No menu items!

În fruncea ţărişoarei noastre

Acelasi autor

Inelul

Îţi cumperi un breloc sau vreo statuetă sau eu mai ştiu ce chilipir sau produs scump ca să îţi aducă aminte de vizita prin...

Trecerea timpului

Oare chiar se poate? Hotărârea.. ba nu! sentimentele ce le-am avut chiar se pot schimba? Sentimentele de ură, de dispreţ, de dezgust. Oare timpul...

Un final de zi

Obosit, închid uşa la maşină... Acelaşi bipuit cu care sunt de acum obişnuit. Geanta îmi alunecă de pe umăr - iar trebuie s-o aranjez....

Poveste cu morală

Trăia odată un împărat. El îi trata pe toţi ca şi inferiori ai lui, având o atitudine sfidătoare şi un comportament întocmai. Într-o zi s-a...

Gay Curriculum Vitae

Nume:   ROMÂN, SIMPATICU' Date personale Data naşterii: 01.01. 1983 Locul naşterii: localitatea Bordel Telefon: 0724.696969, 0745.969696, 0761.666999 Stare civilă: Versatil Naţionalitate: Rumân Experienţă profesională dec 2010 - prezent: Firma: Liber profesionist Descrierea postului:...
Essentials
Essentials
Sunt unul dintre cei mulţi, dar totuşi unic; cu o poveste personală de spus şi altele pe lângă. Trenul vieţii m-a tot dus prin tot felul de staţii care m-au făcut să cred că nu mai există gay care să gândească cu capul superior, nu cel infierior; care să aibă ceva mai mult de spus decât nişte răspunsuri monosilabice şi alea prescurtate; gay prin care viaţa să le curgă prin vine, dar nu sub o formă de viaţă destrăbălată şi lipsită de maturitate şi responsabilitate, ci acea viaţă care e molipsitoare, care stâreneşte şi în alţii dorinţa de a trăi şi a trăi cu adevărat. Astfel că în straiţa mea de călător am adunat multe lucruri pe care aş dori să le împărtăşesc cu alţii, sperând ca undeva, cândva să am şi eu un impact (oricât de mic) în comunitatea asta de Gay de România, pentru ca la un moment dat şi această comunitate gay să aibă un impact -pozitiv- asupra mea.

Ţi se zbârleşte părul pe cap când auzi, citeşti şi vezi specimenele care se află în poziţii de conducere ale ţării noastre, deci implicit a românilor. Cum poate un asemenea individ fi consilier pe lângă Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

Un oarecare Mirel Axinte, ajuns prin Minister prin pile, a fost martorul unei sinucideri în gara din Predeal. Gândurile sale în legătură cu acel om şi gestul lui nu face cinste acestui parvenit care ar trebui să protejeze, să fie un exemplu de familie. Şi mai mult decât atât: cum poţi folosi asemenea limbaj de om de nimic în public. Am zis că poate omu’ o fo’ şocat că o văzut o asemenea scenă. Dar nu! El de fapt arăta o completă desconsideraţie faţă de omul care, da, s-a sinucis, da, în public, dar să judeci un asemenea om…!!

Câteva citate ale netrebnicului de consilier (şi mai sunt atâţia):

Nu mi s-a părut cumplit. Cumplit era să cadă cineva pe linia ferată şi să moară. Nu-mi plac sinucigaşii, iar ăsta cu atât mai puţin, că şi-a ales să se omoare la câţiva metri în faţa Danei. Dacă vrei să te sinucizi, du-te-n p**a mă-tii şi fă-o pe pustii, nu într-un loc public. Sinuciderea (cu extrem de puţine excepţii) e un viol, un act demonstrativ, ostentativ şi penibil. Sinucigaşii publici ar trebui amendaţi, arestaţi şi bătuţi. Aşa cum nu te caci în public, n-ar trebui nici să te sinucizi în public.

Cel mai bun lucru e sa-l ignori. Salvarea unor asemenea personaje nu e o miza. In cazul sinucigasilor eu as chema Rebu, nu IML-ul.

N-o sa reintru intr-o discutie care risca sa fie interminabila. O sa notez doar ca un dobitoc mi-a stricat ultima zi dintr-un concediu si asa amarit, de doar doua zile. Eu ramin la parerea ca ar trebui sa se faca ceva, sa se amenajeze niste locuri speciale.

