No menu items!

Eternal Summer (2006)

Acelasi autor

  ,,Un film taiwanez de care m-am îndrăgostit….”

Eternal Summer (Shèngxià Guang Nian) relizat în 2006 de regizorul   Est Chen iar  filmul a primit patru nominalizări la cea dea 44-a ediţie a Premiilor Golden Horse , inclusiv Cel mai bun actor secundar și cel mai bun nou performer  pentru Joseph Chang, și Bryant Chang a câştigat cel mai bun nou performer.Actorii sunt Joseph Chang , Bryant Chang și Kate Yeung .

Sumar:Pe scurt filmul se deschide în perioada şcolii elementare dintr-un oraş de la malul mării în sudul Taiwanului unde studiosul Jonathan ( Bryant Chang ) a fost solicitat de către o profesoară să aibă grijă de colegul său rebel, Shane( Joseph Chang ). Astfel zece ani mai târziu, ceea ce a fost odată o obligație s-a transformat treptat într-o prietenie minunată. Restul îl decoperiţi voi…. >:3

Obişnuiesc să fiu extrem de selectivă cu filmele din această categorie, eu le denumesc BL (Boy”s Love)- sunt de origine asiatică, acestea au un tipar strict, să zicem, tratarea dintr-o perspectivă mai romantică a relaţiilor între doi bărbaţi.Consider că este prioritar în acest gen de filme, transmiterea mesajelor şi cum regizorul tratează exprimarea vizuală; ce-i drept e că m-a împresionat naturaleţea cu care este făcut, cadre bune şi instatanee greu de realizat….

Dacă reuşeşti să treci peste ,,comicul limbajului”( sunt persoane care nu pot viziona filme asiatice), atunci poţi descoperii o adevărată poveste de dragoste, chiar una impresionantă. Astfel aici există entuziasmul relevării sentimentelor, uichi ai laik,  apoi întrega încărcătură emoţională din partea admiratorului secret, împins de mai multe situaţii să-şi exprime adevăratele sentimente.  Este cu adevărat o compoziţie datorită centrului de interes reprezentat de finalul neaşteptat, un film despre viaţa de zi cu zi şi modul încântător în care se concretizează iubirea.

Îl recomand din toată inima ^_^!

Iată şi linkul  unde-l puteţi viziona online – este subtitrat în engleză – http://www.veoh.com/watch/v31859940fymkYqfW

2 COMMENTS

 1. Foarte frumos filmul!Mi-a placut absolut totul.

  Sincer, ma saturasem de povesti de carton si copii care se indragostesc si in final isi dau seama ca nu au facut ce trebuia. Cel mai mult mi-a placut baza psihologica pe care a fost construit acest film si actorii care au dus intensitatea sentimentelor pana la apogeu.

  Mi-a mai placut si ambiguitatea finalului, care m-a facut sa-mi placa si mai mult filmul.

  Intr-un cuvant: genial. Ai gusturi foarte bune, Adela.

 2. Unul din filmele cu tematica gay preferate. Si eu sunt un fan al filmelor asiatice, iar filmul asta pur si simplu il ador
  Actorii sunt geniali, povestea atat de profunda si realista, dar totusi atat de trista si care m-a lasat cu multe multe semne de intrebare. Am consumat aproape un pachet de servetele prima data cand l-am vazut.

  PS: Sincer nu ma asteptam sa scrie cineva aici de el pentru ca nu este mai deloc cunoscut in Romania

Comments are closed.

Vezi si...

Certitudinile vin dinspre Rau sau dinspre Rai?

Draga identitate non-identitara, am citit cu atentie randurile tale si brusc am simtit cum ma invaluie parfumul discret, dar tentant, al unei mici “galceve filozofice”…Evident, in dialogul nostru inter(net)mediat – sarut mana pentru amabilitate gazdei noastre, Robert! – tu si cu mine nu plecam de pe aceleasi pozitii. In...

Articole din aceeasi categorie