No menu items!

De ce-mi place uneori România?

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Da, recunosc, sunt unul dintre aceia care se plâng că lucrurile merg prost, că țara asta îi coruptă, că se fură, că e mârlanie. Și da, aș schimba ceva, dacă aș putea. Dar nu pot pentru că nu am autoritatea necesară și nici muncă de voluntariat nu prea fac.

Uneori însă, nu are cum să nu îți placă România. :-))

Că tot este în curs de derulare proiectul gay în România, o zi din viața noastră, îmi tot vine în minte faptul că deși societatea ne-ar extermina, n-ar vrea să le fim vecini… noi… (și) în fața taxelor suntem egali.

Să vă povestesc.

În urmă cu câțiva ani buni, mi-am făcut o firmă cu un prieten. A funcționat o perioadă, după care am suspendat firma, am vorbit cu o contabilă recomandată de un alt prieten, ca să depună trimestrial declarațiile de venit 0. I-am trimis bani femeii, o dată la 3 luni, să facă, să dreagă. Numai că, duduia nu a făcut. Chestie pe care am descoperit-o acum în urma unei înștiințări în acest sens.

M-am dus, cei de la fisc au verificat, și într-adevăr, nu erau depuse acele declarații, le-am rezolvat eu pe toate în jumate de oră, în fine, o tevatură gen: porcăit contabila care nu a depus declarațiile alea la timp, mergi la camera 35, apoi la 4, apoi la 12, inapoi la 35, la “xerox”, un timbru de 50 de bani de la C.E.C. (care e în celălalt capăt al orașului, evident), la Camera de Comerț, înapoi la fisc. Nu, nu despre birocrație e vorba. Am realizat că într-adevăr “vorba dulce, mult aduce” (și câteva buchete de flori, un zâmbet s.a.). Am schimbat și numere de telefon, stat la cafea, spus “of”-ul și bineînțeles re-porcăit contabila cea rea al cărei nume l-am pomenit peste tot (nu m-am putut abține, efectiv, nu suport să plătesc pe cineva și să nu-și facă treaba ca la carte). Deci, am rezolvat, mi s-a recomandat să fac o cerere pentru statut derogatoriu… o minunăție. Ne-am pupat, ne-am îmbrățișat.

Venind înapoi spre Timișoara de acasă (că acolo avusei treabă), opresc lângă un releu de telefonie mobilă, să mă conectez și io la lume. Plec mai departe. Într-o localitate mă opresc cei de la “rutieră” că cică am depășit un dobitoc care mergea cu 30/h cu nuș cât înaintea trecerii de pietori ȘI CĂ n-am avut luminile aprinse (bine, el o zis mai complicat, ceva cu smnalizare pe drumuri europene, nu știu cum, treburi, socoteli). Ceea ce era adevărat, da, am făcut o depășire neregulamentară (da era discutabilă treaba, pentru că deși era aproape de trecerea de pietoni, depășirea s-a făcut pe linie punctată…). Și da, nici poziția n-o aveam aprinsă.

Omu’, ardelean mândru (da mândru rău) la vreo 30-35 de ani, zâmbăreț, mă întreabă cum stau cu punctele, îi zic țanțoș că n-am nici un punct (sperând să deducă cât de prudent sunt de obicei :blush: ), a zis că “no, apăi bine, lasă că îți dau io”. L-am mai întrebat dacă îi foarte grav ce-am făcut, că ce bine că o iesit soarele că trebuie că e frig să stea toată ziua în drum, că ce bun îi drumu’ și din astea, ca de la cetățean la “organ”. Mă întrebaă, printre altele, cum stau cu sportu’, îi zic că nu prea bine că n-am timp (nu, nu m-am prins pe loc), că “no, apăi lasă că faci o lună de sport…”. Tulvai lume… nu se poate așa ceva, domnu’ organ… și până la urmă, îmi face procesu’ verbal, mă gândeam c-am pus-o o lună cu permisul suspendat, și îmi dă ‘napoi toate actele: “Noa, să ai grije de permis, ț-am dat două punte și 67 de lei amendă”. “Ioiiii, țucu-ți gura ta (bine, nu i-am zis așa, da’ așa mă gândeam că tare mândru era organu’)… mare mulțămită, o zi frumoasă și însorită…”. :inlove:

