No menu items!

Personalitati gay: ALEXANDRU CEL MARE

Acelasi autor

Crăci cu gânduri

M-ai căutat la cimitir, printre mormane de cadavre. Zgurmai nebun printre mormane de oase jilave, neobosit să mă aduni dintre valuri de glie. Și...

Pe cărările „civilizației”

Nu am fost un „umblat” la viața mea. Dar pe unde m-au purtat pașii, am încercat să miros cărările, să simt oamenii, să mă...

Logica unui sinucigaș (plătit) de Ego-uri

Într-o epocă în care dezvoltarea tehnologiei, a comunicațiilor și a individului, în general, atinge viteze amețitoare, sinuciderea e la modă. Oameni picați ca muștele...

Spiritual gifts (3) – Life like a swinging vine

„Vița noastre de vie întortocheată din momentul în care iese la lumină din butucul gros, din rădăcinile familiei și grupului de cunoștințe și influențe...

Spiritual gifts (2): Focul – hipnoză de grup

Mă trezesc din visare, lângă un foc improvizat, cu metale bine forjate care să îl susțină, ca, Doamne ferește, să nu se întâmple ceva...
FireMan
FireManhttps://www.facebook.com/IulianIanis
Cine sunt eu? Sunt un fel de paparazzo. Caut imagini cu care să îmi decorez pereţii camerei în care zăbovesc singur sau "singur". Imagini dragi, care să îmi trezească sentimente dintre cele mai frumoase atunci când imi plimb gândul peste ele. Poate sunt egoist. Vreau să le strâng pe toate şi să nu ofer nici una. Obişnuiesc să cred că nu sunt mai înţelept decât majoritatea pentru că nu se cuvine să ne judecăm judecătorii. Mă hrănesc cu oameni, îi consum, pe ei, visele lor, gândurile lor si apoi rămâne clişeul. Poza. Eu nu hrănesc pe nimeni, decât atunci când o fac fără să vreau. Nu îmi plac predicţiile, regulile, planurile, repetările, banalul, deşi fac parte din rândul lor sau trăiesc înconjurat de ele. Îmi place să visez şi să pictez ceea ce visez. Când cineva are curajul să viseze cu mine... atunci e frumos.

ALEXANDRU CEL MARE (20 iulie 356 i.Hr.- 10 iunie 323 i.Hr)
“Nimic nu ii este imposibil sa incerce”

La varsta de 16 ani, Alexandru devine regent al tatalui sau, Filip, regele Macedoniei in vreme de razboi.Alexandru mosteneste tronul Macedoniei si Greciei la varsta de 20 de ani.Avand o armata mica si doar o mica avere in trezoreria tronului, cucereste mare parte din lumea cunoscuta atunci, devenind posesorul uneia din cele mai mari comori din istorie. A capturat marele Imperiu Persan, care cuprindea Asia Mica,  Orientul Mijlociu, Mesopotamia, Egiptul si Iranul de azi.Extinzand pana in India granitele Imperiului sau, a revenit in capitala sa cu armata sfarsita de razboaiele purtate, imperiul incepand sa se clatine.

Alexandru si-a aratat capacitatile inca de la o varsta frageda. A invatat politica si tactici de lupta de la tatal sau, filozofie, etica, politica si arta vindecarii de la Aristotel si importanta unei vieti ascetice de la Leonidas. In scurt timp, el a devenit un conducator si comandant militar genial, iubit de soldatii sai.

In paralel cu casatoria cu femei si procreerea de copii, Alexandru avea de asemenea parteneri sexuali masculini, printre care si un eunuc pe nume Bagaos.

Alexandru si Aristotel au avut dispute legate de problema celor de alta nationalitate decat greci si macedoneni, primul dorind sa incorporeze straini in armata sa si incurajand trupele sale sa se casatoreasca in locurile cucerite, contribuind astfel la stabilitatea imperiului sau. Locuitorii din Egipt l-au intampinat pe Alexandru ca pe un eliberator, in anul cuceririi (332 i. Hr.)