Mare om… (zice eu)

De nu revoluţionăm noi România din punct de vedere moral, cultural, ideologic, noi, tinerii, noi, care avem mult mai multe în creierul nostru decât panarama de om care dictează direcţiile în care să se îndrepte familia, care cică protejează oamenii, ajungem ca vai de noi, ne vom transforma într-un Ev Mediu modern.

Nu-mi vine decât să cânt cântecul de la Fără zahăr

**sad**

Previous article
Next article

37 COMMENTS

 1. Cum mă-ta să sancționezi un sinucigaș? Evident, Dobitocia Sa, suferă și de o formă de retard.

  Eu i-aș smulge din jilțurile lor de piele și i-aș pune la muncă silnică, dacă de bună voie și pe o căruță de bani tot nu muncesc in favoarea României.

 2. Saracu’ e bolnav cu capu’
  Asta e ala cu Alba ca Zapada, bogatii cu 8 milioane, etc
  Nici nu prea are rost sa discuti despre el, ca oricum secta PDListilor evident nu tine cont de nimic.

 3. declaratia omului este cu totul si cu totul deplasata; sa se gandeasca sa nu traiasca (DOAMNE FERESTE !) la elin familie o asemenea tragedie ca atunci sigur isi va schimba radical parerea si nu stiu de ce dar nu cred ca R.E.B.U. va veni sa adune de pe jos de la el din familiw ?:-) :-/ 😐

 4. Consilierii sunt funcționari publici pe încrederea demnitarului, deci nu e cazul de pile. E normal ca ministru să-și aleagă consilierii, chiar dacă aceștia se dovedesc și alegeri nereușite, ca-n cazul de față.

  Oricum, declarațiile sunt total nefericite și nu merită prea mult tam-tam, poate doar o demisie.

 5. dar nu a stat sa se gandeasca de ce se omoara romanii? e multa nevoie de o revolutie in tara asta (una pe bune de data asta)

 6. Alex,
  Nenea în cauză chiar pe pile o intrat colea.. există nu ştiu ce legături de familie cu dl Ministru… Ştim şi noi că funcţionarii sunt aleşi de demnitar pe încredere etc. dar aici nu e cazul.
  Cum să nu merite tam-tam când un aşa individ îşi deschide gura; un necioplit. Parcă ar avea 8 clase (cu toate că şi cu 8 clase sunt oameni mai răsăriţi).

 7. Mda se vede intr-utotul nivelul sau de educatie … Cum poate acest individ sa compare facutul de caca-o in public cu sinuciderea, care este ceva grav si ar trebui ajutat omul acela pentru a depasi momentul ???

  In ce hal decade Romania, avand asemenea oameni la putere :))
  Si colac peste pupaza “Sinucigaşii publici ar trebui amendaţi, arestaţi şi bătuţi” … Deci daca omu deja s-a sinucis, luatii fratilor cadavrul, amendatil, arestatil, ( trimiteti prin posta ca plateste familia) da si batetil putin ca de doar sa sinucis. Din start iti dai seama ca nu e un om foarte inteligent … si modul lui de a vorbi lasa de dorit, mai frumos vb cineva de pe maidan sau de la coada vacii.

 8. Cu mare părere de rău aş vrea să îţi dau o veste proastă. Mirel Axinte este tânăr,EBA este tânără, Lăzăroiu însuşi poate juca în liga juniorilor. Sau la care tineri te refereai? Ăia care iau cu greu notă de trecere la BAC? Ăia care habar n-au să interpreteze un text? ( copilul unor prieteni căuta disperat în DEX online explicaţia cuvântului ” bunăstre ” incapabil fiind de a inţelege din textul pe care îl învăţa că e ” bunăstare ” scris greşit) Tinerii , aşa la modul general, sunt copii ai părinţilor lor, elevi ai profesorilor lor. Greu, greu reuşeşte unul să scape de educaţia defectă pe care i-o dau aceştia. Cu alte cuvinte , sunt tot atâţi tineri educaţi şi cu bun simţ câţi adulţi, şi câţi bătrâni, nu vârsta e criteriul.
  Dealtfel textul ăsta cu ” generaţia tânără care să regenereze moral România” circula şi prin anii 90 , inutil să mai spun că s-a dovedit a fi o speranţă nefondată. Tinerii de atunci erau Adrian Năstase, Mircea Geoană, Marian Munteanu…

