No menu items!

Cum m-a influențat DarkQ

Acelasi autor

Testeri pentru o aplicație gay

Salut Din capul locului - am nevoie de voluntari pentru a testa o aplicație pentru iPhone cu tematică gay la care lucrez de ceva timp....

O excursie la Praga

Dragi tovarăși și pretini Am vorbit de ceva timp cu Robert cum că ar fi fain să facem o excursie la Praga. Ne gândeam undeva...

Câtă libertate ar trebui să aibă cineva în a-și exprima gândurile?

Libertatea de gândire este fără îndoială un principiu fundamental al oricărei democrații, principiu ce nu poate fi cenzurat prin nici-un mijloc. A nega libertatea...

Mic îndreptar de limba română

Nu, nu-s de la Academie și sincer, profesorul meu de Română mi-a spus printr-a 6-a că n-am s-ajung nicăieri niciodată. Fie vorba între noi,...

Oh Romeo, Romeo! Where(fore/the f**k) art thou Romeo?

(Acest titlu nu are nici o legatură cu site-ul de așa zis "dating") Au trecut deja 2 luni și jumătate de când m-am mutat la...
Gaybriel
Gaybriel
Ma cheama Gabriel. Unii. Altii pe meleagurile pe unde sunt ma cheama Gaybriel. Il aleg pe ultimul ca suna asa, cheesy (branzos), cu dublu sens si oricum m-am obisnuit cu el. Probabil ca ai mei au ales numele asta in cunostinta de cauza; stiau ei ca suna bine in engleza. Sau la misto, mai stii… Am asa, vreo 27 de ani, merg pe 26. Imi duduie mintea numai prostii. Nu le debitez tot timpul, ma mai amuz numai eu in sinea mea, astfel incat cateodata par foarte serios, cateodata un filozof nedescoperit, alteori un activist inrait, cateodata un oarecare.

Citesc mereu și articolele și comentariile pe blogul ăsta. E rar sincer să citesc comentariile pe vreun site. De cele mai multe ori îl citesc pe primul, bag un preview rapid la al doilea și apoi scroll până la sfârșit și mai fur în treacăt un cuvânt-două de la vreun amețit care se întâmplă să fie ultimul. Nu știu de ce fac scroll. Probabil ca să am un sentiment de împlinire, că uite dom’le am terminat de citit…

Pe DarkQ le citesc din fir ‘a păr pentru că îmi place și mă interesează ce spun și ce mai fac necunoscuții mei prieteni. La “un pahar de vorbă” cum îi plăcea să spună unui amic de-al meu de mai demult. Se tot ceartă ei, se bălăcăresc, se împacă, se redescoperă (vezi noua dragoste dintre cristy și after18). Dar așa e când se-adună (din ce în ce mai) mulți. Învăț de la ei, tot felul. Unele nimicuri, de gen atenție la cratime și numărul de i, altele – de suflet și pragmatice. Astea-mi plac

Am noroc, lucrez de-acasă 3 zile pe săptămână că așa mi-e contractul. Ba am și lăsat de la mine să mă vadă la ochi marțea și miercurea. Ei nu știu că de fapt am zis haai că dau pe la birou doar ca să-mi semneze patalamaua aia să o dau la agenția de recrutare să mă plătească. Uite acum îmi dau seama că eu am rată zilnică – adică sunt ZILIER!! haha. Faină treabă :))

Vinerea trecută pe la Londra se făcuse dintr-o dată cald. Nu știu ce i-a venit ălui de sus și taman când te pregateai de depresie a făcut o zi de pomină.

Partea faină cu lucrul de-acasa e că pe lângă faptul că nu-ți stă nimeni în ceafă să vadă dacă programezi la aplicație sau de fapt iți faci alt program, vorba vine, poți să stai tolănit pe canapea, în chiloti, gol, cu păru vâlvoi de-abia trezit, sau ca mine vineri … la plajă pe balcon, cu o cafea aburindă, o țigară și macu (sau meacu).

Și cum aveam un pic de timp liber și mă plictisisem de ce rahat fac pentru oamenii ăștia, am zis să vad ce mai face darchiu.

