No menu items!

Prima doamnă a unui gay

Acelasi autor

Compatibilitate

Lumea era a lor, numai și numai a lor, pentru că erau doar ei pe ea. În acest firesc două mâini cu degete timide...

Sinaia, here we come!

Cum zice și Madonna, „Strike the pose, there's nothing to it!”, așa zic și eu „Hit the road to Sinaia!” După cum știe deja toată...

Gay social(ame)izing, yet again…

1. Mr. Mi-e rușine cu mine 24. Aug. 2011 - 23:10 salutare! aici X :) 2. Eu 24. Aug. 2011 - 23:11 salut. ce mai faci? 3. Mr. Mi-e...

Falling, falling…

Uneori ne intră-n viață oameni pe care nu-i înțelegem, care de multe ori ne enervează, dar față de care simțim un atașament absurd, aberant,...

Messalina și-a pierdut capul din nou

În cele ce urmează voi așterne niște rânduri, care, imagistic, ar putea constitui o scurta telenovelă. Spun asta pentru că nu obișnuiesc  să-mi feliez...
FirstLine
FirstLine
Un male bitch uns cu toate cremele, greu impresionabil, alergic la prostie şi prost-gust, gay până-n vârfurile unghiilor, vertical şi după cum s-a mai zis cu sânge-n p**ă. Nu vă place de mine? Treceţi mai departe!

Aah… the fag hag. Cine n-ar vrea una? Noi gay-ii, ca specie aparte avem nevoi speciale, dincolo de cele carnale, și anume amical-afective. O prezență feminină în viețile noastre este montura de aur alb pentru un diamant rar. Fără ea, biata piatră ar sfârși într-o cutie de valori, unde nimeni n-ar putea să-i aprecieze strălucirea sublimă.

Lily Allen – Fag Hag

Când se descoperă pe sine, un gay, având trăiri mai mult decât complexe, are nevoie mai mare decât o persoană obișnuită de un umăr pe care să se sprijine. Trăim în lumea în care trăim, în care logo-ul gravat pe tocul pantofului e cu mult mai important decât ștampilele bătute pe sufletul cuiva.

Cine vede (numai) frumusețe omenească în asta e un miop fericit.

Dar dacă totuși te trăznește lumina realității, n-ai să te apuci să faci preselecții pentru “Yo, girl, wanna be my FagHag?”, ci pur și simplu cred că vei privi ceva mai atent lumea din jurul tău.

Mulți dintre noi știm de când am alunecat pe toboganul cu suc amniotic că ne plac băieții/bărbații. Alții realizăm pe parcurs. Toți au o gagică, eu n-am. Aia nu-mi place, aia e proastă, and so on, dar mă uit pierdut la colegul de clasă cum rezolvă o problemă la tablă. Și apar întrebările.

Vezi un film cu mama, în care e vorba despre două gagici, una care se acceptă, alta care nu și iaca așa cealaltă (prima) sare de pe un acoperiș, împinsă de dezamăgire. După film (izbucniri au fost și-n timpul lui) mama le declară bolnave, apoi precizează că homosexualitatea este o boală psihică.

Într-o anume seară, te usuci pe păr după duș. Ai părul de lungime medie, urmează să ieși, afară e frig. Folosești foenul. Evident trebuie să-i dai și o formă, că doar n-ai să te cari afară ca o sperietoare de ciori. Moment în care intră tata, se uită câș la tine, râde și-și bate joc că ai apucături de poponar.

Well, cu atâta susținere și înțelegere, caracterul tău de gay în formare, e ca o bucată de lut peste care tot torni apă fiartă.

Ai deja o prietenă foarte bună (întotdeauna ai comunicat despre soul issues mai ușor cu fetele) și îi povestești despre cele întâmplate, iar ea te ia în brațe, te pupă și te ajută să crești prin ploaie și vânt.

Yep, ai dreptate, the fag hag.

Dacă stăm să privim un pic mai departe, am ști ca fag vine de la faggot, meaning poponar. Fag hag, ca termen, ar fi în cazul ăsta pudrat până peste poate cu o conotație peiorativă. Și totuși a căpătat și-un sens mai drăgălaș, așa cum îl percep eu când glumesc cu ale mele două. Și într-adevăr sunt un tip super norocos.

