No menu items!

Să blog-uim sau să nu blog-uim, aceasta e întrebarea

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Dragi tovarăși și pretini.

După cum observați DarkQ crește pe zi ce trece. Vin din ce în ce mai multe idei noi (de exemplu scenariul lui Queeditch) și avem o gamă foarte variată de articole. Știu că fiecare articol e scris de cineva pornind de la un gând, o idee, o întâmplare, o întrebare etc.

Ideea este că o categorisire a articolelor este necesară. Gândiți-vă în următorul mod: orice articol are un anumit impact asupra celui care îl citește. Bun. Unele articole spun ceva concret (autorul povestește o întâmplare, că a fost acolo și a văzut aia, vrea să discute cu cititorii despre un anumit subiect, cere păreri, opinează în legătură cu ceva, etc) altele sunt povești fictive sau notițe care nu au de ce să apară în rând cu articolele din prima categorie deoarece nu lasă loc interpretării și a dialogului.

Deseori se întâmplă ca articole în care unii dintre voi întrebau ceva, sau deschideau o discuție pentru a primi păreri (comentarii) să fie împinse în jos de articole abstracte.

De aceea am hotărât să mut unele articole scrise în ultimele zile în categoria “Una, Alta”. Am mutat toate cele 5 acte ale scenariului lui Queeditch (și tot acolo ar fi bine să le postăm și pe următoarele) și vreo 3 articole de-ale lui RZV. Aceste articole vor apărea și ele pe prima pagină, dar numai ultimele două și acestea în bara din dreapta. Și eu am pus ultimele câteva din articolele mele tot acolo (legate de chestii tehnice etc). Astfel asigurăm o vizibilitate mai bună articolelor care au nevoie de acest lucru.

Nu vreau să mă înțelegeți greșit, fiecare poate scrie ce vrea suflețelul lui, dar dacă nu cereți o părere, dacă nu vreți să interacționați foarte mult cu cititorii, v-aș ruga ca pe lângă categoriile pe care le bifați în mod obișnuit, să bifați și categoria “Una, alta”. Gândiți-va că oferiți astfel celorlalți autori șansa de a primi interacțiunea dorită sau posibilitatea de a i se da niște răspunsuri.

DarkQ s-a născut și s-a dezvoltat din interacțiune, e bine de ținut minte acest aspect. În momentul în care scriem pe un blog (un loc unde îi dăm omului posibilitatea de a comenta la ce debităm noi) e bine să oferim această posibilitate și prin stilul de a scrie. După cum vedeți și voi, cele mai apetisante sunt articolele în care autorul spune ceva ce îl plasează pe același loc cu restul.

Un blog este locul în care spui ceva mai personal și eventual a unor articole gen știre. Nu are sens să punem pe prima pagină texte abstracte care se apropie mai mult de cugetări, care prin natura lor nu lasă loc interpretării. După cum spuneam, acest tip de articole au nevoie de o categorie aparte.

Over and out!

7 COMMENTS

 1. Daca nu era “Locul de Joaca” nu te gandeai la “Una, Alta”, care acum isi arata din plin trebuinta.
  E bine ca ai inceput sa sortezi articolele, mai tarziu devenea prea greu si ar fi ocupat mlt timp si munca.
  Asa pe masura ce apar articolele, sortat, pus unde ii este locul si in timp va deveni mai usor pentru oricine citeste blogul sa se orienteze mai repede si sa aleaga ce vrea sau nu sa citeasca.

 2. hmm. am crezut ca doar mie mi se pare asta..
  ca am vazut atata beletristica nu stiu daca de buna sau de proasta calitate.. dar daca nu te impingea sa zici nimic..si nci sa te faca sa rezonezi cu autorul in vreun fel
  in afara de clasicul
  wow ce kashto..! sau ‘cool’ in slangul de 2012
  sa fiti fericiti impreuna sau etc…

  nici nu am mai comentat de saptamani fiindca nu aveam la ce..

  poate o sa revina la un format mai dinamic si stimulant…

  over and out vorba lui rob

 3. @un_tip, da știu.

  Ideea e că trebuie să fac o categorisere mai bună. pentru început “Una Alta” va tine locul articolelor cu care nu poti (sau e foarte greu) de interactionat.

  • @Gaybriel, da. Va trebui candva sa ma gandesc, sa-mi folosesc geniul, sa coc ceva. Ceva in genul Qweerty e misto DACA toate posturile au poza. Si n-au. Arata ca naiba intr-un sistem “grid” ca unele articole sa aiba poze, alte nema.

   Eu ma gandisem la o chestie cu AJAx-uri multe si jQuery-uri, organizare pe categorii (Arta si cultura, Stiri, Filme, Filozofie, Sanatate etc) si sub fiecare tab din asta sa fie 3-4 din ultime articole adaugate in acea categorie. Treaba e ca atunci ar da mai mult a magazine decat a blog. Dezavatajul ar fi ca sunt unele chestii de care nu scrie nimeni, sau se scrie extrem de rar: despre sanatate de ex. Stirile iara nu sunt ceva ce as vrea sa vad pe darkq (din alea cu chilotii lu gaga au pe unde o mai aparut naomi).

   Anyway, io cred ca nu e nicio problema la cum e acum, se posteaza 2-3 articole pe zi, ceea ce e perfect normal penru un blog.

   Discutam noi (daca o sa fim suficient de treji) la munte. Ideea e ca nu am timp oricum acum sa investesc schimbari majore de design.

 4. Robert eu stiu ca atunci cand vrei, gasesti o solutie, chiar daca pare imposibil.

 5. Discutam discutam. Treji … nu, dar discutam

  La Ajax si jQuery ma pricep, te-ajut daca vrei. clocim ceva.

  O poza default la cele care n-au poza? ceva cu sigla darkq

Comments are closed.

Vezi si...

Cine are chef de o bere?

Ma gandeam ca azi ar fi o zi prielnica pentru a ne vedea... in grup. Ma gandeam sa iesim diseara undeva, sa bem o bere, un suc 100% natural, o cola sau o cafea. Cine are chef de iesit si are numarul meu de telefon, sa imi dea un semn. Cine nu...

Articole din aceeasi categorie