No menu items!

Dezbatere naţională! Your host tonight: Răduleasca

Acelasi autor

Tu mergi la Bucharest Pride?

Astăzi începe a 10-a ediţie a paradei LGBT Bucharest Pride şi încă sunt indecis dacă voi participa sâmbăta viitoare la evenimentul culminant al acestei...

Reacţii la declaraţiile Mihaelei Rădulescu

A durat ceva, dar am strâns cele mai importante ştiri, postări de pe bloguri şi postări de pe Facebook sau Twitter apărute în legătură...

Nu mai asculta radio, omule!

Există muzică şi după TOP 40 Kiss FM! Gusturile mele muzicale n-aş zice că sunt foarte comune, dovadă că am găsit de-a lungul timpului puţine...

3(trei) gânduri despre bisexualitate

Prietena mea cea mai bună mă sună într-o seară să-mi spună că un prieten de-al ei tocmai i-a spus că e asexual! Fata asta...

The Only Gay in the Village

Care era probabilitatea ca într-un sat de 300 de locuitori să nu fiu singurul gay de acolo????!!! Ştiu că şi mulţi dintre voi v-aţi născut...
Tudor
Tudor
Age: 23 Status: Out and Proud (...and NOT single) Hobbies: reading quality journalism, modern art and old music, positivity and urban exploration
Ilustraţia îi aparţine artistului Alejandro Giraldo

 

 Cred că deja ştiţi despre declaraţiile recente ale Mihaelei Rădulescu despre comunitatea LGTB, dacă nu, oricum, le analizăm puţin mai jos şi discutăm şi despre reacţiile apărute în presă şi în comunitate.

Mihaela a primit nişte mulţumiri, ironice, ce-i drept, din partea unor bărbaţi gay, pentru că a propulsat iar subiectul orientării sexuale în atenţia publică. Mă bucur că ei au putut să vadă şi partea amuzantă a situaţiei, căci eu am simţit o revoltă şi o tristeţe de cea mai mare intensitate, atunci când am citit aberaţiile scrise de această “vedetă”. Sub masca de mamă îngrijorată, pe care o poartă numai când îi convine şi numai ca să manipuleze şi mai mult, a lansat un atac incredibil de răutăcios şi nemilos către membrii comunităţii LGBT, care ar fi, în opinia ei o ameninţare pentru copilul ei (şi copii tuturor mamelor din România).

Mai jos puteţi citi fragmente din postarea ei, fragmente luate din articolul apărut în Adevărul, pentru că blogul ei nu poate fi accesat momentan:

„Cred că o atitudine normală ar fi să nu-i deranjăm cu nimic pe cei care aleg să fie gay, adică homosexuali, dar nici ei pe noi, vizual vorbind. Adicătelea, dacă ei şi-ar face treaba între patru pereţi, fără să mai şi afişeze, sfidător, o «iubire» pensată, rujată, efeminată şi de neînţeles între doi purtători de penis. Tot normal mi s-ar părea ca drepturile unei minoritaţi să fie respectate in egală măsura cu drepturile unei majorităţi. Să nu-mi spuneţi că, în calitate de părinţi de băieţi, sau chiar de fete, nu vă îngrijorează puţin ideea de a-i vedea luând-o pe …la spatele educaţiei pe care i-aţi oferit-o şi să nu-mi spuneţi că vă bazaţi mai mult pe deschiderea minţii, decât pe încărcarea ei cu o morala anume, solidă şi dreaptă“, a scris Mihaela Rădulescu, pe blogul său.

