No menu items!

Românii merită comunism temporar!

Acelasi autor

Asa zisi “iubitori de animale”!

Sunt de parere ca un adevarat iubitor de animale nu da de mancare cainilor de pe la bloc sau de pe afara. Acesti caini...

Depresia – Melodia pentru fiecare dintre ele!

Uneori ca si astazi ma apuc sa deschid laptop-ul si dupa ce ma holbez la cateva profile de facebook, gayromeo, mail-uri ma trezesc ascultand...

Dacă viața îți întoarce spatele, fute-o!

Nu am mai dat nici un semn de viață pe aici de ceva vreme și în sfârșit trebuie să mă mai descarc! Acum două luni...

Șoc, mă afișez!

Ca să se înțeleagă, că eu nu am nimic împotiva apariției mele pe un website de bună voie sau dacă cineva îmi face poza...

Te-ar interesa dacă istoria pe care ai învățat-o este una falsă?

Recent, am dat peste un documentar, pe care l-am și inclus în acest articol, care pune la îndoială istoria așa cum am învățat-o noi...
1AfterEightTeen
1AfterEightTeenhttp://1aftereightteen.wordpress.com
Două mâini, două picioare și un creier funcțional. În căutarea adevărului, a tuturor originilor problemelor și ideilor. Um om ca toți oamenii numai că puțin mai nesimțit când cineva încearca să îmi limiteze libertatea sub orice fel. Sunt un tip în general foarte curios dar mai ales când mi se interzice lucrul acesta. Fumator, alimentatie alcatuita din fast-food si coca-cola. Pentru neplăcerile provocate de mine nu vă adresați medicului sau farmacistului ci mie personal. În schimb, în cazul în care greșesc îmi asum vina și nu mă ”dau la fund”. Îmi plac provcările!

Potrivit mai multor sondaje, românii sunt printre cei mai pesimiști cand vine vorba de viitor. Și cred ca așa o sa rămână până când cineva o să se apuce de lucru conștientizând că, în cazul în care nu se ia nici o măsură, o să ne mănânce viermii.

Deși suntem printre primii la videochat, hostess, escort, furturi în lume și lista poate continua până când ne scârbim de noi, suntem aceia care dăm vina pe tară pentru a ne justifica prostia personală fapt prin care le dăm străinilor impresia ca țara noastra nu valoreaza nici doi bani.

Dacă analizam puțin situația, România dispune de toate resursele necesare pentru aducerea țarii la un nivel de trai decent.

În 1989, când Nicolae Ceaușesu a decedat, România nu avea absolut nici o datorie către alt stat ceea ce înseamnă că nu tara este de vină.

Cu toate că nu am trait în acea perioadă îmi dau seama că așa este analizând evenimentele din trecut. Păi dacă in 1989 România nu era bataia de joc a nimănui de ce fiind cetățean al aceleiași țari în 2011 îti este rușine să spui că ești român pe unde mergi?

Din punctul meu de vedere nici nu trebuie să se pună problema ca România nu ar fi o țară demnă de trăit in ea. Ba mai mult, eu cred că românii proști nu au ce căuta în România deoarece singuri au adus țara la stadiul în care este și ne merităm eticheta de “scursuri ale universului” pentru că în loc să se profite după revoluție și să avansăm, noi am decis că democrația înseamnă a nu mai face nimic și a ne culca pe o ureche așteptând totul de-a gata. Ca să vă dați seama că nu vorbesc prostii căutați și voi și o să vă minunați de câte mine au fost închise, câte ferme au fost distruse, câte uzine au fost desființate împreună cu reducerea la minim a producției de orice fel în timpul acesta de “glorie” al revoluției și democrației. Nici nu știu cum as putea descrie mai bine relația dintre președinte și popor decât prin personificarea urmatoare:

Nici cel mai bun cioban nu are ce face atunci când oilor le este lene și a paște!

Atât timp cât pe noi, cetățenii de rând nu ne interesează viitorul țării și ne plângem de sistemul conducerii din țară care este alcătuit dintr-o minoritate de oameni care chiar dacă și-ar dori să facă ceva cu tara, nu ar avea succes deoarece groapa în care ne aflăm ar putea fi astupată numai prin participarea conducerii statului în a găsi o soluție și voința poporului de a facilita această “muncă comunitară” pentru a evolua și noi ca stat.

Pentru asta este nevoie de forță de muncă (adică dispunerea posibilității unui trai decent de câtre guvern oamenilor care caută “marea cu sarea” calificați în aceste domenii pentru a se întoarce în țară la muncă), repunerea în funcțiune a tuturor mijloacelor de producție internă lăsate de izbeliște, remodelarea si curătarea litoralului, consolidarea clădirilor și a monumentelor istorice care reprezintă în fond și la urma urmei istoria țarii și care pot aduce venituri prin organizarea tururilor turistice, înfiintarea crescătoriilor de animale domestice de consum atât pentru consum intern cât și pentru export și lista ar putea continua si aici.

Pe deasupra, noi nu numai că suntem leneși, dar distrugem și posibilitatea generațiilor urmatoare de reabilitare a țarii prin vânzarea acestor mine, uzine șamd. strainilor care “pun mâna sa lucreze”.

Insula Șerpilor, dispune de 70 de miliarde de metri cubi de gaze naturale și 12 milioane de tone de petrol care ar fi putut acoperi în totalitate importurile de petrol ale României -despre care multă lume nu știe nimic intrase în sfarșit în posesia statului român și a și fost “vânduta” din nou de Tăriceanu pe un termren de aproximativ 20 de ani, chiar înaintea deciziei în favoarea statului român dată de către Judecătoria Internațională din Haga, unei compani canadiene care dacă va obține mandat pentru exploatarea resurselor minerale va devenii a treia fimă în materie de petrol pe piața română.

Cu toate că “Viitorul e inainte, nu înapoi!” cu părere de rău trebuie sa admit că există trei posibilitați !

-Ne punem pe treabă si urmăm vorba “Dacă aștepți momentul potrivit te întrec alții care nu-l așteaptă!”- pornind de la premiza că oricum mai rău de atat nu avem cum să ajungem si dacă facem măcar puțin din ce am spus mai sus este mai bine decât nimic.

-Stăm să ne manance viermii și ne plângem în continuare că “România este de c**at!” fără a ne gândi că de fapt  noi alcatuim  ultimul cuvânt, prin lenea de care dăm dovada!

-Așteptăm până când o sa fie ca “pe vremea cu Ceaușescu” să ni se limiteze toate drepturile și să fim obligați sa tragem la jug pentru că suntem prea proști să apreciem democrația, singura soluție pentru noi fiind comunismul.

Pentru a vă împrospăta memoria despre România am adăugat și un video.

Dacă tot zicem că ne lăudăm cu tara noastră de ce trebuie ca video-ul cel mai reușit despre România sa fie facut de alții?????

The Real Romania – Este un clip care măsoară în jur de o ora și se găsește și la începutul articolului. Special pentru “ghenele de oameni” care spun că România e “nașpa” prin alte tări sau în engleză, ” In Romania everything it’s so bad!”. Să vedem dacă reușiți macar să ințelegeți ce vorbește lumea in engleză, că prima propoziție în engleză învățată de un român prost care merge in străinatate  este ” In Romania everything it’s so bad!”

Cu mesajul – “SĂ VĂ GHEȚĂLESC ÎN GUȘĂ!” – pe ăștia de mai sus!

Nu am nimic cu lumea care a plecat din țară pentru a se cultiva, a-și continua studiile, a invăța o nouă limbă însă unii oameni chiar caută marea cu sarea și comenteaza aiurea. Adică de ce să te plângi ca ești văzut aiurea și că nu ai bani când tu ai patru clase și ai crescut la coada vacii și dintr-odată prin așa zisa UE te-ai trezit în Spania “dând din buci și făcându-te muci”.

De cele mai multe ori, persoanele care se plâng de lucrul acesta sunt gay și femei prostituate care au ales cel mai ușor drum către bani, mai nou din categoria asta făcând parte și hetero-pasivi care  pentru bani “devin gay”, cică.

Om avea noi o situație mai dificilă majoritatea, dar nu înseamnă că tara este de vină!

 

 

 

95 COMMENTS

  1. Sunt de acord cu tine în cele mai multe privințe, dar:

    1. Nu numai românii iși vorbesc tara de rău…în general oamenii fac asta…am auzit de-atâtea ori americani, belgieni, olandezi, italieni care spun că tările lor “suck”. E o caracteristică de-a noastra, nu cunoașteam valoarea unui lucru până când îl pierdem.
    2. Da, românii merita ce li se întampla…chiar mai rau, eu sper sa taie și pensiile, sau să le impoziteze…că altfel nu cred că ne mai trezim vreodata; asta e țara in care cinci milioane de oameni au mers la urne să-l voteze pe Băsescu Traian pentru un al doilea mandat – asta spune totul.

  2. Sincer, după cum am și scris în articol nu cred că are de-a face cu Băsescu!
    Și oamenii trebuie să se conformeze pentru o perioadă și să ajute la reabilitarea tării pentru că o tară se dezvoltă prin eforturile tuturor oamenilor din ea nu numai a conducerii.
    Ce-i drept la noi și oamenii sunt pesimiști plus ca și conducerea este oportunista!

  3. O observație cârcotașă… având în vedere că repoterul/documentaristul spune în video ca Ceaușescu a fugit cu elicopterul de pe Casa Poporului.. câtă credibilitate îi dăm pentru restul filmului?

  4. Nu are de-a face cu persoana lui… Are de-a face cu faptul că oamenii merg la urnă să-l voteze pe unu’ care-i prostește în față, sau mă rog, încearcă, că el n-a lovit copilul, care confiscă telefoane, și alte 100.000 de mârlănii (ca să nu mai amintesc de cazurile grave).

    Crezi că norvegienii ar vota pe unu’ care folosește expresiile “țigancă împuțită”, “păsărică”, “găozar”? Sau și-ar vinde votul pe o pungă cu zahăr? Sau s-ar bătea și sui unii pe alții ca să prindă DRUJBE CU 10% REDUCERE?

    E ceva în neregulă cu noi, dar eu unul iubesc țara asta tocmai din acest motiv…când ies din țara mi se face dor instant de atmosfera familială din România 😛

    • Bineînțeles că nu…
      Dar norvegieni sunt evoluați în gândire ca și oameni pe când la noi procentajul de oameni care gândesc sănătos și sunt și open-minded și care sunt învățați să îl accepte și pe cel de lângă este pe cale de dispariție!

