No menu items!

Dan Negru, din nou.

Acelasi autor

RuPaul’s Drag Race.

Daca se posteaza articole despre filme si seriale legate de LGBT, e randul meu sa va povestesc despre ceva putin mai diferit. Ca tot...

It was rough.

A trecut ceva timp de cand nu am mai scris, vreo doi ani. Tot de pe atunci a intrat si blogul in "moarte cerebrala"...

Stand by.

In viata multor persoane se iveste un moment ce poate crea confuzie si dezorientare. Se da totul peste cap, dintr-o data nu mai stii...

Moşteniri ceauşiste.

In primul an de facultate, aveam o profesoara de fizica renumita prin cercurile de studenti. Odata cu numele ei pe buzele cuiva, povestioare infricosatoare...

Intelectualii simt ura?

Am gasit unul din jurnalele patenerului meu ce contine gandurile acestuia din perioada 2006-2007 si citind, am gasit o fraza la care m-am tot...
Adi
Adi
Under construction.

Pe pagina lui de Facebook, Dan Negru a postat urmatorul mesaj:

“Sincer, sunt incuiat la cap! Nu pot sa inteleg cum de sunt politicieni romani care accepta ideea legalizarii casatoriei intre homosexuali. Cunosc homosexuali, inteligenti, talentati in jobul lor si nu am nimic impotriva orientarii lor sexuale. Dar statul nu poate sa legalizeze prin casatorie relatia lor. Dintr-un simplu motiv: peste 100 de ani se va legaliza casatoria intre om si animal? Ma gandesc cu groaza ca unui zoofil i s-ar pune pata pe ciobanescul meu mioritic si mi-ar cere laba lui… As fi distrus…”

Nu stiu daca am inteles eu prea bine ce vroia sa spuna dar am impresia ca din start noi nu facem parte din categoria oamenilor, ci suntem o specie aparte numita “homosexuali”. Ca sa nu mai spun de ratacirea cuvantului “zoofil” in fraza, care perpetueaza in randul oamenilor cu o mai mica putere de gandire si analiza individuala, ideea gresita ca homosexualii ar fi zoofili. De asemenea, ca sa nu fie acuzat de discriminare, a tinut sa spuna ca el nu are nimic impotriva celor care au o alta orientare sexuala, desi daca stau sa-mi aduc aminte, a existat o perioada in care sustinea, citez- “homosexualii sunt dereglati”.

Dar macar a grait un adevar la inceputul textului… si ma intreb ce politicieni romani sustin casatoria intre persoane de acelasi sex, asta ar fi o stire chiar ok.

Revenind la Domnul Negru, nu stiu care sunt frustrarile lui si cu ce l-ar deranja sa stie ca eu si partenerul meu cu care sunt de 4 ani am avea la mana o hartie prin care ni s-ar recunoaste aceleasi drepturi conjugale ca si persoanelor hetero, ceea ce ma duce cu gandul la faptul ca nu asta e problema lui, ci o ura sau rautate asupra celor care nu se simt atrasi de femei. Eu cred ca ar trebui sa lucreze la frustrarile lui, sau daca s-a saturat de emisiunile lui de doi bani cu invitati de 1 ban, cu siguranta nu-si varsa supararea catre directia corecta.

De asemenea, nu cred ca e nevoie sa fac print screen pentru a dovedi veridicitatea afirmatiilor celui in cauza, avand in vedere ca acestea s-au transformat in subiect de stire pentru anumite publicatii online.

Previous article
Next article

53 COMMENTS

 1. :))) Cui ii pasa ce spune hapciupaliticu asta :))) Personal nu il supor si rage cand prezinta nu stiu de ce se uita lumea la el …

 2. Cum ce probleme are? A spus clar, se teme pentru relaţia pe care o are acum cu ciobănescul lui, vrea să-i păstreze laba numa’ pentru el…

 3. Văd că a dispărut mesajul. S-o fi temând de urmări? Totuşi, e un mesaj în baza căruia autorul poate fi acţionat în judecată şi pierde procesul.