„Aici a vorbit mama de băiat din mine, care are şi ea, ca şi orice minoritate din lumea asta, dreptul la opinie şi la liberă exprimare. Numai că, în momentul în care faci «greşeala» asta publică, toţi cei vizati te vor atacă ca hienele şi îţi vor demonstra că …ai dreptate – ei au tot felul de drepturi ciudate, ei vor respect şi toleranţă, dar să nu faci greşeala să-i ataci, că devin intoleranţi, iritaţi şi …victime. Iar noi, cei care am vrea să creştem şi ceva nepoţi şi să ne facem coc la nunta banală dintre băiatul nostru şi o …femeie, n-avem dreptul de a spune ce gândim. N-avem curajul de a spune ce ne place, ce ne convine şi ce nu. N-avem voie să stricăm bunătate de campanii pentru respectarea drepturilor minorităţilor, cu impresionante fonduri europene alocate, n-avem banalul drept de a le aminti că lumea a început de la Adam şi Eva, nu de la…Gheorghe şi Ion. Bănuiesc că Dumnezeu nu poate fi contrazis şi acuzat că a fost «politically» incorect….., dar eu voi fi …«decapitată» pentru că am îndrăznit să …spun ce gândesc, ca mama. Lăsaţi-mi şi mie libertatea de opinie …ca mama, care nu vrea să-şi vadă copilul nici gay, nici terorist, nici cerşetor, nici drogat, nici depresiv. Ca orice mama normală din lumea asta, vreau binele copilului meu. Sigur, e problema mea ce consider a fi bine sau rău pentru el, aşa că vă invit la aceeaşi toleranţă şi la aceeaşi patimaşă respectare a drepturilor…omului. Cine ştie, poate, într-o zi, noi vom deveni o minoritate şi voi o majoritate, deşi sper din tot sufletul de om şi mamă, că lumea nu se îndreaptă numai în direcţii greşite, care contrazic toate principiile religioase, morale şi…fiziologice“, mai scrie Mihaela Rădulescu.

La «Românii au talent» i-am spus unui concurent…travestit, care nu trecea oricum în etapa următoare, că-i dau un «Da» pentru deschiderea minţilor. Dar, ceea ce am spus în continuare a picat la montaj – adăugasem că mi-ar fi plăcut să ne arate că e dansatorul foarte bun pe care-l cunoşteam din alte spectacole, nu că e…gay…. Deci, am fost corectă…., dar pricinoasă, cum ar spune….minoritatea , dacă ar avea umor.“

(…) Sunteţi oameni anormali, oricât vă deranjează că vă numim aşa – dar, dacă vă asumaţi «diferenţa», faceţi-o cu eleganţă, discreţie, convingere, nu neapărat dând iama în dulapul femeilor şi în fardurile lor. Nu ne agresaţi vizual copiii pe stradă, căci noi nu avem cui ne plânge, fiind o majoritate obligată să respecte drepturile unei minorităţi, ci respectaţi şi voi drepturile copiiilor noştri de a creşte normal şi de a alege… drept.“

Mai jos am preluat comunicatul Asociaţiei Accept, deocamdată singura reacţie din zona ONG-urilor:

Pe 5 aprilie, Mihaela Rădulescu a atacat într-un mod tendențios comunitatea LGBT printr-un post pe blogul personal, ulterior preluat de o parte a presei online. Dumneaei defineste persoanele homosexuale ca „anormale”, o amenințare la adresa copiilor și a familiei și îi echivalează cu teroriștii.

În lumina acestor afirmații, reamintim publicului larg că persoanele LGBT nu reprezintă a amenințare la adresa familiei sau a majorității heterosexuale. Nevoile fiecăruia dintre noi – de a fi recunoscut, vizibil, acceptat și apreciat pentru cine suntem ca persoană – sunt aceleași pentru toți oamenii. Toți suntem protejați de aceleași legi și autorități ale statului și avem dreptul egal de a fi auziți și vizibili în spațiul public, de a ne exprima liber fără a leza oamenii din jurul nostru.

Cu toate acestea, Mihaela Rădulescu contestă existența persoanelor LGBT în spațiu public, motivând că este dreptul ei să o facă, în virtutea libertății de exprimare. Doamna Rădulescu nu conștientizează că prezenta persoanelor homosexuale în spațiul public ține de manifestarea aceluiași drept pe care dumneaei îl invocă. Simple gesturi stradale de afecțiune umană pot leza doar acei oameni care promovează ura și intoleranța. Ba mai mult, manifestările publice ale comunității LGBT, precum Bucharest Pride sau Luna Istoriei LGBT, sunt un apel pro-diversitate adresat întregii societăți.