 9. Marea problemă a boului ăsta era că sinucigaşul i-a stricat concediul. Nu că există disperare pe lumea asta , nu că reprezintă un guvern care provoacă sinucideri( sau poate tocmai de aia) , problema lui era ă a avut două zile libere şi i le-a futut mortul. Păi să nu-l iei la palme, amenzi etc? Bravo PDL, mai aveţi puţin, probabil că tânărul Nicolschi se încălzeşte prin cotloanele partidului. Verdele sulfuros ar trebui să vă fie culoarea dacă aţi fi cinstiţi. Măcar să vă voteze lumea în cunoştinţă de cauză

 10. Este necesar sa intelegeti ca orice lucru pe lumea asta se construieste cu truda.
  Faptul ca jumatate din Romani + 1 au votat cu Basescu, spune ceva despre mentalitatea acestui popor.
  Poate cu felul de guvernare existent, acei oameni care au votat cu Basescu, s-au desteptat, desii eu personal ma indoiesc.
  Romania este condusa de parvenitii snobi prosti, pe care noi i-am votat.

  concluzia?

  Cine este mai prost, ei ca ne-au facut sa-i votam sau noi ca ne-am lasat prostiti si i-am votat?

 11. Nu m-aş grăbi să pun toată vina pe cei 50% + 1. Până la urmă ei au votat un Băsescu aşa cum se declara el şi în limitele Constituţiei. Problema e că s-a creat un dezechilibru între puteri, nu se mai cenzurează reciproc. Sistemul politic dă un mare rateu zilele astea şi pentru asta nu credulii sunt vinovaţi. 50 % +1 au votat cu bună ştiinţă un mitocan ( vezi “ţigancă împuţită” ), semidoct ( vezi episodul “Levantul” ), agresiv şi lipsit de onoare ( vezi cazul copilului lovit şi minciunile care au urmat). Dar nu au votat un autoritar dincolo de limitele constituţionale.
  Acum , ce-a fost mai greu a trecut. Doi ani om mai răbda cumva . Şi după aia ce facem? Ce l-ar împiedica pe Antonescu să zicem să replice comportamentul actualului Preşedinte? Deja precedentul este validat, am îndoieli serioase că vom reveni la Preşedinţii dinainte de Băsescu

 12. Robert, NU e adevarat, oamenii care sunt acum la guvernare au un tupeu si o nesimtire care le depasesc cu mult pe ale celor dinainte, oricine ar fi fost ei.
  E adevarat ca ne meritam soarta, in ansamblu…e trist ca trebuie sa sufar si eu, si inca jumatate din tara, dupa ce am facut tot posibilul ca lumea sa nu-l voteze pe Basescu v__v Da’ asta e, lumea a votat manelele.

 13. @Non_Lose – hai totusi sa nu intram in debate-uri pe politichie ca deja ma irita. Eu am votat cu Basescu si nu inseamna ca-s manelist. Sau e nevoie sa-ti tin un curs despre prejudecata si generalizare?

 14. Fratilor ma bucur ca va pasa.

  Nu stiu de ce dar mie chair imi place politica. De fapt am un spirit critic.