 4. Nu stiu de ce si-ar consuma cineva chiar si numai o secunda din viata ca sa examineze cugetarile lui Dan Negru.

 5. Prevăd că, dacă se vor legaliza căsătoriile gay, instituția căsătoriei își va pierde mult din atractivitate. Mai degrabă decât a aduce cuplurilor homosexuale mult-visata aură de normalitate, căsătoria va înceta să mai fie pașaportul exclusivist care garantează oricui intrarea în lumea bună a “normalului”.

  Căsătoria reprezintă pentru foarte mulți oameni un certificat de normalitate. În multe privințe, a fi căsătorit este obligatoriu, așa după cum a fi normal este o cerință socială. Foarte mulți oameni se căsătoresc pentru că trebuie, nu pentru că se iubesc. E pur și simplu o bifă adăugată pe lista cu lucrurile care trebuie făcute în viață. În aceste condiții, atunci când și gay-ii se vor putea căsători, heterosexualilor nu le vor rămâne prea multe argumente pentru a-și oficializa relația, de vreme ce căsătoria nu va mai reprezenta mare lucru.

  Singurul motiv adevărat pentru care oamenii încheiau până acum o căsătorie era frica de a nu îngroșa rândurile necăsătoriților – și aceasta nu pentru a nu rămâne singuri, ci pentru că a nu fi căsătorit însemna un mare semn de întrebare vizavi de aptitudinea lor socială. Așadar, dacă oricine se va putea căsători cu oricine, nu cred că instituția căsătoriei își va mai avea rostul. Avantajele materiale ale oficializării unei relații nu cred că au reprezentat vreodată adevăratul motiv al căsătoriei, iar iubirea dintre parteneri – cu atât mai puțin.

  Răbufnirea nătângă a lui Dan Negru nu e atât de tabloidă pe cât vrea să pară. Deși omul de televiziune Dan Negru e sclavul audiențelor și nu ar ezita să se dea puțin în stambă numai pentru a provoca, de data asta suntsigur că a fost vorba despre o ieșire mai degrabă nervoasă. Lui Dan Negru îi displace de fapt ideea că glumele lui ar putea avea de suferit în viitor din lipsă de sare. Efectiv, ideea că nu va mai putea face emisiuni sexiste îl îngrozește.

  De altfel, dacă mă gândesc bine nici nu cred că am auzit vreodată glume “normale” cu homosexuali. Toate bancurile cu gay sferă de aceeași meteahnă sexistă (ceea ce e și logic până la urmă, având în vedere că distincția de “homosexual” e prin ea însăși ridicolă). Nici nu cred că se pot imagina bancuri cu homosexuali care să nu semene cu bancurile despre blonde. Numai că, dacă bancurile cu blonde sunt încă bine primite într-o lume segregată pe criterii sexuale, bancurile cu gay spuse pe post vor pica întotdeauna prost. Chiar dacă Dan Negru face pe prostul.

  😎

 6. Am eu o gluma. Daca cauta cineva intr-un dinctionar american “Dan Negru” o sa gaseasca traducerea urmatoare – “attention whore”.

 7. asemenea motivari puerile foloseau pe vremuri si cei care erau impotriva eradicarii sclavagismului sau a casatoriilor mixte. Pai daca sclavul o sa aiba libertate o sa poata sta in autobuz langa mine. Asa-i ca pare penibil mai Negrule?

 8. Realitatea este ca se potriveste perfect afirmatia lui in cazul in care la tv nu vezi decat balacareli, farse de prost gust, grobianisme pe post de umor, ura, certuri, razbnari indoielnice, etc.
  Au dreptate Dexus, CM, Corneliu si Grid, este un hapciupalitic gelos pe ciobanescul lui, frustat ca intrun viitor apropiat pierde atentia publicului cultivat, educat.