Mi-au ramas ochii pe articolele alea despre HIV. Am mai facut eu ceva legături cu niște întâmplări de pe la Praga, când am aflat din greșeală că destui dintre cunoscuții mei erau seropozitivi. Nu că “s-ar fi luat” sau mai știu eu ce aberație, dar mă gândeam ce comună e treaba asta de fapt. Avem tendința să băgăm capul în nisip la subiectul asta: Eu?! … Nuuu, n-are cum. “Mă și dacă are?!!” Mă gândeam eu pe balcon. Dacă naiba știe ce-am făcut și nu-mi dau eu seama. Și uite-așa, din gând în gând,  băi m-a luat o frica din’aia psihotică de îmi imaginam tot felul de prostii deși în practică, sau din cauza practicii, n-aveam de ce. Ca un nebun am alergat să ajung până la 6 la clinică pe 3 linii de metrou. Intru, o mulatră calmă la un birou ordona ceva hârtii. Altă femeie spăla niște pahare într-un fel de bucătărie slash living, cu o canapea pufoasă și un șemineu în față. Băgam eu de seamă că totul era aranjat să se simtă oamenii cât mai bine înainte de marea veste.

“N-ați închis nu?! Am nevoie de un test HIV. Din’ăla instant” zic eu gâfâind și transpirat leoarcă de la alergat. 75 de lire dar măcar știu ACUM. N-aveam nici pe dracu dar m-aș fi foit toată noaptea să aștept rezultatele. Mă documentasem înainte de procente de acuratețe, tipuri de teste etc. Ăsta instant, avea acuratețe bună doar dacă erai Ne-Fe de cel puțin 3 luni. Perfect! De chiar din’ainte de exodul de la Praga eram … aș zice “fată mare” ca așa e expresia dar circulă vorbe pe site că folosim feminisme prea des … OK – eram pe uscat. Mi se uscase gâtu.

Da, Luați loc. Completați formularul acesta.

Iau loc, completez formularul acela. Îl dau înapoi încă gâfâind. “Scuze, am alergat până aici să ajung pană la ora închiderii” zic eu ca să explic de ce-mi tremurau mâinile când am întins formularul. Femeia aia cine știe ce naiba o fi crezut că tocmai am făcut de arătam așa panicat. Bine, probabil a văzut multe la clinica aia dar mă cam amuza gândul ca eu de fapt făcusem slalom printre mii de oameni la metrou de la un articol pe darkq.

Doctorul calm și el, vizibil train-uit pentru rezultate de tot felul mă întreabă ce s-a întamplat, de ce am nevoie. Eu de-abia atunci îmi dau seama și încep să râd – well … am citit azi niște articole pe un site […]

Începe să-mi explice cum o să fie testul, ce acuratețe are, că apare nu știu ce fel de biluță daca e pozitiv, doua biluțe dacă nu se știe sigur și ar trebui alt test – whatever. Mă întreabă când am facut ultima oară sex neprotejat. M-a pus pe gânduri.

– “Acum 10 ani? Cam așa”

– “Și ai vrea sa te testezi…” zice el calm, mai-mai că m-ar fi mângâiat pe creștet

– Ah, e ok, amandoi suntem testați de-atunci de n ori, chiar vreau să mă testez deoarece am citit niște articole azi și nu știu, mi s-a făcut frică. I just want a peace of mind.

– Ok, hai să vedem.

Ma ințeapă într-un deget, pune pe drăcia aia și între timp începe să-mi povestească despre clamidia. La fel de calm. Că știi, clamidia este în cele mai multe cazuri asimptomatică și este cea mai comună boala venerică în UK…  Doamne, altă belea!!!  Io repede am găsit soluția – De-abia m-am mutat in UK!

Neah, n-am scăpat, s-a corectat: e în toată lumea, dar am io engleza bună, m-a confuzat.

Vine rezultatul – n-am nimic. Phew. Nu mă așteptam să am oricum, dar parcă să vezi cu ochii tăi ți se ia o piatră de pe inimă. Și mă mai gândeam că poate îmi dă și vreo foaie cu dovada, să mă duc după la vreun club să merg la vreunu mai oacheș și să o arăt cu degetu și cu zâmbetu până la urechi: “Hey, wanna fuck?!”

