No menu items!

Nevoia de a iubi conduce la disperare

Acelasi autor

Umbrele trecutului

Relaţiile sunt unice. Oamenii sunt unici! Până şi fraţii gemeni sunt diferiţi. Chiar şi atunci când te desparţi de cineva şi vine vremea să...

Homosexualitatea între două generatii. Cât de deschisă e cea tânără?

Nu am avut probleme în privinţa propriei mele sexualităţi. M-am acceptat repede, fără plânsete şi întrebări nocturne adresate conştiinţei. Nu am ieşit la geam...
Life
Life
Mai întâi mă bucur că iubesc şi abia apoi că sunt iubit. Încă am puterea să visez. Nu am ucis copilul din mine şi zâmbesc peste normele care nu vor fi niciodată scrise în vreo lege. Sunt nebun dar normal. Mă bucur şi mă întristez. Prefer să ascult şi să analizez înainte de a-mi spune opinia. Tac, adun şi explodez când apeşi butonul greşit. Mă gândesc mai mult la cei din jurul meu decât la mine şi mă urăsc pentru asta pentru că e singurul lucru pe care nu-l pot schimba.

Prima întrebare. De ce mergeţi în cluburile gay? Eu merg într-unul „de profil“ ca să mă simt în largul meu, să mă distrez cum îmi cade mai bine şi nimeni să nu se uite ciudat în timp ce eu mă relaxez după o săptămână stresantă. Sunt nopţi când plec de acasă cu gândul că mă voi întoarce cu cineva, nu tot singur. Însă pentru sex. Şi poate un giugiulit asezonat cu un sărut. Sau două, trei…

A doua întrebare. De ce v-aţi făcut, cei care v-aţi făcut vreodată, profil pe planeta lu’ Romică? Eu iniţial mi-am creat un cont pentru a cunoaşte alţi oameni care aveau acelaşi punct comun cu mine: bărbatul. Apoi mi-am menţinut în viaţă profilul albastru ca să obţin mai uşor partidele de sex. În prezent mă folosesc de el pentru a cunoaşte oameni noi cu care să vorbesc orice despre orice. Şi, desigur, pentru a ajunge mai repede cineva în patul meu sau eu în al altcuiva.

Nu ştiu care a fost ideea creatorului când a înfiinţat reţeaua de socializare numărul 1 pe Glob pentru gay, dar pun pariu că nu a fost atât de naiv încât să creadă că printr-un simplu click cineva se va cupla cu altcineva. Mi se pare penibil să scrii că tu ai ajuns în „lumea bleu“ doar pentru o „relaţie de lungă durată“. De fapt chiar e penibil. Cum poţi să pleci la drum cu orizontul restrâns şi speranţe aproape de neîmplinit? Sunt zeci de persoane care susţin că sunt acolo doar pentru o relaţie şi nimic altceva înainte de asta. Pe bune?

Pe o persoană care vrei să-ţi devină partener de viaţă nu o cauţi. Va apărea când nici nu te aştepţi. E o chestiune legată de legile naturii. Trăim noi în era vitezei şi a tehnologiei avansate, dar încă nu s-a inventat o aplicaţie/un sistem/un site în care să bagi introduci nişte date şi în secunda următoare să-ţi găseşti alesul inimii, iar de a doua zi să trăiţi fericiţi până la adânci bătrâneţi.

Tipul potrivit va apărea la timpul nepotrivit. Şi în niciun caz cu o simplă căutare pe Google. Iar când va apărea va trebui să-i vorbim, să-l atingem şi să-l privim în ochi. Să avem un început, o continuare şi chiar o finalitate. Dacă ar fi fost un obiect am fi renunţat o perioadă la viciile noastre (că deh, fericirea cere sacrificii) şi ne-am fi strâns bani suficienţi pentru a-l lua de pe raftul unui magazin. Am fi fost toţi fericiţi! Dar nu e atât de simplu.

Să nu înţelegeţi că trăiesc doar pentru sex şi că e singurul lucru pe care mi-l doresc în viaţă. Şi eu vreau să iubesc şi să fiu iubit, chiar să am una din acele relaţii „de lungă durată“. Da, e posibil să ne găsim alesul în club sau chiar prin intermediul ultra-cunoscutului Romică. Dar nu atât timp cât strigăm în disperare după o relaţie pe un site. Mai bine ne-am mişca fundurile în lumea reală şi să începem să interacţionăm cu oamenii pe care îi dorim.