  5. Da dar la noi vorbitul acesta de rău ne-a făcut țara să fie etichetată în felul următor:
    -What do you know about Romania?
    -Well… Draculla, Nadia, Hagi….gypsies, thiefs, poor country șamd.
    Pe când și Portughezii sunt mai pesimiști decât românii și nu sunt mulțumiți de multe lucruri când spui Portugalia te gândești la altceva ca și străin.
    România și-a câșitgat o reputație mult mai rea decât este.
    Foarte mulți străini rămân stupefiați când vin în România pentru că in România sunt mai puțini oameni care iși vorbesc tara de rău decât românii aflați în tări străine care ar trebui să promoveze turismul în România în loc sa îi facă pe străini să stea pe gânduri înainte să vină în România din cauza descrieii lor “dezgustatoare” la adresa țarii. Și totuși avem cu ce să ne mândrim că suntem români.
    Indiferent de reacția celui din fața ta eu cred că este bine sa iți susții țara.
    Păi dacă mergeți în Turcia cu toate că și acolo nivelul de viată nu este ridicat oamenii sunt in stare să te bată pe cand noi dacă auzim un strain că zice ceva rău de țara noastră îl susținem.
    Asta este părerea mea.

  6. Forţa de muncă e pe feisbuci, nenea, cocoşând wall-urile cu trandafiri, copii mutilaţi si operaţi care “au nevoie” de share-uri alaturi de un nr. de telefon din india si imboldul “fiecare share sau like inseamna 1 cent ptr operatie” or something (desi logic/tehnic acel like nu se poate transforma decat cel mult intr-un spam, nicidecum intr-un cent), de inimioare, zicale si indemnuri la echilibru, iubire, un activism idilic 24 din 24 cu efect de filosofare in timp ce te scobesti in nas.
    Cine dracu sa mai munceasca cand pe noi ne preocupa vietile de dupa moarte, reincarnarile, ghicitul in cafea, horoscop si orice altceva care nu are legatura cu viata asta sau cu aspectele ei practice?!

    Cu toate astea, nu-s de acord cu apologia comunismului de la inceputul articolului. Dar sustin din toti plamanii (caţi oi mai avea, ca-s fumătoare) ca pana nu-ti pui curu’ la treaba (hm, in contextul asta e interpretabila expresia, da’ sunteţi baieţi isteţi, cu simtul umorului, nu-mi fac griji) nici mama omida, nici luna neagra (de care m-am saturat pana-n gat, auzind pe toate canalele TV cum e ea de vina ptr toate nereusitele noastre) nici osho, mosho, fosho nu-ti va aduce nimic.

    Predictia mea (nu astrologica, ptr ca eu nu ghicesc decat in şosete murdare) vis a vis de solutiile tale, este ca:

    – nu, nu ne vom pune pe treaba
    – nu, nu asteptam sa fie ca pe vremea lui ceaşca
    – DA, cel putin 2-3 ani de-acum incolo, viermii o sa tot colcaie pe noi

    • @Nora – Îmi place mult comentariul tau. Mă refeream la regimul comunist când se lucra peste tot la noi. Nu spun că mi-ar plăcea acest lucru dar la cât de încet se mișcă totul trebuie cineva să puna bâta pe noi pentru a ne apuca serios de treabă sau ” a pune curu’ la treabă”.
      Aluzia la comunism am facut-o deoarece atunci erai obligat să muncesti !
      E posibil mai multi ani să colcaie viermii dacă nu punem curu’ la treabă “mare” pentru că mărimea conteaza și a fost demonstrat! 🙂

  7. Măi..nu știu dacă are rost să promoveze cineva turismul din România..eu zic că e cineva care deja are foooooooooooarte mulți bani la dispoziție tocmai pentru a dezvolta turismul, nu doar pentru a-l promova.
    Degeaba îl promoveaza dacă nu au cum să ajungă la obiectivele turistice.

    Uite, săptămâna trecuta Gabriel și cu mine am gazduit un american din Arizona care vroia sa viziteze orașele din România…i-am arătat Timișoara, ne-am plimbat peste tot, și noaptea, etc, a fost incantat…dar când a plecat cu trenul la Sibiu cred că a făcut vreo 6 ore…iți dai seama ce chef de România are după? Mai ales dacă are și o companie ditr-aia, “încântătoare” :-s

  8. @un_tip- Dacă urmarești tot reportajul o să îti dai seama că un strain a facut un documentar de aproape o ora în care vorbește deosebit de frumos despre România !
    Eu l-am urmarit până la capăt și mi-a plăcut modul în care a intervievat străini care au numai lucruri de laudă despre România și care susțin turismul român și îndeamna alte popoare înspre a ne cunoaște țara pentru adevărata ei valoare!

  9. Ce idei aveți și ce credeți că trebuie făcut pentru a restabilii reputația țării ?:-)

  10. Nu cred că oamenii open-minded sunt pe cale de dispariție…în primul rând..existau ei înainte și acum au dispărut? Nu cred, dimpotrivă, eu sunt de părere că românii, cel puțin cei din mediul urban unde am trăit eu până acum (Tg. Jiu și Timișoara, Craiova mai puțin) sunt toleranți.
    Sunt de părere că noi dramatizăm puțin situația, ca niste ghei ce suntem 😛

    De exemplu, daca as merge acum, in plina zi, cu un baiat de mana prin centrul Timisoarei nu cred ca ar zice nimeni nimic (am si facut asta, ieri, numai ca eram 3 si eu mi-am retras mana pentru ca nu imi plac gesturile astea)

  11. Ai dreptate m-am exprimat eu greșit….Români open minded ar însemna că au educația necesara pentru a putea accepta un vecin gay dar se pare că nu este așa.
    Majoritatea suntem niște oameni frustrați care pentru a putea accepta un vecin gay sau ideea de nou în general trebuie întai să cautam cauza nefericirii noastre și să ne acceptăm greșelile și să încercăm să le îndreptăm. Abia cand ești împăcat cu tine mai poți fi tolerant cu altcineva!
    Dacă ne gândim continuu că ceva nu este în regulă și încercăm să dăm vina pe orice altceva pentru eșecurile personale trebuie mers la psiholog părerea mea.
    Psihologul cel mai probabil o să ne facă să descoperim că adevarata cauză pentru comportamentul nostru homofob și limitat în acceptarea ideii de nou este de fapt legată de faptul că nu ne putem accepta greșelile făcute.
    Din nou aceasta este părerea mea în urma mersului la psiholog pentru a întelege de ce mă comport ca un homofob când și eu sunt atras de bărbați.
    În urma terapiei am constatat că de fapt nu uram gay-ii ci mă uram pe mine pentru că fac parte din aceiași categorie și nu sunt “normal”.

  12. 1AfterEightTeen interesant articolul, dar atât.
    Trebuie sa inveți despre, valoarea lucrului făcut cu măsură, răbdare și dragoste.
    Toate cele trei sunt indispensabile și interconectate cu alte criterii, dau apariția unui lucru bine facut.
    Ai avut o săptămână la dispoziție, șapte zile întregi, însa tu ai ales să scrii în prima zi. În functie de cum vrei s-o iei {sau pe unde vrei}, alegerea ta poate avea avantaje precum și dezavantaje.
    Avantajul este că ai fost primul care ai publicat, însa sunt convins că dacă te-ai fi gândit șase zile cum și ce să scrii și să-l publici în ziua șapte, altfel ar fi arătat articolul tău, fiindcă sunt convins că pe parcurs ce vei citi comentariile, vei avea noi idei, idei care mai mult ca sigur iți vor fi venit și ție în minte în cele șase zile.
    Dezavantajul este că exista posibilitatea să nu mai fi primul. Stiam că o să vrei sa fi primul așa că de aia nici nu mă gândeam să scriu eu despre subiect și chiar voiam să văd pe cineva scriind despre asta, iar tu erai cel mai indicat.
    Așa că ți-ai luat-o frumos, însa a ieșit un articol interesant, dar care putea fi mai bun dacă nu te grăbeai.

    Oricum ar fi, îți urez succes în continuare.

    • @ cristymaykei – Îți multumesc pentru părere și da, ai dreptate în privința acelor șapte zile. Am spus că o să încerc să scriu însă nu mă pricep la fel de bine ca voi și că sunt mult mai direct în limbaj. Sunt convins că o sa citesc comentarii care or să îmi dea idei foarte bune dar scrierea acestui articol a fost mai mult pentru a încercă să dau un punct de sprijin și niște opțiuni mai mult sau mai putin bune după placul cititorului care este invitat să iși exprime opiniile liber. Conteaza cel mai mult ideea de la care s-a pornit articolul și că toate articolele bune se completeaza prin exprimarea ideilor fiecăruia sub formă de comentarii.
      Oricum comentariile interesante or să fie citite de toți cei care vor fi interesați de articol.
      Îmi cer scuze dacă ai simțit publicarea acestui articol sub formă de concurs. Daca vrei îti dau username-ul si parola mea de aici și poți să îl completezi tu sau să scrii unul nou!
      Am spus de multe ori că nu cred că sunt persoana potrivită pentru a scire articolul dar nu am avut ce sa fac. Aștept in continuare comentarii pro și contra de orice fel!

  13. Nu are cum ca transportul deficitar dintr-o țară să îți schimbe părerea foarte mult despre ea.
    Într-adevăr este o problemă transportul la noi dar sunt altele și mai mari și tot nu se mișca nimic. Cu toate astea țara îmi place !

  14. Hai să vedem dacă poate exista și ceva pozitiv în toată șarada asta.

    Românii au o reținere, cel puțin, atunci când vine vorba de schimbare. S-au ars odată. Au vrut să schimbe sistemul și de mai bine de 10 ani se constată că acea schimbare a fost de fapt doar una de circumstanțe. Dar a fost totuși o schimbare în bine, cu toate că NU s-a ridicat la așteptările maselor. Acei tineri care au căzut în 1989 pentru binele tuturor românilor au căzut degeaba. Dacă ar fi știut ceea ce urmează, nu și-ar fi aruncat pieptul dezgolit înaintea gloanțelor. Și totuși sacrificiul lor nu a fost în zadar, pentru că acel comunism aplicat spre finalul vieții lui Ceaușescu era un lucru rău foarte rău.

    Este cu neputință să ne imaginăm, noi, cei tineri, ce înseamnă să nu ai nici măcar dreptul la replică, ce înseamnă să faci pușcărie pentru că ai vorbit despre faptul că nu ești de acord cu regimul politic din România, să te cerceteze SRI-ul dacă îți depui actele pentru a obține viza pentru o vizită sau un sejur de vacanță într-una din țările capitaliste. Comunismul lui Ceaușescu ura capitalismul. Dar ele două sunt două modalități de aplicare ale unui sistem care nu funcționează: Un sistem prin care un grup mic de oameni controlează masele largi pentru diverse beneficii: putere, bani.

    Asta nu înseamnă că e cu ceva mai prejos capitalismul. Democrația este o iluzie într-un stat în care dreptul la replică (atunci când este vorba de mase mai mari de oameni) este cenzurat. Sunt 100% convins de faptul că asistăm la prăbușirea sistemelor vechi politice și economice. Avem onoarea unii dintre noi de a asista pentru a doua oară la schimbări majore în orânduirea lumii. Și nu poate fi decât mai bine. Sistemul democratic ce domină țările vestice și mai ales SUA este de fapt un fascism mascat, o dominare economică a marilor corporații asupra lumii ÎNTREGI. Nu mai este vorba de sisteme politice, pentru că mediul politic a devenit doar un fel de unealtă pentru aplicarea agendei marilor corporații, cu precădere bancare. Așa zisa mare criză provine din faptul că băncile preluaseră frâiele lumii prin îndatorarea indivizilor și a statelor lumii.