In paralel cu casatoria cu femei si procreerea de copii, Alexandru avea de asemenea parteneri sexuali masculini, printre care si un eunuc pe nume Bagaos. Alexandru petrecea foarte mult timp cu prietenul sau apropiat, cu care invatatii vremii spuneau ca acesta dezvolta o relatie amoroasa. Cu toate ca homosexualitatea era un lucru des intalnit in Grecia, relatiile sexuale intre parteneri de acelasi sex apareau mai ales intre barbati si sclavi sau intre barbati si baieti tineri, care nu erau inca “cetateni”. Iubirea intre doi barbati de varste si clase sociale apropiate era condamnata moral.

Dupa incetarea campaniei de cuceriri si intoarcerea lui Alexandru din India in Babilon, el a murit la varsta de 32 de ani. Nu a pierdut niciodata nici o batalie purtata, a creat un imens imperiu, era adorat de oamenii din subordine si a posedat una dintre cele mai mari averi din istorie.

Alt articol despre personalitati gay din Romania.

39 COMMENTS

 1. Draga FireMan, foarte interesant acest articol. Ar fi foarte bine daca am face post-uri despre mai multe personalitati gay. Am si creat o categorie aparte.

  O carte interesanta este: Paul Russell : 100 cele mai influente personalitati gay

  100 cele mai influente personalitati gay

  Aici avem si descrierea cartii: “Acoperind un interval istoric de 2400 de ani de la Socrate si Sapho la Michelangelo si Madonna, de la Oscar Wilde si Radclyffe Hall la Rock Hudson si Martina Navratilova, de la Leonardo da Vinci si Alexandru Macedon la Liberace si Larry Kramer cartea de fata ofera cititorilor o imagine privind amploarea, diversitatea si posibilitatile fenomenului gay. Paul Russel a selectat si apoi a ordonat 100 de personalitati scriitori, ganditori, artisti plastici, muzicieni, conducatori militari, politicieni, activisti din miscarea pentru drepturile homosexualilor care au avut cea mai mare influenta asupra vietii acestei colectivitati. Evaluandu-le contributiile si cumpanindu-le influenta in ceea ce priveste istoria, in general, si identitatea gay in particular autorul a creat o lentila cu ajutorul careia putem urmari evolutia constiintei gay si lupta acestor oameni pentru o adevarata egalitate si vizibilitate.”

 2. unde-ai disparut, draga Robert?

  M-am obisnuit sa-ti tot citesc cate un articol pe zi!
  sper ca esti bine!

 3. robert cam chiuleste… are alte preocupari… decat sa bucure cititorii 😛

 4. Deci,
  Alexandru Macedon nu e o personalitate gay! poate ca inclinatiile sale sexuale erau de asa natura ..dar sa pui un astfel de titlu e ca si cum ai atribui celui mai mare cuceritor al tuturor timpurilor ca una din pricipalele sale caracteristici sexul cu barbatii.
  Cui ii pasa de ce facea Alexandru in pat …e mai mare decat astfel de preocupari banale.
  A posta in felul asta pe site despre Alexandru nu e decat o fala a unei minoritati sexuale cu un nume maretz
  Alexandru e un erou si punct ..daca vrei sa il prezinti pe forumul asta prezinta-l cum a fost nu sub numele de personalitate gay ca nu te face pe tine asemenea doar ca esti gay.
  Daca vreunul dintre voi vrea sa se identifice cu acest erou ..eu zic ca ar trebui sa evidentiati alte calitati decat orientarea sexuala.
  Nu sunt gay nu am nimic impotriva celor gay ..dar am ceva impotriva celor care se falesc cu un nume maret doar pt ca au un lucru insignifiant in comun!