Dincolo de dificultățile evidente de a-ți găsi perechea într-o lume guvernată de sex ocazional și tricouri sintetice cu paiete, se poate întrevedea și o nuanță mai deschisă, lejeră și liniștitoare. O fag hag e mult mai mult decât tipa cu care mergi la film sau care te adună cu fărașul dintr-un club după ce te-ai făcut praf și pulbere. Ea e cea mai bună prietenă a ta, la fel și tu la rându-ți trebuie să știi să-i fii alături indiferent de ce și cum. Minunat e când ai și un el în calitate de prieten cel mai bun.

Sunt triple lucky în cazul ăsta, căci am și un el.

Eu aici, fiind elitist din punct de vedere afectiv (și nu numai) înțeleg importanța prieteniei și o iau ca pe o binecuvântare. Asta pentru că știu cum e să trăiești fără ea (prietenia) și zău că-i nașpa rău.

18 COMMENTS

 1. Ioiiii… știu cum e. Ramona, e suflet pereche pentru mine… ne știm de un car de ani și chiar dacă e la propriu în celălalt capăt al pamântului o simt aproape mereu. Anul trecut a venit să mă viziteze si eram la fel de deschiși ca și acum multi ani. E ciudat cum unele legaturi pot persista așa în timp dar cred că e așa pentru că în cazul prieteniilor între un tip gay si o tipă str8 spre deosebire de relațiile clasice (alea cu cățel, purcel și cutia de Distonocalm) există totul dar fară componenta SEX. Până la urmă legătura sexuală dintre două persoane are o importanță măricică… cred. 😕

  E destul de comună prietenia asta… mulți gay au câte o prietenă bună care este așa un fel de consilier poli-multi-ultra-funcțional ca și imprimantele astea de fac tot (nu te fut dar asteptăm o variantă beta). Cele mai folositoare la casa omului (acum la fete mă refer) îs alea care au făcut și ceva cursuri de zujițu și au diplomă pentru cea mai buna femeie bodyguard. :mrgreen:

  Chiar, oare de ce când intervine sexul intr-o relație totul se schimbă? Sau oare cum ar functiona chiar o căsătorie cu o tipă hetero?

 2. Foarte interesant articolul. Ai dreptate, întotdeauna o persoană cu o orientare sexuală diferită de cea hetero simte nevoia să se destăinuie cuiva, şi din moment ce femeile ( mă refer la cele biologice, adică mândrele purtătoare de uter care sângerează de doişpe ori pe an ) sunt cele care înţeleg cel mai bine, de multe ori, situaţia, ne ataşăm involuntar de ele, ca să realizăm peste ani de zile că am ajung mai ceva ca fraţii ( mâncăm din aceleaşi castroane, avem aceleaşi hobby-uri şi interese, ce urmează? Să sugem aceeaşi pulă? 😆 ). Şi eu am o prietenă foarte bună, defapt două, pe prima o ştiu de vreo 14 ani, iar lucrurile au rămas neschimbate… E efectiv uimitor cum ajungeţi să va completaţi frazele sau să spuneţi ceva în acelaşi timp !

  More than that, cu best male friends nu prea ştiu cum stă treabă, că sincer n-am avut tangente cu băieţii când vine vorba de asta. În mod cert ei cei open-minded sunt mai puţini la număr, iar dacă ei au bunăvoinţă şi vor să-ţi fie prieteni regardless of your choice, vor interveni alţi inteligenţi care îl vor cataloga drept poponar. Şi-uite aşa, se duc şi ăştia puţinii.

  P.S.: Robert, am făcut judo şi karate, does that count? 😀 Pupici!

   • Am încercat să uploadez o poză la noul post, da` nu apare… 🙁 şi am făcut întocmai cum ai zis. Acu` chiar mă simt proastă 😆

    • Pentru ca poza e mai mica ca si latime de 600px. 🙂 (am uitat sa mentionez asta in video-ul ala?) :mrgreen:

     Hai ca intru pe mess.

     • Am rezolvat cu poza, dar acum am o problema cu un video pe care vreau sa-ul uploadez …

     • Am facut fisierul in 3 formate diferite, unul e video si merge uploadat… zi-mi mai detaliat, te rog.