În ciuda măștii de toleranță pe care Mihaela Rădulescu o poartă inabil pe parcursul articolului, ura viscerală față de aceasta comunitate este evidentă în fiecare frază încropită. Dumneai menționează amicii săi gay și faptul că nu îi discriminează la serviciu: prezintă acest comportament ca și cum ar fi de-a dreptul extraordinar, nu un minim obligatoriu de respect pentru acești oameni și față de legea română. Doamna Rădulescu descrie în termeni atroce și familia homoparentală, ca și cum persoanele LGBT nu au dreptul la viață de familie și nu merită o protecție adecvată a statului. Îi amintim că marea majoritate a țărilor din Uniunea Europeană (19 din 28) recunosc fie parteneriatul civil, fie căsătoria între persoanele de același sex. Europa în care doamna Radulescu a ales să trăiască definește normalitatea prin drepturi egale pentru toți cetățenii săi, inclusiv persoanele homosexuale.

„Democrata” și „toleranta” doamnă Rădulescu consideră că cei care îi vor contesta opinia sunt „hiene” care sar la jugulară. Dreptul acestora la opinie nu contează. Dreptul de a respinge un asemenea discurs de extracție totalitară e suspect de „corectitudine politică”. Delirul homofob prezent în articol se pretinde a fi „familist” și „normal”. Orice ar crede, însă, parte dintre redutabilii formatorii de opinie de tip Becali, Rădulescu ori Cheloo, instigarea la ură și discriminare împotriva unui segment social format din sute de mii de români este împotriva legii. Acest tip de discurs nu este și nu poate fi protejat de dreptul la liberă exprimare.

 

În acest articol mai era loc de declaraţiile celor de la PRO TV care se distanţează de discursul Mihaelei Rădulescu, de declaraţiile unor branduri care îşi fac reclamă în emisiunea “Românii au Talent” şi care defapt îi plătesc onorariul, un comunicat din partea partidelor politice, a Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării şi aşa mai departe…dar ele nu au apărut până acum şi probabil nici nu o să mai apară vreodată, dovadă că comunitatea LGBT nu are parte de nicio recunoaştere sau atenţie specială din partea autorităţilor, şi că defapt corectitudinea politică este doar discutată şi contestată, în niciun caz uzată sau aplicată.

Să ne bucurăm până la urmă că astfel de postări transformă pentru câteva zile orientarea noastră sexuală în subiect de dezbatere naţională? Din păcate, eu cred că este doar un prilej de a oferi un spaţiu public de exprimare tuturor homofobilor şi fanaticilor, care ne pun pe noi mereu în situaţia celor care reacţionează şi fac apel la raţiune! Dar indiferent de tabăra care câştigă lupta argumentelor, s-au spus nişte lucruri atât de urâte încât marchează puternic adolescenţi care acum îşi descoperă sexualitatea sau părinţii care au ales să-şi iubească copiii mai presus de orice presiune socială.

Fără să mai încercăm să-i demonstrăm Botoxinei cât de mult se înşală, aş vrea să discutăm despre metode de reacţie ale comunităţii la astfel de pastile amare din media! Ce ar trebui să facem data viitoare?

ⓣⓤⓓⓞⓡ

8 COMMENTS

 1. http://www.eugeniavoda.ro/ro/emisiuni/presa/mihaela-radulescu

  Va invit sa urmariti aceasta profesionista a divorturilor si a facultatilor incepute, in era in care botoxul inca nu i se lipise de buze, iar studentia ii dadea multe batai de cap.
  Totusi, sa-i acordam circumstante atenuante Mihaelei, caci acum cunoastem motivul frustrarii si emigrarii ei: Depasind numarul maxim de soti posibil in Romania, fata rebela si posesiva din adancul(oho,e ditamai groapa) ei se parasuteaza catre alte meleaguri; dupa o perioada de timp realizeaza ca nu poate face nimic ca sa nu imbatraneasca, asa ca se lasa prada frustrarii si odata cu frumusetea ei vrea sa scufunde tot ceea ce vede in stanga si-n dreapta.
  Eu am simpatizat-o pe Raduleasca, mai ales in chiloteii aceia rosii care au convins barbatii din Romania sa se lase de fumat pentru 5 minute si sa-si ocupe mainile cu altceva.
  In concluzie: Raduleasca < Zana surprizelor .