  • ai dreptate Nova  asa ar trebui sa fie sa fim judecati dupa calitati nu dupa sexualitate dar cei hetero ne judeca dupa sexualitate nu dupa calitati deci cum facem ?

 5. Nova, intervin si eu.

  Nimeni de aici nu vrea sa se faleasca cu Acest Alexandru. Chiar nu intereseaza ce au facut altii in pat , si nici ceea ce fac si acum altii in pat. Ceea ce se vrea cu acest titlu, este scoaterea la lumina , intr-un fel, a ipocriziei majoritatii. Adica, asa cum majoritatea judeca din start un gay, atunci cand afla ca este gay, dupa ceea ce face in pat, asa si acest titlu spune in traducere libera:” Nu numai noi suntem gay , au fost si altii gay , sunt gay si or sa mai fie gay” Apropo, atunci cand cineva de sex masculin are inclinatii spre a face sex cu un barbat, se numeste Gay. asta este mai mult decat clar.

  Nici eu nu am nimik cu ceilalti care nu sunt gay. Nu ma intereseaza cine cu cine, ce face in pat. Ceea ce ar trebui sa avem TOTI impotriva cuiva , este atitudinea. Atitudine impotriva hotiei, minciunii, violentei, crimei si mai ales indiferentei.

  Sa ai o zi faina si Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

  😉

 6. Deci~ 🙂

  De acord ca “identitatea gay” e un lucru destul de dubios, mai dubios chiar decat identitatea hetero. In general, orice incercare a construi o identitate pe criterii sexuale e cel putin deplasata, dat fiind ca atractia oamenilor unii fata de altii nu poate constitui un criteriu obiectiv de clasificare, pentru ca asta ar insemna sa confundam atractia cu felul in care aceasta e consumata – asta e, intr-un fel, aceeasi greseala pe care o facem atunci cand apreciem starea de sanatate a cuiva dupa cat e el de bolnav, sau atunci cand masuram fericirea dupa cate necazuri ni se intampla. Nu cred ca a fi gay e relevant in vreun fel pentru calitatea noastra de oameni.

  Si totusi, un “dar” exista aici pentru ca, desi atata vreme cat esti om nu conteaza ce faci, reciproca nu e totusi valabila. Adica nu se poate spune ca orice ai face, esti om.

  Se pune problema, cu aplicatie directa la discutia de fata, daca nu cumva faptul ca lui Alexandru cel Mare ii placeau baietii are totusi vreo legatura cu calitatile lui de lider si strateg militar de exceptie. La prima vedere, nu – poate fi o simpla coincidenta. Eu banuiesc insa ca, desi a fi gay nu este un fapt de exceptie, multi dintre omenii exceptionali se intampla sa fie gay. Si cu toate ca atractia pentru acelasi sex, oricat de puternica ar fi, nu justifica aplicarea etichetei de “gay”, nu e mai putin adevarat ca cei carora li se spune “gay” sunt atrasi de catre cei de acelasi sex.

  Ce vreau sa spun e ca desi nu e, poate, cel mai nimerit sa clasificam oamenii dupa ceea ce sunt sau ce fac, nu clasificarea e de vina ci intentia cu care ea se face.

  Daca membrii unei comunitati incearca sa se defineasca pe sine ca grup folosindu-se de imaginea celor mai destoinici dintre ei, asta nu inseamna automat o asimilare fortata. Probabil nici unui gay ajuns celebru prin forte proprii nu i-ar surade ideea ca stima de care se bucura sa fie pusa pe seama orientarii sale sexuale. Ar parea ca un “atac la persoana” de factura pozitiva, adica mânat (si minat) de bune intentii. In acelasi timp insa, astfel de oameni nu ar putea admite, in lumina propriei constiinte, ca a fi gay nu are nimic de-a face cu drumul lor spre glorie. A fi gay este parte integranta din personalitatea cuiva, iar a incerca sa disociezi faptul de a fi gay de performantele cuiva e cel putin la fel de nociv ca a incerca sa atribui aceste performante simplei naturi sexuale a persoanei respective.