Buuun. Amenzile auto nu se mai plătesc la C.E.C., ci la Poșta Română sau Trezorerie. Trebuia să plătesc, să trimit înapoi chitanța cu o copie după procesul verbal la domnu’ “organ”. La Poștă, în fața mea, puzderie de lume după pensii și la plătit curentu’, că acu’ nuș cum îț’ vine prin poștă… nuș’ ce șmecherii, vrejuri. E o experiență de neuitat să stai minute în șit și să auzi ștampila aia lovita din toți rărunchii în biata chitanță… tastatul ca un copil de clasa a doua. În fine. Aștept. Observ că în fața mea, fiecare om îi lasa la casieriță câte un leu, câte doi… aia nici nu zice da, nici ba… decât câte un “mulțumesc frumos…” când primea câte doi lei. La câte-un leu, nu prea zicea. În fața mea, o doamnă întreba îngrijorată cât îi curentu’ ei, 14 lei era, asta nu știa dacă îi cu milioane sau nu, ca ea nu se pricepe la bani că soțu se ocupă de obicei, un alt domn nuș’ ce plătea în locu’ lu’ “copilu”… da n-avea voie da acolo pe loc l-o sunat pe prunc care era sofer de tir șă vorovească el cu doamna că să se convingă doamna că face o treabă legală.

Ajung și eu, mă gândeam că un copiator din părți… (că la ce noroc am eu, sigur nu era în tot cartierul)… plătesc la duduie banii, îi las și eu 2 lei… și văzând ca în spatele ei statea dita’ aparatu’ de copiat, îi zic: “nu puteți să îmi xeroxați și mie chitanța și procesu’ să le trimit, vă rog frumos?” :shy: … “hai că-ți fac, da șă știi că ăsta nu-i pentru clienți…”.

De aia îmi place România. Nici nu cred că mi-ar plăcea să fie totul online… cu ce ne-am mai petrece zilele? Nu?

P.S. În video se poate vedea că pe “drumurile europene” trebuie să stai minute bune pe un drum care este în lucru de 3 ani. Cu motoru pornit și cu… poziția. Pentru că-i drum european, daaaaa? N-aveam ce face așa că am filmat să vă arăt. :evilgrin:

30 COMMENTS

 1. Da’ nu pot sa nu observ cum numarul aluia din oglinda arata ca un 69 pe invers =))
  Eu inca n-am lasat ciubuc nimanui, nimic.. nu-mi place sa negociez, sa ma targuiesc, eww… mai ales in situatiile descrise de tine, gen platitu’ la posta, unde inca mai au imprimate dinalea cu ace sau cum se numesc… domnie fere!

 2. Așa se numesc, imprimante cu ace. Au o banda care o dată la ceva vreme se înmoaie într-un praf negru. Și acele trec prin chestia aia, se înnegresc, și voila tehnologie.

  Mie în schimb îmi place ștampila aia și cu câtă putere bubuie p-acolo.

 3. Pai nu mai au tuș, iti dai seama…asa era pe timpuri, stiu cand mergeam la taicamiu la birou si inca foloseau stampile dinalea care aveau un fel de toc…si astia de la Posta acuma cred ca le-au scos de la magazie, ca de cand sunt pe pierdere de sute de milioane de euro (keyword:PDL) nu-si mai permit nimic =))

 4. Nu mă, așa a fost de când lumea. Aceleași ștampile și imprimante le au de când lumea… dacă vine criza, așa cum se preconizează, o să punem amprenta cu cerneală.

 5. Non_Lose, acu văzusem ce ai zis mai sus. Io n-am nimic cu negocierile. Totul e negociabil. În plus, oricum depuneam contestație dacă i-l suspenda, pentru că nu era linie continuă, ăla merge cu 30, și mă scoteam eu cumva. Totul se rezolvă, orice ușă are o cheie care o deschide.

  În plus, într-o societate ca a noastră nu prea merge altfel și io nu vreau să fiu schimbarea pe care vreau să o văd în ceilalți.

 6. Mie imi place tara noastra asa cum este. M-am obisnuit sa aud de “n” ori p**a pe strada. Imi place ca atunci cand nu am bilet nu este nici o problema si ma sui in autobuz. Eu nu pot sa stau in alta parte definitiv pentru ca imi plac glumele cum suna in romana, si anturajul bun sau rau, certurile de la tv. Mi-ar fi placut ca unele chestii sa nu fie asa cum sunt insa de exemplu in Norvegia oamenii astia au uitat sa se distreze.

  Imi place sa ma duc in centru’ vechi sa beau o bere cu prietenii si sa ma uit la cladirile jumulite. Si la fel de mult imi place sa merg noaptea tarziu spre dimineata pe Dorobanti sa intru in Mon Cher si sa beau un pahar analizand atmosfera linistita unde de obicei doua pitzy stau la o ciocolata calda din care beau amandoua pana la jumatate pana dimineata si vorbesc despre ce masini si ce case au aia cu care s-au intalnit in trecut si in tot ce tine de prezent ele se cred mai presus de orice:

  “Hai fata, bine i-ai facut lu ala cu Hummer-ul, sa nu te vada ca esti cu ochii pe banii lui din prima!” si in privirea celeilalte se citea regretul ca i-a dat cu piciorul insa ea afirma:

  “Eh.. asta este oricum nu era genul meu!”

