No menu items!

Umbrele trecutului

Acelasi autor

Nevoia de a iubi conduce la disperare

Prima întrebare. De ce mergeţi în cluburile gay? Eu merg într-unul „de profil“ ca să mă simt în largul meu, să mă distrez cum...

Homosexualitatea între două generatii. Cât de deschisă e cea tânără?

Nu am avut probleme în privinţa propriei mele sexualităţi. M-am acceptat repede, fără plânsete şi întrebări nocturne adresate conştiinţei. Nu am ieşit la geam...
Life
Life
Mai întâi mă bucur că iubesc şi abia apoi că sunt iubit. Încă am puterea să visez. Nu am ucis copilul din mine şi zâmbesc peste normele care nu vor fi niciodată scrise în vreo lege. Sunt nebun dar normal. Mă bucur şi mă întristez. Prefer să ascult şi să analizez înainte de a-mi spune opinia. Tac, adun şi explodez când apeşi butonul greşit. Mă gândesc mai mult la cei din jurul meu decât la mine şi mă urăsc pentru asta pentru că e singurul lucru pe care nu-l pot schimba.

Relaţiile sunt unice. Oamenii sunt unici! Până şi fraţii gemeni sunt diferiţi. Chiar şi atunci când te desparţi de cineva şi vine vremea să vă împăcaţi. Nimic nu mai este cum a fost prima dată. Intensitatea, interesul şi pasiunea sunt altfel. Nu mai poate fi nimic la fel 100%.

Nu ştiu cum sunt alţii, dar mie mi se ridică tensiunea când într-o relaţie actuală se aduc în discuţie relaţiile din trecut. De obicei, cea mai importantă dintre ele, la care actualul a ţinut cel mai mult, dar nu e o regulă scrisă.

Mă apucă toţi dracii când iubitul sau persoana cu care încerc să am o relaţie se trezeşte să-mi spună că ex-ul lui făcea într-un anume fel sau cât de frumoasă a fost perioada în care ei doi… Dar te-am întrebat eu ceva? Sunt mai uituc de fel şi cu capu-n nori mai mereu, dar aş fi ţinut minte dacă te-aş fi întrebat ceva.

Ai prieteni şi poţi discuta cu ei chestiunile astea dacă tot vrei să le rememorezi. Iar dacă eşti masochist şi îţi place să te chinui, fii masochist, nu te împiedică nimeni. Dar nu deveni sado-maso şi nu-mi pune pe tavă relaţiile tale trecute pentru că mie nu-mi place durerea. Am impresia că vrei să compari relaţiile, pe ex-ul cu mine, iar asta nu mi se pare deloc în regulă. S-ar putea să mă faci să cred că e ceva în neregulă cu mine şi să încep să mă întreb de ce mai eşti cu mine în secunda respectivă.

Nu mi-a plăcut niciodată să mi se povestească în prezent despre trecut şi nici nu m-a interesat ce s-a întâmplat înainte să apar eu. Când am fost întrebat de ce m-am despărţit de fostul am încercat să refuz frumos să răspund, atunci când nu am fost bădăran, ca să evit subiectul. E strict treaba mea şi a ex-ului ce s-a întâmplat între noi doi. Trecutul îşi are locul lui şi nu vreau să-i deschid vreo uşă spre prezent. Tu fă în aşa fel încât să-ţi iasă clipa asta şi cele care vor urma. Oricum nu mai putem schimba trecutul.

Previous article
Next article

5 COMMENTS

 1. Imi pare putin pueril ceea ce ai scris aici.

  Nu vorbesti despre relatiile din trecut neaparat pentru ca in relatia actuala lipseste ceva sau pentru ca automat faci o comparatie intre ele… poti vorbi de relatiile din trecut pentru ca au insemnat ceva pentru tine, pentru ca sunt o parte din viata ta, care au contribuit la a fi tu, sunt ceea ce te defineste ca fiinta umana, iar tu cand alegi o persoana o accepti cu trecutul si prezentul ei, nu poti sterge cu un burete ce nu iti convine, pentru ca in cazul acesta te sfatuiesc sa iti cumperi un robotel si de fiecare data cand iti doresti sa dispara ceva din trecut sa ii resetezi hardul.

