No menu items!

Cu ce ne va surprinde GayFest 2012?

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

GayFest-ul și-a făcut loc încet-încet printre etichete, homofobie și conservatorismul tipic românesc; an de an, în această perioadă, câteva zile le sunt dedicate persoanelor LGBTQ din România sub umbrela multicoloră a ACCEPT-ului și a dierșilor colaboratori. În încercarea de a afla câte ceva despre Gayfest-ul de anul acesta, l-am bâzâit o țâră pe Cristi Pietrăreanu care o fost drăguț și m-a ajutat.

Anul acesta GayFest va avea loc intre 25 iunie si 1 iulie si va cuprinde evenimente pentru toate gusturile: filme, piese de teatru, concerte, biblioteca vie, ateliere, discutii, iesiri in parc si marsul.

Prin aceste evenimente am incercat sa surprindem diversitatea din cadrul comunitatii LGBTQ prin recunoasterea si celebrarea ei, cat si sa creem ocazia pentru persoanele non-LGBTQ de a participa la evenimente de calitate si cu care pot rezona.

In afara de evenimentele cu care deja v-ati familiarizat precum proiectii de filme, piese de teatru si biblioteca vie, anul acesta GayFest vine cu o serie de concerte ale unor trupe si performeri queer din Berlin, Viena si Bucuresti, care vor avea loc in Club Control si Atelier Mecanic.

O alta activitate cu totul noua sunt “Conversatiile despre iubire”, si anume 2 intalniri la Spatiul Platforma (anexa Muzeului National de Arta Contemporana) ce au ca scop crearea unui mediu deschis si prietenos in care sa chestionam, sub marea umbrela a iubirii cu care poate rezona toata lumea, problematica normalitatii, tiparelor si stereotipurilor, si discriminarii, intr-un cadru queer.

In cele doua zile (miercuri si joi) vom avea 5 invitati care vor aborda teme diferite precum ce inseamna iubirea, cum definim normalitatea, identitati queer, bisexualitate, lipsa miscarii lesbiene din Romania, poliamorie si relatii alternative, noi feluri de a gandi iubirea etc.

Si pentru ca Marsul Diversitatii ocupa un loc important in cadrul festivalului, ne vom pregati pentru el cu ajutorul prietenilor nostri activisti din Budapesta care vin sa ne invete cum sa dam ritm si energie marsului. Atelierele “samba drums” fac parte dintr-o miscare mai ampla numita Ritmurile rezistentei, ai carei membri se plimba prin lume dand viata marsurilor pentru drepturile omului.

Este posibil ca anul acesta marsul sa aiba un alt traseu. Din cauza alegerilor locale am fost amanati de primarie si abia miercuri vom afla exact traseul pe care se va desfasura marsul. Ce avem sigur este data de 30 iunie si ora 17.00. Printre organizatii si activisti, ambasadori si politicieni la mars se va afla si o persoana publica importanta in lumea muzicii si a filmului care va transmite un mesaj impotriva discriminarii. Ramaneti aproape si veti afla mai multe detalii in curand.

Dupa Mars, vom avea parte de ROGVAIV, o piesa de teatru venita tocmai de la Chisinau, care tocmai a primit premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalului European al Spectacolului Timişoara – Festivalul Dramaturgiei Româneşti. A doua zi organizam o iesire in parc cu hamace, limonada si carti, o zona libera de discriminare, unde vom putea sta de vorba, sa impartasim pareri, idei si noi initiative.

Credem ca atat genul de evenimente consacrate (teatru, film) cat si cele noi, se vor bucura de interes din partea participantilor tocmai pentru ca incearca sa fie reprezinte toate literele din LGBTQ. Pentru mai multe detalii despre program vizitati site-ul festivalului www.gay-fest.ro si pagina de facebook www.facebook.com/gay.fest.

Daniela Pri
Coordonatoare GayFest

14 COMMENTS

 1. #gigeoc
  Cum nu îi vezi rostul?
  Anul acesta au apărut noi gentuţe, plicuri, săndăluţe şi rochiţe ce poartă câte un D şi G mare cât casa, trebuiesc etalate!
  Vorbeam anul trecut cu o persoana care a fost la marş şi îmi spunea că au fost mai mulţi hetero decât gay.
  Poate cineva îmi/ne explică care este scopul marşului. Pe internet am văzut câteva filmuleţe cu PARADE din diverse colturi ale lumii şi am tras concluzia că acel oraş este îmbrăcat în straie de sărbătoare( bine – slipuri strălucitoare).
  Ce am văzut la noi, mi-a dat senzaţia că se defilează ca atunci când este circul în oraş.
  Posibil să exagerez, ştiu că este o muncă titanică pentru a organiza aşa ceva, dar întrebările mele sunt:
  S-a reuşit ceva?
  S-au atins scopurile dorite?
  Cineva a simţit o îmbunătăţire?
  Dacă nu mă înşel, sunt câteva ediţii la activ!

 2. LDD, asta-i buna! D şi G nu mai e la moda de mult… Mai nou, trendu` e louis Vuitton ;;)

 3. Vai, nu mai sunt la moda, imi trebuie rapid un curs de instruire:))))))

  Vuitton, din obor sau mall??

 4. queer stiam ca inseamna ciudat,de asta sunt deranjat ca sunt din comunitatea lgbTQ.Marsul cum o fi el arata lumii ca existam si treptat treptat mentalitatea se schimba

 5. Apendicele “Q” a fost adăugat la acronimul LGBT de prin anul 1996, având dubla semnificație de Question și Queer. Inițial, acronimul utilizat în anii ’80 a fost doar LGB; ulterior particula “T” a fost inclusă pentru a marca apartenența transexualilor la spectrul identității sexuale non-standard. Litera “Q” este ultima adiție și e folosită inconstant.

  Scopul acestei extineri de semnificație (de la LGBT la LGBTQ) a fost includerea sub umbrela organizațională a acelor categorii de persoane care au rezerve, îndoieli sau întrebări cu privire la definirea identității lor sexuale, dar care se simt oarecum marginalizați sau excluși din această privință.

  Fără îndoială, scopul nu este acela de a forța includerea în spectrul LGBT a cuiva care fie nu dorește să se definească din punct de vedere sexual, fie nu se simte în niciun fel discriminat, refuzând în consecință orice formă de categorisire.

  Mai există și alte variante acronimice peri-LGBT, de circulație mai restrânsă (vezi link-ul de mai jos).

  http://en.wikipedia.org/wiki/LGBT

Comments are closed.

Vezi si...

Exista relatia gay perfecta?

Articol scris de Schroth P. Exista relatia perfecta? Sunte-ti fericiti in relatia voastra? Cat de mult dureaza o relatie gay? Ce faci daca esti blocat intr-o relatie din care simti ca nu mai ai scapare? La inceput a fost visul, doua persoane gay (normal), inebuniti unul dupa celalant pentru care nu...

Articole din aceeasi categorie