    Creditele generează bani imaginari datorită dobânzii aplicate, bani care contrabalansează capitalul deținut de populație și duce la sărăcirea în timp a marii majorități în beneficiul maeștrilor păpușari. Cămătărie legală se numește și este la fel de condamnabilă ca și cămătăria ilegală prin aceea că trece peste valorile umane și ridică moneda, mai precis banii, deasupra valorilor spirituale umane. Devenim sclavi, datori vânduți băncilor sau Fondurilor Europene sau feluritelor instituții de finanțare care numai interese populiste nu au. Ele deservesc interesele elitei conducătoare mondiale. Dacă faceți ceva săpături în aceste domenii veți vedea cum mari corporații (ai căror proprietari sunt J.P. Morgan sau familia Rothchild sau…. vedeți voi) finanțează ambele tabere ale unui conflict armat încă de pe la sfârșitul celui de-al doilea război mondial. Aceeași proprietari ai acestor corporații fac parte acum din G20 sau G8, elita conducătoare a marilor puteri mondiale, care se întrunește CU UȘILE ÎNCHISE prin diverse locații la diferite intervale de timp pentru a hotărî soarta lumii.

    Concluzionăm deci că nici capitalismul cu ale lui avantaje nu este altceva decât o formă de sclavie monetarizată și foarte subtilă, care a dus la sărăcirea și îndatorarea maselor în favoarea marilor proprietari de corporații, care ne și conduc. Românii au un avantaj enorm, acela că odată cu schiimbarea din 1989, ei au gustat din „gogoașa” vândută de capitaliști și sunt cam sătui de promisiuni, văzând că lucrurile nu stau chiar așa de bine. Ei bine, mai ghinioniști sunt americanii, care au ajuns să li se spele creierul în doctrina capitalistă (așa cum ni se spăla nouă creierul pe vremea comunismului) și ei abia acum au început să realizeze marele Matrix în care au trăit până acum. Indolența românului nu este decât o manifestare a ideii „Oh, yeah, been there, done that”, iar adaptabilitatea lui este, cred eu, de admirat.

    Faptul că românii încearcă să submineze un sistem bolnav prin mijloace la fel de mârșave ca și cele pe care le folosesc cei din fruntea sistemului (cum ar fi furturile, înșelătoriile, etc) nu sunt decât o dovadă a faptului că românii au o conștiință încă vie și nu se lasă păcăliți repede. Ceea ce cred eu că este bine. De ce să permit Băncii… cutare să îmi perceapă 60% dobândă pentru un credit timp de 30 de ani de robie prin datorie (ca să plătești creditul ești dator să muncești, să taci, să nu cumva să îți pierzi job-ul) când pot foarte bine să merg în afară, să păcălesc eu marii corporatiști? Dădeam un exemplu, nu am spus că eu aș proceda așa.

    So… vorba aceea: „noi nu furăm, când ne e greu, ne adaptăm.”. Iar legat de țărișoara asta, da, are un potențial imens și culmea și minți agere ca să ne conducă într-un mod corect pentru toată lumea. Însă deocamdată conducătorii noștri sunt expresia pesimismului general al românilor. Sunt expresia naivității care zace încă în noi, sunt expresia incapacității noastre de a face acest sistem bolnav să meargă. Dar nu avem cum să îl facem să meargă decât dacă se schimbă mentalitatea globală. Decât dacă toată populația globului realizează la un moment dat că nu mai poate permite celor aproximativ 1% reprezentați de elita conducătoare să o controleze ca pe o cireadă de vite. Și acest lucru cred că se întâmplă în zilele noastre.

    Oamenii ies în stradă ca să exprime PAȘNIC (pentru că suntem ființe inteligente) nemulțumirea cu privire la acest sistem corupt și setea de putere ale păpușarilor din spatele scenei mondiale. Dacă sunteți curioși, dați o căutare cu Google „Occupy Wallstreet” ca să vedeți cum americanii au început o mișcare generală care cere o schimbare reală în bine. Veți vedea de altfel cum poliția face uz de violență în fața oamenilor pașnici, ca expresie a unui stat fascist așa cum a devenit SUA.

    Conducătorii noștri sunt acolo unde sunt pentru că NOI le permitem să fie acolo. Pentru că NOI le validăm mandatele, pentru că NOI ne mulțumim cu ceea ce ne oferă. Odată ce va apare o schimbare, un sistem nou funcționabil, o opțiune benefică deasupra celei existente, cu siguranță că lucrurile se vor schimba de la sine, prin înlocuirea conceptelor vechi și adaptarea pașnică și constructivă la ceea ce va veni. Evoluția este legea care ne guvernează.

    Deci concluzia mea ar fi că România stă foarte bine unde stă acum. Suntem în espectativă. Avem conștiința generală destul de ageră și nu înghițim prea multe „gogoși” din exterior. Cine pleacă în afară și spune că România e vai de mama ei probabil că nu a stat îndeajuns timp acolo pentru a observa falsitatea a tot ceea ce există, pentru a simți că totul este ca un basm de plastic, parcă prea frumos colorat, parcă prea sintetic ca să fie adevărat. România măcar știm că ESTE REALĂ, ESTE EXACT CEEA CE SE SIMTE CĂ ESTE.

    Ai o bilă albă pentru post.

    • @FireMan – De fiecare data cand citesc un comentariu de-al tau sunt speechless… Dupa cum am spus trebuia sa scrii tu articolul. Oare cand o sa ajung si eu sa scriu la fel de ordonat?

      Multumesc pentru bila alba!

  15. Dacă românu va sta să aștepte ca cineva să se apuce de muncă, apăi întradevar o să ne mănânce viermii. Românu știe să fure și să strice, dar nu mai știe să vină cu ceva constructiv, pentru că în România nu rămân decât scursuri, cei care au cap, care vor să se realizeze în viață, au plecat mereu acolo unde aptitudinile lor au fost apreciate la maxim.

    România are valori dar și le pierde datorită prostiei care este și asta de când a murit Ceausescu, că până atunci nu era permis ca orice afon, sau ori ce prost care se crede amuzant să devină cântăreț sau să urce pe scena teatrului. Înainte era un privilegiu să ai această onoare, pe când acum orice prost are acces, mai ales dacă are mama și tata banu’ gros în buzunar, sau în cazul fetelor dacă arată bine și știe să dea cu pasarica pe la tramvai .

    Dacă țara noastră a ajuns la stadiul în care alte țări straine nu dau doi bani pe România, asta nu cred că ar fi din cauza omului de rand ci din cauza a celor care sunt la conducere și au condus România în situația asta de ”rahat” în care se află acum . Era mai bine pe vremea lui Ceaușescu, chiar dacă lua omului pâinea de la gură, chiar dacă stăteai la cozi infernale … România nu avea datorii și dacă reușeai să pleci în afară, erai mândru să zici ca ești român, nu ca acum, te ia lumea la bătaie că ai venit la ei în țară, să te reproduci, sau să furi și apăi să vi aici în România… la ce oare se pricepe mai bine tineretu’ din ziua de azi care toacă banii părinților de se duc la sală să arate bine, le este lene să se ducă să învețe și când au văzut că au dat cu bâta în bardă, să se apuce de videochat, sau să facă sex de nevoie pe bani, că practic asta sunt escorții … niște scursuri care arată bine și cărora le-a fost lene să învețe să devină cineva, de furt nici nu mai vorbesc.

    Foarte multe ferme, mine, uzine și toate astea s-au închis din cauza proprietarilor și tot odată și din cauza statului. Ori făceau proștii cheltuieli imense pe toate tâmpeniile, vacanțe, mașini, electronice, mâncăruri și toate bunătățurile, că de după ce a murit Ceaușescu au început să apară cu nemiluita, ori … statul a renunțat în a mai furniza necesarul pentru că ferma sau mina sau uzina să fie întreținută, de aici N și N cazuri și accidente și a dus la închiderea lor .

    În România mai sunt foarte puține genii care încă mai suportă să rămână aici, din motive personale sau poate familiale, dar dacă ar avea șansa, cu siguranță ar pleca.

    România a avut printre cele mai multe minți sclipitoare din trecut .

    Atât timp cât guvernu’ nu se îndură să își rupa din cheltuielile lor zilnice de N mii de euro pe zi, pentru a putea platii locuri de muncă, pentru a platii oameni sa muncească, România va duce mereu lipsă de forță de muncă.

    Și acum scuzați-mi expresia … dar:
    – 60% din Români mai ales cei care sunt de bani gata, din cauză că fură ca nesimțiții, pentru că un om care muncește cinstit nu și-ar permite nici măcar Agletul de la șiretul unui pantof, aceste persoane, nu știu nimic altceva decât să Mănânce, Cace , Să doarmă și să fure cu nesimțire.
    – 25% din Români au ales să plece departe de Romănia pentru a reuși să pună o paine pe masă și pentru a scăpa de feeling-ul pe care mulți îl au, acela de : Oare mâine ce mai mănânc, Oare mâine am să pun ceva pe masă, Oare mâine îmi pot plati datoriile … și ori au plecat doar unul din parinți sau ambii parinți iar copiii stau acasă și mulți dintre ei o iau razna și se drogheaza și lista ar continua, ori unii reușesc să plece cu toții.
    – 15% din Români ar da orice sâ plece sâ muncească în afară au macar ce să muncească aici? … dar atâta timp cât locuri de muncă nu există, salariile sunt infecte, tineri care abia au absolvit facultatea și masterul, au absolvit ca să primească titulatura de șomer.

    Deci cu un grafic de genul acesta e și normal să nu poți să ai un trai decent în România, e normal să nu mai evolueze decât prostia, e normal să se închida tot, e normal să emigreze lumea .

    Singurii care o mai duc bine în România la momentul actual sunt acei nesimțiți care nu au știut nimic altceva toată viata lor decât să fure, să dea în cap și să mintă cu desavarșire .

    De aici trageți și voi concluzia, poate voi nu sunteți de acord cu ceea ce spun eu.

    • @Mary – Superb comentariul. Dar tot vina noastra este indirect chiar daca deciziile au fost luate de catre guvern pentru ca tot noi i-am votat!

  16. 1AfterEightTeen … scuze sunt destule, dar adevarul este ca, Cristymaykei, ti-a dat la dispozitie o saptamana, pentru a face din acest articol un subiect care sa sparga gura targului, dar greseala ta si aici nu incape scuza este ca ai fi putut face o treaba mult mai buna.

    Este interesant articolul si l-ai realizat 50% bine 😉 ca sa nu ti-o iei in cap cu complimentele , dar sincer mai erau multe subiecte pe care le-ai fi putut acoperi, dar te-ai grabit si ai dat sulai bulai si … asta e

    Bine lucrat chiar daca nu e complet. Mai gandestete, mai documenteazate timp de inca 6 zile si poti sa il modifici singur si sa mentionezi intr-un coment sau sa faci un alt articol .

    • @Mary – 50% pentru mine este suficient intrucat am reusit sa deschid subiectul si comentariile pot continua in voie libera. Sincer, si accept asta cu parere de rau, nu am scris mai mult pentru ca nu sunt in stare sa fac asta, din mai multe motive:

      – Fac multe greseli gramticale.

