No menu items!

De unde începem?

Acelasi autor

După dealuri

A trecut ceva vreme de când a apărut filmul, tot cam atât de când l-am văzut. Am tot aşteptat să scrie despre el unu'...

Albert Nobbs

Un film liniştit la suprafaţă. Surprizele apar constant, discret: după genericul de final am rămas pe gânduri. Nu mă pricep să incit şi nu vreau...

“Le fil” si “Ausente”

Am văzut de curând două filme interesante. Niciunul din ele filmul anului, dar mi-a plăcut să intru în povestea lor. Într-atât încât vi le ...

Bibliotecă

Am observat zilele astea interesul amicilor noştri pentru istorie, pentru civilizaţie gay. Aşa că am decis să deschid o listă cu titluri, cărţi care...

Ercole sul Termodonte

De multă vreme rezist tentaţiei de a corupe un suflet naiv sau două. La ce bun chinul, văd că recrutările sunt permise. Pentru...
CM
CM
unu de pe-aici

Ştim cum e.  Fiecare deţine câte o bucăţică din caleidoscop.  Individual avem câte o culoare definită, oglinzile şi interacţiunile ne fac de nerecunoscut în ansamblu. Nu mai ştii dacă intransigenţa din articolul de azi este a lui Robert sau e o reflexie răsturnată a toleranţei prost răsplătite de ieri. Nicio diferenţă faţă de populaţia majoritară.

Suntem însă mai instabili, asta din cauză că nu avem o istorie a noastră. Cultura gay în România se naşte odată cu fiecare gaşcă şi piere odată cu ea. Istoria gay românească e efemeră, câte una pentru fiecare din noi.  Şi nu e bine, o istorie ar trebui să fie mai degrabă o frescă, nu un videoclip.  Avem nevoie de  istorie, de poveşti, de eroi.

Ce ştim despre homosexualii români din 1960, 1970, 1980? Ştim că se ascundeau fizic prin cotloane şi social prin căsătorie.  Şi că erau striviţi atât de cămaşă (părinţi, soţie, colegi), cât şi de palton (societate, prin legi).  Peste toate astea sufereau atacuri teribile din partea Securităţii. Folosind  ca pârghii eficiente legile scrise şi cele nescrise le zdrobea respectul de sine,  să ştii că ţi-ai trădat prietenii, iubitul presupun că te afectează teribil.  Toate certitudinile tale să fie negative, proscris legal, prăbuşit moral, singura scăpare trebuie să fi fost superficialitatea.  Azi, repede, anonim…

Presupun că de asta nu avem printre noi gay de 60 de ani. Nu au ce ne povesti, cred  ei, istoria lor e una a cotloanelor, a fricii, a sordidului. Minciuni, trădări, ruşine. Şi atunci de unde mândrie (pride) ?

Dacă ei nu–şi mai amintesc momentul de eroism, cum să îl găsim noi? Unde să îl căutăm ?

Avem nevoie de voi, de istoriile voastre  daţi-ne motivul de mândrie, sau lăsaţi-ne să îl căutăm noi printre amintirile voastre.

65 COMMENTS

 1. Asa e, cred ca situatia se imbunatateste constant totusi, avem deja cluburi, concursuri, marsuri, site-uri, dezbateri…deci, exista oameni carora le pasa catusi de putin de emanciparea homosexualilor.
  Intotdeauna m-am intrebat si eu cum era inainte, cum era inainte de Romeo, Sauvage, Delirio, etc. 😀

 2. Non_Lose întrebarea mea era dacă o pornim de la zero cu cluburile, marşurile, ca o generaţie spontanee, sau mai săpăm puţin, îi mai rugăm pe ai noştri bătrâni să ne dea semne ale existenţei noastre dinainte de Marşul Diversităţii.

 3. El, student ieşean; eu, elev clujean. Ne-am cunoscut pe litoral în a doua jumătate a lunii iulie. Văzut, gaydar, plăcut. Pentru începutul lui august, într-o duminică, ne-am dat întâlnire în Cheile Turzii. Prima noapte am petrecut-o într-o peşteră, în chei. Au urmat trei săptămâni petrecute împreună, cu bicicletele, prin Apuseni, urcând pe Valea Arieşului până la Scărişoara şi de acolo trecând munţii spre Huedin. Abandonam bicicletele la câte o casă şi urcam pe dealuri/munţi. Bani aveam dar nu prea mulţi. Mâncam cam ce apucam, de obicei pe la oamenii din zonă, dacă li se făcea milă de noi să ne dea sau să ne vândă mâncare! Ne spălam, noi şi hainele, în Arieş. De dormit, pe vreme de ploaie dormeam prin şuri/grajduri iar pe vreme bună dormeam sub cerul liber. Ne-am despărţit, tot într-o duminică, pentru totdeauna, pe peronul gării din Cluj, după ce ne vânduserăm bicicletele în talciocul din Someşeni. Era vara lui ’76.

  O poveste mai seacă decât un raport de activitate. A fost doar un exemplu pe linia: fiecare se descurca cum putea, cu discreţie.

  Ştiam că în USA homosexualitatea nu mai era considerată o boală. Ştiam despre mişcările studenţilor parisieni din primăvara lui ’68. În vara lui ’77 am încercat să fug din ţară dar … am eşuat.

  Doi ani mai târziu mă mutam în Bucureşti, la facultate, iar după alţi trei mă însuram. Avantajul bisexualilor!

  În anii ’70-’80 era o directivă neoficială de a se evita procesele homosexualilor. Nu dădea bine ca în societatea socialistă să fie aşa ceva. În schimb, dacă mai aveai şi probleme politice erai “înhăţat” ca homosexual. Decât deţinuţi politici … mai bine homosexuali. Mai erau şi cazuri de poliţişti zeloşi, mai erau şi cazuri de şantaje operate de securitate dar erau relativ rare.

  Printre mobilurile ascunse ale prezenţei mele la Revoluţie, inclusiv arestarea în dimineaţa zilei de 21 dec. ’89, era şi câştigarea libertăţii pentru homosexuali/bisexuali.

  Fiţi fericiţi că trăiţi într-o altă lume.

 4. Sicmarin, mulţumesc! Este exact ce speram să primesc, n-aş vrea să forţez nota, dar o fac totuşi forţându-mă să o forţez:)
  Te rog, mai spune-ne, ce vrei tu, ce poţi, când se poate

 5. @sicmarin

  wow. ai facut ce ai putut mai bine, la vremea espectiva.
  asta e viata.

 6. @sicmarin, emotionanta povestioara. Imi dau seama că noi, chiar daca avem acum libertatea de a fi noi insine, oricum ne batem joc de ea… asa a fost mereu.