  Tin sa precizez ca fetele erau foarte frumoase ca din “salon” scoase 100% poliester.

  Spre dimineata vine nota; Ridica bonul si se uita vreo doua minute timp in care chelnerul se simte stanjenit. Se uita una la cealalta si spun ca este scump dupa care ii da 10 lei pentru ca atat facea nota.

  Chelnerul trece prin spatele meu si il aud cum injura in soapta “ciocolata p***i”

  Chiar merita mers numai pentru amuzament!

  Imi place Romania chiar si asa cum este!

  Cu toate ca suntem o tara foarte saraca si datoare totusi noi aveam spoturi wireless gratis peste tot! Transport in comun pentru orice buzunar sau chiar fara! Tarife ieftine la taxi!
  Oameni in ardeal care de Craciun cand mergi la colindat impreuna cu toata lumea te invita cu zambetul pe buza la un pahar de palinca si o felie de cozonac. Peisaje superbe, paduri, ape, munti samd. Avem mai mult decat foarte multe alte tari si cel mai important avem cate putin din toate.

  Daca am restaura minele de aur, argint etc…, daca fondurile europene pentru domeniul agricol ar ajunge direct pe mana cui trebuie si am puna pe picioare mai multe ferme, sere, plantatii asa cum era “pe vremea lui Ceausescu” (nu spun ca mi-as dori comunism) vreau doar sa spun ca tara noastra are toate resursele necesare pentru a ne ridica la un nivel inalt. Aluzia la “vreme lu Ceasca” era decat la faptul ca el a exploatat tot ce inseamna productie interna si export si asa am ajuns ca atunci cand el a murit sa fim SINGURA TARA DIN LUME CARE NU AVEA DATORII FATA DE ALT STAT!

  Eu cred ca o sa vina o perioada cand cineva o sa faca ceva in acest sens si sunt foarte convins ca Romania merita mai multa lauda din partea tuturor dar mai ales a romanilor.

  Sper sa nu imi iau prea multe in gura din cauza comentariului 😀

 7. Desi am lucrat si eu in comert si eram numai lapte si miere cu clientii, cand sunt de partea cealalta a tejghelei sunt tare…rece. Salut si multumesc politicos, ca doar am cei 7 ani de acasa, insa nu ma ingramadesc sa “sarut la maini” asa cum face iubitul meu. Si nu stiu de ce nici nu prea-mi vine sa intru in discutii, sa glumesc, “sa fac scarba sa zambeasca” (sport practicat tot de el). INsa nu contest ca treaba asta da rezultate si imi plac oamenii care se descurca cu ea. Nu stiu daca numai in Romania, sau oriunde in lume, vorba buna te poate scoate din incurcaturi.
  Cat despre Posta Romana Doamne feri, am un oficiu la parterul blocului si auzi acele…de la o posta, din capatul strazii, de zici ca saracu aparat e in durerile facerii atunci. Iar din cand in cand tuna… evident stampila. Ce brand o avea tanti? Pacat ca nu sunt si ficiori angajati pe acolo 😛

 8. 1AfterEightTeen, da ai dreptate în tot ce spui. Indiferent de cum e în România, cel puțin nu putem spune că e superficialitate. Mi-a plăcut mult comentariul  tău.

  Nich H
  , uneori e mai ok asa. Tot acum, în aceste zile, îmi parcasem mașina în fața camerei de comerț. Că deh, acolo aveam treabă. Și când să plec, cine era lângă mașină? Ăia de la parcări. 😉 Noah, știind că amenda e mică, m-am uitat la ăia și le-am zis să scrie țedula că trebuie să plec (eram super obosit). Ăia, hop țop pe mine că-s impertinent, că n-am bunele maniere, că ei vroiau doar să-mi zică că e parcare plătită, că nici “bună ziua” nu dau… că “așa ceva, ce oameni…”… și din astea. Deci, cum îi bine?

 9. 1After, mi-a placut comentariul tau. De asa idei am si eu nevoie: “sa vedem partea plina a paharului” si pe urma sa ne facem temele.

 10. @Robert asa am avut si noi ocazia sa-ti vedem masina! E interesant care este atitudinea ta in fata borocratiei, in fata organului cand gresesti in circulatie. Ceea ce ai povestit tu este “de ras si plans”. Insa tu ai stiut sa povestesti cu umor.

  Un om care isi accepta conditia si greselile cu demnitate.