      – Am un vocabular limitat pentru ca nu am trait in Romania destul timp pentru a ma familiariza cu folosirea anumitor cuvinte esentiale intr-un astfel de articol. (poti sa vezi diferenta dintre mine si FireMan sau tine si a majoritatii autorilor care sunt pe acest blog)

      – Nu am vrut desi ma pricep sa fac un articol amplu si sa il completez pana la cele mai mici detalii pentru a nu incerca sa par mai “cu motz” fata de ceilalti care daca si-ar pune mintea cu mine m-ar reduce la tacere foarte facil.

      Cred ca marea provocare pentru mine vis-a-vis si de articolul lui Gaybriel – este ca in decursul timpului in care ma voi afla pe acest blogg sa fiu afectat de DarkQ prin asimilarea noilor cunostiinte in materie de limba romana, experiente si viata in general.

      Multuesc si cum am mai spus pentru experienta mea mica in a scire lucruri mari sunt foarte fericit cu 50 % bine!

  17. Daca cineva ar avea o vina in cazul acesta aici intradevar este Romanul si aici nu te contrazic, pentru ca Romanului intotdeauna i-a placut sa viseze la cai verzi pe pereti si aici ma refer la generatia de pe vremea lui Ceausescu care era satula poate cu limitele pe care le aveau si au crezut ca odata cu moartea sa va veni altu care va promite marea cu sarea, care intradevar a venit, astfel intunecant mintea saracului roman si asa votandul si asa incepand retrogradarea DRAGEI NOASTRE ROMANIA .

    Si tind sa imi cer scuze daca gresesc cumva !!!

  18. @Nora

    Ți-am observat de ceva vreme intervențiile de pe Darkq. Și recunosc faptul că m-a împins curiozitatea să caut să aflu mai multe despre tine. Așa am ajuns pe site-ul tău de coach-ing, care mi se pare o idee genială. Bine, în condițiile în care ar fi făcut pe gratis. Nu vreau să te judec, dar intervenția ta la acest post m-a făcut să îmi doresc să mă adresez direct ție pentru că:

    Tocmai arrătatul cu degetul despre care vorbești și separarea unor indivizi cu o viețuire nu tocmai conștientă de sine face ca noi toți, ca națiune, să fim în starea în care suntem acum. Tocmai faptul că tu, eu, 1After18, etc etc condamnăm vehement aceste leziuni sociale prezente în viața oamenilor (precum feisbuchiștii de care vorbești mai sus), dar NU FACEM NIMIC pentru aducerea lor la o stare mai conștientă, dacă pot spune așa. Nu poți trânti cuiva mucii în fasole pentru că este așa și pe dincolo, fără a-i explica de ce este greșit ceea ce face, ca mai apoi să ne plângem că „românii sunt…. așa și pe dincolo”. Nu. Schimbarea este în noi înșine. Trebuie trezit interesul lor pentru a căuta ceva mai bun în viață, pentru a vrea mai mult de la ei înșiși. Și asta nu se face decât benevol, nu pe bani (din cauza asta cred că intenția ta moralizatoare nu își are rostul în momentul în care contribui la trezirea la realitate numai a anumitor persoane, cu precădere a acelora care plătesc pentru asta. Nu e corect).

    Iar referitor la acel banner cu link către website-ul acela porno, nu mi-am dat atunci cu părerea, dar cred că este potrivit să o fac acum. Acest website nu este proiectat pentru obținerea de câștiguri așa cum este cel pe care îl deții sau care îți înfățișează ție concepțiile de viață. Prin urmare, nu există pericolul de a fi judecat foarte aspru un banner al unui site porno, care dealtfel ajută la întreținerea ACESTUI website în mod indirect. Deci, în cazul de față afișarea unui banner cu trimitere la un website de pornografie are un scop mult mai nobil decât are ascunderea unui banner cu trimitere la pornografie pe un website ca al tău. Pentru că site-ul tău are un interes financiar, iar acest website are ca interes informarea, formarea unor idei care aduc cu sine revelații individuale benefice cititorilor lui.

    În general pornografia, dacă o judecăm la modul crud, este mult mai nobilă decât alte domenii de activitate prin aceea că spune din start ceea ce oferă, ceea ce pretinde de la tine, fără alte cosmetizări de genul PR sau marketing. Deci nu văd cu ce dăunează acel banner acestui website atâta vreme cât nici un vizitator nu s-a plâns, ba dimpotrivă, cred că sunt numeroși cei care dau click pe el (printre ei mă număr și eu). Poate ține de nivelul de testosteron sau de clocotul sângelui din vine, dar, NOI BĂIEȚII (că tot făceai ceva diferențe mai sus) suntem interesați și de lucrurile astea mai „scârboase”.

    P.S. Asta nu înseamnă că nu îmi place cum gândești

  19. @1AfterEightTeen … puiule si te rog sa nu ti-o iei in cap :)) hehehe , sunt ferm convins ca daca ai fi respectat timpul limita care ti s-a fost acordat, sunt sigur ca ar fi iesit ceva super frumos.

    1. Greselile gramaticale se fac oricand, dar de aceea se afla Robert (taticul nostru), FireMan, Cristymaykei si toti ceilalti autori care sunt , pentru a se corecta greselile … Crede-ma ca am vazut articole unde au fost nevoie corectari deci de asta sa nu iti faci problema.

    2. Daca cineva pe aici iti face un compliment de genu: esti destept, sau esti inteligent, crede-ma ca omenii astia daca au spus asta, inseamna ca au vazut ceva la tine si crede-ma ca ei nu sunt genu care sa faca copmplimente de genul acesta doar de dragu de a face un compliment. Sunt de ceva timp pe aici si ii cam cunosc.

    3. Ca ai fi putut face un articol amplu si foarte bun de asta sunt comvins, am vazut ca poti si e bine ca te multumesti si cu 50% dar trebuie sa tintesti mai sus de atat si sa nu ramai la aia doar 50% pentru ca pana la urma tie o sa iti prinda bine 😉 .

    • @Mary

      Pai tot la asta m-am referit si eu la sfarsitul cometariului adresat tie unda am spus:
      “Cred ca marea provocare pentru mine vis-a-vis si de articolul lui Gaybriel – este ca in decursul timpului in care ma voi afla pe acest blog sa fiu afectat de DarkQ prin asimilarea noilor cunostiinte in materie de limba romana, experiente si viata in general.”- ceea ce inseamna ca tintesc mai sus daar in acelasi timp realizez in ce stadiu ma aflu in aceasta clipa!

  20. Romania este mai mult decat Bucuresti si Brasov. Se vorbeste de Delta dar lipsesc imaginile, se vorbeste de Manastirile din Nordul Moldovei dar la fel nu se vede nici o imagine, de gimnastica la fel. Filmul oarecum este facut neprofesional sunt proiectate imagini dupa care se vorbeste mult de afaceri, impresii, bla, bla, bla. Totul iti da de inteles ca Romania este o tara moderna, intr-un fel chiar este. Mie imi place tara in care m-am nascut, va spun sincer. Nu cred ca avem nevoie de publicitate important e sa ne simtim noi bine in ea. Cand ascult unele cantece, ma ung la suflet si atunci multumesc cerului ca sunt roman.
    Avem cu ce ne mandrii!

    Articolul mi se pare in sine pesimist. Modul de a analiza nu este cel mai fericit din pacate. Ce ne spune istoria: guvernul taranist condus de familia Brateanu, perioada monarhiei au adus stabilitate in toate regiunile tarii. Decaderea a inceput cu de-al II-lea razboi mondial (Romania vrand mereu sa fie o tara neutra). Efectele razboiului au fost dezastruoase: distrugerea depozitelor pentroliere, pierderea Basarabiei, datorii de razboi, confiscarea tezaurului, si datorii de razboi. Asadar fie ca am fost de partea nemtilor, fie de partea rusilor am avut numai de pierdut. Dupa care a urmat filosofia lui “tata” Stalin: comunismul, care oferea o oarecare stabilitate platita cu pretul libertatii de exprimare si al controlului sistematic. Revaolutia nu a adus nici o schimbare, au plecat niste comunisti au venit alti comunisti, iar romanii tot dezorientati au ramas, caci intrebarea era: “noi cu cine votam”?, “in cine sa ai incredere”.

    Greseala cea mai mare e de a generaliza: romanii sunt asa sau asa. Nu domnule, nu trebuie sa generalizam. Cunosc oameni corupti, lenesi, betivi, hoti etc. Dar asta nu inseamna ca sunt toti asa. Exista si oameni harnici, cinstiti care vor sa munceasca, care tin la demnitatea lor.

    Intr-un ziar local am facut urmatorul comentariu: “Stimata doamna Merkel in perioada razboiului Germania a distrus baza petroliera a Romaniei. Pe cand Germania cu ajutorul americii se recladea noi plateam inca datorii la rusi sistemului sovietic. (care ne-a furat si tezaurul). Dupa revolutie reformele in Romania bat pasul pe loc deoarece (oala este prea mica, dorinta de castig prea mare generand valuri de coruptie si interese politice meschine, taieri de salarii, pensii de mizerie. Cat sa mai suportam doamna Merkel aceasta umilinta a prezentului si a istoriei? Die Wahrheit und Gerechtigkeit wird uns frei machen nicht die Arbeit! „Adevarul si dreptatea ne va elibera si nu munca“ aluzie la: “Die Arbeit macht frei”.

    Inca ceva. Nu sunt de acord cu titlul. Romania nu merita comunismul, care avea ca si filosofie reducerea omului la un obiect al muncii pentru a construi “viitorul de aur al tarii”.

  21. @Mary & Cristy

    Înainte de toate criticile aduse acestui post al lui 1After18, aș vrea să vă atrag atenția asupra unei lecții fantastice pe care el o dă nouă tuturor: receptivitatea cu care primește criticile. Articolul este cum este. Pentru mine este un articol bun pentru că: este fluent, este optimist, spune CEVA important. Dincolo de aceste considerente, nu mai contează nimic. Dacă mai judecăm și faptul că omul nu a trăit mult timp în România și că întreaga lui experiență de viață se ridică la 19 ani, rămân speachless, vorba lui. Nu cred că este constructiv să dăm apelative și să facem pe validatorii acestui blog, mai ales dacă nu știm să ne descurcăm cu criticile (americanii au un înțeles mult mai rafinat al ideii: „manage the criticism”). Ce vreau să spun este că omul este foarte deschis la critici, ceea ce este, cred eu, cea mai mare calitate pe care trebuie să o aibe un om care va face parte din viitorul pe care eu îl întrevăd. Una din cauzele pentru care românii sunt așa și pe dincolo este acela că nu știm să acceptăm și să folosim critica, cel puțin pe cea constructivă. Apoi acest tânăr știe să facă acest lucru și pentru acest lucru cel puțin merită să fie tratat cu încredere și echitate.