 9. Oameni buni, nu stau acum sa comentez ce a spus unul sau altul despre poponari, despre cum trebuie sau nu trebuie sa ne trăim viata, Acasă la noi facem ce dorim si cu asta basta, dar sunt de părere că pentru moment poponarii români nu prea sunt pregătiţi să facă pasul “căsătoriei”, hai să fim sinceri câte cupluri aţi întâlnit şi v-au spus că vor să se căsătoreasca?
  Nu credeţi că înainte da a face atâta furtună într-un pahar cu apă, mai bine ne pregătim mental, fizic şi cum doriţi voi, pentru o căsătorie şi apoi să cerem să ne căsătorim.

  Nu vă mai uitaţi în curtea vecinului, statele care au legalizat căsătoria între persoane de acelaşi sex au multe decenii înaintea noastră, nu vorbesc aici de faptul că ei sunt mai cu moţ, vorbesc aici că noi suntem bebeluşi care deja dorim să şofăm…

 10. Să-mi fie cu iertare, dar nici eu nu aș legaliza căsătoria între homosexuali.

  Văd destule „fete” pe străzi care mă fac să-mi doresc alte lucruri de la viață. Să ajung să-i văd ținându-se de mână (din ciclul „plângeam când îi vedeam” – încercând să-mi țin mâncarea în stomac) ar fi prea mult.

  România nu prea are cultul gay înrădăcinat în mentalul minorităților sexuale. Majoritatea homosexualilor sunt doar poponari (pardon my French) și aici fac referire la vestitul banc „nu, fiule, tu ești doar un poponar, nu ești gay”.

  Atunci când vor fi mai multe persoane care vor înțelege că a fi gay este ceva ce faci în particular, nu o modalitate de a atrage atenția pe stradă, da, voi fi de acord să se legalizeze.

 11. Pfoai chiar trebuie sa-i vad moaca la nulitatea asta si pe site-ul asta? Poate va ganditi serios s-o scoateti.

 12. Mergând pe logica ”nu vreau să văd zuze de mână pe stradă” ar trebui ca Tonciu, Cruduța și gherțoii, omologii lor masculini, să nu aibă dreptul în veci să se căsătorească. Dacă suntem consecvenți până la capăt, ar trebui să interzicem dreptul la căsătorie pentru mai bine de jumătate dintre heterosexuali.

  Atât timp cât heterosexualii nu au vreun criteriu special pentru a-și uni destinele, nu văd de ce ar trebui ca homosexualii să îndeplinească alte cerințe. Nu ar fi corect să pretindem aceleași lucruri pentru toată lumea?

  Dacă stau bine să mă gândesc, o căsătorie hetero între două persoane imature e mai prăpăstioasă decât una între homosexuali. Câte reportaje cu familii cu 7-8 copii care mor de foame nu ați văzut? Câți bani de la buget sunt alocați pentru ajutoarele sociale ale celor care nu-și găsesc de lucru fiindcă părinții nu le-au oferit șansa de a face mai mult de 8 clase? Câți copii nu sunt terminați psihic pe viață din cauza bătăilor din familie? Câți frați nu sunt despărțiți după divorțul părinților?

  În cazul homosexualilor, nu cred că o căsătorie reprezintă mai mult decât un fel de securitate socială. Dreptul la moștenire în cazul decesului partenerului, un credit luat împreună, posibilitatea de a fi alături de partenerul tău la spital în cazuri mai grave, sunt motive bune pentru a cere o bucată de hârtie să ne ateste relația. Dacă plătesc aceleași taxe, cer să am și aceleași drepturi.

  Mulți spuneți că nu suntem pregătiți emoțional, mental și mai știu eu cum să ne căsătorim. Căsătoria va coincide și cu un fel de scoatere din clandestinitate a relațiilor homosexuale și va aduce de la sine o mai bună responsabilizare.