 7. Sicmarin, cand ai vazut ce se face in ziua de azi, nu ai vrea sa fie interzisa homosexualitatea? Indiferent daca raspunsul e “da” sau “nu”, as vrea sa stiu si de ce.

 8. @Queeditch #9
  Nici măcar nu pot înţelege la ce te referi când zici: “cand ai vazut ce se face in ziua de azi”. Discern două clase de posibilităţi: se face prea mult; se face prea puţin.

  Nimic din ce se face azi nu se apropie măcar de limita acceptabilităţii mele şi nici nu văd de ce ar fi altfel. Sunt mult prea liberal (în concepţiile sociale) şi cu o prelungire pronunţată spre anahismul sexual. Libertatea mea este limitată doar de necesarul de libertate al altora.

  Fiecare este liber să nu facă ceea ce nu-i place sau ceea ce-i este frică să facă. Prejudecăţile fiecăruia sunt parte a libertăţii lui; să şi le păstreze în pace!

 9. Queeditch,
  Ce anume ţi-a sugerat ideea că s-ar putea interzice homosexualitatea?
  Şi care ar fi răspunsul tău argumentat la această întrebare?

 10. Sicmarin, ok. Deci “nu”.

  CM, nimic nu mi-a sugerat ca s-ar putea interzice homosexualitatea, in afara unei simple contemplari a unei posibilitati. Cand am vazut cum trateaza toti libertatea de care au parte, chiar am inceput sa-mi doresc sa fie interzisa. Doar asa o sa mai aiba farmec, asa bisexualii n-o sa-si mai faca de cap cu vietile celor gay, homosexualitatea interzisa e mai palpitanta, e mai boema. Aia plictisitori si prosti sa stea departe de noi. Daca s-ar reintroduce paragraful penal care incrimina homosexualitatea, fii sigur ca toti ar fugi speriati la fustele sotiilor si amantelor lor. Si ramanem noi intre noi, un club select si puternic… bineinteles, si foarte ascuns. Macar se duce naibii imaginea de tarfa masculina, ieftina, travestita si esuata a gay-ului pe care multi romani o au in minte. Daca ar disparea imaginea aia, cred ca am avea mai multa demnitate.

 11. Eu cred că libertatea este a fiecăruia să facă ce vrea cu ea. Libertatea oricui de a se travesti, compensată pe deplin de libertatea mea de a întoarce capul în partea cealaltă. Libertatea unora de a nu înţelege ce li se întâmplă în simbioză cu a noastră de a ne testa calităţile de a explica.
  Odată cu interzicerea, am deveni imaginea demnităţii tragice, inorogul e perfect pentru că nu poate nimeni să îl compare cu imaginea sa. Mă tem că la un referendum comunitar aş respinge această idee oricât de tare m-ar tenta perspectiva unei societăţi prestigioase de gay geniali.

 12. CM, eu cred ca libertatea unuia se termina unde incepe a altuia. Or, cand e folosita total aiurea, cred ca se incadreaza foarte bine in “daune morale si de imagine”, adica libertatea noastra a fost incalcata de mass-media cu spectacolele acelea ieftine si, in afara acesteia, de catre fiecare gay sau bisexual in parte, care prefera sa taca decat sa faca ceva constructiv, care prefera sa faca sex decat sa dezbata problemele care se ivesc in tara noastra in momentul actual. Fiecare roman heterosexual are o parere proasta si din cauza religiei, alt complice la imaginea proasta a homosexualitatii.
  Nu? Daca nu e asta incalcare si complicitate tacita a acestei incalcari, atunci nu stiu ce este, dar nu imi place deloc ce se intampla.

  Eu vad ca imaginea gay are o incarcatura negativa prea mare pentru a mi-o asuma in fata unor necunoscuti… Cu siguranta multa lume e vinovata de acest lucru. Tocmai de aceea cred ca homosexualitatea ar trebui interzisa. Toti si-ar vedea de treburile lor.

 13. Queeditch, sper ca nu esti serios, ci e doar o tentativa de a fi provocator.

  O lege care sa incrimineze homosexualitatea va dauna mult mai grav imaginii homosexualitatii decat libertatea prost folosita de unii indivizi. In plus, mai usor schimbi o imagine decat o lege.

  Am auzit ca ar exista si oameni rai pe planeta. Eu zic sa interzicem si omenirea. Decat sa ne chinuim sa ne schimbam, mai repede distrugem tot, inclusiv imaginea.

 14. Queeditch, m-am mai gândit la ce propui şi mi se pare interesant ca exerciţiu de imaginaţie. Să o luăm de la capăt, să sărim peste, un fel de “Acum 20 de ani”. Abrogăm abrogarea articolului 200 şi aşteptăm să evoluăm sănătos. Însă rămân detalii neclare, reînfiinţăm şi Securitatea şi procurorii speciali pentru populaţia homosexuală? Sau mergem mai departe în timp la triunghiul roz?
  Vom începe să ne uităm de jur împrejur înainte de a intra în casa scărilor cu un iubit şi cu siguranţă vom merge noi până la lift înainte de a-i da drumul să iasă el dimineaţa. Vecinii şi administratorul imobilului în care locuim fiecare vor dobândi asupra noastră puteri suplimentare. Vor şti despre noi amănunte periculoase (pentru că nu poţi scoate în afara legii simplu fără pedepse).
  Ne vom însănătoşi moral cu siguranţă, stima de sine va creşte ca urmare a aventurilor sexuale în WC uri publice şi prin tufe. Iar Naomi va redeveni Florin Moldovan

  http://www.youtube.com/watch?v=Um8F6JwKBNY

 15. Hm, zici bine. As vrea ca mai multa lume sa vada ce scrii aici. Poate asa ar incepe sa aprecieze ce au.

 16. Autorul listei despre care am crezut ca e facuta de Gabriel… Nu numai fiindca a facut magaria aceea, dar si fiindca nu e singurul de acest gen. Hai sa recunoastem, exista creaturi flamande de placeri strict sexuale care pur si simplu nu stiu de ce fac ceea ce fac. Vaneaza sex si atat. Fara mila, fara respect, fara demnitate, fara rusine, fara frica, fara nimic. Sunt pur si simplu animale cu forma umana. Eu i-as gaza fara remuscari.

 17. …şi atunci ai deveni tu un animal cu formă umană, vezi ce fain se închide cercul? Sau banda lui Mobius mai degrabă.

 18. Contemplam ideea. Nu inseamna ca o si duc la indeplinire. Am imaginatia prea bogata uneori. De fapt, imaginatia e o supapa eliberatoare de frustrari. Imi imaginez tot felul de chestii si gata, am scapat de emotii negative.