    Nu știu câți din cei care scriu și citesc acest blog sunt atât de umili atunci când vine vorba ca cineva să îi critice mai aspru. Și dacă nu mă credeți, putem experimenta! Mă ofer să critic eu pe cine propuneți voi. Franc. Cu toate că risc să fiu urât de acea persoană.

    Sper doar că nu veți începe să dați și note, pentru că eu eram cam chiulangiu în școală. 🙂

    (Întrebare suplimentară: pe ce vă bazați când spuneți „în procentaj de 50% articolul este bun”? Există un sistem de evaluare? Un manual?)

    @1After18

    Am o mare problemă legată de aprecieri: Nu le suport. Dacă vrei să mă critici, ești binevenit. Dacă ai de gând să mă lingușești în fiecare comentariu, îmi vei atrage încet încet un soi de dispreț. Sunt ca și tine, un idealist în căutare de soluții practice. Nu sunt cu nimic mai prejos sau mai presus de altcineva de pe acest website, atâta doar că îmi place să fiu franc cu mine însumi și cu cei din jur și în ultimul timp sunt puțin mai grijuliu la FELUL cum exprim ceea ce am de spus, conținutul rămânând însă același ca structură. NU aș fi reușit să comunic mai bine decât ai făcut-o tu ceea ce ai comunicat în acest post, iar ca dovadă a acestui lucru este că nici măcar nu m-am sinchisit să scriu un post legat de lucrurile pe care le discuți. Decât să îți dorești să vorbești cum vorbesc eu, eu te-aș îndemna să mergi în continuare pe calea pe care ești. Suntem unici fiecare în felul său. Nu trebuie să faci nimic mai mult din ceea ce te trage sufletul să faci. Limba română o vei stăpâni în timp și sunt convins că mai bine decât mine. Te îndemn să mai scrii, cum vrei tu, nu cum vor alții, să scrii așa cum îți vine să scrii. Ești un glas în plus în marea de oameni care vor schimba mentalitățile vechi.

  22. @FireMan … ah ce carcotas esti tu … mai ales cand strici placerea omului … ofofof .

    Cred ca am fost constient de la al doilea coment al lui la acest articol, ca este un om care apreciaza linguselile si cred ca am mentionat clar 50% ca sa nu isi ia lumea in cap si sa puna sa se dezvolte mai departe, pentru ca omu are un tel si asta sa isi mai perfectioneze limba romana pentru ca nu a folosit-o destul de mult si oricum atat cat a folosit-o eu zic ca se descurca foarte bine.

    Dar repet nu trebuie sa ii se urce la cap.

    Poti sa critici pe oricine vrei tu, chiar si pe mine, nu are de ce sa fie ceva rau, critica construieste caracterul si te impinge sa devii mai bun in ceea ce faci 😉 iar daca esti receptiv la ea , este in folosul tau.

    1AfterEightTeen se pare ca este si asta e un atu foarte bun …

    Si app carei numele tau … ca pana la urma ma limitez la 1 … :laugh:

  23. @Avocatus

    Aș adăuga datoria pe care o are la ora actuală Germania de plătit României în urma contractelor din timpul celui de-al doilea război mondial. Aproximativ 1,126 miliarde de mărci imperiale adică aproximativ 99 miliarde de Euro. Nu se prea vorbește despre acest subiect. Banca Națională a României a afirmat că nu deține dovezi asupra acestei datorii, însă Germania a admis existența acestui sold. Și? Ne recuperăm banii? NU. De ce? Pentru că „trebuie” să rămânem datori… sclavi.

    Mai jos este un articol despre acest lucru.

    http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/datoria-germaniei-catre-romania-ce-spun-nemtii-154086.html

  24. @Mary

    Bun. Atunci voi ține minte că mi-ai îngăduit să te critic data viitoare când voi considera că este nevoie să te critic.

    ok…

    a venit „data viitoare”.

    NIMENI nu ne dă dreptul să desconsiderăm un om doar pe criterii personale. Înainte de a critica ceva la cineva, aplică critica prima dată ție însuți. Este cea mai constructivă metodă de a învăța ȘI TU din „greșeala” pe care o anticipezi la celălalt. De obicei, ceea ce ne deranjează la ceilalți, ne deranjează de fapt inconștient la noi înșine. Iar o conștientizare a acestor „defecte” aduce după sine un pas înainte fie și doar prin faptul că vom ocoli acea greșeală pe viitor.

    De exemplu: Spui despre 1After18 că mai are până să învețe să se exprime corect în limba română. Ți-ai pus întrebarea dacă TU te exprimi corect înainte de a-i spune lui acest lucru?  Spui că articolul lui este bun în proporție de 50%. Ți-ai pus întrebarea dacă articolele tale sunt mai bune? Am înțeles că ai spus acel procentaj ca individul „să nu și-o ia în cap”. Care ar fi problema dacă „și-o ia el în cap”? Cu ce te afectează direct? Critica nu se face din nevoia de a face pe cineva să „nu și-o ia în cap”, ci dintr-o dorință de a-l ajuta pe celălalt să vadă ceea ce singur nu poate vedea. Greșeala asta o fac și părinții cu copiii lor de multe ori. Ei, acum răspunde-ți singurel la întrebările de mai sus. Nu mă interesează neapărat răspunsul, cât să înțelegi ceea ce vreau să spun.

  25. @FireMan … ah ce imi place cand tai si spanzuri :-* .

    Sunt constient ca de multe ori nici eu nu ma exprim corect Romaneste si lafel de constient sunt ca nici articolele mele nu sunt bune si nici nu m-am dat vreodata ca exemplu 😛 iar daca mie nu imi iese macar ii iese altuia :-* !!!

    Mrrrrrr

  26. @Avocatus
    In legatura cu comentariul tau am o intrebare in ceea ce priveste ” Se vorbeste de Delta dar lipsesc imaginile, se vorbeste de Manastirile din Nordul Moldovei dar la fel nu se vede nici o imagine, de gimnastica la fel. Filmul oarecum este facut neprofesional sunt proiectate imagini dupa care se vorbeste mult de afaceri, impresii, bla, bla, bla.”

    Poti sa imi dai tu un link cu un video care descrie Romania pe masura in mod profesional de un roman si sa facem o comparatie intre ele?

    Este esential sa vorbeasca cu oamenii din alte tari deoarece numai asa putem sa facem diferenta si sa gasim similatiratile intre doua tari si doua culturi si sa ajungem la concluzia ca in fond suntem oameni egali indiferent de origini.

    @FireMan

    Oricat de dezgustat o sa devii de complimentele aduse tie si tuturor userilor si cititorilor de la care consider eu ca am ceva de invatat, din cand in cand sa treci cu vederea comentariile 😀
    Nu iti fac complimente tie ci modului tau de exprimare care scuza-ma, in opinia mea, este de nota zece!

    Nu mai tin minte cine m-a intrebat dar cred ca “Mary” numele meu adevarat este Edward iar poza mea cea mai recenta este aceasta asa ca daca o sa ma intalniti vreodata pe strada sa stiti sa cui sa ii dati peste nas sau sau salutati 😀

  27. Nu-ti face griji in legatura cu limbajul tau, cel folosit pana acum e adecvat; nu merita sa te strofoci pentru 2-3 snobi care vor sa citeasca cuvinte TT-zdoase..

  28. Pi= TT este semnul zodiei mele cu care am si un tatuaj pe ceafa :))
    Il folosesc peste tot unde nu pot sa scriu in mod liber “pi*da”!
    Ma bucur ca il folosesc altii.
    Eu am vazut prima oara exprimarea aste pentru pissing :))
    TT-sing intrun profil pe romeo si am inteles mesajul dupa ce m-a luminat nenea ala cu
    TT-singul 😉

  29. Și uite tocmai ce zicea Faiărmanu’ că a aflat o groază de lucruri noi de pe darkq, și io dădeam din cap “da, da”…
    Da măi Fireman, vezi că așa mai învățăm și noi câte ceva? De’alde pissinguri din’ăstea, tt-uri, ălea-ălea.
    Nu mai e ce-a fost. Io încă mă pissing la pissingoar. Oi fi io mai învechit, vorba lu’ mama :))

    ?:-) I think i just took a piss … :laugh:

     

  30. Sa nu cred asa ceva, lui Non_Lose i-a reusit… i-a reusit… i-a reusit Béchamel sauce :))

  31. @1 After. Ceea ce reportajul prezinta, prezinta bine fara discutie. Numai ca subiectul se chema Romania. De aceea nu putem limita prezentarea unui stat la 2 localitati.

    Apreciez imaginile, limbajul in engleza a interlocutorilor, tipul extrem de dezghetat. Stau si analizez imi dau cu parerea. Nu stiu daca as fi mai capabil decat el

    Cred ca sunt multe link-uri dar trebuie sa le caut.

  32. @Avocatus

    Da!

    Unul foarte frumos este aici “http://www.youtube.com/watch?v=5GharErIGmM”
    Numai ca este de scurt metraj!

  33. “Adica noi avem mai putine viedouri de succes care sa reprezinte Romania decat strainii!”

    Cred ca glumesti, daca te-ai pune sa cauti ai gasi mii de reportaje despre toate zonele Romaniei, toate personalitatile noastre mari , si in general despre tot ceea ce este romanesc, in limba romana…astea doar nu bat la ochi pentru ca suntem obisnuiti cu ele

    “Sa nu cred asa ceva, lui Non_Lose i-a reusit… i-a reusit… i-a reusit Béchamel sauce ”
    Da’ domne, pai ori suntem bucatari, ori nu mai suntem? Crezi ca numai tu stii sa gatesti?

    • Pai tot nu glumesc, pentru ca cele mai vizionate sunt cele facute de straini unde se vorbeste cel mai frumos, fata de orice video de la noi unde romanii care au invadat you2B-ul comenteaza aiurea si prost de cele mai multe ori. ” cele, cele, cele” 🙂

  34. FireMan m-ai uns la inima cand ai dat cu procenatajul in Mary, eu i-am zis nu odata, dar degeaba.

    Am o rugaminte la tine firocosule, nu acuza copilul pentru crimele tatalui, sau invers. Sunt convins ca si tu ai dori sa fi corectat strict si numai pentru greselile tale. Iar modul de-a corecta la gramada duce sigur la… greseala judecatei cel putin pentru unul din gramada + sentimentul lipsei de respect al celui care corecteaza si care astfel isi poate pierde din autoritate.
    Sincer iti spun ca inca mai ai de invatat la capitolul… modalitate de corectare/indreptare, dar e bine ca ai reinceput s-o faci, fiindca prin exercitiu se capata experienta.

    In ceea ce priveste comentariul meu, daca citesti atent, ai sa observi ca nu critic ci doar comunic cu tragerea de invataminte de rigoare din aceasta intelegere pe care eu si 1AfterEightTeen am facut-o si care s-a concretizat prin acest articol.

    Daca ai fi avut toate informatiile extrase din diferite comentarii in care m-am incrucisat cu 1AfterEightTeen si le-ai fi corelat ai fi tras alta concluzie.
    Sti ca nu imi place sa laud pe cineva prea mult sau mai rau sa perii ori mai jos sa lingusesc, dar acum ma obligi sa fac asta pentru ca sa fie lucrurile clare si sa restabilim corectitudinea situatiei.

