No menu items!

“Acceptare” în armata americană

Acelasi autor

11 zile de proteste

Hello everyone! Scuze pentru absența mea de pe site dar timpul și mintea mi-au fost ocupate cu alte chestiuni... O.K.! Ați participat vreunul dintre voi...

Homosexualitatea… și pedofilia

Știți deja cele două cazuri mult mediatizate despre profesorii pedofili. Este crunt să auzi despre asemenea fapte. Deși de curând aflasem că pe la...

Simţămînt…

În  multe situaţii muzica creează o ambianţă plăcută pentru creaţie. Îți atinge sufletul pe note, gândurile îți zboară către momente plăcute, amintiri ce au...

Inconștiența unora, durerea altora

Am depistat pe site-urile unor canale de știri problema gravă a unui tânăr homosexual agresat de un coleg de clasă dintr-un motiv hilar: orientarea...

Am auzit bine?!?

Vă salut cu stimă și respect dragi darkq-iști. Subiectul acestei noi postări a fost oferit spre discuții interminabile și în alte materiale și cu...
Castillo
Castillo
Aştept să apară şi soarele pe strada mea.

Azi, răsfoind site-uri de ştiri am descoperit o ştire de interes… pentru comunitatea gay. Azi dimineaţă (20 septembrie 2011) autorităţile americane au abrogat în mod oficial celebra lege “Don’t ASK, don’t TELL” prin care militarilor gay şi lesbiene li se interzicea să-şi recunoască şi implicit să-şi facă publică orientarea homosexuală. În caz contrar aceştia erau daţi afară din cadrul armatei.

Congresmenii americani au abrogat această lege încă din luna decembrie a anului 2010 dar şefii armatei au cerut timp pentru a-şi instrui soldaţii cu privire la acceptarea colegilor homosexuali.

Personal cred că trebuie, din acest punct de vedere, acordate mulţumiri preşedintelui american ca suprem conducător al armatei şi ca susţinător al drepturilor minorităţilor sexuale.

Începând de azi militarii americani cu orientare homosexuală pot recunoaşte acest fapt în mod liber, fără constrângeri de orice fel. Desigur aceste modificări importante s-au realizat peste ocean, destul de departe  de a noastră ţară religios-conservatoare pe nume România. Am încercat să caut date referitoare la acceptarea persoanelor homosexuale în armata română dar nu am găsit înca nimic. Voi mai căuta sperând să ofer un răspuns în acest sens. Adică: ca persoană gay ai dreptul să recunoşti acest fapt în cadrul armatei române. Există legi care să combată /accepte acest fapt ? Voi ştiţi ceva despre acest lucru ?

În schimb, din punct de vedere a legislaţiei generale privint homosexualitatea am descoperit că înainte de regimul autoritarist al lui Carol al II-lea homosexualitatea esra pedepsită, ca şi heterosexualitatea prin prisma violului (fapt normal în cazul unor asemenea comportamente violente). Celebra lege 200 a fost abrogată în anul 2001. Din acel moment homosexualitatea a devenit legală în cadrul statului român.

10 COMMENTS

 1. la inceputul articolului este vorba de 2011 in loc de 2009. Nu stiu la ce m-am gandit :laugh: …

 2. In SUA, un pic mai mult de 90 % din populatie crede in existenta unei forte supreme(ex. dumnezeu). Drept urmare, sunt o natiune destul de religioasa (exista pe YouTube o multime de atei, agnostici, care dezbat problema asta si sunt nemultumiti.) Eu cred ca ei reprezinta o tara in care libertatea e foarte importanta, iar in randul persoanelor inteligente, libertatea pastreaza cam aceleasi caracteristici, arata la fel. Lupta pentru drepturi este ceva foarte viu acolo. Cu siguranta ca exista acele state in care lucrurile sunt aproape imposibile, insa e o tara mare.

  Ma bucur de faptul ca nu a trebuit sa fac stagiul militar obligatoriu. Pentru tara este o onoare a fi soldat si a o apara. Cine decide sa faca acest lucru este liber sa o faca. Insa pentru mine totul porneste de la o premisa gresita, cea a razboiului si a conflictului, a urii fata de cineva, doar pentru ca e din alta tara. Stiu, stiu, exista conflicte intre tari in care intervin altele si o multime de cazuri particulare.

  Discursul meu deja e de miss universe!

  Numai bine!

 3. @itsfriday Numarul celor care nu cred intr-o forta superioara gen “doamne ajuta” in SUA este de aproxiamtiv 15% cu variatii insemnate (Vermont 34%, Colorado 21%, New York 14%, Texas 12%)

  en.wikipedia.org/wiki/Atheism_in_the_United_States

  din puctul meu de vedere religia este antonimul libertatii

 4. Luc! Nu cred ca suntem in dezacord: “nationally, 78% believed in God, 15% in *A universal spirit or higher power*” (sursa fiind linkul tau). In total fac un pic mai mult de 90%. Evident, nu e vorba de 90% de religiosi fanatici si o parte dintre ei nu sunt nici macar religiosi!

 5. In tarile europene nu exista ¨don´t ask don´t tell¨, deci nici Romania. In armata romana ar fi inutila o asemenea lege, pentru ca ¨don´t ask don´t tell¨ e lege organica acolo, in sensul ca homosexualii romani o urmeaza destul de strict fara ca legea sa fie in carti. Cu homosexualii americani e altceva, si-au cam luat nasul la purtare, vor egalitate deplina.

  De fapt mai exista o stire interesanta oarecum legata de acest subiect, si anume in Anglia se pare ca David Cameron a inceput sa faca presiuni pentru legalizarea casatoriile gay. Venind din partea unui lider conservator, o asemenea stire da un semnal foarte puternic ca lucrurile chiar incep sa se schimbe, asa incet cum se schimba ele.

 6. Waw Adi! Asta este chiar ciudat rau! Astazi, am vazut acest clip in sectiunea recomandate pe youtube si l-am vazut! Ce coincidenta! 😀

 7. Dragi prieteni, va rog sa ma bagati si pe mine in seama. Ma simt cam SINGUR pe darkq.

  Multumesc

Comments are closed.

Vezi si...

Gaybriel

Mi-am pierdut o piuliță pe când eram mic. De-atunci tot deviez în stânga'n-dreapta și dau cu capul de pereții vieții, uneori înadins. Vorbesc într'aiurea, mă pierd cu privirea în golul din ochii celor cu care vorbesc gândindu-mă la ale mele, mimez cum cânt prin casă cu caștile la urechi...

Articole din aceeasi categorie