  In plus, animal e ala fara constiinta. Cu siguranta, daca mi s-ar da ocazia sa ii gazez, as refuza si as incepe sa dau o predica cu tot felul de idei de-ale mele.

 19. Nu sunteti sanatosi la cap.

  Este perfect normal ca animalele sa fie eutanasiate, insa de la asta si pro si contra sa se ajunga la tot felul de remarci antisemite, e mare problema.

 20. “Sunt pur si simplu animale cu forma umana. Eu i-as gaza fara remuscari.”

  Am inteles ce punctai insa nu e ok sa folosesti astfel de exprimari. In opinia mea.

  Nu sarii la gatul meu, sunt neutru in aceasta conversatie. Mi-am sesizat temerea si viziunea.

 21. Smog, nu era vorba de eutanasiere ci de gazare( maare diferenţă), remarcile nu sunt antisemite pentru că nu se vorbeşte nicăieri despre evrei. Pe de altă parte câtă vreme doar vorbim nu e chiar aşa de grav, uite, l-am convins pe Q să dea înapoi un pas. În al treilea rând cunosc oameni care ţi-ar spune că eşti un monstru dacă crezi că eutanasierea animalelor e perfect normală. Eu sunt de acord cu tine, am participat la uşurarea chinurilor pisicuţei noastre acum câteva luni, dar cum vezi, suntem o mie de feluri de oameni pe lumea asta…

 22. @Queeditch #20
  Intoleranţa de care dai dovadă nu este sănătoasă. Poate să nu-ţi placă “stilul de viaţă gay” dar de aici până la abuzuri şi măsuri extreme este o cale lungă.

  Atenţionez că literatura medicală, sociologică şi studiile de psihologie (am vrut să evit sintagma “literatură psihologică” pentru că are alt sens decât cel dorit) înţeleg prin “stilul de viaţă gay” altceva decât comportamentul homosexual sau, mai general, comportament MSM (bărbaţi care fac sex cu bărbaţi). El cuprinde ca fapt esenţial, în afară de comportamentul MSM, existenţa mai multor parteneri sexuali într-o perioadă scurtă de timp. În epoca de glorie a “stilului de viaţă gay”, ante-HIV/SIDA, când darkroom-urile şi saunele erau în floare, era uzuală “experimentarea” cu peste 20 parteneri sexuali săptămânal.

  Nimic din ceea ce se întâmplă la noi, nici măcar după explozia siteurilor de socializare (a se citi date-uri) şi în special GayRomeo, nu se poate compara cu epoca de glorie a “stilului de viaţă gay”.

  Atâta timp cât nu te obligă nimeni să intri într-un “cerc ce studii” nu văd pentru ce motive te-ar deranja faptul că altora le place să se “studieze”.

  @Queeditch #12
  În formularea “asa bisexualii n-o sa-si mai faca de cap cu vietile celor gay”, dincolo de lamentoul subsumat şi faţă de care îmi exprim înţelegerea, faci o prea mare generalizare. Nu toţi bisexualii îşi fac “de cap cu vieţile celor gay”. Sunt chiar o minoritatea aceştia; majoritatea bisexualilor nici nu ating stadiul MSM, dară-mi-te să-şi facă de cap. Dintre bisexualii de la noi care au abordat şi comportament homosexual mulţi au legături fuck buddies cu homosexuali, de durată, consensuale şi acceptate ca atare de către ambii parteneri; nu-i nimic rău în aşa ceva şi nu se poate vorbi despre o astfel de relaţie în felul în care o faci.

  Discern în atitudinea pe care o ai nu numai puternice tendinţe heteronormative transpuse, mutatis mutandis, homosexualităţii, ci şi o trimitere în timp, mult înapoi, la o heteronormativitate dinainte de revoluţia sexuală. Nu-mi permit să-ţi dau sfaturi dar sugerez că ai putea, dacă ai vrea, să revii în contemporaneitate.

 23. Domnilor, a fi antisemit nu inseamna a fi doar impotriva evreilor (chiar daca asa apare in DOOM) ci a fi impotriva popoarelor semite (evri, arabi, persani, egipteni)

 24. @MarioG #29
  Din perspectivă etimologică poţi să ai dreptate. Cuvintele însă arareori rămân la sensul lor etimologic. Astăzi sensul cuvântului antisemitism este cel definit de mai multe dicţionare, DOOM-ul nefiind printre ele pentru că el are alt scop decât explicarea sensului cuvintelor.

 25. Sicmarin #28: HIV/SIDA a aparut tocmai ca sa-i potoleasca. Bine ca au fost asociati cu boala, numai asa se puteau cuminti.

  “Atâta timp cât nu te obligă nimeni să intri într-un “cerc ce studii” nu văd pentru ce motive te-ar deranja faptul că altora le place să se “studieze”.”

  Pot sa banuiesc ca nu ai inteles ideea pe care incercam sa o exprim? Cand cineva face ceva, acel ceva va fi aproape invariabil imitat de altcineva, care – randul sau – ajunge sa fie imitat. Acest lucru e valabil pentru orice comportament, fie negativ, fie pozitiv. Ce ma deranjeaza e proliferarea comportamentului total lipsit de consideratie in ceea ce priveste sexualitatea si persoana cu care o practici, mai e si faptul ca sexualitatea se separa de notiunea de relationare…

  Asadar, tendinta mea nu era heteronormativa, incercam doar sa arat ca ceea ce se face in ziua de azi nu mi se pare deloc firesc… Nu are legatura cu heterosexualitatea, nu am facut niciodata o comparatie cu cei din tabara cealalta, care au si ei defectele lor. Nu vorbeam de ei. Vorbeam de noi, sa avem o conduita care sa arate ca suntem mai buni decat ceilalti…

 26. Vad ca a aparut din nou discursul care sustine trocul merite-drepturi…
  Drepturile obtinute in urma demonstrarii utilitatii sau a unor capacitati speciale imi par deosebit de fragile si lipsite de substanta.
  Pentru exemplificare, recomand filmul Dogville (2003) de Lars von Trier. Chiar daca nu este unul cu tematica gay, consider ca spune unele lucruri interesante despre comunitate in general.

  Queeditch, in momentul de fata, pare ca te deranjeaza natura umana, iar solutiile pe care le propui par scoase din manualul tanarului nazist. Ceea ce spui tu instiga la ura si violenta, ceea ce este de 100 de ori mai rau decat a face sex cu N parteneri/saptamana. Daca asa te descarci tu, prin fantezii antisociale, cred ca ar fi mai bine sa ti le notezi intr-un carnet decat sa le reversi in public.

 27. Eu zic sa ii gazam si pe cei care consuma alimente, si pe cei are urineaza, si pe cei care merg pe jos la serviciu.
  Ah, si pe cei care se masturbeaza, era sa uit.

