No menu items!

Uite ca nu e chiar atat de rau!

Acelasi autor

Anticipând Bucharest Pride 2017

Nu vreau să încep iarăși o discuție pro sau contra Gay Pride. Cred că fiecare dintre noi are deja o opinie bine formată și...

Leave gays alone!

Inca de cand am inceput sa citesc bloguri si articole din nisa gay am avut impresia ca homosexualii se urasc pe ei insisi aproape...

De ce folosesc GayRomeo?

De fapt...nu folosesc GayRomeo. Folosesc PlanetRomeo, pentru ca numele asta nu are o conotatie sexuala. Trecand peste acest mic detaliu, folosesc aceasta retea de...

La multi ani!

La multi ani purtatorilor de Zara, Ray Bans si Converse, consumatorilor de marijuana, celor care asculta dubstep si chillout, tarfelor, celor care vin cu...

A doua dragoste, dupa heroina

Am avut parte de un weekend foarte plin si ma gandesc ca un rezumat ar fi interesant de citit, insa  e nevoie sa explic...

Este cam vechi subiectul, dar mi-a atras din nou atentia, pe FaceBook; pentru cine nu stie: Clubul Heaven din Timisoara, adica locul unde se aduna mare parte dintre fițele din zona, a blocat, prin primavara, intrarea in incinta a unei femei in scaun cu rotile. Cazul a circulat repede pe Internet si am ramas placut surprins sa vad cat de…agresiv anti-discriminare (!) se manifesta multi timisoreni; cateva replici:

“merita inchis!”

“asemenea locuri ar trebui desfiintate !!!!!”

“Speram sa fie invatare de minte si pt altii. Mai bine ar interzice accesul scandalagiilor si betivilor, decat al persoanelor cu handicap si asa ar fi mai castigati, dpdv al imaginii si dc nu, al pagubelor provocate de scandalagii ;)”

“Mult prea mica amenda data nemernicilor”

Acum bineinteles ca situatia in cazul in care ar fi fost un homosexual sau o lesbiana opriti lucrurile ar fi stat altfel (desi sincer mi se pare nula probabilitatea ca asa ceva sa se intample), insa arata ca nu suntem chiar atat de batuti in cap, ci doar… inca nefamiliarizati cu subiectul.

4 COMMENTS

 1. Daca Heaven ar da afara toti gay-ii d’acolo… jumate s-ar goli. Pe bune.

  Eu am fost de cateva ori si mi-a placut… to be honest. Lume frumoasă (nu neapărat bună, dar… frumoasă), înghesuială mare, zâmbete multe, diverse flirturi. Atâta tot că nu prea am cu cine să merg.

 2. La ce înghesuială e acolo, abia are loc cineva care merge în două picioare – și încă pe vârfuri ! 🙂 Inițial, când am văzut și eu știrea acum câteva luni, m-am gândit cât de nemernici pot fi ăia. Însă mi-am adus aminte că am fost și eu acolo (o dată, că mi-a ajuns!) și trebuie să zic că numai cine nu cunoaște localul își poate imagina că, după o anumită oră, se mai poate intra acolo cu căruciorul.

  Oricât ar părea de injust (și oricât de antipatici ar fi agenții de pază ai localului), cred că interzicerea accesului în interior cu fotoliul rulant cu antrenare manuală a fost în interesul direct al reclamantei, pentru protejarea integrității sale fizice. Probabil că, dacă intra și pățea ceva din cauza busculadei, tot agenții de pază erau de vină.

  Existența unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități precum și a unor dependințe (toalete) cu destinație specială nu garantează automat că localul respectiv e și disabled-friendly. Nu văd cum ar fi putut cineva aflat în cărucior să pătrundă în infernul ăla corp-la-corp, afară doar de cazul că angaja doi agenți de pază numai ca să-i deschidă drumul… Poate că, dacă-i cereau încă de la intrare, o declarație cum că-și asumă riscul pătrunderii acolo pe proprie răspundere, alta era situația. Mai complicat era dacă își făcea rezervare și îi refuzau intrarea – asta ar fi fost mai greu de explicat.

  Chiar nu-mi imaginez că a fost refuzată din motiv că nu le-a plăcut ălora de fața ei, sau pentru că nu putea dansa în rând cu ceilalți (pentru că, repet, acolo e imposibil și să te deplasezi în două picioare, darmite să mai dansezi – altundeva decât cocoțat pe pult). La urma urmei, acolo fiecare client are strict valoarea biletului de intrare pe care-l plătește (și, eventual, a consumației făcute).

  Chestia asta cu “discriminarea” e de multe ori prost înțeleasă. Din câte știu eu, fiind un club privat, ei oricum au voie să-și selecteze clientela. Dacă nu-l lasă pe unul să intre numai așa, că li se pare lor că are o căutătură mai suspectă, zicem că l-au discriminat sau nu? Un grad de handicap fizic nu e deloc un permis de liber acces peste tot și în orice condiții. Un club privat nu e o instituție publică, în care toată lumea are acces în timpul programului de funcționare.

  😎

Comments are closed.

Vezi si...

Pe loc! Fii gata! START!!!

Ei bine, NU. Cum NU?! NU, pentru că NU vreau. Cum adică n-am voie să vreau?!! Ba vreau, și fac! Ești creația lumii în care ai crescut, ești lutul modelat de societate, ești copt de ideile și ambițiile celorlalți. Acum vreau să mă despart de tine. M-am săturat să mă...

Articole din aceeasi categorie