Noah, toate bune, dar acu’ a băgat ăsta boala în mine iar. Acu trebuie să-mi fac și de clamidie din’aia … :)))

Venit acasă îi dau telefon lu’ Fănel, fostu meu, să-i zic ce ispravă am facut. El e doctor. Cică “prost ești mă… te duceai peste drum de unde stai (că eu locuiesc unde locuia el inainte) și ți-l făceau gratis…”

Asta e. Prost grămadă. Dar. DarkQ m-a făcut în ultima săptămână să fiu self aware și să mă duc să mă testez, și oricât de sigur aș fi fost că n-am călcat pe bec tot e un lucru bun.

Idea e. Pe voi cum v-a influențat DarkQ? 🙂

 

PS: Ce de karmă îmi fac, fii atent

19 COMMENTS

 1. Bravo! Foarte frumos articol… Se potrivea foarte bine si la proiect! :yes:
  Well done… Am vorbit si eu acum o zi cu un prieten hetero din Londra si cred ca o sa imi fac un week-edn drum pe acolo poate ne auzim la un Soho :))

 2. Pe mine m-a influențat pozitiv :yes: până a dispărut benărul acela din dreapta cu „Entertain yourself @gaynet tv” :no:

 3. Bună întrebare. Pe mine DarkQ m-a influențat într-un mod în care, sincer, nu credeam că o va face. E atât de anost să ai un jurnal doar al tău, necitit, fără interacțiune… adică asta deduc, deoarece având la bibilică experiența acestui blog gay (bine, vorba vine, mie îmi place să cred că e un blog cu și despre oameni) colectiv, îmi dau seama că nu aș mai avea niciodată impulsul de a-mi face un blog pe care să fiu unicul autor.

  Iar faptul acesta, că DarkQ a crescut cu cele câteva mii de povești care aparțin celor peste 300 de autori, cu cle câteva zeci de mii de păreri venite prin comentarii… nu are cum să nu îți dea o imagine de ansamblu asupra vieții – în general. Citind fiecare comentariu, literă de literă, încercând să-mi imaginez mentalitatea și felul de-a fi al autorului… m-au ajutat enorm să îmi dezvolt un simț aparte în acest sens.

  Apoi, întâlnirea aceea de la Sinaia mi-a răspuns la multe întrebări dat fiind faptul că exercițiul suprem fusese să accepți pe fiecare așa cum e, si asta nu se rasfrange doar la noi, gay-ii, ci la oameni în general.

  Fiecare e unic și minunat în felul său, și faptul că am reușit să ne adunăm aici, pe DarkQ, e ca și cum am avea în fața ochilor o multitudine de baloane colorate, mici și mari, unele mai sus, altele mai jos. Asupra mea imaginea respectivă și potențialul de dincolo de latura metaforică au un efect de motor cu mulți, mulți cai putere.

 4. Cum m-a influentat si cum ma influenzeaza Darkq? Mi-a placut ce a spus Robert ca seitul nu este numai pentru gay dar pentru toti cei cu mintea deschisa. Articolele sunt super si ai de invatat din fiecare cate ceva. Datorita framantarilor mele interioare am vrut sa parasesc seitul, dar pe urma mi-am spus: “omule dar oamenii acestia nu ti-au facut nici un rau si nu te-au influentat in mod negativ”. Si de atunci mi-am continuat aventura cu plusuri si minusuri. Sunt o persoana mai rebela si incapatanata si exista riscul sa tulbur apele sau sa ranesc.
  Exista oameni minunati cu care poti vorbi despre orice (ei nu chiar orice), oricine, oricand. Seitul permite si incurajeaza schimbul de experiente.
  Cam asta am avut de spus.

 5. DarkQ influenteaza sigur, iar ideea este ca nu numai ne influenteaza, dar sunt convins, ca pe fiecare dintre noi, ne-a schimbat intr-un fel sau altul.

 6. Ehem ca asta e primul lucru care mi-a sarit in ochi citind articolul tau …

  Si cum ziceam … Unde vezi u dragule : “Noua dragoste dintre Cristi si 1After ? ”

  Ia zi si mie :d hahaha !!!

