Mărturisesc că după apariția „Titanic”-ului, DiCaprio îmi provoca greață numai din pricină că a reușit să îmi smulgă o lacrimă-două, motiv pentru care l-am condamnat mereu ca fiind un actor ignorant, comercial și neinteresant. Ulterior am regretat această judecată și mi-am schimbat opinia la 180 de grade.
Urmărind recent pelicula „Catch me if you can” (2002), în care Leonardo joacă rolul unui hoț de identitate, mi-am spus, încă o dată, că DiCaprio mi se pare cel mai bun actor al timpurilor noastre, dacă nu unul din cei mai buni actori ai tuturor timpurilor. M-am hotărât, așadar, să revăd câteva din filmele în care a jucat. Pe lângă celebrele „The Great Gatsby”, „Django Unchained”, „Inception”, „The wolf of Wall Street”, „Shutter Island”, „The Aviator”, „The Man in the Iron Mask”, „Titanic”, etc am descoperit filmul „Total Eclipse”.
Interpretarea lui Leonardo este de-a dreptul genială, aducând la viață poetul francez Jean Nicolas Arthur Rimbaud (1854-1861), cel care a influențat prin opera sa, încheiată înainte de vârsta de 21 de ani, literatura și arta modernă, prefigurând suprarealismul. Nici interpretarea iubitului lui Rimbaud, poetul francez Paul Verlaine, realizată atât de savuros de actorul David Thewlis, nu este mai prejos.
Plin de trăire, creativitate și libertinaj revoltător față de conservatorismul epocii respective, traiul celor doi este concomitent o transformare creatoare, o filozofie existențială și o dramă sentimentală pe care cei doi actori le comunică atât de savuros pe parcursul peliculei, încât fac privitorul curios, la finalul ei, să afle mai multe despre personajele cu pricina, să sfredelească un pic Adevărul ascuns în spatele versurilor lui Rimbaud și, nu în ultimul rând, să exclame plin de admirație în fața genialelor interpretări actoricești.
Vizionare plăcută!
DiCaprio a fost subestimat de mulți, așa că nu te certa prea tare.
Să fiu sincer, mie mi-a plăcut cum arăta pentru că uneori când îmi place un tip mă uit la un film pentru acel tip, nu pentru film, filmul doar îmi dă ocazia să văd tipul și cam așa s-a întâmplat și cu DiCaprio. Doar, că în timp, el a jucat, a apărut în alte filme și am început să văd actorul, talentul lui, nu degeaba l-au ales pe el să joace în Titanic. Dovada este că filmul a adus cei mai mulți bani din istoria filmului, deși a costat un miliard, da, un miliard de dolari.
DiCaprio este actorul care a adus cei mai mulți bani la Hollywood și nu poți face asta doar pentru că arăți bine, în fond e vorba de joc actoricesc, iar spectatorii sunt cei mai aspri critici.