  1. De foarte mult timp hai sa spunem 20 de ani (sau mai puneti si niste ani de comunism), am fost educati sa primim oridin de sus. Iar daca ceva nu mergea bine vinovatul era unul singur (cel din frunte si nu sistemul in asamblul sau).
  2. Odata cu revolutia (sau lovitura de stat – spuneti-i cum vreti) mentalitatea nu s-a schimabat. Au plecat niste comunisti au venit altii. Au vandut tot ce-au avut prin sistemul numit privatizare. S-au perindat tot felul de partide, s-au facut tot felul de aliante. Speranta in bine nu a murit niciodata. Romanul a stiut mereu sa sufere.
  3. Dezamagirea oamenilor in politica i-a determinat pe foarte multi sa manifeste o indiferenta de tot ce inseamna politica, unii profitand din plin de absenta electorala (Eba, Becali, Vadim, si mai nou Tudor care il doar intre craci cum o duce biet romanul). Cum sa nu-ti pese de cel care este in frunte si care decide administrarea banului public? Indiferent pe cine alegi, trebuie sa-ti exprimi dreptul la vot. Daca va aduce-ti aminte la un moment dat a trebuit sa alegem intre Iliescu si Vadim (intre un prost si un nebun).
  4. “Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si-n traista”, spune un proverb. In consecinta fratilor suntem responsabili de ceea ce alegem, pe cine alegem. Am ajuns in situatia sa ne intrebam: nu : cine este mai capabil, dar cine fura mai putin?
  5. Insa pentru a afla e nevoie sa-i cunosti catu-si de cat pe toti. Politica o decidem fiecare dintre noi.
  6. Va multumesc ca mi-ati oferit posibilitatea de a ca impartasi parerea personala.

 15. Avocatus, mie mi se pare amuzant faptul ca nici nu poti sa-ti dai seama daca Vadim e nebun sau doar prea colorat in limbaj si exprimare =))

  Rauss, mie mi se pare ca suntem pe subiect; de ce sa nu mergem mai departe? Pentru ca ti-e tie rusine acum ca ai votat cu un om care, in medie, in fiecare zi savarseste fapte care in orice tara normala ar atrage de la sine o demisie/suspendare?

 16. @Non_Lose Nu neg faptul ca d-l Vadim nu a avut uneori dreptate: atunci cand striga hotii, sau prerogativelor tot mai mari din partea UDMR-lui.

  Ceea ce ma irita cel mai mult este atitudinea acestui personaj, limajul folosit de el in fata justitiei, scandalurile nenumarate si de prost gust.

  A trait bine pe timpul lui Ceausescu traind din meseria de lingusitor, iar pe urma s-a ascuns timp de nu stiu cati ani dupa imunitatea de parlamentar.

  Acest om nu este demn de a ma reprezenta, nici in parlamentul Romaniei si nici in UE. Irina Loghin mai bine isi organiza concerte in parlament decat sa stea in sala si sa voteze dupa cum ii dicta tribunul!

  PRM-ul este dupa cum se stie un partid extremist format din fosti securisti. Acest partid s-a folosit de antipatia noastra uneori deloc justificata impotriva ungurilor pentru a castiga capital politic desi la nivel de realizari e zero. Ungaria e o tara moderna de la care avem ce invata.

  Concluzie: dupa modul cum s-a comportat in ultimi ani, merita cateva luni de puscarie. Acest personaj nu stie ce inseamna sa muncesti si sa transpiri pentru o bucata de paine.

 17. Cred ca vorbesti cu mult prea mare usurinta despre el. Stiu ca se zice ca a fost nu stiu ce lingusitor, dar nu m-am obosit niciodata sa verific lucrul asta eu insumi pentru ca nu ma intereseaza prea mult, si nu iau ca adevar absolut tot ce se spune.
  Oricum, sincer nu stiu ce importanta are acum, dupa 20 si ceva de ani, pentru ca, spre deosebire de unii care au condamnat comunismul in mod formal, acum vreo 2-3 ani, si care au intrat in democratie cu primul milion de dolari facut deja, dupa propriile declaratii, Vadim nu traieste in lux.
  Daca il urmaresti mai atent observi ca are o cultura generala extraordinar de bogata, si asta e lucrul care ma impiedica sa gandesc ca e nebun. Aaa, si nu e impotriva ungurilor, ci impotriva UDMRului (formatiune politica constituita pe criterii etnice).
  E foarte adevarata faza cu limbajul, si cred ca in mod normal ar fi de condamnat, dar…nu oare suntem noi, ceilalti, cei care suntem mult prea molcomi si ne lasam calcati in picioare?

 18. @Non_Lose sincer nu iti inteleg discursul.

  Am sa-ti dau un singur exemplu. Nici nu e nevoie de mai multe. Pe cand era parlamentar european, pierdu-se in instanta imobilul din Bucuresti unde daca nu m-ansel se afla sediul PRM-lui.

  Cum a reactionat acest om fara caracter? A stropit cu apa un esecutor judecatoresc. Cu ce era vinovata acea femeie care doar isi facea meseria? Cum i s-a adresat acelei femei? I-a aruncat foile in fata tuturor.