  Pot sa zic ca si mie mi-a influentat viata darkQ , chiar daca nu scot commenturi pe banda sau articole, nu este zi fara sa ma trezesc dimineatza si sa imi beau cafeaua sau ceaiu sau sa mananc fara sa vad ce mai este nou pe aici , pe urma sa plec !

  Pot sa spun ca ma ajutat sa imi redescopar rabdarea de a sta sa citesc si chiar sa imi corectez unele greseli gramaticale pe care le aveam !

  Nenumarate experiente de viata din care am ales cate putin din fiecare ce consideram sa imi fie folositor !

 7. @Mary 😀 am pus link pe “vezi noua dragoste”. E totul negru pe alb acolo. Era la figurat bineinteles

 8. Cristi, sa imi trimiti si mie o poza ca sa stiu cum arata iubirea vietii mele :-* !

 9. Sunt mort de somn si rupt in gura pentru ca am fost prea influentat de DarkQ in ultmul timp si m-am apucat sa citesc articole mai vechi pana dimineata si acum sunt la birou la a patra cafea si astept clientii pe care trebuie sa-i fac sa se simta importanti si sa ii aburesc sa dea banii pe prostii.
  Intre timp mi-au aparut doua cosuri pe care le-am observat dimineata inainte sa ma duc la serviciu facandu-mi poza zilnica in oglinda!
  Deci prin urmare DarkQ mi-a provocat aparitia a doua cosuri in frunte 🙂

 10. Gaybriel,

  Ce e ciudat ca te-a intepat in deget, in general sangele se ia se baga intr-o centrifuga si se separa in doua: ser si sedimente. Analiza se face doar pe serul ramas in sange, insa avantaj UK este ca ei il fac direct cu Western Blot ceea ce e foarte bine pt ca marja de eroare este de 0,1%. Pe cand Western Blot in multe tari este folosit pentru confirmarea rezultatului ELISA. Esti sigur ca nu ti s-a recoltat sange asa cum se recolteaza la saracii astia din est-Europa? Apoi, sa-ti mai zic ceva… De la ultimul test da inapoi 4 luni; adica : azi 27 oct 2011 am rezultatul, rezultat care arata/ se refera la perioada 27 februarie 2011 – 27 august 2011). De acest motiv este imporibil sa spui m-am infectat cu HIV in data de… la ora de…! Bafta pe viitor!

  Clamidia, hmm!!! Nu mai bine folosesti asigurarea medicala si iti faci toate analizele acolo, incepand de la A la Z? Ar fi mai simplu si mai eficient altfel ajungi sa dai 2 bugete pe analize medicale.

 11. Cu asigurarea da, dar la ora aia nu mai puteam sa ma duc nicaieri decat la un walk-in clinic, cum e asta.

  E un test destul de nou. De 60 de secunde produs de BioLytical, are acuratete de 99.96% dupa 3 luni/90 de zile post contact, ceea ce la mine se aplica, ba chiar mai mult de-atat. Am citit mai demult despre el, e cam peste tot acum, nu stiu in romania

  Aici am fost (are info despre test)

  http://www.moorgatemd.co.uk/private-std-clinics/instant-hiv-tests/

  Pff. uite ca era 99 de lire. Ma duc la GP-ul meu data viitoare 🙂

 12. Mah, eu nu sunt de prea multa vreme aici. Da, stiam de blog de la colegul meu de apartament, mai citeam din an in pasti cateun articol si atat. Before Darkq (BD) nu prea ma pasionau pe mine blogurile. Intotdeauna am admirat oamenii care au atatea de spus, dar niciodata nu am facut o pasiune din a urmari un blog (pan’ acu). Ma rog, ar fi unul de retete unde nenea bucatarul e tare… delicios (NB: cratita fermecata a lui… nu dam nume).

  Dar de o vreme de cand incerc sa pun o ordine in lucruri, am inceput sa intru tot mai des pe aici. Cum ziceti si voi, la cafea dimineata, dupa FB si mail, hop pe darkq. Cum ziceam am un fetish pentru oamenii destepti, daca mai au si talent la a se juca cu cuvintele cu atat mai bine. Si slava domnului aici gasesc suficient “porn” pentru creierul meu.