  Caci ce facem atunci cu alte tipuri de clasificari, de care ne lovim mai tot timpul? A fi barbat te face mai inteligent, mai de succes sau mar dur decat o femeie? A fi femeie te face sa detii monopolul asupra sensibilitatii? A fi copil presupune cumva a fi mai inocent decat un adult? A apartine natiunii germane te face cumva mai cultivat sau mai filozof decat cineva care e roman? Traim printre stereotipuri foarte diverse si nimeni nu poate dovedi ca stereotipul nu e adevarat; ba chiar dimpotriva – luptand impotriva stereotipurilor nu facem decat sa le intarim. Totul e sa stii sa te mentii la suprafata lor si sa nu le pui la suflet. A spune ca renumele lui Alexandru Macedon e strain de sexualitatea sa e cel putin la fel de jignitor pentru personalitatea celui a fost ca a-i pune succesele pe seama iubirilor lui masculine.

  Exista, in a fi gay (spre deosebire de a fi straight), o anumita inclinatie spre autoascundere si atosuficienta, calitati percepute in general ca negative, dar care te obliga in permanenta, astfel ca “detinatorul” lor se vede mereu silit la gasirea unor modalitati de autodepasire in vederea “compensarii” lor in sens pozitiv, de unde si o anume usurinta in a ajunge la suprafata prin succese care sa eclipseze perspectiva terifianta a insuficientei de sine, perspectiva careia orice gay ii cade prada mult mai des decat amicii sai heterosexuali.

  Riscand sa fi dat nastere unui nou stereotip, ma (re)semnez ca de obicei,

  8)

 7. Grid, ai perfecta dreptate.

  Una din cele mai frumoase calitati pe care o are un gay este “exploatata” de catre una din cele mai mari companii din lume:Lufthansa.
  Top 10 cele mai respectate companii

  1 Barilla 87.79
  2 LEGO 86.58
  3 Lufthansa 84.09
  4 IKEA 84.08
  5 Michelin 83.79
  6 Toyota Motor 83.15
  7 A.P. Moller-Maersk 83.15
  8 Ferrero Italy 82.98
  9 Samsung Electronics 82.57
  10 Kraft Foods 81.82

  Se stie clar ca Lufthansa angajeaza barbati gay pentru calitatea lor de a fi foarte amabili si frumosi. Calitati de care o astfel de companie are nevoie pentru prosperitate.
  🙂

  Si ceva frumos: Ricky Martin este gay!

  “Chiar daca nu a comentat niciodata preferintele sale sexuale, Ricky Martin a fost dat de gol de un foarte bun prieten. Ole Henriksen, cel care il consiliaza pe cantaret in materie de produse cosmetice, a declarat ca bunul sau prieten este gay. Intr-un interviu acordat revistei suedeze Salonk, dedicata comunitatii gay, Ole Henriksen, un homosexual declarat, a spus ca si-ar dori sa faca o escapada romantica cu Ricky. “As merge cu Stig Tøfting, dar fiindca el este hetero, l-as alege pe clientul meu, Ricky Martin. El (Ricky Martin) este mai deschis acum fata de acest subiect (…) nu stiu sigur daca are prieten”, a declarat acesta.

  Syrsa: Celebrity Gossip

  O zi frumoasa va doresc!. Afara ninge ca-n povesti…

 8. 🙂

  petryk22,

  daca tu vrei la LEGO, atunci o sa vorbesc cu directorul de resurse umane sa te cheme la un interviu.