 3. Pai… ce marime are fisierul si ce format e? (terminatia)… avi, mpeg, mp4?

  Daca vrei, trimite-mi pe mail fisierul si il rezolv io. 🙂

  • Pai unul e .exe, unup .mpg si unul .px. Problema e ca mpeg-ul are 1 giga jumate, ceea ce e cel mai ciudat, si ia f mult timp ca sa-l uploadez pe youtube.. o sa vad dak pot cu vreun program sa-l fac mai mic si apoi o sa incerc.

 4. si uite cum acumuleaza omul comenturi ….. :mrgreen:
  ufff….legat de chestia asta cu faghags…..it’s just a little complicated for me…..pentru ca, nu de mult(mai exact anul trecut) am facut si eu pasul cel mare si am mers intr-un club gay din timisoara …..interesant este ca a fost chiar de 14 februarie….dupa o certa cu fosta ……booonnnn….pana aici e totul ok.
  Dupa ce am facut eu marele pas si am vazut ca intradevar nu sunt nebun si nici nu mi se pare ca am atractii fata de barbati (nu ca inainte nu as fi avut, dar incercam sa ma autoconving ca ele nu exista)….am decis sa madestainui….si cui altcuiva decat celor mai bune prietene….pt ca la momentul respectiv erau mai multe (not just one)….fapt si facut…..toate astea ca sa realizez dupa multi ani de prietenie ca …..ele nu erau prietenel mele cele adevarate….:( din pacate. Am ajuns subiectul de barfa al tuturor prietenilor si in plus a mai aflat si familia mea…bad momment….pentru ca am uitat sa mentionez ca una dintre ele era varamea primara…..si acum o sa ziceti ei si ce….poi uite ce e ….ea a fost cea care a imprastiat vestea….. SO….THE POINT IS….AVETI MARE GRIJA CUI VA DESTANUITI FRATILOR….CA S-AR PUTEA SA REGRETATI !
  Totusi ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat o familie intelegatoare :)….si pt ca mi-a dat un prieten adevarat (chiar daca nu e fata si e str) .
  PS : FirstLine & Robert…..va invidiez pentru prietenele pe care le aveti :P. Si in acelasi timp ma bucur pentru voi. :))

 5. fain blogu’, dar e enervant sa gasesc doar ~70% din el scris in limba romana. adica vorbeste-ti in plm limba romana :))

 6. Prima data cand am vazut poza de mai sus, am avut reactia: “Whoaaa, ce fain eee!” Apoi am citit postarea: “Fain. Dar ce legatura are cu poza?”

  Apoi comentariile: “Hm, putine sunt la subiect. Si despre ce vorbeste numarul 14?”

  OK, cu aceasta ocazia am facut un “bump” acestui articol, fiindca merita (re)citit. 😀

 7. E genial cand ai si un “el” best friend 😀 dar e mai greu.. depinde cui te destainui.. ori te accepta si exista sansa sa fie soulmate, sa ajungi sa il iubesti, whatever, ori te ignora complet :)) but what doesn’t kill you makes you stronger

 8. Fag hag

  Dincolo de dimensiunea peiorativă a lui “fag“, “hag” are în limba engleză o conotație cu mult mai nesuferită, desemnând în general o femeie urâtă și bătrână, termenul cel mai potrivit care-mi vine în minte ca traducere a sa în limba română fiind “piază-rea” sau “țiitoare”. Deloc de dorit, mai degrabă de ferit!

  Oricum, în chestiunea prieteniilor dintre bărbații gay și femei persistă o chesiune nelămurită – de fapt, cine după cine se ține? Sunt gay-ii atrași în orbita femeii sau, mai degrabă, femeia e cea care gravitează în jurul prietenului ei gay? De dragul păstrării proprietății termenilor, mi-e greu să dau un răspuns.

 9. Se pare că scrierile mai vechi sunt mult mai interesante, aș dori să-l cunosc pe FirstLine, dar poate mai dau si de alții pe aici.
  Cum se poate lua legătura cu FirstLine? Îmi spune un moderator? Atunci cănd o intra el, aici se circula incă cu mocănița.

Comments are closed.

Vezi si...

Jasmine

Oare ce gandeste o sticla goala de vin... asa cum sta ea goala si plina de amprente? Trei lumanari, tirbusonul si cateva fructe. Doua cani de cafea care inca pastreaza forma buzelor si un usor iz de parfum. Stau intins si privesc. In gol. Nu sunt limitat de niciun spatiu....

Articole din aceeasi categorie