 28. Daca nu intelegeti distinctia dintre sex si atitudinea fata de sex, mai bine nu comentati. Am mai zis cu alta ocazie ca nu am nimic impotriva sexului, (acum adaug) cu conditia ca acesta sa aiba loc in conditii decente. Si nu, nu ma refer la pozitia misionarului, ma refer la faptul ca sexul a ramas fara insemnatate in mentalitatea multora. Pentru multi, el inseamna placere (carnala) si atat. In realitate, este mult mai mult de-atat si e tratat atat de grosolan, incat revolta mea e destul de bine justificata, cel putin in ochii mei. Dar daca voi nu intelegeti… n-am ce sa va fac.

  Si nu, atitudinea aceea nu are legatura cu natura umana, ci cu cea animala…

  “Drepturile obtinute in urma demonstrarii utilitatii sau a unor capacitati speciale imi par deosebit de fragile si lipsite de substanta.”
  Am vorbit undeva de drepturi si utilitati? Arata-mi. “Capacitati speciale” e prea tare, e aproape amuzant…

  M-am uitat la Dogville acum cativa ani, filmul e chiar misto. Am detestat satenii din momentul in care au tratat personajul principal cu o lipsa totala de respect si sfarsitul mi-a dat satisfactie, pentru asta i-am dat 10. Chiar il recomand.

  “solutiile pe care le propui par scoase din manualul tanarului nazist”
  Stii ce faceau nazistii? Gazau barbatii gay pentru simplul fapt ca erau gay, iar eu nu sunt de acord cu practica aceea. Eu gazez animalele cu forma umana in imaginatia mea.

  “Ceea ce spui tu instiga la ura si violenta, ceea ce este de 100 de ori mai rau decat a face sex cu N parteneri/saptamana.”
  Daca ceea ce spun eu instiga la ura si violenta, e din cauza ca ceea ce spun nu este inteles. Tocmai de aceea nici nu spun aceste lucruri in lumea hetero, le spun aici, unde stiu ca sunt contrazis, nu mi se da dreptate in virtutea neintelegerii datorate homofobiei.

  Deci faptul ca ne comparam cu animalele si cu heterosexualii nu ne face absolut nici o favoare, bine? Eu asta tot incerc sa spun de cateva zile incoace… Voi aveti ceva idei despre sex care s-au format pe baza experientei voastre. E placut, sunt de acord. Dar nu sunt de acord cu lipsa de insemnatate a acestuia. Intelegeti? Experienta majoritatii nu a ajutat deloc la intelegerea sexului, tocmai de aceea as vrea sa vad mai multa cumintenie.
  Majoritatea sunt niste copii care s-au facut mari, primesc doze mari de hormoni pe care nu stiu cum sa-i stapaneasca si apoi se mira ca relatiile lor esueaza…

 29. Tu nu ai omorat un animal in viata ta si zici “eu gazez animalele”.

  Suferi de un complex de superioritate.

 30. Q, e plină istoria de oameni cu idei . Totul e bine până când sunt contactaţi cumva de o gaşcă cu interese. Care găseşte soluţii pentru a implementa ideile acelea şi fie vorba între noi, modalităţi de a câştiga de pe urma lor. Te afli pe gheaţă subţire ( ce urât sună asta în româneşte, şi ce cool în engleză:

  http://www.youtube.com/watch?v=zLSCJmOIIJI

  Discuţia degenerează uşor şi nu mă refer la argumente, răsar animozităţi şi nu ştiu cum să le atenuez, n-aş schimba subiectul pentru că mi se pare interesant. Mă ajuţi să răcorim puţin atmosfera cu ajutorul unui experiment intelectual?
  Mi-ar plăcea să citesc o frază în care să reformulezi cât mai politically correct şi cât mai condensat punctul tău de vedere.

 31. +2 pt melodie.

  Ma refeream la ultima fraza din (#31): ” Vorbeam de noi, sa avem o conduita care sa arate ca suntem mai buni decat ceilalti…”
  Da, n-ai zis de drepturi, am dus eu gandul mai departe bazandu-ma pe o discutie anterioara de pe blog. Tu te refereai la schimbul dovada utilitatii-acceptare sociala, nu? Intr-o buna masura sunt echivalente, exceptand cazurile cand legislatia nu vine din vointa unei majoritati a populatiei.

  Speculez ca nici unii nazisti nu-i percepeau pe evrei/homosexuali ca fiind oameni, deci te afli in continuare intr-o companie placuta.

  Si eu prefer sa vad un text unitar in care sa-ti prezinti conceptia si motivul pentru care ii sanctionezi atat de drastic pe cei care nu adera la ea.

 32. Smog, ca sa am complex de superioritate, trebuie sa fiu exagerat de feminin, cum scrie mai jos, dar nu sunt deloc asa. De fapt, chiar detest chimicalele (pe care voi le numiti cosmetice).

  “Complexul de superioritate apare de cele mai multe ori clar conturat in atitudine, trasaturi de caracter si opiniile despre propriile dotari si capacitati supraomenesti. El poate deveni vizibil si in pretentiile exagerate fata de sine si fata de ceilalti. Vanitatea infatisarii exterioare, fie ea nobila sau neglijenta, atitudinile exagerat masculine la femei si cele exagerat feminine la barbati, aroganta, exuberanta, snobismul, mania de a se lauda, com­por­ta­mentul tiranic, inclinatia de a cauta nod in papura, cultul eroilor, ca si tendinta de a se bate pe burta cu persoane proeminente sau de a porunci celor slabi, bolnavi sau insignifianti pot sa atraga atentia si sa duca la descoperirea unui complex de superioritate.”

  Pretentiile mele nu sunt deloc exagerate. Sunt cat se poate de clar: vreau comportament uman, nu animalic. Ce e asa greu de inteles?
  Iar daca vi se pare ca gazarea imaginara e un comportament tiranic, trebuie sa verificati daca aveti in creier distinctia dintre fantezie si realitate. (Ca sa fie mai clar, imaginatie = film =/= realitate.)
  N-am poruncit nimanui in viata mea. Doar sora-mii, cand reuseste sa ma enerveze la culme, ii “poruncesc” sa ma lase in pace si sa-si vada de ale ei.

  Nici macar nu discutam despre fapte, ci despre conceptii. Dar sariti asa in sus, fiindca nu va place ce gandesc.

  Alta pilula amara: de ce se imbolnavesc oamenii? De prosti. Daca se baga in situatii periculoase fara sa se gandeasca la consecinte, de ce se mai mira? De ce isi plang de mila? De ignoranti.