    La inceput l-am perceput pe 1AfterEightTeen ca pe un fitos. Insa intre timp am observat ca prima mea impresie este gresita si am descoperit in 1AfterEightTeen un filon de aur neamestecat de impuritatile altor metale, acel aur pe care minerul doar da cu dalta … si-l scoate, gata pregatit pentru confectionarea de bijuterii.

    Sunt multi tineri la fel ca 1AfterEightTeen aici pe DarkQ. INSA 1AfterEightTeen are ceva sau mai corect spus nu are, nu are… mintea pervertita a romanului din casa, influenta asta nenorocita a haosului si a nedreptatilor la tot pasul in care noi traim si cu care ne luptam zi de zi.

    1AfterEightTeen are acea calitate rara de a ne arata gandirea unui roman nepervetit de sistem. Si unde mai pui ca e si destept si sociabil si dornic de invatare si respectuoas.
    Si mai are o calitate rara 1AfterEightTeen, nu ii este frica sa-si arate identitatea si o face cu asa naturalete incat pe mine m-a lasat masca.

    Asta este 1AfterEightTeen pana in prezent, sunt sigur ca are si el defecte asa cum avem toti, inclusiv eu{eu mai multe ca incep sa observ ca devin tipicar} dar pana vom incepe sa-i observam defectele si chiar si cu acele defecte, de ce sa nu ne bucuram de aceasta minte libera de romanism- marlanist?

    FireMan m-ai obligat sa fac aceasta corectura, care stiu din experienta ca o sa influenteze mintea catorva, iar dupa cum cunosc eu caracterul neamului nostru, o sa am de tras pentru aceasta clipa de lauda, dar stai linistit ca pot sa duc, insa TE ROG FRUMOS, pe viitor nu ma mai aduce in acest gen de situatie.

  35. @1After, pentru ca un strain admira, pe cand noi credem ca ne-am obisnuit. Insa orice fel de turism s-ar face uneori e prea piperat mai ales pentur noi romanii, strainii isi permit catusi de cat. Cunosc persoane care nu au vazut niciodata Bucurestiul. Nici eu n-am fost in Delta (Avocatus rusine sa-ti fie!). Noi o avem pe Udrea la turism, si cand o vezi pe ea ai vazut toata Romania. (glumesc)

    Romanii nu sunt preocupati din prezent de cum arata tara ci de ceea ce pun pe masa, de iarna care se apropie, de scumpirile in lant, de faptul ca mergi la Mall ai vrea sa cumperi multe dar nu-ti permiti. In aceste cazuri la ce te-a ajuta faptul ca tara e frumoasa? Iata ca frumusetea trece prin stomac. Atunci cand patura saracilor se mareste tot mai mult imaginea ramane prea ideala.

  36. Mary draga, chiar m-a uns la inima fiindca tie iti place sa traiesti matematic. Ori viata n-o poti imparti in procente, decat daca esti bancher sau avar ori contabil.

  37. Mie imi place in tara si cand am bani sa ma plimb si cand nu. Pentru ca ma duc in parc, profit de soare, profit de locurile gratis la noi care in alte parti costa.

    Desi imi place sa cheltuiesc banii pe multe chestii mai mult sau mai putin importante si atunci cand nu am bani ma starg cu prietenii, facem o cheta luam o bere , o cafeluta , un biscuite si mergem prin centru sau prin parc si stam pe banca, stam pe jos, bem apa de la cismea, jucam baschet, ne dam cu celofanul pe deal cand e zapada.

    Daca esti pozitiv in gandire, poti sa te bucuri de fiecare zi si fara bani si cu, insa daca esti pesimist si te gandesti ca fara bani nu merge, poti sa ai cati bani vrei si sa te plimbi pana nu mai poti pentru ca in final tot nu te simti implinit.

    Din nou trebuie sa vorbesc despre conversatii de pe romeo ca sa intelegi ce spun si de ce analizand aceiasi teorie:

    Primesc o amprenta pe romeo de la un tip dragut cum ca si-ar dorii sa ma cunoasca si in final!

    Eu: Salut! Vrei sa iesim pe afara la o plimbare?
    El: Stii, as vrea dar nu am bani!
    Eu: Pai atunci vrei sa vii pe la mine sa ne uitam la un film impreuna?
    El: Pai nu ca n-am bani de taxi!
    Eu: Asta este nici eu nu am!

    Nu sunt genul care sa propun oricarui tip hai ca platesc eu.
    Desi am multi prieteni cu situatii financiare foarte bune de cele mai multe ori ne strangem pe o banca in fata blocului sau pur si simplu mergem pe strazile Bucurestiului si palavragim non-stop, prieteni cu care participam si la proiecte non-profit unde mergem si punem mana si pe gunoaie si le adunam!

    Am pus o poza interpretabila!

    • Ma, da va rog mult, uitati-va de doua ori inainte sa trimiteti comentariile. Io nu am timp sa stau la corectat toata ziua.

      Iulian, baga mare si mai corecteaza si tu textele la copii.

  38. Ce imi place mie insa, este ca de cele mai multe ori se creeaza discutii pe acest blog unde in mare parte toata lumea este de aceiasi parere in final insa dorinta de a fi diferit ii face pe unii sa spuna ca nu sunt de acord cu “asa ceva” si in incercarea de a argumenta aceasta afirmatie, vine tot cu acelasi “asa ceva” dar ~altceva ~in apararea lui!
    Exemplu:
    x- Rosiile sunt comestibile!
    y- Nu! Nu sunt de acord cu tine pentru ca rosiile sunt verzi inainte sa se coaca si abia dupa sunt comestibile!
    😀

  39. 1AfterEightTeen poza aia e bestiala, sportul se face in sala nu si afara pe scari. :laugh:

  40. Romania are multe resurse, un relief geografic complet munti, dealuri, campii, dar multi romani nu au un singur lucru de baza, cei 7 ani de acasica. De ce? In mare parte (nu in totalitate) este vina parintilor, este un cerc vicios. O natiune nu trebuie sa fie caracterizata de facultati si masterate, ci de oameni cu bun simt, onesti pe cat pot ei sa fie. Poti sa ai si 8 clase, daca iti vezi de treaba ta, nu bei in fiecare seara, nu torni plozi de la 12 ani si ai putina intelepciune, e mare lucru, e mare lucru sa vezi un om fara prea multe studii si sa spui “cinste lui pentru ca isi vede de viata lui fara sa se bage peste altii, nu are mintea incuiata si nu este permanent pesimist”.

  41. @Gaybriel

    Niciodată nu poți ști ce situațiune ai în viață și îți va folosi imagistica și simbolistica lui „TT” și atunci o să spui: „uite bă! Damn, dacă nu zicea ăla acum eram nănac la cap ”

    Cât despre videourile care este, i rămân spicilăs. Mă simt ca o profesoară de-aia cu ochelarii pe nas luată la pulă după ce s-a chinuit să facă morala aceleiași puli. 🙂 Dar… lasă că tot  e bine.

    @Cristy Din ciclul „Dau regatul meu pentru un cal” ==>> „Dau autoritatea mea pentru gramatică”. Cât despre restul explicațiilor, mulțumesc. Acum că l-ai lăudat un pic pe ăl mic mă simt ușurat. 🙂

    @Adi Este mare lucru pentru că NOI nu avem pretenții mari. Dacă am avea pretenții mai mari de la noi înșine, am vrea mai mult. Și lucrul ăla s-ar putea să ni se pară apoi normal.

    @Robert Și dacă aș vrea să fac față tuturor comentariilor, nu aș putea să le corectez pe toate. Ar trebui să mai rugăm câțiva autori ca măcar timp de o lună să ne dea o mână de ajutor ca să ridicăm puțin pretențiile gramaticale ale blogului. Uită-te și tu: În acest moment sunt 39 de comentarii. Mă mai prin prin discuții… nu am cum să le dau de cap.

  42. Fireman, Permite-mi te rog sa aduc niste adaugiri care s-ar putea (zic s-ar putea) sa-ti schimbe putin parerea:

    “Așa am ajuns pe site-ul tău de coach-ing, care mi se pare o idee genială. Bine, în condițiile în care ar fi făcut pe gratis. Nu poți trânti cuiva mucii în fasole pentru că este așa și pe dincolo, fără a-i explica de ce este greșit ceea ce face, ca mai apoi să ne plângem că „românii sunt…. așa și pe dincolo”. Nu. Schimbarea este în noi înșine. Trebuie trezit interesul lor pentru a căuta ceva mai bun în viață, pentru a vrea mai mult de la ei înșiși. Și asta nu se face decât benevol, nu pe bani (din cauza asta cred că intenția ta moralizatoare nu își are rostul în momentul în care contribui la trezirea la realitate numai a anumitor persoane, cu precădere a acelora care plătesc pentru asta. Nu e corect).” – zici tu cătră mine

    Buuun. NU stiu daca ai observat ca pe scroll bar-ul din dreapta sunt niste megabutoane cat casa poporului catre servicii GRATUITE. Iar in acele sedinte gratuite ai cuvantul meu de onoare ca se lucreaza pe bune, fara tras de timp si fara a scopul de-a agata potentiali musterii. Ei bine dragul meu, afla ca sunt degeaba. Sau hai sa zic aproape degeaba. Am bagat gratuitate de aproximativ 5 luni. Stii cati au apelat la serviciile gratuite in timpul asta? 4 persoane. Si nu numai ca s-a lucrat cu ei la fel de serios ca si cum ar fi platit 100 de euro, dar s-a lucrat si dublul perioadei programata. Si am facut asta tocmai ptr ca si eu si colegele mele am considerat ca daca un om chiar are probleme sau il framanta ceva si isi doreste REALMENTE sa iasa din impas, merita ajutat. Deci ce spuneam? Da, 4 insi in 5 luni.

    Mai mult, sambata incepe o alta serie de curs. Si specific ca nu e genul de workshop-uri de 2-3 ore ptr care trainerii smulg de la oameni 100 de lei pentru… pentru ce se poate face la grup in 2-3 ore?… niste socializare si 2 motivationale cu efect de maxim 24 de ore. Astfel de marlanii nu fac ptr ca sunt perfect constienta ca le-as lua oamenilor banii fara sa le ofer nicio schimbare reala si de durata. Ei bine, am scos la concurs un loc gratuit si unul la jumatate de pret (si nu pe sistemul “hai cu like-u’ neamule” ca sa-mi fac reclama) ci strict la obiect, concurs serios cu intrebari care s-a intins pe 25 de zile.