  Haideți să nu fim mai exigenți cu noi decât e cazul! Dacă noi ne vom negocia mereu drepturile de pe poziții de inferioritate sau cu capul plecat, nu vom obține mare lucru, sau dacă vom obține, va părea mai mult o concesie, o pomană, ceva dat din milă. De multe ori atitudinea asta îmi lasă impresia că noi cerem ceva ce nu ni se cuvine, sau solicităm privilegii și nu drepturi ce ar trebui să ni se cuvină în mod natural.

 13. Sunt foarte gay. Si totusi nu ma intereseaza catusi de putin casatoria. Daca intre un baiat si o fata, ea isi are rostul, intre 2 barbati sau 2 fete e un simplu moft. Ca si infiatul de copii.

  Simplul act de la primarie ca esti insurat, in conditiile in care incidenta relatiilor stabile cu durata de peste 5 ani este relativa redusa la homosexuali, nu te face mai om, mai barbat sau mai … altceva. Nu te face nimic.

  In opinia mea, e vorba de un simplu moft si o imbatare cu apa rece. Iar cine traieste cu impresia ca un cuplu gay e la fel ca unul hetero, dupa mine, greseste.

  Nu exista o identitate, pentru ca e vorba de principii si caractere diferite. Orice psiholog, fie el si de 2 lei, poate confirma cele spuse de catre mine.

  E la fel ca si cu Liceul Cosbuc, cel gay-friendly… e doar o moda, da bine, colaboram, ne mai plimbam prin cine stie ce strainatate, facem un parteneriat… etc. Dar care e folosul? Niciunul. Pentru ca, mental si geografic, romanii… nu sunt pregatiti sa fie occidentali.

  Iar daca cineva de asemenea, traieste cu impresia ca in occident homosexualii sunt mai bine vazuti, comite o eroare. Diferenta dintre aici si acolo, sunt legile anti-discriminare care se respecta si care au amenzi si pedepse penale exemplare. Insa, prejudecatile exista bine mersi si acolo, la fel ca si aici.

  Si, sincer, desi homosexual, nu mi se pare o chestie extraordinara sa ma tin de mana in buricul targului cu baiat. Si mai ales in Romania. Daramite sa insor cu el! :))

  Si, ca sa demonstrez ca fratii mei gay ma sustin, voi astepta sa cada pietrele.

  Da, nu cred si nici nu sustin mariajul gay! Desi sunt gay. Nu am nevoie de un act oficial care sa-mi foloseasca la partaj!

 14. Personal acum pot sa spun ca nu este un pacat, dar inainte din cauza ideilor inradacinate de ortodoxism credeam ca este. Mai am momente in care ma pocneste ideea ca e pacat, dar imi trece repede. In Biblie scrie ca cei care fac sex cu barbat ca cu femeie ar trebui sa se omoare. Din cate stiam sinuciderea este unul dintre cele mai mari pacate pe care Biserica Ortodoxa le considera. Aici se contrazic si cred ca folosesc doar ce le convine din Biblie. Religia a devenit o afacere profabila si nu isi indeplineste adevaratele scopuri. N-avem spitale si unii mor de foame, dar se fac biserici si catredale ale mantuirii neamului. Romania:tara contrastelor…
  Strict din punctul meu de vedere, religia ortodoxa se contrazice in multe lucruri si se bazeaza uneori pe chestii absurde si se contrazice in unele situatii. Eram si eu curios ce canoane se dau pentru iertarea pacatelor.Homosexualii sunt pusi langa zoofili, preacurvari si altele: 15 ani fara impartasanie. Ok,au ceva cu homosexualii, dar mi se pare absurd ceea ce zic urmatoarele fraze: “Cel ce s-a căsătorit a doua oară, 1 an să nu se împărtăsească.
  Cel ce s-a căsătorit a treia oară, 10 ani să nu se împărtăsească; iar de are copii si are sub 40 de ani, 5 ani să nu se împărtăsească. Dacă a trecut de 40 de ani si are copii, să nu i se mai îngăduie a treia căsătorie.
  A patra căsătorie nu este îngăduită; iar dacă cineva a încheiat-o, acea căsătorie să se desfacă si 8 ani să nu se împărtăsească.”
  Trebuie sa stai nenica cu un om cu care nu te intelegi, care te bate sau care iti face altele ca zic preotii ca nu te impartasesc un an.
  Ma opresc aici ca am deviat subiectul destul pentru ca sunt putin indignat de felul in care religia a ajuns sau defapt a fost mereu.Nu este un pacat sa iubesti pe cineva.