 2. Cred ca meetingul asta de la Pro TV care nu s-a mai facut ar trebui organizat pentru o alta data. Eventual intalnirea se poate face in alt loc, urmata de o deplasare la Pro TV.

 3. Hmmm… Nu o credeam pe Mihaela atât de limitată, dar de ce mă mir eu? Dacă o femeie frumoasă se poate sluți monstruos, are tot dreptul s-o facă. Și nu numai la față. O fi și gândirea-vomă în trend…

  Ce mă deranjează însă e modul în care se poate denatura o mamă. Folosirea propriului copil pentru a-ți avansa pe scena publică prejudecățile și insectele mentale mi se pare un lucru odios. A făcut-o, nu demult (în timpul campaniei prezidențiale) și madam Firea, o altă femeie frumoasă și deșteaptă de dă pe-afară. Pasămite, de grija copiilor, aceste două vedete-cuirasat sunt gata să le construiască propriilor odrasle o solidă cușcă mentală, croită după proiecțiile lor maternoide. Nici nu vreau să mă gândesc cum suportă copiii lor genul ăsta de educație cu vărsare de rărunchi.

  Pe de altă parte, o înțeleg pe Mihaela. Îmbătrânește, iar feminitatea ei se sperie din ce în ce mai tare de monstrul care stă în spatele efeminării băieților. Nu suportă gândul că rochiile ei ar sta mai bine pe un travestit…

  În orice caz, e trist că o femeie pe care o consideram inteligentă ajunge să recurgă la argumente puerile, pseudo-religioase, ori la glumițe răsuflate (gen “pe la spatele educației”) pentru a-și justifica idiosincraziile. Dacă tot face apel la fiziologie, o minimă igienă mentală s-ar impune.

  😎

 4. Io tot timpu am crezut ca ii tip. Ceea ce ar face-o poponaut indignat ca incepe sa ii se scurga botoxu prin crapaturi. Reactia s-ar incadra perfect in imaginea asta.
  Da, she’s definitely a dude in drag.

 5. Bine ai remarcat Ferudin, Andreea Marin a câştigat bătălia divelor fără să lupte, a lăsat-o pe asta să se facă singură de toată groaza!

  Grid, încet încet se alege praful de “Gândeşte liber!” cu “vedete” ca astea.

  Aşadar, din comentariile la cele două postări de până acum am selectat următoarele metode:

  *prostest paşnic (la locul de muncă al homofobului); de preferat să fie autorizat;

  *flashmob;

  *Petiţie online;

  *Trimiterea unei scrisori de protest către instituţiile abilitate în combaterea discrimănării (CNCD);

  *echilibrarea discursului: implicarea în dezbaterea online pentru apărarea drepturilor comunităţii.

  Mai adăugaţi şi voi vă rog!

 6. Protestul a avut loc. Au fost putini participanti, fiind un flash mob anuntat din scurt. Se poate gasi imagini pe pagina de facebook a Accept.

  Un alt mod de a reactiona a fost contactarea persoanelor publice din Ro de catre prietenii gay pentru a face auzit si punctul de vedere contrar (vezi cazul andreeea raicu sau bendeac). Felicitari deosebite persoanelor straight care au reactionat singure, din spirit al dreptatii.

 7. Tanti asta cine este ,cine se crede ca este si cati barbati a schimbat pana acum?Ea poate sa schimbe partenerul /partenerii dupa bani sau sex cand are chef ca e legitt si moral,dar un gay cu un singur partener e de kkt.Ce mizerie!

Comments are closed.

Vezi si...

The RO-loop

In ultima vreme am descoperit un fapt foarte repetitiv in societatea romana, fapt care ma indeamna sa cred ca romanii ca si indivizi nu se nasc, ci sunt clonati. Trecand peste asa numita generatie sacrificata (pe scurt cei care acum au varste cuprinse intre 40 si 50 de ani)...

Articole din aceeasi categorie