  Oricum pentru a fi cu o persoana trebuie sa ii cunosti atat prezentul cat si trecut si mai ales sa i-l respecti! Daca te simti cumva amenintat de acesta inseamna ca nu ai siguranta pe ceea ce simte partenerul, iti e frica de realitate si vrei sa iti creezi un univers unde TU esti TOT, situatie cam melodramatica pentru partener. Nu ai de ce sa fi gelos pe trecut, pentru ca asa cum ii spune si numele este TRECUT, iar prezentul esti TU.

  Nu ai cum sa cunosti niciodata o persoana pana nu ii aflii trecutul. Iar un plus mare este ca ti se ofera sansa sa nu faci greselile pe care le-au facut altii in trecut, sa aflii ce ii place si ce nu fara ca sa te lovesti de o situatie neplacuta pentru a afla aceste lucruri.

 2. Te pot înțelege. Îți pot înțelege nemulțumirea.

  Nu-ți pot oferi un răspuns însă îți prezint ceva: discutând cu prietenii dacă și-au expus trecutul de fiecare dată când în prezent erau cu altcineva, unii mi-au spus că aproape fiecare dintre ei au discutat cu actualul partener despre relațiile trecute. Ambii.

  Acest lucru îl poți face atunci când ești sigur că e momentul. E un subiect delicat, în opinia mea, să începi să povestești trecutul unei persoane cu care ești în prezent. Reacțiile au fost diferite de ambele părți. Concluzia e tot timpul aceeași: trecutul e al tău, și oricât de negru sau alb e, nu poți scăpa de el.

  Unii prieteni mi-au spus că au regretat că au povestit în detaliu despre relațiile trecute. Unii mi-au spus că n-au regretat că au intrat în detalii și că acest lucru i-a ajutat să evite greșeli comise de ambii în trecut.
  Totuși am auzit și de un caz în care unul dintre parteneri nu a vrut în niciun chip să povestească despre trecut. Tot ce i-a spus celuilalt a fost că a mai avut o relație cu o persoană. Și-atât.

  În opinia mea, dacă aș ajunge într-un început de relație și ar veni vremea/momentul să discut despre relațiile anterioare, cred că mai întâi aș conveni să nu ne judecăm reciproc, și să ”uităm”, cu mențiunea de a nu comite greșeli din trecut. Discuția aceasta are loc o singură dată și gata. Fără clipe de ”Să ne amintim…”.

  Unii adoră să trăiască în trecut, în amintiri, le place să compare. Unii uită cu desăvârșire sau se prefac că au uitat. Cred că toți comparăm relațiile și momentele, în diverse feluri.

  Cred că ar trebui să discuți cu partenerul tău că nu-ți plac comparațiile pe care el le face. Pune-l să se pună în locul tău. Dacă nici așa nu înțelege, explică-i cât se poate de frumos că te incomodează să auzi comparațiile făcute sau amintirile lui.
  Mai e și posibilitatea ca el să-ți dea niște apropouri prin faptul că-ți spune cu voce tare despre amintirile lui, deși nu-i un lucru tocmai OK. Poate chiar e puțin bădăran. Discută sincer cu el. Dacă sunteți într-o relație ar trebui să lămuriți față în față acest lucru.
  Îți țin pumnii.

 3. Cand o persoana incepe o viata noua nu conteaza trecutul ci prezentul si viitorul!:)
  Apropo Sunt singur ..Ptr contactid jokersebby…sau mesaj in privat

Comments are closed.

Vezi si...

Biserica Anglicana si casatoriile gay

De ceva timp caut pe net informatii despre Biserica Anglicana (din perspectiva mea cea mai normala, bine asta pentru ca sunt gay). Biserica Anglicana, sau mai exact anglo-liberalii, findca anglicani sunt de trei tipuri: anglo-catolicii, anglo-evanghelicii si anglo-liberalii, sunt printre singurii din lume care sunt open for gay. Anglo-liberalii practica ritul contemporan,...

Articole din aceeasi categorie