  A facut un scandal de numa numa. Sincer sa-ti spun nu vreau sa traiesc intr-o asemenea tara unde legile sunt calcate in picioare de aceia care ar trebui sa de-a ei insisi un exemplu.

  Si ca sa vezi ca nu vorbesc de pe pereti urmareste materialul urmator.
  Poate nu traieste in lux, dar cate procese are? Cate le-a castigat?

  http://www.youtube.com/watch?v=l91F25Sj07o&feature=related

 19. Da, da, da, stiu faza episodul respectiv pe de rost. E de condamnat comportamentul sau in astfel de situatii.
  DAR, hai sa fim seriosi, nu astea sunt problemele noastre, nu din cauza lui e Romania cea mai saraca tara din UE.
  Cine e mai vinovat: el, ca ii injura pe cei care savarsesc o nedreptate (daca e sa ne luam dupa el) sau altii, care inchid scoli si spitale?

  A nu se intelege ca sunt vreun fan de-al lui Vadim, consider ca da, ar fi mai bine sa nu se afle intr-o functie reprezentativa, dar ii acord mult mai mult credit decat tine pentru ca are si multe parti bune.

  • Daaa… foarte multe parti bune are vadim. ce poate avea bun un fost securist, un pic schizo si extremist? Asta face parte din categoria ălora care nu se pot desprinde de epoca de aur. Uite, ca sa ne mai descretim fruntile un pic, O poezie de Corneliu Vadim Tudor

   Urare de iarna

   Este fiica prea iubita
   A acestui brav popor
   De luceferi strajuita
   Si de steagul Tricolor
   E Elena Ceausescu
   Suflet nobil si vibrant
   Mama buna, om politic
   Si prestigios savant
   Inteleapta-i este fapta
   Nazuind spre viitor
   Tot cu cinste sta in dreapta
   Marelui conducator.

   🙂

   Bonus: http://encyclopediadramatica.ch/Romania

 20. =)) Ce tare e site-ul ala
  Robert, am spus mai devreme ca ii admir cultura generala…si intr-un fel patriotismul

 21. @ Admiral: DA ! Îl detest pentru motive foarte clare mie
  Dar nu am probleme cu cei care nu au , treaba voastră.
  Îmi e greu însă să cred că nu ai înţeles că Non _Lose nu te-a făcut manelist. Şi nu îţi stă bine să ” te faci chinez” vorba lui Caragiale.
  Pe de altă parte nu cred că 50% +1 au votat manele ar fi prea simplu să fie asta explicaţia.
  Aş mai vrea să demonstrez că nu e adevărat, nu 50% +1 l-au votat pe Băsescu.
  Din datele oficiale la data turului 2 erau 18.303.224 cetăţeni cu drept de vot. Din ăştia:
  5.277.068. au votat Băsescu , adică 28,8 %
  5.206.747 Geoană 28,4 %
  135.715 voturi nule 0,7 %
  7.683.530 nu s-au prezentat 42 %
  42 % , majoritatea cetăţenilor cu alte cuvinte nu l-au vrut pe niciunul din cei 2, oricare din ei ar fi avut aproape 70% dintre cetăţeni împotriva sa. Asta e legitimitate ? Cu o aşa opoziţie ai dreptul să asumi întoarcerea ţării cu susul în jos?
  Ce să mai vorbim de legitimitatea Guvernului!

 22. Recitind comentariile tuturor am mai observat ceva. E cineva care spunea ceva de genul ” sper ca cei care l-au ales pe Băse să se fi deşteptat, deşi m-aş mira” … şi tu te iei de Non_Lose ?

 23. Eu l-am votat pe Base! Care-i faza? Si aici conteaza culoarea politica? Si totusi, Base este printre cei mai frend LGBT, credeam ca toti din comunitate sunt pro- mai ales ca il mai apuca protejarea paradelor gay, etc.