 15. nu puteti sa scoateti fata lu Dan de acolo ca mereu cand intru o vad :)) mi se face rau 😛

 16. Ioan daca tu crezi ca biblia este o carte care poate sa iti dicteze cum trebuie sa fi da este pacat.
  Dar si eu am citit biblia si te asigur ca multe evenimente nu se prea leaga si multe sunt aberatii sa fim seriosi.
  Incestul este interzis de biblie da?
  Atunci cum s-au inmultit Adam si Eva?
  Nu cumva copii lor s-au culcat uni cu alti?
  De ce crezi ca cei care fac parte din cler spun “crede si nu cerceta”.
  Tin sa mentionez ca eu nu sunt ateist cred in Dumnezeu dar nu prea sunt deacord cu cei care il slujesc in prezent sau uni care au tradus dealungul miilor de ani cartea sfanta, traducand-o pe placul lor si probabil adaugand de la ei putere cate ceva.

 17. @George – daca tu vrei sa ai drepturile unui cetatean de mana a doua si sa curvasaresti in voie, nu te opreste nimeni. Insa cand legea opreste doi barbati (doua femei) care in mod voit vor sa traisca intr-o alianta civila, acestia sunt involnutar cetateni de mana a doua.

  So stfu u fucking moron and go suck a big fat black cock for crack and std’s.

 18. @George, eu nu o să arunc cu pietre, dar îmi permit să am totuși un punct de vedere diferit față de al tău.

  1. ”Sunt foarte gay. Si totusi nu ma intereseaza catusi de putin casatoria. Daca intre un baiat si o fata, ea isi are rostul, intre 2 barbati sau 2 fete e un simplu moft. Ca si infiatul de copii.”

  Revin asupra a ceea ce am scris mai devreme. Nu cred că în cazul homosexualilor căsătoria are rolul de a valida iubirea dintre cei doi, ci are mai mult implicații practice pe care le-am menționat în #13, alineatul 4.

  2. ”Iar cine traieste cu impresia ca un cuplu gay e la fel ca unul hetero, dupa mine, greseste.”

  Ai dreptate, nu poți pune egal între cupluri heterosexuale și homosexuale. Sunt diferențe atât de ordin biologic, cât și psihic. Aici discuția e lungă și pare-mi-se că există și un articol pe aici cu asta.

  3. ”Simplul act de la primarie ca esti insurat, in conditiile in care incidenta relatiilor stabile cu durata de peste 5 ani este relativa redusa la homosexuali, nu te face mai om, mai barbat sau mai … altceva. Nu te face nimic.”

  Actul ăla nu te schimbă cu nimic ca individ, doar conferă o stabilitate mai mare relației în condițiile în care cei doi, după căsătorie, vor avea și planuri comune, cum s-ar spune trag la aceeași căruță. Nu cumva o cauză a duratei scurte a relațiilor homosexuale e și lipsa unor planuri comune? Din ce zic ăștia mai experimentați, fluturașii dispar după ceva timp și la hetero și la gay. Pe oameni nu-i ține legați actul ăla (de care pot scăpa ușor), ci consecința lui care le conferă partenerilor posibilitatea de a construi o viață împreună.