 9. Asadar… cum ajung si eu la Lufthansa? Ca numai romani nu vor sa angajeze… destul de greu sa ajungi la ei, chiar daca ai mai lucrat aici in tara in aviatie…

 10. desi nu va puteti inmulti numarul vostru creste pe zi ce trece:)) si..nu este dovedit ca Alexandru Macedon era gay..poate ca era bisexual dar nu asta e ‘calitatea’ care l-a facut cel mai mare strateg si cuceritor al lumii si unul dintre intemeietorii culturii elene. cum spunea Nova daca aveti alte trasaturi care sa va faca o persoana la fel de cunoscuta puteti sa o aratati dar sa va asemanati cu el doar din privinta asta mi se pare o mare prostie. Ar trebui sa fiti inchisi toti :p

 11. alexandru nu era gay pentru ca nu exista homosexualitate.exista eduatie si exista atractie pt oameni, fie ca sunt de acelasi sex sau de sex opus.si daca nu sunteti de acord cu opinia asta, in niciun caz un barbat care are relatii cu femei si barbati nu poate fi numit gay asa cum nu poate fi numit hetero.este cel mult bisexual i depinde evident de inclinarea balantei,a avea o relatie cu un barbat bazata pe devotament si afectiune, asa cum avea alexandru cu prietenul sau nu inseamana a avea relatii exuale cu barbati.el a fost indragostit de roxana, dar asa cum spunea, exista mai multe feluri de a iubi.iar ceea ce se intampla la orgii erau actiuni facute din complezenta, mandrie sau pur si simplu lipsa de cuget.era firesc sarutul pe buze in semn de respect si afectiune intre barbati sau intre mame si fii.a, si cel mai important lucru: CUM VA VINE IN ATENTIE UN GENIU, CUM, HOP! E GAY.nu e chiar asa, fratilor.documentati-va, analizati, intelegeti ca nu orice act de afectiune pentru un om de acelasi sex se poate numi homosexualitate.si asa cum am spus la inceput, nu exista homosexualitate, asa cum nu exista heterosexualitate.exista sexualitate divers nuantata, toti ne putem simti atrasi de acelasi sex sau de cel opus, iar intrebarile care vin din urmA acestor perceptii sunt printre cele care dau sens existentei umane.

 12. coy, sunt de acord in totalitate cu tine
  dar articolul despre Alexandru ce Mare este preluat de pe Wikipedia si alte surse de pe internet. Eu doar l-am tradus. Deci, nu este ceva original, este opinia unor “specialisti”

 13. Mai dragilor ce va face sa credeti ca Alexandru Cel Mare a fost gay?Ati fost in timp si ati vazut ce face el in pat?Sa fim seriosi,sunteti niste prosti.

 14. da,nu putem judeca oamenii dupa inclinatiile lor sexuale…va recomand sa va convingeti: http:paginideadevarvirtual.blogspot.com/2010/02/leonardo-da-vincisub-alta-forma.html …voi ce preferati?denigrarea sau aprecierea?eu prefer mai mult decat aprecierea…stima.

 15. tocmai de-aia am si scris articolul asta.. si pot fi scrise sute de astfel de articole… cu personalitati care NU trebuie judecate dupa inclinatiile lor sexuale… acestia nu au fost judecati de cei din timpul lor. De ce trebuie sa fim noi judecati? pentru ca nu suntem personalitati?

 16. dragi FEMEI, da, este adevarat, oricat mintea voastra de gashte ar refuza acest lucru… unor personalitati (vedete) nu le plac femeile sau le plac si femeile si barbatii… si va asigur ca proportiile nu sunt deloc egale la bisexuali. orice bisexual isi da seama in final ca ii plac mai mult baietii…
  sunteti pe o scara a evolutiei un pic mai jos,,, asta e :))
  sper ca nu ma luati total in serios :))

 17. stii care e problema cu aceste carti aparute dupa 1900? sunt speculatii marea majoritate, dar au existat f multe istorisiri spuse de mari filozofi si istorici ai vremii (ma refer la grecia antica, egiptul antic etc.) in care se scria cu lux de amanunte orgiile la care faceau parte conducatorii acestor imperii. sunt cateva documente originale, daca le gasesc (copii evident) am sa ti le trimit (daca doresti) sa le postezi. alexandru cel mare, julius caesar, marcus antonius si mai sunt cativa care intr’adevar au intretinut relatii sexuale cu barbati, chiar si relatii de care sotia/sotiile stiau. Deci fetelor, nu va ambalati aiurea ca este adevarat, sunt documente din aceea perioada si nu numai care atesta aceste preferinte sexuale.