  Ganditi-va la o cusca si o banana inauntrul ei. Usa e deschisa. Maimuta intra in cusca, ia banana, apoi vede ca e inchisa si plange. Daca nu a vazut ca e o capcana, e clar ca nu are toate facultatile mentale dezvoltate, nu-i asa?

  Similar si cu oamenii: ei cand vad oameni atragatori, se duc la ei, fac ce fac cu “banana” celor atragatori, apoi vad ca au luat o mare tzeapa… care poate fi exprimata printr-o dezamagire sau chiar printr-o boala. Toate efectele sunt acolo, ca urmare a cauzelor date de propriul comportament…

  (CM, sper ca acest exercitiu de imaginatie se incadreaza in cerinta experimentului intelectual.)

  Sexul e placut cand e folosit cu moderatie si are insemnatate. Daca e luat in cantitati negandite si din impulsuri hormonale, asteptati-va la consecinte urate. Asta e viata. (Daca ati fost atenti, vedeti ca acele consecinte nu au legatura cu mine, ci cu legea actiunii si reactiunii, nimic din ce faci nu ramane fara urmari.)

  Sexul era tabu fiindca era un mister care se cere respectat. Si ca toate misterele, nu se putea discuta despre el, ci doar se intelegea la nivel intuitiv sau emotional. Se faceau ritualuri de purificare spirituala inainte de a-l practica, daca ai facut deja sex cu altcineva. De ce? Fiindca energia partenerului ramane cu tine dupa ce ati atins impreuna orgasmul si acea energie sta lipita de tine pentru ani intregi fara ritualul de purificare.

  Daca nu credeti ce spun, treaba voastra. E din cauza ca am dezvaluit sacrul in fata profanului. Cand profanul nu pricepe, arunca vorbe urate la cel care dezvaluie sacrul. Dar nu uitati ca ati vrut sa stiti si mi-ati cerut dezvaluirea conceptiei. De aceea nu pot dezvalui mai mult de-atat.

  Cand ma gandeam la prima mea experienta sexuala, mi-am adus aminte ca am simtit o schimbare subtila, launtrica. Nu intelegeam de ce simteam asta, dar stiam ca are legatura cu faptul ca am facut sex cu cineva. Nu stiu daca si voi ati simtit asta. Daca asa e, atunci mi-e teama ca ati cam ignorat acest sentiment al schimbarii, fiindca nu l-ati inteles. Eu nu l-am putut ignora si am cautat sa inteleg.

  “Mi-ar plăcea să citesc o frază în care să reformulezi cât mai politically correct şi cât mai condensat punctul tău de vedere.”
  Nu se poate, din doua motive: “politically correct” e o pista gresita, duce la erori de gandire. Am experimentat-o si nu mi-a placut.
  Al doilea motiv e ca nu se poate condensa. Ar trebui sa scriu o carte, in care incep cu o istorie a sexualitatii despre care cred ca mai nimeni nu are chef sa o citeasca. Si nu, nu are legatura cu Kama Sutra, desi aceasta carte era menita pentru a arata legatura dintre placere si spiritualitate, aceasta a sfarsit prin a fi cunoscut ca fiind “cartea pozitiilor” si atat… Gandirea materialista distruge multe minuni ale naturii umane…

  Va rog sa fiti atenti ca atunci cand spun spiritualitate, nu ma refer la religie sau mai stiu eu ce minuni rasar in mintile voastre. Religia era o forma organizata a credintei, cu ritualuri dogmatice, interdictii fara explicatii si ale lucruri pe care nu le gasesc tocmai in regula. Cand spun spiritualitate, ma refer la legatura cu spiritul si cu Dumnezeu, fara a fi nevoie de intermediari (preotii erau considerati intermediari pana cand au ajuns sa fie la acelasi nivel cu al oamenilor obisnuiti, iar in ziua de azi sunt extrem de putini preoti cu har).

  Nazismul nu-l gasesc incantator defel. Are dogme extrem de materialiste, inguste si conducatorul acestui regim s-a dovedit a fi un extrem de mare ipocrit, cand interzicea credinta in supranatural oamenilor pe care ii conducea, in timp ce el insusi apela la astrologi si la practicanti ai magiei negre pentru a-si duce scopurile la indeplinire…

  Deci nu ma puneti in aceeasi oala cu oameni pe care ii stiti din manualele din istorie. Am spus ca sunt diferit si imi mentin aceasta pozitie.

  “Da, n-ai zis de drepturi, am dus eu gandul mai departe bazandu-ma pe o discutie anterioara de pe blog. Tu te refereai la schimbul dovada utilitatii-acceptare sociala, nu? Intr-o buna masura sunt echivalente, exceptand cazurile cand legislatia nu vine din vointa unei majoritati a populatiei.”
  Da, ma referam la inceput la dovada utilitatii, dar cand apoi ai argumentat ca heterosexualii care au pareri fixe oricum nu pot fi convinsi sa-si schimbe parerile, ti-am dat dreptate si a trebuit sa ma gandesc la altceva.
  Nu inteleg faza cu legislatia. Nu e punctul meu forte, dar daca e sa vorbim de ea in general, nu cred ca ar trebui sa punem in balanta natura umana vizavi de aceasta… Nu cred ca merge… criminalii vor omori in continuare, indiferent ca scapa sau ca sunt pedepsiti… Daca mai scrieti ca gazez animale de parca e ceva real, va invit sa va uitati la desene animate si sa va inchipuiti ca tot ce se petrece acolo e real.

  “Totul e bine până când sunt contactaţi cumva de o gaşcă cu interese. Care găseşte soluţii pentru a implementa ideile acelea şi fie vorba între noi, modalităţi de a câştiga de pe urma lor.”
  Tocmai de aceea, daca va apare cineva sa ma intrebe de ideile mele in legatura cu reformarea societatii, mi-as tine gura. Ideile mele nu pot fi intelese, nici aplicate ca lumea, mi-e foarte clar acest lucru. Vedeti ce s-a intamplat cu comunismul, a inceput ca un ideal al suprematiei saracilor asupra bogatilor. Banuiesc ca stiti foarte bine ce consecinte a avut…

  Oricum, am decis ca nu mai raspund la acest topic, daca nu exista o intentie reala de a intelege conceptia adusa de mine aici.