  4. ”Si, sincer, desi homosexual, nu mi se pare o chestie extraordinara sa ma tin de mana in buricul targului cu baiat. Si mai ales in Romania. Daramite sa insor cu el!”

  Faptul că ești căsătorit, nu vine la pachet cu ținutul de mână. A zis cineva că trebuie să-ți schimbi comportamentul după căsătorie? Chiar mai sus ziceai că sunt diferențe între cupluri hetero și homo.

  5. ”Da, nu cred si nici nu sustin mariajul gay! Desi sunt gay. Nu am nevoie de un act oficial care sa-mi foloseasca la partaj!”

  Faptul că tu nu dorești căsătorie, nu înseamnă că alții nu au nevoie de ea. E ca și cum eu aș fi împotriva indemnizațiilor pentru mame doar pentru eu nu am nevoie de așa ceva.

  În concluzie, căsătoria, în măsura legalizării sale, e o opțiune și nu o obligație. Fiecare decide pentru el dacă dorește să beneficieze de acest drept sau nu. Orice drept trebuie să fie acordat, fie că noi personal avem nevoie sau nu de el. Dacă există, înseamnă că alții au nevoie de el.

  Atitudinea asta cu eu nu am nevoie, deci nu-i necesar, e una pe care o văd zilnic în România. Suma atitudinilor ăstora duce la o societate șubredă cu o conștiință individualistă.

 19. Asa cum spune si rediam, atat timp cat platesc taxe, vreau sa am aceleasi drepturi ca si ceilalti…

 20. Atata timp cat homosexualii au aceleasi indatoriri fata de statul roman ca si heterosexualii, nu vad de ce nu ar beneficia, daca doresc acest lucru, de recunoasterea legala a angajamentelor sentimentale dintre ei!?

  In conditiile in care doi oameni, indiferent de sexul lor, sunt in deplinatatea facultatilor mintale si VOR sa se “lege” si oficial, de ce sa nu fie posibil acest lucru?

  Stiu si eu… poate vor sa scoata un credit impreuna, poate unul nu lucreaza si celalalt ar prefera sa ii plateasca o asigurare din salar, pensia de urmas, poate unul moare si parintii aluilalt vin si te-arunca afara din casa… etc.

  Pseudo-argumentele impotriva unui lucru firesc cum este si casatoria in cazul cuplurilor homosexuale sunt cat se poate de imbecile. Nu ai cum sa compari un cuplu homosexual – care e un angajament sentimental bilateral – cu pedofilia sau zoofilia pentru ca acolo e vorba de unilateralitate. Acesta este cel mai bun contra-argument cu care orice ONG, orice gay – poate inchide gura unora ca Dan Negru.

 21. Puteți să aveți voi ce acte vreți și nu vreți. Dacă există discriminare la nivel de masă, tot timpul vor exista mijloace prin care să fie interzise anumite așa-zise drepturi – creditul la bancă (ne pare rău, punctajul adunat de dvs. nu ne permite să vă acordăm creditul), vizita la spital („orele de vizitare s-au încheiat” / „dar doamna cum a intrat?” / „este o situația ieșită din comun, noi am chemat-o pe doamna. Este grav, zău așa! Ce nu înțelegeți?”) etc.

  Îmi vine greu să cred că printre cititori avem atât de mulți naivi.

  Dacă societatea nu avea nimic împotriva homosexualității și era nevoie doar de legalizarea căsătoriei ca să ai acces la anumite beneficii, mare parte din argumente ar fi fost realiste. În contextul actual putem doar să constatăm cai verzi peste tencuială și bule de săpun.

  Să fim sinceri, sunt oameni „normali” care mor de foame cu legea și dreptatea în brațe. Ce șanse au „ăilalți”?

 22. @Da_Vero, da, e cel mai probabil sa se intample asa in acceptiunea in care, prin absurd, s-ar legaliza orice fel de uniune civila intre gay.