 18. Hmm. Daca a-ti stii voi cata dreptate are FireMan. Sunt f multi barbati bi, ajung sa divorteze si isi dau seama ca e de preferat o relatie cu un barbat pana la urma si nu cu o femeie. Multi barbati sunt casatoriti si au o relatie amoroasa cu un barbat ba mai mult, unii chiar lasa sa se afle astasi chear au o relatie amoroasa in 3 cand se iveste ocazia. ce spuneti de asta? 😈 Si acum un comentariu pe care l-am auzit chiar eu pe tema asta: citez “ma gandesc …, chear as prefera un barbat in locul sotiei mele, ei nu sunt gelosi”; nu stiu cat o fi adevar sau minciuna. Cert e, tot mai multi baieti tind spre a fi gay sau bi, cred ca e mai mult dorinta de cunoastere… pana la urma la noi e cv mai nou, nu?

 19. Alexandru in mod sigur nu era HOMOSEXUAL, pt ca prin homosexualitate se intelege relatia unui individ cu-n alt individ de acelas sex, in niciun caz un individ care are relatii si cu indivizi de acelasi sex, dar si cu cei de sex diferit nu poate fi numit homo..Alexandru a avut 3 sotii, cand ai trei nu una trebuie sa ai si posibilitatea de-ale satisface, a mai avut o gramada de amante. Si despre Ahile se spune ca se iubea cu prietenul sau Patrocle, dar daca ai curiozitatea sa citesti Iliada, vei descoperi ca desi dormeau in acelasi cort aveau si femei cu ei, Patrocle pe Ifis-cea facuta cadou de Ahile dintre sclavele sale, iar Ahile le avea pe Brisesis si Diomeda, iar acasa altele. Nu neg relatia cu alti barbati a lui Alexandru, dar dupa ce tatal sau a fost ucis de iubitul sau Pausania, la fel rudele sale Amyntas cel Moc si Archelaus-ucise de iubiti lor, cred ca avea mai mare grije la astfel de relatii, sa nu uitam ca Plutarh, vorbeste ca avea chiar oroare de astfel de relatii, si-l cred la baza complotului lui Filotas impotriva sa sta tot doi homosexuali. Cred ca l-a iubit pe Hefaistion, ca pe un prieten, originea acestuia nu este prea clara, ar fi putut sa-i fie frate ca si Ptolemeu, avand in vedere ca Filip, pe femeile care nu le lua de neveste, le dadea prietenilor sai cazul mamei lui Ptolemeu, apoi i-a placut sa-si tina copii nelegitimi langa el, este posibil ca o buna parte din prieteni de-o seama cu Alexandru sa-i fie frati, veri, etc.

 20. AOLEO yarina inseamna ca nu ereau doar gay ci si incestuosi?
  Mai bine ii lasai doar gay.

 21. Mai Cristy…., nu era nici gay, nici incestuos, pune mana si citeste, de exemplu “Vieti paralele”, ale lui Plutarh, unde scriitor il citeaza in nenumarate randuri pe Alexandru, referitor la comportamentul deviant al unor comandanti militari ai sai de exemplu Filoxene, care-i trimite un negustor de baieti tinerei, lucru cel revota pe Alexandru acesta spunand”Ce lucruri nedemne m-a vazut facand Filoxene, de-mi trimite un astfel de negustor”, negustorul respectiv va fi ucis, din ordinul sau.