 11. Multumesc RobertG si Avocatus….Chiar acum doua zile vroiam sa scriu un articol despre Romania si despre pustii astia fitosi care folosesc din ce in ce mai mult expresii de genu’!
  -Ce vrei, e Romania, la ce sa te astepti?
  -Abia astept sa fac 18 ani sa plec din tara asta de c**at!
  Well…este ok ca pleci din tara asta de cacat si faci ceva cu viata ta in alta tara deoarece la noi nu ai posibilitati. Dar daca te gandesti unde se castiga mai bine facand “trotuarul” inseamna ca ai gresit si de fapt vrei sa spui :
  -Abia astept sa plec din tara asta ca sa nu ma fac eu de c**at!
  Spun asta fiindca, cunosc multi care la fel spuneau de parca cine stie ce astronauti vroiau ei sa devina si in Romania nu era posibil si le gasesc profilele prin toate tarile insa ascunzand-usi limba materna, cu titlul de escort sau mai nou Masaj de relaxare Sweedish, Thai etc. si daca mergeti la el cel mai probabil nici nu are masa pentru masaj si te asteapta dezbracat si in incapere probabil niste prezervative aruncate!

  Oameni prosti si frustrati care dau vina pe originea tarii din care au venit doar pentru ca nu au facut ceva cu viata lor sunt din ce in ce mai multi si nu numai in randul celor de varsta mea. :reallyangry:

 12. 1AfterEightTeen zile frate ca le zici bine si fa articolul ala despre Romania. Iti las o saptamana, altfel il fac eu. :-))

 13. 1After, pentru replica asta “Oameni prosti si frustrati care dau vina pe originea tarii..” ai respectul meu. Nu stiu tara cat e de saraca…dar romanii nu sunt saraci, romanii sunt prosti si fuduli (stiti “regula” : cei de fata fac exceptie).
  Let’s see .. n-are nici o legatura cu subiectul dar ma pasioneaza masinile. Sper Mr. Robert ca nu te superi ca imi dau cu presupusul dar vazand o parte mica din masina ta , sunt sigur 100% ca e nemteasca , si tind sa cred ca e un Audi 😀

 14. Ok! Eu incerc sa il fac iar daca nu imi place cum iese iti dau un mesaj si il faci tu sau FireMan.

  FireMan are un stil aparte si cred ca ar putea sa se exprime mai bine decat mine pentru ca eu spun prea pe fata si posibil sa jignesc anumiti oameni prin modul meu direct de exprimare! :-*

 15. Dar ne dorim sa fii direct! Prea se poarta toti mai marii nostri cu manusi! Go 4 it! Abia asteptam!

 16. Sincer mai direct de cat am fost in articol nu cred ca pot fii pe un blog exploatand limita bunnului simt la maxim!

 17. @1After18

  ori faci mișto, ori nu mă cunoști ori ai cam lipsit până acum de pe blog. Sunt al dracului de sincer câteodată, prea sincer… Abia în ultima vreme mi-am șlefuit puțin comportamentul, că prea lua foc totul în jur. 🙂
  I am a veeeery bad person ! True ! Cross my heart …

 18. Am detectat decat o singura injuratura directa de-a ta, restul sunt jigniri de genul inception…ai prins tu ideea!

 19. @ RobertG
  So you’ve been thunder-stucked in traffic! AC^DC Style :-))

 20. Mi-am dat seama dupa vitezometru …(260 km/h) a fost de ajuns ca sa stiu ca e nemteasca. De obicei VW, Audi, si Mercedes indica pana la 260. Si am banuit ca e Audi deoarece aceasta marca de masina se remarca prin eleganta … observata bineineles si in imaginile vazute de mine.

  Apropo sa o stapanesti sanatos :D!

 21. de aceea iubesc si eu aceasta tarisoara!!!si nici nu imi trebuie carnet!!!mai les ”organu” cum zici martor fara voie la spagi vreo3 :laugh: si ps:Care drumuri europene farte???unde sunt???Ce calitate au???
  Gata nu mai zic nimic ca incep sa ma agit mai ceva ca un pepsi:))

  • str8, păi cum care drumuri europene? alea cu bălegar pe ele și cu gropi. Alea pe care semafor îi nea caisă. Alea pe care se “muncește de 3 ani pe 100km”…. 72 km de autostradă în 5 ani.

   Dar ai ce face? Nu. ca pe mine asta mă pișcă. Că n-ai ce face.

 22. cat de cozile de la ghisee, drumuri inutile intre institutii,numai la noi se poate asa ceva!!!asa mis de bucuros ca traiesc undev ala casa retras liniste fara tumultuul oraselor mari 😉 ca de impertinenta si nesimtirea unor functionari raman ”mut”.
  O fi pus ”organu ” ochii pe masina ta ma…ca la noi invidia e ridicata la rang de virtute!!!

Comments are closed.

Vezi si...

Why?

Nu-mi explic. Mi-a placut de el acum doi ani. Si totusi....inca il mai vad la scoala prin pauze. Daca vrei sa aflati povestea despre el, cititi "Love can always kill friendships (Who doesn't know that?)". Acum parca iar mi s-a pus pata pe el. In fiecare dimineata imi apare in...

Articole din aceeasi categorie