 33. Queeditch, ar fi o mare pierdere să abandonezi discuţia. De ce crezi că te-am mai întreba dacă nu am avea intenţia reală de înţelege? Doar aşa să ne tocim tastele? Uneori oamenii îţi pun întrebări ca să afle mai mult, sau ca să clarifice anumite detalii. Alţii intră în dispută cu sinceritate, aplică problemei grila personală şi apoi le negociază pe cele două, procesul fiind interesant şi fertil. Iar alţii, destul de puţini, nefiind atinşi de intensitatea cu care te implici în discuţie, sunt ironici, când a făcut rău un zâmbet? Eu încerc să îl păstrez aproape tot timpul, n-o fi profundă viaţa astfel dar e cu mult mai frumoasă.
  De aia dacă aţi la mine în living , exact în momentul ăsta al discuţiei aş pune la CD cea mai stupidă melodie pe care o cunosc şi aş aduce ceva bun de mâncare:

  http://www.youtube.com/watch?v=_pgPq4FGWfk&feature=related

 34. Queeditch

  Problema legata de politica adevarului cu care traiesti este ca aduce neliniste – si poate sa cauzeze alegeri impulsive. Si inainte sa ma injuri asculta tot ce spun – sa fi nervos pentru niste razbaoie care nu sunt si nu vor fi niciodata ale tale nu te ajuta.

  Remarca mea, ca de obicei, a fost aruncat ca sa (te) starneasca. Si da, prin prisma vigilentei ai reactionat promt insa.. nervii tai au fost cei care au suferit consecinta. Situatie ce ulterior a dus la un ultimatum.

  Ce incrcam eu sa spun aici, este ca ideea de “a fi rezervat” are mai multa taina si mister decat sexul (a se citi subtilitatea). Ideea mea era urmatoarea – eroismul fara scop, e fudulie si atat – adica situatia cu care s-a confuntat CM in perioada comunista. Si uite ca cu curcubeul la fund, a ramas in viata.

  In final, nimeni nu se poate juca cu ingerul. Cine o face, o sa fie rau si amarat toata viata. Iar soarele este cel mai mare mincinos.

  @CM nu pot sa cred ca orice “artist” ar defila cu asa ceva – legat de melodie :))

  Si iar, Queeditch.

 35. CM: “De ce crezi că te-am mai întreba dacă nu am avea intenţia reală de înţelege?”
  Am eu banuielile mele.

  “Doar aşa să ne tocim tastele?”
  Asta e una din posibilitati. Dar nu zic nimic, ca iar ma acuza Smog ca am complex de superioritate. Nu ca as da atentie unui diagnostic aruncat la intamplare… dar parca unii il cred.

  “Uneori oamenii îţi pun întrebări ca să afle mai mult, sau ca să clarifice anumite detalii.”
  O fi cum zici tu. Dar ma mai gandesc ca altii pun intrebari doar ca sa aiba de ce sa se lege, sa vada ce e de contrazis.

  “Alţii intră în dispută cu sinceritate, aplică problemei grila personală şi apoi le negociază pe cele două, procesul fiind interesant şi fertil.”
  Imi pare rau, dar nu am atata incredere in umanitate pe cat ai tu. Daca ai fi studiat mai atent istoria, ai fi vazut o degradare a naturii umane, care coboara din ce in ce mai mult standardele morale… De exemplu, inainte erau doar razboaie in care se varsa sange. Acum nu sunt numai aceste razboaie care au loc in ziua de azi, dar mai sunt si razboaie psihologice la mai multe nivele, inclusiv manipularea maselor… Se induce frica, furia si alte sentimente negative prin intermediul informatiei (mass-media) sau imaginilor (filme). Sa nu mai zic si de anti-inteligenta. Rar se mai fac referiri la concepte care in trecut aveau valoare, dar azi… deloc.

  “Iar alţii, destul de puţini, nefiind atinşi de intensitatea cu care te implici în discuţie, sunt ironici, când a făcut rău un zâmbet?”
  Tocmai asta e faza. Eram nervos cand discutam cu Gabriel, dar dupa ce m-am lamurit ca nu a facut ce credeam ca a facut, m-am calmat si am vorbit serios. Ce am scris aici nu era la nervi, intensitatea e mai degraba mentala decat emotionala. Ca sa despici firul in patru, chiar nu ai nevoie de nervi, e ultimul lucru pe care il poate face unul nervos.
  Ironia tu o apreciezi, eu nu. Fiindca pentru mine exact asta inseamna sa nu fii sincer interesat de subiectul in discutie. E o forma subtila de agresivitate verbala. Pe cei ironici nu ii intereseaza parerea altora, ii intereseaza ca celalalt sa taca si sa le dea dreptate.
  Zambetul are si el nuantele lui. Unele pozitive, altele negative. Poti ghici si singur ce fel de zambet apreciez.

  “n-o fi profundă viaţa astfel dar e cu mult mai frumoasă.”
  Viata e cum o faci tu. Daca o faci frumoasa, atunci e frumoasa. Daca asa ai facut-o, nu pot fi decat de acord cu tine. Dar nu sunt de acord cu lipsa de profunzime a vietii. Asta e gandire materialista si duce foarte usor la mentalitatea de victima sau de calau. De asemenea, si la actiuni negandite; in cel mai rau caz, poate duce si la sinucidere.

  “De aia dacă aţi la mine în living , exact în momentul ăsta al discuţiei aş pune la CD cea mai stupidă melodie pe care o cunosc şi aş aduce ceva bun de mâncare”
  Iti zic titlul unui film care m-a marcat in mod transformator: “Idiocracy” (2006). Sper ca asa vei intelege dezgustul pe care-l am fata de ignoranta. Apropo, i-am dat nota 4 fiindca e foarte prost facut, dar ideea e foarte buna (din pacate, si foarte reala).

  Smog: “Problema legata de politica adevarului cu care traiesti este ca aduce neliniste – si poate sa cauzeze alegeri impulsive.”
  Pe bune? Eu discut despre opinia mea si tu zici “politica adevarului”. Chiar ai merita o injuratura. Trebuia sa pun eticheta “disclaimer” inaintea raspunsului meu fata de CM la parerea ca totul e bine pana apare o gasca de interese? *facepalm* Acu’ fac nervi din nou.

  “Si inainte sa ma injuri”
  … Te-am injurat in gand. Acum m-am linistit.

  “asculta tot ce spun”
  Depinde de ceea ce spui. Am observat ca nu tot ce spui e aur…

  “sa fi nervos pentru niste razbaoie care nu sunt si nu vor fi niciodata ale tale nu te ajuta.”
  Nu am cum sa fiu nervos pe(ntru) niste razboaie care nu exista. Sunt nervos pentru ca unii nu pricep ce vreau sa spun. Insa incerc sa ma detasez de aceasta emotie…

  “Remarca mea, ca de obicei, a fost aruncat ca sa (te) starneasca.”
  Si care a fost folosul consecintei?