8 COMMENTS

 1. Si cum va aparea acel tip potrivit asa in fata ta? Eu unul cel putin, pana acum, nu am cunoscut niciun baiat cu care sa vorbesc si, ulterior, sa aflu ca e gay sau ceva de genul. Toate persoanele gay pe care le cunoscu le-am cunoscut pe internet si mi-e greu sa vad cum poti gasi pe cineva in viata reala, nu pe internet. Nu e ca si cand te poti duce la un tip: ‘Hey, salut! Uite numarul meu de telefon. Suna-ma candva!’ sa-i faci cu chiul si sa speri ca pleci de acolo fara sa te injure cineva si, mai ales, sa te si sune.

 2. @boon

  Nu am zis că nu trebuie să ne folosim de resursele virtuale pentru a cunoaşte oameni, ci că trebuie să-i întâlnim şi-n realitate. Interacţiunea reală este diferită şi ne ajută mai mult decât atunci când ne ascundem în spatele unui monitor şi a unei tastaturi. Iar ideea e că NU trebuie să aşteptăm prinţul din poveşti. Trebuie să facem ceva ca să-l găsim. Pe scurt: Romeo ne ajută să-l cunoaştem dar nu ne şi asigură un viitor cu el.

 3. @boon

  După cum a zis şi Life, nu zice nimeni să nu foloseşti resursele virtuale puse la dispoziţie, dar nu trebuie să faci din mult-dorita-relaţie un scop în sine, pentru că rişti să cazi în extreme. Fie în extrema căutării obsesive, fie în extrema dezolării existenţiale atunci când nu ţi se răspunde la apel sau atunci când ai repetate experienţe dezamăgitoare cu oameni care “căutau relaţie ca şi tine”.

  Este bine să îţi exprimi deschiderea către o relaţie, asta în mod clar, dar este bine, de asemenea, ca fiecare interacţiune pe care o întreprinzi să pornească de la aşteptări de cunoaştere, eventual de prietenie, iar lucrurile să escaladeze de la sine, dacă va fi cazul. Făt-Frumos apare cunoscând oameni, interacţionând, formând legături, nu apare să te ridice în mod magic din galantarul în care ţi-ai expus toate dotările şi toate speranţele. Cred că mai degrabă aici bătea Life când a scris articolul.

 4. Si unde sa ne intalnim, daca nu online? In viata de zi cu zi e suficient de dificil sa dai peste cineva, si poate nu poti sau nu vrei sa gresesti in cazul unui tip.

  Ma rog… eu zic ca e important mediul virtual, dar nu sa ne limitam la fel, indiferent ce am cauta.

  Alesul inimii – daca exista asa ceva :)) – nu apare la gay din senin, chiar daca am auzit povesti ca uneori mai are si asa…, presupune cunoastere, comunicare, discutii lungi…

  Si apropo, eu nu ma duc in cluburi gay pt ca simt ca nu reprezinta.

 5. Exista multe exemple de persoane care nu au nevoie de Romeo. Fac ce fac si ajung in pat cu cine doresc, fie ei homosexuali, bisexuali sau heterosexuali. Nu e cazul oricui, iti trebuie tupeu si probabil si o atractie speciala pentru acest lucru. Nimic de comentat.

  Exista foarte multe exemple de persoane care au nevoie de Romeo, pentru a gasi un partener de o partida, doua. E dreptul lor.

  Exista si exemple de persoane care folosesc Romeo pentru a-si gasi un prieten. Doar fiindca unuia sau altuia nu i s-a intamplat asta nu inseamna ca nu exista. Chiar eu, in momentul asta, sunt intr-un fel de relatie care a pornit de la o simpla invitatie pe Romeo. Nu am facut sex decat la 6-a intalnire, am stiut ca va fi asa inca de prima data si a fost placut, chiar daca eu sunt, de obicei, genul descris in al doilea paragraf.

  Din respect pentru adevar cred ca oamenii ar trebui sa inceteze sa mai afirme reguli precum “nu poti gasi relatie pe Romeo”, “pe Romeo gasesti numai sex”, etc. Pentru ca nu este adevarat. Da, in general e un site pentru futai, dar nu se limiteaza la asta, si nu cred ca a fost vreodata cazul.

 6. Pe mine ma amuza cel mai tare profilele in care se vede doar o pula sau un fund insotite de texte de genul “caut doar relatie serioasa”, “nu caut sex”…
  Un asemenea profil parca radiaza de romantism 😛

 7. esti genul de curva autentica
  te futi pana te imbolnavesti de hiv, sifilis sau ceva si apoi cauti relatie
  `jet

Comments are closed.

Vezi si...

Queer As Folk (1999)

Ultimele mele 5 zile au fost ocupate de serialul ăsta, cele 3 de dinaintea lor au fost ocupate de Brokeback Mountain, dar asta e o altă poveste și oricum văd că filmul ăsta a fost deja analizat (nu îndeajuns după părerea mea :D ). Acum 3 zile pisica mea a adus la...

Articole din aceeasi categorie