 24. Arsena, unii dintre noi mai suntem si altceva in afara de gay/lesbi…muncitori, studenti, elevi, mame, etc…sper ca si tu

 25. CM ai ba sange in coaie si spune direct ce vrei nu amtetii maslina pentru ca asa este elegant s-o bagi in gura cu furculita.
  Nu imi place stilul barfa cu subanteles la directie cu intentie.
  Ai curajul si apune direct persoanei ce te doare, doar nu-ti ia nimeni gatul pentru ideea ta.
  Si daca ai neuroni in functiune sti sa faci diferenta intre a te combate in idei si a te lua de o persoana, asa cum fac eu acum in acest comentariu.
  Doar ca eu am bunul simt si-ti zic direct in fata.

  TE ROG FRUMOS, pe viitor adrseazami-te, MIE, pe nume, direct.

 26. @Cristymaykei

  Nu m-am adresat direct ţie pentru motivul evident că nu ţie aveam să îţi spun ceva. Te ataci inutil pentru că eu nu am comentat mesajul tău adresat lui Admiral, ci disproporţia dintre reacţia lui faţă de Non Lose şi lipsa de reacţie faţă de cuvinte mai grele. Şi nici asta nu mi se pare condamnabil, doar uşor inconsecvent.

  Dacă nu îţi place stilul meu ai tot dreptul să îmi ignori comentariile (cu atât mai mult cele care nici măcar nu îţi sunt adresate). Acuzaţiile de bârfă le resping, e evident pentru oricine citeşte pasajul cu pricina că nu e aşa.

  Am neuronii în funcţie, decelez diferenţa dintre a combate idei şi… whatever, n-oi fi tu unicul inteligent de prin zonă. Apropo, se scrie “Nu ameţi” cu un singur i . Apropo 2, am îndemânarea de a înfige furculiţa în măslină din prima, fără a o plimba prin farfurie, dacă vrei te învăţ, faci senzaţie cu mişcarea asta…

  După cum observi şi eu am bunul simţ să îţi scriu direct atunci când am un mesaj care ţi se adresesază.

  Apropo 3, mie cu majuscule… nu e cam mult?

  Apropo 4 felicitări pentru “adreseazămi-te” pe bune eşti curajos să alegi o exprimare complicată, am dubii că este corect scrisă, eu aş fi evitat-o. Într-o poezie pe care o ştiu o echivalentă a ei apare scrisă “adesează-mi-te”…

 27. CM Vezi ca poti co.tze?
  Cand nu lasi loc de interpretare e mai corect.
  MULTUMESC de intelegere.

 28. Coitze?! :laugh: :laugh: :laugh:
  Ok vreau sa va vad cum va bateti in chiloti negri intr-o piscina, cu pistoale cu apa!

 29. Cristy…
  Am putut de la început, puiule, numa tu nu ai priceput despre ce vorbeam şi nici cui mă adresam. Las că-i bine şi mai târziu decât niciodată.Mă bucur că te-am luminat ( serios acum, e bine când lămurim lucrurile, deşi din textul tău cel mai recent lipseşte formularea clară cum că ai fi priceput ce am vrut să spun). Îţi cer doar şi de fapt cer tuturor asta să nu mă suspectaţi de intenţii ascunse, ce scriu aia am vrut să spun, asta e declaraţia mea , sper să nu mă faceţi mincinos în faţă, mi-ar ruina stropul de respect de sine pe care îl mai am…
  Cât despre coiţe, şi alte orgănele nu prea e stilul meu, da ce să fac dacă maykei are fetişuri de astea? Eu încerc să depărtez discuţia de ele, dar nu reuşesc de fiecare dată.
  Adi, nu cred că ai vrea să mă vezi în chiloţi negri într-o piscină,eu cu siguranţă nu mi-aş dori să apar în public aşa, prefer să mă tăvălesc cu cuvinte, stând în fotoilu cu un pahar de vin în mână. Aaaa şi destul de îmbrăcat.. Neputând să fiu sexy-hot, prefer să încerc să fiu elegant-inteligent. Îmi pare rău dacă dezamăgesc!
  PS 😉

Comments are closed.

Vezi si...

Trentemøller

Privește, privește prin ferestra plamadita din respiratia mea și din genele tale caci acolo unde cad, din când în când, ușor, bucați din aripi albe, obosite de-atâta valuri sparte de țărm, acolo dragul meu este locul unde se naște ea, pasarea maiastră, dintr-o nevoie dureroasă... zborul continuă, este ca...

Articole din aceeasi categorie