nu le dai curs si iti sustii propria parere cand ii vezi ce fel se agita, te prapadesti pe jos de ras si la o adica nu e bine sa barfesti pe la spate mai ales daca sustii ca l-ai cunoscut.

  Nu am regrete si in ceea ce tine de trecut, este trecutu lui, prezentu alaturi de mine conteaza si eu caut sa fie unu cat mai armonios pentru amandoi.

  Intotdeauna am fost eu insumi si nu m-am schimbat la caracter pentru absolut nimeni. Eu de fel sunt ff prietenos, vorbesc politicos, nu am fitze, dar sunt si momente cand acele persoane ma calca pe bec si atunci daca devin mai rau asta nu inseamna ca am jucat teatru ci asta a cautat asta a primit.

  Un cuvant de apreciere ? Mereu o fac. De ce ? Pentru ca daca el e fericit si eu sunt fericit, ca am reusit sa il fac fericit :).

  In timp ce scriam m-am tot gandit daca ar mai fi ceva de punctat pana acum cred ca au fost punctati cam cei mai importanti pasi … dar daca mai gasesc ceva revin 😉 !!!

  Cheers ;;)

 2. Felicitari baieti, a-ti reusit sa ma surprindeti din nou. Datorita voua mi-am dat si eu seama de ce nu mi-a mers cu iubita… Felicitari din nou

 3. interesant un articol extrem de bun tot ce se putea spune e gindit bine restul vine de la sine. 😉

  iar lunea porneste bine pt mine
  MERSI. 😉

 4. @danu
  s-a inteles aluzia si asta e ca-n faza cu maslina din farfurie aflandute la o masa de protocol cu fite si fitosi multi.
  alergi maslina prin farfurie cu fruculita juma de ora si vine chelnerul, o ia cu mana si-o baga in gura, lasandute pe tine uimit si transpirat.
  hahhahahhaha. Morala?
  nu pierde timpul cu alergatul, ci pune mana, servestate rapid, ca sa apuci s-o bagi in gura, altfel ramai flamand.
  sper sa nu iei motamo tot ce am scris, hahahahahahahahahah desiiiiiiiii……..

 5. sa o prind bine si sa o bag in gura? :mrgreen:
  da, eu inteleg ce spui tu dar mai este si faza urmatoare: dak tu esti in capatul mesei iar maslina se afla intr-o farfurie in capatul opus al mesei?

Comments are closed.

Vezi si...

Sistem de mesaje private

Pentru ca numarul de useri inregistrati este in continua crestere si pentru ca adeseori acestia si-au manifestat dorinta de a face schimb de numere de telefon, id-uri de messenger... am implementat un sistem de mesagerie privata. Scopul acestei mesagerii private nu este acela de a transfera discutiile deschise de pe...

Articole din aceeasi categorie