  “Si da, prin prisma vigilentei ai reactionat promt insa.. nervii tai au fost cei care au suferit consecinta.”
  Chiar ma vezi tremurand la tastatura? Esti sigur ca nu e o proiectie de-a ta despre cine crezi tu ca sunt? La urma urmei, sunt un necunoscut pentru tine. N-ai de unde sa stii ce gandesc sau ce simt.

  “Situatie ce ulterior a dus la un ultimatum.”
  Am vazut ca ultimatumul a avut un efect. Asta era ce ma interesa.

  “Ce incrcam eu sa spun aici, este ca ideea de “a fi rezervat” are mai multa taina si mister decat sexul (a se citi subtilitatea).”
  Nu le am cu subtilitatile. Fii mai direct / explicit. Dar daca tu vezi ca eu am zis ca sexul e mai mult decat pare, de ce nu cauti informatii pe cont propriu? Fiindca nu crezi sau nu esti sincer interesat (deci esti profan). Nu mai discut acest subiect. Punct.

  “Ideea mea era urmatoarea – eroismul fara scop, e fudulie si atat – adica situatia cu care s-a confuntat CM in perioada comunista.”
  Eu nu stiu cati ani are CM, asa ca nu-mi permit sa fac presupuneri cu privire la viata lui in perioada comunista. Insa daca tu ma vezi erou fara scop, ce mai zici de rebelii fara cauza? James Dean nu e pe gustul tau, zici? Fie. Dar nu ma vad erou deloc. Din nou, proiectie de-a ta.

  “Si uite ca cu curcubeul la fund, a ramas in viata.”
  *straight face* 😐

  “In final, nimeni nu se poate juca cu ingerul.”
  As zice de ce, dar ma intreb daca gandesti de doua ori inainte sa scrii.

  “Cine o face, o sa fie rau si amarat toata viata. Iar soarele este cel mai mare mincinos.”
  O sa presupun (deocamdata) ca esti in toate mintile. Aceste propozitii sunt versuri preluate de undeva?

  Smog, daca mai vii cu chestii idioate la mine, nu mai discut cu tine. Ai inteles?

 36. :)) Ultimul paragraf chiar m-a facut sa izbucnesc in ras. Replici de genul asta duc la diagnostice de “complex de superioritate”. La fel si exprimari ca “Daca ai fi studiat mai atent istoria…”

  De la inceput, problema mea nu era conceptia ta despre adancimile sexului, caci cu aia sunt partial de acord, ci cu intransigenta manifestata fata de ceilalti oameni. M-au deranjat foarte tare replici precum:

  “cand ai vazut ce se face in ziua de azi, nu ai vrea sa fie interzisa homosexualitatea?”

  “Aia plictisitori si prosti sa stea departe de noi.”

  “libertatea noastra a fost incalcata […] de catre fiecare gay sau bisexual in parte, care prefera sa taca decat sa faca ceva constructiv, care prefera sa faca sex decat sa dezbata problemele care se ivesc in tara noastra in momentul actual.” (asta merge mana-n mana cu argumente invocate de unii homofobi precum “n-am nimic cu homosexualii, doar sa nu-i vad pe strada ca imi incalca libertatea”. )

  “Vaneaza sex si atat. Fara mila, fara respect, fara demnitate, fara rusine, fara frica, fara nimic. Sunt pur si simplu animale cu forma umana. Eu i-as gaza fara remuscari.”

  “ HIV/SIDA a aparut tocmai ca sa-i potoleasca. Bine ca au fost asociati cu boala, numai asa se puteau cuminti.”

  Nu am crezut nici pentru o clipa ca esti sarit de pe fix si intentionezi sa aplici ceea ce spui. Cu toate astea, reiterez faptul ca diseminarea unor astfel de opinii este nociva pentru societate, ducand la segregare, suspiciune si ura. Ca raspuns, ai zis ca d-asta nu spui asemenea lucruri in lumea hetero, insa aici nu ne aflam intr-o bula, izolati de “lumea hetero” si chiar daca ar fi asa, si printre noi exista destui homofobi (tot cred ca mai multi decat gay-ii homofobi sunt doar evreii antisemiti).

  Acum sa revin la ultimul mesaj.

  Da, eu pun intrebari ca sa imi clarific cu ce aspecte sunt de acord si ce pareri ar trebui sa le contrazic. Cand rog pe cineva sa-si impartaseasca conceptia despre ceva ma astept la o parere si nu la adevarul absolut despre lume. Nu vad ce e rau in asta.

  Modul in care percepi istoria mi se pare usor romantios si mi-e foarte greu sa vad meritul “doar” varsarii de sange.

  Doamne, cat de inteligenti erau medievalii! Ce frumoase erau luptele pentru “onoare” sau pentru “Dumnezeu”… Ne lipseste o cruciada nobila acum, sau un Razboi de 30 de ani.
  Manipularea maselor e o afacere cu vechime (cel putin de la aparitia religiilor). Singura diferenta intre atunci si acum e ca acum au mai evoluat mijloacele de comunicare si intelegerea mecanismelor psihice.

  E usor amuzant cum deplangi faptul ca “Se induce frica, furia si alte sentimente negative”, cand cam asta e si ceea ce ai facut tu prin comentariile la articolul asta.

  Sunt de acord ca ironia nu e prea productiva intr-o discutie, insa e a dracului de eficienta ca tehnica retorica (chiar daca nu e onorabila).

  Incepi sa ma convingi ca esti prea bun pentru mine…

 37. @Alex P cine a scris chestia asta?

  ““ HIV/SIDA a aparut tocmai ca sa-i potoleasca. Bine ca au fost asociati cu boala, numai asa se puteau cuminti.”

  Nu am crezut nici pentru o clipa ca esti sarit de pe fix si intentionezi sa aplici ceea ce spui. Cu toate astea, reiterez faptul ca diseminarea unor astfel de opinii este nociva pentru societate, ducand la segregare, suspiciune si ura. Ca raspuns, ai zis ca d-asta nu spui asemenea lucruri in lumea hetero, insa aici nu ne aflam intr-o bula, izolati de “lumea hetero” si chiar daca ar fi asa, si printre noi exista destui homofobi (tot cred ca mai multi decat gay-ii homofobi sunt doar evreii antisemiti).”

 38. Bine prima parte aia cu HIV/SIDA! God, cati sariti de pe fix sunt pe aici?

 39. @Queeditch #31
  1. Atrag atenţia că frazele
  “HIV/SIDA a aparut tocmai ca sa-i potoleasca. Bine ca au fost asociati cu boala, numai asa se puteau cuminti.”
  sunt nu numai greşite dar sunt chiar condamnabile. Sper că după recitire o să meditezi asupra monstruozităţii lor şi nu va fi cazul să detaliez.