    Stii cati au participat la concurs ptr GRATUITATE? 3. Si culmea, cel care a castigat locul gratuit a abandonat: “pai da maaa, nora da’ io sunt mai timorat asaaaa cand sunt mai multi oameni” Pai boule, d’aia vii la curs, sa scapi de timoreala printre altele, dhhhaaaa! Nu mai tarziu de asta seara, ma aflam in vizita la o prietena. Ii suna telefonul si era una care a inceput sa se planga ca ar vreaaa si eaaaa la cursuri da’ costa prea multi baaaaani, ptr ea conteaza si 10 leeeeei (asa o auzeam eu de la 1 metru distanta). Io, fata saritoare, care nah, sa ajut omu’ daca vrea intr-adevar sa schimbe, sa miste ceva in viata lui, da-i dracu de bani! Si-i zic: spune-i ca e invitata mea la cursul care incepe sambata. Da’ cate ore pe zi dureaza? – zice ea. 8 ore pe zi, zic io, mandra ca nu prostesc oamenii. Avaaaaaiii, atatea oreeeee? Fugi fata, ca n-am io stare sa stau 8 ore intr-un loc. Deci da.

    Experientele de acest gen sunt… pffff, le-am pierdut numarul. E doar in imaginatia ta ca eu am tras concluziile astea asaaa, superficial, dupa cateva luni. Asa ca sigur, oamenii vor, da’ doar in gura. Si daca se poate sa stea si intinsi pe spate ca sa s-o-nghita mai bine.

    Si uite, ca se te asigur ca oferta mea de munca “in folosul comunitatii”este reala, o ridic din nou la plasa. ORICARE DINTRE CEI CARE CITESC ACEST COMENTARIU SI ESTE INTERESAT DE DOMENIUL PROGRAMARII NEURO LINGVISTICE, COACHINGULUI SI HIPNOZEI POATE VENI GRA-TU-IT LA CURSUL (e intitulat de actorie ptr ca sunt tehnici ce pot ajuta actorii sa activeze la comanda diferite stari, emotii) care incepe SAMBATA. Oricare e interesat dar nu are bani ma poate contacta pana cel tarziu maine dupa amiaza. Iar eu te anunt pe tine daca m-a contactat cineva si mai vedem cine bate campii: eu cand spun ca oamenii doar dau din gura si dau like sau tu care spui ca oamenii ar vrea, da’ n-au cu ce.

    Cat priveste bannerul, nobletea pornografiei si testosteronul tau, ce pot sa zic decat… da’ cu (nora)drenalina cum stai? 😀

    P.S. Asta nu înseamnă că n-o sa bem niciodata o cafea impreuna.

  43. România a fost și a rămas o țară comunistă condusă de incapabili cum dealtfel au fost și ceușeștii în trecut care au transformat-o într-un gunoi (ghetouri, fabrici inutile și alte construcții de toată jena arhitectulală, etc…).

    Acum însă, pe lângă mentalitatea conservatoare a cel puțin 50% din populație mai se adaugă și elemente negative importate angro de la americani gen nesimțire, mândrie de sine dusă la extrem, o limbă română englezizată cât cuprinde (inclusiv alfabetul din care au dispărut neoficial o serie de particularități) și multe altele.

    Personal… n-am nici un fel de sentiment de apartenență la nimic din ce este ține de România, singurul lucru pe care îl pot face este să încerc mă comporta în viața de zi cu zi așa cum aș face-o atunci când nu mă găsesc aici ci într-un alt loc civilizat… (dar este foarte greu fiindcă cel mai adesea nu primesc nici un răspuns (feedback) la replici normale de… să zicem „Mulțumesc frumos” – „Cu plăcere”; am concluzionat românii sunt astfel construiți și educați, lipsindu-le însele normele elementare de comportament în societate… ca să nu mai pomenim de un zâmbet – fie el și de fațadă – sau alte lucruri fiindcă acelea deja sunt știință și ficțiune).

    Odihnește-te în pace, țară.

  44. Nick, mie cam tragi-comic mi se pare. dar îmi place.

    Fireman, lasă că mă gândesc la o modalitate zilele acestea. Poate mă leg cumva de sistemul Karma.

    Nora, da, cunosc sentimentul. Acuma, să-mi fie cu iertare dar site-ul de care vorbim are câteva hibe care afectează în mod sigur ascensiunea acestuia.

    Uite, de ce nu te înregistrezi pe DarkQ? Pe lângă faptul că îți va fi mult mai ușor să comunici cu noi (avem un sistem de mesagerie privată, utilizabil doar de membrii înregistrați, un sistem Karma “zuper jmecher”, o grămadă de funcții, nu va mai fi nevoie să îți scrii datele de fiecare dată, poți scrie articole ș.a.)

    Uite, aici te poți înregistra.

    Cum dorești.

    Probabil că ai dorit să editezi comentariul după ce cele 10 minute disponibile s-au scurs.

    Bun. Ți-am editat comentariul pentru a reflecta că este destinat lui Fireman.

    Gugălboi,

    și asta-i drept. După cum se spunea mai sus, adevărat e că România nu avea datorii, dar cu ce preț? Oamenii au fost luați de la țară și duși în cutiile de chibrituri din beton. Electricitate intermitentă. Lipsa culturii. Hrană puțină și de proastă calitate. Interdicția de a cunoaste ceva ce ar putea periclita sistemul.

    N-om fi avut noi datorii, dar perioada comunistă a fost o crimă din punct de vedere moral, lucru al cărui venin s-a resimțit în toți anii ăștia de după Revoluție. Un popor care 50 de ani a fost învățat să nu gândească, să își accepte soarta, să se sacrifice, să aștepte ca statul să îi dea…. nu avea cum să se transforme într-un popor cu adevărat democrat din punct de vedere al mentalității.

    Poate peste una sau două generații, da, probabil, dar nici atunci nu-i sigur (eu creanga ta de aur, tu frunza mea albastră 🙂 ). Mentalitatea prezentă a unui popor o dă trecutul și viitorul (sau lipsa lui). În momentul în care oamenii știu prin ce au trecut, în momentul în care văd că nu îi așteaptă nimic bun… normal că-și dau foc (la propriu) și se sinucid când le vine o înștiințare de neplată de la bancă.

  45. @Robert
    Vis a vis de site, stiu ca are mai multe hibe, nu cateva, ar fi de lucru la el cam in toate zonele, plecand de la claritatea pozelor, design, conflicte de plugin-uri pana la SEO – la care nu s-a mai umblat de multe luni de zile. Stiu asta. O sa-i vina si lui timpul (naiba stie cand, poate cand ziua va avea 30 de ore).
    Cu toate astea, nu-mi schimb inca parerea despre lenea si scuzele omului. Ptr mine mine nu exista nu pot, exista doar nu vreau – iar pentru “nu vreau” mintea mea inventeaza oricate scuze este nevoie. Am facut de multe ori experimentul asta de demontare a scuzelor pe masura ce apareau. Este incredibil cata imaginatie are omul in gasirea scuzelor. Este fabuloasa rezista la schimbare a omului, psihologic vorbind.
    M-am inscris aici, inca nu stiu de ce-am facut-o, am fost pe pilot automat (hâ hâ hâ, m-ai manipulat, n-are nimic, o sa supravietuiesc 😀 )

  46. Romania condusa de Ceausescu = epoca de aur a regimului Ceausist.

    Si intradevar asa a si fost o epoca de aur a regimunlui Ceausist.

    Numai ca regimul Ceausist nu este = cu bunastarea poporului, iar la bunastarea poporului regimul desi facea totul pentru, SI in numele poporului, se ajunsese sa se vanda cate 200 de grame de salam de soia pe baza de buletin si nu mai mult de 2 paini, chiar daca cumparatorul poate avea familie cu 3 copii.

    Viata in cele doua perioade de care vorbim si pe care le comparam, au fiecare in parte plusurile si lipsurile lor.

    Insa perioada cu care suntem contemporani, in nici un caz nu este o democratie, dar nici capitalism si cu atat mai putin socialism/comunism.

    Cred ca pe Romania se experimenteaza modelul de viitoare guvernare la care doresc sa ajunga finantistii de care vorbea FireMan.

    Cred ca nu au ales intamplator tocmai Romania, fiindca sunt informatii care spun ca de pe acest pamant va pleca un nou model de societate, o noua credinta, la care vor dorii sa se alature multe natiuni ale lumii.

    Nu intamplator precedentul Papa a vizitat Romania, fiind PRIMA vizita pontificala intr-o tara preponderent ordodoxa, iar in plus a mai facut ceva care a uimit rau de tot. Se stie ca Papa a mai sarutat pamantul la coborarea din avion in multele lui vizite pe intreg cuprinsul lumii, insa a facut-o in foarte putine cazuri.

    Romania este singura tara de religie ortodoxa in care Papa a facut acest gest si mai mult a numit acest pamant … pamant cu adevarat sfant.

    Gestul si vorbele lui, au fost puse pe seama dorintei lui de a agrega cele trei mari religii ale lumii sau macar ajungerea la un consens ecleziastic, pe care mai marii religioasi ai lumii sa-si dea consintamantul, pentru convietuirea in pace a tuturor credinciosilor indiferent de ce religie apartine fiecare individ.

    Cred ca aceasta criza este una fabricata pentru a se putea manipula mai usor guvernele statelor si inducerea de frica zilei de maine a fiecarui muritor de rand.

    Cred ca tocmai de aceea guvernul nostru nu face nimic constructiv, nici un program cu adevarat eficient, desi au avut destule exemple sau sfaturi, unele de la finantisti respectati in toata lumea.
    Si cu toate ca guvernul asta de aproape trei ani nu face altceva decat sa taie, sa strice, sa demoleze, sa desfinteze, sa umileasca, sa batjocoreasca, ROMANUL SUPRAVIETUIESTE FRATE.

    Faza asta imi aduce aminte de un film propagandistic facut in timpul celui de al doilea razboi mondial, in care aparea un soldat sovietic cu o pusca in mana alergand si tipand in atac asupra mitralierelor nemtesti. Este ranit de un glont la mana si pusca cade jos, el oprit de glont din alergare se apleaca, ridica de jos pusca si ataca din nou. Iar alearga, iar tipa, dar il nimereste un obuz. Se vede doar un nor de fum si praf de tarana timp de vreo 5 secunde pline de suspans, dupa care apare incet soldatul nostru, murdar, cu funingine pe fata fara caciula tipic ruseasca, fara un picior, plin de sange, proptit in pusca ca intr-o carje … si dintr-o data sparge tacerea facuta dupa explozie, cu un tipat mai tipat decat orice tipat … si ataca iar, alearga din ce in ce mai repede, mai e lovit de niste gloante pe care el in forta aatacului nu le mai simte si … uite ca ajunge, infige baioneta intr-un inamic, scoate o grenada caruia ii smulge inelul cu dintii si se arunca pe soldatii inamici care voiau sa fuga de grenada. BUUUM, o explozie si mitrarierele nu mai sunt o problema pentru restul soldatilor care de abia acum ataca in forta liniile inamicului ramas fara mitraliere.

    Asa si cu romanul, II TAI DIN PRIMA > “fereasca Domnul de mai rau” > II TAI DIN SPORURI > “fereasca Domnul de mai rau” > II TAI UN SFERT DIN LEAFA > “fereasca Domnul de mai rau” > II SCUMPESTI ALIMENTELE > “fereasca Domnul de mai rau” > II SCUMPESTI UTILITATILE > “fereasca Domnul de mai rau” > II IA BANCA CASA > “fereasca Domnul de mai rau” >RAMANE SOMER > “fereasca Domnul de mai rau”.
    Pai pana cand mai ortotocsilor o sa fereasca Domnul?
    Pana la adanci batraneti.
    Poi atunci merita-ti soarta.