  Imi place ca lumea e civilizata, comentariile savuroase si ai ocazia sa te incarci cu multe lucruri folositoare. Nu pot spune ca am suferit o schimbare majora intr-o anumita directie. Dar cu siguranta cele acumulate aici s-au sedimentat bine undeva in creierut si-mi vor fi de folos la momentul oportun. Si inca mai este loc! 😉

 13. De unde să încep?

  Cred că Darkq, mai pe scurt spus, a contribuit enorm de mult la maturizarea mea.

  Cum?

  Aici am cunoscut (încă de la apariția sa) numeroși oameni speciali. Unii dintre ei fac parte integrantă acum din viața mea. Sincer nu știu ce aș fi devenit fără ei în preajma mea. Pentru că atunci când am deschis prima dată blogul eram un fel de Tarzan emoțional, un vulcan gata să erupă în orice clipă și să provoace evacuarea unui oraș întreg, dacă ar fi fost cazul. Eram un tânăr supărat pe el însuși, refulându-și supărările pe pielea celor din jur  🙂

  Cu timpul am învățat să am răbdare, să îndrăgesc oameni cu care nu eram neapărat de acord, să mă întreb pe mine însumi o grămadă de lucruri și să învăț să îmi recunosc greșelile. Au început să mă intereseze, prin intermediul oamenilor pe care i-am cunoscut aici, domenii care  nu mă interesau, să aflu o grămadă de lucruri noi folositoare mie.

 14. Împlinesc aproape un an de când am dat peste darkQ şi modul în care m-a ajutat darkQ a fost prin faptul că am ajuns să cunosc oameni foarte faini, m-a ajutat să văd că există oameni care caută şi altceva pe lumea asta în afară de sex, care îţi respectă persoana şi ştie știu (ei, oamenii) să vorbească etc. Şi sper ca şi pe viitor să mă îmbogăţească şi mai mult. M-a ajutat să îmi exprim unele gânduri, mi-a oferit cadrul pentru a face ceva ce-mi place foarte mult: să scriu.

  În legătură cu bolile… Chiar am urmărit un documentar pe tema asta şi acest documentar spunea că există în jur de 30 de boli care se transmit prin contacte intime (chiar fără penetrări) şi care sunt la fel de serioase cum e HIVul. Aşadar, SIDA nu e boala cea mai groaznică, adică nu e singura. Sugestia: mai încet cu schimbatul partenerului.
  Îi mulţumesc lui Dumnezeu că nu am fobii de genul acesta. Am lucrat cu persoane bolnave de HIV/SIDA, am lucrat în medii contagioase. Poate dacă vrei să te căleşti de fobii de genul ăsta… cui pe cui se scoate.

  Foarte fain articolul, ideea.

 15. darkq desigur ca are o influenta pozitiva deoarece este un blog de CALITATE; recent dand un search la gay pe google am gasit ceva ce m-a socat profund; ceva ce m-ar fi socat chiar daca nu eram gay și care m-a facut sa fiu bucuros ca traiesc in romania (asta apropos de cei care se plang ca aici nu-i bine) ; si care ma facut sa-mi fie rusine ca fac parte din aceeasi lume cu persoanele care au facut asta

  http://www.liveleak.com/view?i=0aa_1319664670

  Un barbat este ars de viu, la propriu in anul 2011; in africa (uganda/africa de sud); motivul: era homosexual; (nu mai conteaza motivul atat timp cat au facut ce au facut)

  Dumnezeu sa ne apere si sa ne dea minte; la toti numai bine!

Comments are closed.

Vezi si...

Psihoze – sau ce face Smog cu adevărat

M-am gândit toată noaptea asta (albă) la acest subiect. Este un subiect delicat, nu contest, însă vreau să ştiu psihozele voastre. Nu sunt încă în măsură să expun şi eu câteva însă spun asta: foartă multă lume obişnuia să mă strige Cassie, motiv pentru care a trebuit să mă...

Articole din aceeasi categorie