  2. Nu-i destul că ni s-a împuiat capul cu teoria ‘prostului exemplu’ dat de homosexuali! Parcă aud căte o fufă: “Cum să se sărute doi bărbaţi pe stradă, să-i vadă Ioneluş al meu, să ia exemplu de la ei?” Mai trebuia să vii şi cu aplicarea acesteia la proliferarea comportamentului care nu-ţi place!

  3. În #20 scrii:
  “Hai sa recunoastem, exista creaturi flamande de placeri strict sexuale care pur si simplu nu stiu de ce fac ceea ce fac. Vaneaza sex si atat. Fara mila, fara respect, fara demnitate, fara rusine, fara frica, fara nimic.
  Uiţi cumva că discutăm totuşi despre sex consensual? Nu discutăm despre violuri.

  În #31 continui, mai atenuat dar cam pe aceaşi linie:
  “Ce ma deranjeaza e proliferarea comportamentului total lipsit de consideratie in ceea ce priveste sexualitatea si persoana cu care o practici, mai e si faptul ca sexualitatea se separa de notiunea de relationare”
  Revoluţia sexuală a avut drept principală consecinţă “eliberarea” sexului recreaţional. Dacă-ţi place să trăieşti ca înainte de aceasta nu-i nici o problemă dar nu este cazul să vituperezi împotriva celor care trăiesc în contemporaneitate.

  4. Înţeleg că accepţi sexul ca legitim doar dacă este urmare a unei ‘relaţionări’. Ce înţelegi prin această relaţionare este neclar. O discuţie de o oră, în care partenerii îşi găsesc anumite compatibilităţi, după care urmează sexul este de ajuns? Apreciezi că doi bărbaţi pot să facă sex abia după ce devin prieteni apropiaţi?

  5. Despre parteneri multipli şi sex fără relaţionare insistentă vezi un interviu cu Bruce Benderson
  “3AM: Is it true that you’ve had over 4,000 sexual contacts?
  BB: At least.
  3AM: It’s probably something that we younger writers can’t understand. I mean, how is it possible to have sex that many times without having any feelings for your partners?
  BB: I always feel I’m in love with the person when I’m having sex. I’ve never just had sex, my friend, I’ve made love.

  Că se joacă cu cuvintele nu-i nicio îndoială pentru că înt-un alt interviu zicea:
  “KD: You said you’ve had 4,000 partners.
  BB: It’s not that unusual for my age, because between, say 1969 and 1983 there was no AIDS, and it was very normal for a guy to go to the baths three or four times a week, and you’d have some kind of sexual contact with maybe ten people each time. You might even have a lover at the same time—I did, but you know that was just recreation. That’s what men do when there are no women to stop them.”

  Despre Bruce Benderson şi romanul lui Românul s-a mai scris în treacăt pe acest blog.

 40. Alex P, nu te supara pe mine, ii dau perfecta dreptate lui Queeditch ca HIV/SIDA a aparut ca sa-i potoleasca … Mi se pare grotesc sa faci sex, sex, sex… Cum sa il tratezi pe seamanul tau ca pe un obiect al munci, nu ca nu ar fi unul.. Ca doar in sinea mea sunt bulangiu seropozitiv si a trebuit sa ma cumintesc, de aia am ajuns la un numar de 2 partide intr-un an. Imi este rusine cu mine, ar trebuii sa stau undeva inchis pentru ca sincer, mi-e rusine. Trebuia sa fim potoliti si noi cumva si uite cum Iisus Hirstos al comunitatii Gay (am sa ma informez despre prima persoana pozitiva de pe Terra), S-A SACRIFICAT pentru noi, restul pozitivilor. Eu ziua aia o am cu rosu plus in calendar, nu fac nimic decat yoga si ma rog la Allahu meu sa ma aprere si sa ma tina pototlit.

  Nu e sarit de pe fix, sariti de pe fix suntem noi astia POZITIVI in mama masii de pozitivitate sau negativitate, cum poti sa crezi ca el, seamanul nostru nu spune bine ceea ce spune… Sunt ferm convins ca Neti Sandu i-a citit in stele viitorul stralucit al lui, aici pe DarkQ, aici unde se regasesc semenii lui!

 41. CM este de vina, din cauza acestui articol, lasa ca pe el il tragem la raspundere si-l depunctam masiv la votare… Sa-i dati cu -10 puncte!!

  Alex P, imi place cum combati treaba p-acili-sa! Frate, sunteti foarte politicosi comparativ cu raia din mine!:D Insa citeste cu atentie postul de mai sus ca nu am sa-i mai dau dreptate vreodata…

  sicmarin, te rog frumos nu-l mai condamna pe Queeditch, iti dai seama ca eu cred in astre, in viata vesnica desi sunt seropozitiv, cred in decaderea din univers, cred in mormanul de carti ce se afla in fata mea, carti dupa care imi ascund frustrarea vietii monotone de zi cu zi! eu il consider un Guru, cred in el!!!

 42. Ba ma supar! pe tine si pe formele tale (mai putin) subtile de agresivitate verbala!..

 43. Da lăsați bre oamenii să facă sex, ce-aveți cu ei?

  Dacă le face plăcere să se fută și atât… nu văd care e problema? Sau ce, toți trebuie să se iubească ca să se fută!? OMG… voi în ce lume trăiți? Că în asta în care trăiesc io… sigur nu…

 44. Queeditch cel mai bun dupa parerea mea, l-am vazut intr-o seara se mai, plangeam de mama focului… Iti dai seama ca stateam cu cearsaful pe mine pana la ochi si ma socam la fiecare minut din film! Doamne ca la final am ras de m-am spart, dar tot cu teama ca voi ajunge si eu in 2505 si voi fi la fel de speriat ca ala 🙁
  Tu pentru mine, este revelatia zilei de azi si maine cumulate, nu pot sa adorm daca nu citesc ceva despre tine sau daca nu primesc prin fax constelatia Racului, cea facuta de Neti Sandu. Te ador!

  RobertG, cum poti sa vorbesti asa ceva? Da eu ma fut neve, ci fac dragoste, in gura de obicei!

 45. Queeditch pe mine ma cheama Gabriel Joao, nu Gorj, clar? si faptul ca sunt de parere cu tine ar trebui sa-ti creasca inima ca doar un nebun ca mine poate sa te aprobe… Iar juma de DarkQ sa se amuze pe seama mea… Deci please, girl!

Comments are closed.

Vezi si...

De ce?

N-am somn. Știu și de ce și-am vrut să scriu despre asta, dar acum... nu mai contează. Pentru că în articolul precedent (cel al lui Ichigo) am văzut că au apărut vreo doi-trei pe blog (nu-mi amintesc să-i fi văzut că își dau cu părerea la vreun alt articol), care...

Articole din aceeasi categorie