No menu items!

O a doua sansa este solutia ideala?

Acelasi autor

Sfarsind…

Vocea pamantului se deslusea tot mai clar printre sunetele provocate de limba ce se zbatea ingrozita in a mai articula un ultim cuvant de...

Ferudin

Salut! Bine v-am gasit (sper, caci din cate am citit, unii membri sunt cam prea napastuiti de soarta...). Ma numesc Mihaita (tata a fost...

De ce il amagesti ca numai alaturi de el viitorul capata contur, cand inima ti l-a izolat deja intre atrii, cand tot ce spune e de prisos, cand EL este un fost suflet pereche, o componenta a unei verigi lipse demult completate, coborat la rang de amintire vaga ce, uneori, in momentele in care inima tine haturile, poate declansa secretia si celor mai “voinice” glande lacrimale?

Poate ca ai dreptate, nu ti-am oferit asteptatul: TE IUBESC, pe cat de mult ti-ai fi dorit, dar atunci cand am facut-o, fii sigur ca a insemnat mai mult decat “ceva”, ca am rostit “te”-ul numai pentru tine, ca m-am rusinat pana in maduva oaselor gandindu-ma la tot ceea ce puteam simti si manifesta cu o intensitate pe care pana la tine nu o mai cunoscusem… Avea sa fie insa, cum se spune, sansa vietii mele – ratata.

Ce faci atunci cand sexul devine un aprig dusman? M-am gandit mereu, daca te iubeste, sexul ce rost ar mai avea? Il apropie de tine? Cum il incanta? Te apreciaza mai mult daca esti si tu printre cei “BUNI”?

Oare el nu stie ca o modalitate de apropiere sub forma unui excavator care iti foreaza structura intima (mereu la aceeasi adancime) nu ma incanta nici cat negrul de sub unghie? Poate ar trebui sa afle ca, in raport cu dragostea, sexul este doar o unealta auxiliara, o rutina, o traire pe care toata vietuitoarele planetei o pot experimenta. Insa, adevarata iubire se traieste la alt nivel… cand va intelege? EL si multi altii…

TI-am zis ca dragostea nu se imparte nici la 1, nici la multi. De aceea, oamenii nu se iubesc in 4, in 50 sau in 6 miliarde, ci, ai ghicit, cel mai bine in doi: Noi, Ei, Voi doi. Daca ai fi inteles ca 2 nu inseamna inca 2, ai fi fost… . Acum ai ajuns doar fostul, a carui amprenta devine apasatoare pe sufletul meu pustiit.

Oare un ultimatum ar fi ajutat la ceva? O a doua sansa este solutia ideala?

SI TOTUSI, in ciuda aparentelor, dragostea nu tinde catre infinit… CACI, si ea poate fi repetata, cu altul… cu altii…

2 COMMENTS

  1. S-a dovedit in practic ca acel baiat care-ti poate deveni partener il vei cunoaste intre anii 22-27, daca am avea acest noroc si daca am sti sa profitam de el. Ce apare dupa varsta de 33 de ani e putin probabil sa se mai transforme in relatie. Intervin alte ganduri, interese, si altfel intelegem chiar si o simpla prietenie. Daca in trecut te-ai fi suit in tren si ai fi fost imediat in alt colt de tara pentru un baiat, la treizeci si ceva de ani nu mai suntem dispusi la astfel de gesturi. Maturitatea noastra incepe sa lucreze in folosul propiu.

    Ai prezentat bine o situatie de fapt; dar la sfarsit ai spus ca “dragostea poate fi repetata cu altul sau cu altii”. In acest caz depinde de fiecare si de stapanirea personala. Eu l-am intrebat pe cineva cunoscut printre noi care este singur, daca doreste sa ne cunoastem… Stii ce mi-a spus ? Ca el nu este o curva… ! Deci in baza vorbelor lui (si-ti spun ca este un baiat care iti este prieten) iti spun ca dragostea NU poate fi-ncercata cu altul sau altii. Teoretic si imaginativ s-ar putea, dar practic nu se poate.

    Am facut un exercitiu de 6 luni de zile sa vad daca ideea conform careia dupa o varsta nu mai poti face o relatie, este sau nu adevarata. Eu nu vorbesc aici despre baietii care vin o seara, se simt bine; si apoi nu se mai vad. Cred ca este doar pierdere de timp incercarea cu altul sau altii, si orice esec in dragoste isi va lasa urme adanci in viata noastra.

  2. Daca omu vrea sex, ce poti sa faci? Lasa-l la sex cat vrea. Iubirea presupune niste valori in comun si multa vointa din partea amandurora. Daca e dragoste, atrunci in timp dorinta sexuala poate fi adusa la un nivel comun. Nu stiu daca e valabil si vice-versa. Se poate ajunge de la sex la iubire? unii spun ca da, altii ca ba. Bun, sa presupunem ca il lasi sa te excaveze, dar asta nu e dragoste dupa cum zici. Poti sa iei rolul de tatic si sa incerci sa il formezi cum vrei tu ca sa aveti valori comune sau poti sa il iubesti asa cum e si el sa te iubeasca asa cum esti tu.

    o a doua sansa? tu stii cel mai bine cat de mult poti duce. important e sa nu te lasi dus de val in nici o varrianta, indiferent pe care ai alege-o. Evita acel “daca” nenorocit fiindca in acest caz nu te ajuta. Analizeaza realitatea asa cum e, accepta si “move on”.  Aici nu mai exista alegere corecta.

    Nu e nimeni pe strada? Asta e! Investeste-ti energia in altceva (hobby, prieteni, job, un animalut de casa) Viata poate fi frumoasa si in afara unui cuplu. Si in fond, cum sa ma bucur de viata daca ma uit la luna si vreau sa fie verde si ma intristeaza ca nu e verde. Accept ca nu e verde, ca si daca imi pun lentile verzi tot nu e verde in realitate si accept pana la urma ca pot sa ma bucur si de lumina unei luni albe. Nu totul depinde de noi pe lumea asta.

Comments are closed.

Vezi si...

Impresii (gay) despre Amsterdam

Azi am avut parte de o zi insorita si plina si nu prea imi venea sa ma gandesc la Romania. Am fost la un concert unde erau mii de gay de toate varstele, bere multa, carnaciori si multa voie buna. Am incercat sa surprind instantanee la propriu, vroiam sa iau...

Articole din aceeasi categorie