  Mai baiete nimeni, nu are nici o dovada ca Hefaistion I-A FOST AMANT, DE EXEMPLU EU AM CREZUT CA SOTIA LUI DARIUS-REGINA STATEIRA i-a fost amanta, pt ca era cea mai fumoasa femeie din lume, pt ca i-a acordat toate privilegiile specifice unei regine, pt ca se atasase de fiul ei de 5 ani Ochus, pt ca regina la doi ani dupa Issos, adica de cand a cazut in mainile lui Alexandru a murit in urma unui avort spontan, cine sa fi fost ala care a lasat-o gravida, din moment ce nici un barbat nu avea voie sa se apropie de ea, acesta fiind un obicei pers, in afara de sot, nimeni n-o putea vedea de parte barbateasca chiar daca-i era ruda apropiata.

  Apoi jalea si suferinta imensa la moartea ei, intarzierea infruntarii cu Darius, gelozia provocata de suferinta sa lui Darius, care banuieste ca cei doi au avut relatii adulterine, sa continui ca 7 ani mai tarziu cand probabil fiica Stateirei este nubila, adica avea vreo 14 ani, se casatoreste cu ea si-i schimba numele din Barsine in Stateira, desi ar fi putut sa i-l schimbe-n in Eurydicee, cum o chema pe bunica lui si aia o poama buna, se casatorise cu fiul ei nelegitim, adica a lui barbatus-o c-o alta femeie, putea sa-i spuna Cleopatra ca pe sora-sa ori Stratonice, nume cu rezonante in familia regala macedoniana, dar nu prefera numele sotiei lui Darius, nu a mamei lui Darius si-a Stateirei, cei doi au fost frati si soti-obicei persan pe care o chema Sissigambis, toate pot sa te duca cu gandul la o iubire adevarata intre el si Stateira, si faptul c-a distrus Persepolisul, dupa uni la indemnul lui Thais-pt ca era capitala Persiei, iar persi au distrus Atena, nici asta nu sta-n picioare pt ca-n ultimul timp Persepolis era un oras inchis unde regi persi se retrageau cu sotiile, concubinele sa se iubeasca si se dedau la orgii.

  Dupa cum vezi si eu pot sa-ti spun ca am certitudinea, din cele citite ca Alexandru a profitat de sotia lui Darius, dar vezi dovezi palpabile, o scrisoare-papirusul rezista-n timp mai bine decat hartia, o tablita de lut ars unde Alexandru cu manuta lui sa-si povesteasca iubirea sau macar unul din eunuci din jurul reginei sa fi lasat ceva, un monument ridicat de Alexandru Stateirei, un templu, ceva palpabil, dar nimic.

  Nici in cazul lui Hefaistion nu exista un document, un templu, o statuie pe care sa scrie ca Alexandru i-a inaltat-o iubitului sau prieten, ce sa mai spun ca sotiile sale cel putin doua ramasera gravide la scurt timp dupa moartea lui Hefaistion, pe Stateira fiica celeilalte Stateiri a ucis-o Roxana din gelozie si pt ca purta probabil un copil in pantece si era un pericol pt viitorul ei fiu.

  Baiete nu cred ca Alexandru a fost un HOMOSEXUAL, eu cred ca a iubit o FEMEIE, dar la fel ca si tine nu ma bazez pe dovezi palpabile, asa cum nici arhelogii, cercetatori istorici nu pot spune clar nimic, se bazeaza pe carti scrise de scriitori romani ce-au trait la 4-5 secole dupa Alexandru, uni avand si-o orientare devianta.

Comments are closed.

Vezi si...

Plaja gay din Romania

Mda...stiu ca am zis ca voi scrie in fiecare zi, insa nu am putut deoarece CD-ul de instalare al modemului ZAPP a fost uitat acasa, pana la urma am rezolvat la un net, insa foarte greu mergea...ca si cum as smulge bit cu bit. Apoi un alt motiv pentru...

Articole din aceeasi categorie