    Partea proasta este ca pe langa cei cinci milioane ai lui Domnul, care au votat cu domnul, sufera si ceilati care nu au vrut cu domnul.

    Dar asta-i democratia azi.

  47. CristyMaykey- Foarte interesant comentariul insa Papa a sarutat pamantul din alte cauze, dar intr-adevar in curand o sa ajunga cineva la putere pe plan mondial care o sa impuna respectul fata de alte religii indiferent care ar fii ele, respectul pentru fiecare om in parte.
    Este un plan foarte bine pus la punct despre care insa deocamdata nu pot sa scriu cu toate ca am unele informatii foarte greu de aflat.

    Mie mi se pare ca termenul de “revolutie” este perceput de romani ca si cum ar fi un arhaism care defineste un obicei antic prin care o majoritate a unui tot controlat de o minoritate se impune si lupta pentru drepturi sau pentru cauza.

    Vad ca tot mai multa lume, il critica pe Basescu Traian, insa nefacand nimic si rezumandu-se numai la a-l critica, el isi vede de treaba lui in voie pentru care lumea l-a autorizat.

    Eu cred ca nu este deloc deplasata ideea unei noi revolutii!

  48. Cristy si 1After. Sunt sceptic cat priveste faptul ca toate religiile vor fi sub o “singura palarie”. Vizita Papei Ioan Paul II-lea in Romania 7-9 Mai 1999, a fost intr-adevar prima intr-o tara majoritar ortodoxa. Gestul de a saruta pamantul il facea la fiecare vizita fara deosebire. Mai mult el ingenunchea dupa coborarea din avion si facea acest gest. Un gest prin care imbratisa tot poporul roman. Nu are nici un mesaj codificat acest gest. El a numit Romania ca si “Gradina a Maicii Domnului”.
    Relatia intre ortodocsi si catolici este una foarte buna.

    • Om trai si om vedea Avocatus, in scurt itmp imi vei da dreptate -mai dureaza maxim doi ani pana cand majoritatea religiilor vor deveni anexe ale unei noi religii!

  49. @FireMan:
    Zici tu: “(din cauza asta cred că intenția ta moralizatoare nu își are rostul în momentul în care contribui la trezirea la realitate numai a anumitor persoane, cu precădere a acelora care plătesc pentru asta. Nu e corect)”

    Raspund eu: Acum (dupa ce ti-am demonstrat atat pe baza experientelor anterioare, cat si live, prin oferta facuta aici de gratuitate – desigur ca nu m-a contactat nimeni pana la ora asta) pot sa casc prelung si simfonic la intentia TA moralizatoare si sa ma repet spunand ca pute lenea sub noi, mah? Simt cum Romania evolueaza, oamenii vor sa faca schimbari, simt cum creste economia tarii, simt elanul oamenilor, simt un clocot, simt forfota! Vine vine vine, calca totul in picioare!!!
    Ah, nu, scuze, m-am inselat, era de la stomac :no:

  50. @Nora

    Îmi pare rău dacă ai probleme la stomac. După comentariile tale, promit că o să îmi ascult instinctele mai des: chiar îmi placi. Si cu cafeaua: name the place and the time

    Însă să știi că încă te acuz de faptul că ai așteptări și rămâi dezamăgită tot din cauza lor. 🙂

    Și… fii mai răbdătoare! Toate la timpul lor. Încet încet.

    @Gugălboy

    România (societatea, conducerea, poporul) este ceea ce reflectăm noi să fie. Inclusiv eu, tu… cei de pe Darkq. Ăștia suntem noi. Dacă nu am fi așa, nu am tolera ceea ce este deja realitate – minciună, lașitate, corupție, perfidie, ură, războaie, etc.

    @1After18

    Planul de care vorbești nu va ajunge să fie pus în funcțiune. Lumea se trezește din ce în ce mai mult și în număr mai marre…. pe zi ce trece… ușor ușor

  51. @FireMan

    Pentru un asemenea plan facut acum sute de anii exista “n” planuri de rezerva.
    Si intr-adevar lumea se trezeste usor-usor si se baga inapoi la somn deci este posibil sa nu fie deloc greu de pus in funtiune din prima!

  52. @1After18

    Mișcarea Occupy Wall Street îți spune ceva?

    Zeitgeist Movement îți spune ceva?

    The Yes Men Fix The World (the movie) îți spune ceva?

    • Io nu știu, da’ nu v-ați uitat oare la prea multe documentare? Energii, apa nu știu de care, dominarea lumii de către extratereștrii… oare chiar așa de rău să fie? Că de-i așa, hai dracu’ să ne distrăm acu’ cât mai putem. Mai ales că vine și sfârșitu’ lumii la anu’.

      • @RobertG

        Nu m-am uitat la documentare si toate prostiile de pe youtube cum ca acum toata lumea este “Illuminati” pentru ca stiu destul de mult despre.
        Expresia asta cu she/he is illuminati este o prostie si sunt perfect de acord cu tine ca lumea daca vrea sa afle niste raspunsuri nu trebuie sa se uite la documentare aiurea pe internet ci sa incerce sa se infiltreze in sistemul lor pentru a afla cum merg de fapt lucrurile.

    • @FireMan

      Da imi spune ceva insa daca vine vorba de putere miscarea “New World Order” este pusa foarte bine la punct din punct de vedere al capitalului economic, funtiilor detinute, puterea traficului de influenta pe plan modial.
      Rotary International
      Lions Internatinal
      Kiwani

      Sunt numai cateva organizatii internationale de proportii cu putere extraordinara si credibilitate maxima.
      Sunt membri care habar nu au cu ce se ocupa de fapt aceste organizatii si sunt membri care se fac ca nu stiu.
      Pe confrunatarea aceasta este posibila pornirea unui razboi mondial. Sa vedem ce o sa iasa!

  53. @FireMan
    Măh, aşteptări şi dezamăgiri aveam acuţ hăăăt multa vreme. Am depăşit de ceva vreme momentul, iar acum, cand văd indolenţa, mă ia aşa cu căscat şi nu mai pot sa zic decât un prelung “îîmmmîhîîî”. Daţ ştii care-i faza nasoala cu “călitul” ăsta? Dupa Faza 1 – Dezamăgirea, Faza 2 – Căscatul si apare, inevitabil, Faza 3 – jeomanfishismul. Se va produce natural, fără să-mi dau seama, si la mine, ca la oricare alt individ.
    Chiar îţi plac, ha?
    Mă sună acu’ fo’ 2 ani un nene de la vodafon:
    “-Alo, doamna nora cea frumoasă şi dăşteaptă?
    – Au, aciulea sunt, chiar io!
    – Io sunt cutărescu, încântat sa vă cunosc
    – Ei, zic, ho, stai aşa să ajungem la finalul conversaţiei si mai vedem cât de încântat o să fii
    *** după 10 minute de conversaţie***
    – Aţi văzut? V-am zis io că trebuia să aşteptaţi până la sfârşit să vă manifestaţi încântarea!”

  54. @Nora

    Măi să știi că nu mă sperii așa ușor 🙂

    @Robert

    La un moment dat am avut impresia asta, dar la final, totul se leagă. TOTUL

  55. @1After18

    Daaaar NOI le dăm putere. Banii sunt doar hârtii. NOI le validăm conducerea. Până când ne trezim mai mulți și spunem „NU! NU mai vreau să fac ce spuneți VOI să fac!”

  56. @RobertG

    Oricum merita sa ne distram cat putem ca daca ne loveste o masina maine sau alt accident nu mai putem.

  57. Reţeta ptr o teorie a conspiraţiei reuşită:
    – cateva kile de cultura generala pe sistem autodidact
    – o minte analitica ptr ca toate conexiunile să fie logice, astfel incât cel care urmează raţionamentul logic să ajungă la q.e.d
    – şi-un FireMan care s-o împrăştie 😛
    Se lasa la dospit fo’ câteva ore, se asezonează cu sare şi piper după gust(-ul ascultătorului care n-are treabă cu gătitul) şi se obţine astfel un aluat pufos şi săţios.

    În ceea ce mă priveşte, eu m-am hotărât să trăiesc până mor, după care, dacă e cazul, improvizez.

  58. 1After18

    Cred că ai prins greșit ideea de Illuminati. Nu este nici pe departe vorba despre asta în ceea ce spuneam eu. http://www.thetruththeory.org este un site unde ai putea găsi informații care ți-ar elucida misterul „Illuminati”. Nu este nimic decât purul adevăr.

    @Nora

    Ceea ce mă deosebește de ceea ce descrii tu este că eu nu fac propagandă, ci doar îmi expun modul MEU de a gândi. Nu spun asta e bine și asta e rău, ci îndemn doar la informare. Este alegerea celui care îmi citește rândurile ce face cu ideea desprinsă din ele. Nu am nici un plan „de atac”, sunt pur și simplu EU.
    P.S. Dar te înțeleg, ți-am răscolit prin pricipii în văzul tuturor. Its ok!

  59. @FireMan
    Giiii, a fost o gluma!
    Dar în timp ce glumesc mai şi testez călcâie de Ahile, recunosc 😛
    Hai ca dau eu cafeaua cu condiţia s-o bei fără zahar

  60. Bineinteles ca nu! Asta incerc si eu sa spun in comentariu’ pe postul lui Avocatus 🙂

  61. 1AfterEightTeen
    Ești primul autor/cititor care cred că ar înțelege unele comentarii ale mele în adevăratul sens.

    Avocatus dar faptul că a numit pământul acesta, Gradină a Maicii Domnului” ți se pare ceva neînsemnat?
    Și nu la toate vizitele făcea gestul sarutului.

  62. @Cristy normal ca e un gest frumos, denumirea ne onoreaza. In primul caz vorbim de un titlu in al doilea de un gest (simbol)

  63. @cristymaykei
    Îți mulțumesc și ca să te convingi că sunt de aceiași părere verifică-ți mesajele private și ai să observi că ți-am trimis un mesaj chiar cu câteva secunde înainte de a primii eu comentariul acesta!

    :-*

  64. Avocatus
    Simbolistica are o importanta covarsitoare.
    Poti sa-ti imaginezi lipsa simbolului imaginii crucii pentru credinta crstina?

  65. Cristy, întrebarea ta e bună însă nu știu daca e în sintonie cu articolul de față.

  66. Avocatus atunci ca sa nu deranjam o trecem la locul de joaca, iar acolo cred ca poti da un raspuns.

Comments are closed.

Vezi si...

1 decembrie este ziua mondiala de lupta impotriva HIV – SIDA

SIDA (Sindromul Imunodeficientei Autodobandite), este o afectiune a sistemului imunitar, caracterizata prin infectii oportuniste, neoplasme, disfunctii neurologice si o mare varietate de alte sindromuri. (Acronimul SIDA provine din limba franceza: Syndrome d'Immuno-Deficience Acquis. Pe plan mondial se mai foloseste si acronimul AIDS, provenit din limba engleza: Acquired Immune Deficiency...

Articole din aceeasi categorie