  Oricum, in conditiile in care se fac biserici vs. scoli in proportie de 10:1, in conditiile saraciei crunte din Romania… educatia ramane un lux si multi nu realizeaza ca ea este cheia spre rezolvarea multor lucruri. Dar, se poate face o matanie, sa se omoare intre ei sa pupe moaste, un post negru… cine stie, poate vine si intelepciunea.

  Intr-adevar, pot ONG-urile sa traga cat vor, caci lucrurile esentiale nu se vor schimba. Nu intr-o societate indoctrinata cum este cea din Romania.

 23. Pot sa propun ceva! Haideti sa il raportam la facebook pentru homophobic comments.
  poate o sa ii deactiveze pagina.
  🙂

 24. @ Rediam

  Casatoria nu e musai o obligatie, dupa cum poate sa nu fie nici o optiune!

  Iar a fi gay, nu inseamna ca trebuie ca toti homosexualii sa aiba aceleasi pareri. Eu nu cred in ideea de casatorie gay. Si nici in infiatul de copii de catre cupluri gay. Am dreptul la aceasta opinie.

  A fi impreuna cu cineva nu inseamna ca brusc vrei sa te si insori cu cineva. Casatoria e adesea un moft si pentru cei mai multi dintre heterosexuali.

 25. Una e să nu vrei să te căsătorești (să consideri căsătoria o prostie sau doar să crezi că pentru gay căsătoria nu e un lucru bun) și cu totul altceva este e să nu susții dreptul la căsătorie pentru cei care totuși vor să se căsătorească.

  Unul din dezavantajele încercării de a croi lumea după propriile percepții, îngrădind dreptul celorlalți de a nu fi de acord cu ele este că, în cele din urmă, nu va fi deloc plăcut să ajungi să trăiești printre oameni nedreptățiți, frustrați și nemulțumiți. Un alt dezavantaj este propria frustrare, generată de faptul că obiceiul de a închide drumuri în loc de a deschide altele noi este unul fără de întoarcere și ne transformă, invariabil, în niște morocănoși, temători și nefericiți.

  În plus, nu are rost să te opui lucrurilor care oricum se vor întâmpla. O simplă privire în jur ne arată că niciodată mersul lucrurilor nu a ținut cont de voința oamenilor. Mai mult decât atât, voința umană are prostul obicei de a se conforma întotdeauna flerului deschizătorilor de drum.

  😎

 26. @George, n-ar fi mai simplu sa faca fiecare ce vrea? Adica, da, sa ne putem casatori si apoi o face cine vrea…

  Tu, de exemplu, daca nu vrei, nu te casatoresti. Dar altu’ daca vrea, ar fi ok sa poata (legal vorbind).

  Modul in care pui tu problema e ca si cum ai zice “eu nu sunt de acord cu fabricarea prezervativelor pentru ca eu nu le folosesc si le vad ca pe un moft”. N-ar fi oare mai intelept sa spunem “Dom’le, sa se fabrice si decide fiecare daca le foloseste sau nu.”?

  Noi, pana la urma nu vorbim de niste “extra-optiuni” nemaipomenite pe care le-am avea in urma abrogarii unei legi care sa permita parteneriatul civil intre persoane de acelasi sex, ci vorbim de niste drepturi de baza care ni se cuvin ca oricarui alt cetatean al acestei tari.

  Ca apoi unii vor dori sa se “lege” si altii nu… e deja can-can… who the fuck cares ce face fiecare in parte… pe noi trebuie sa ne intereseze intregul, adicatelea cadrul legal sa ne fie favorabil.

  ===

  Dar in alta ordine de idei…

  Romania momentan este ca o curva pe care a futut-o toata lumea dar ea sustine senina ca e inca fecioara si ca restu’ “minte”.

  In Romania 87% din cetateni au declarat la recensamant ca sunt ortodocsi. Cate procente din cele 87 sunt si credinciosi cu adevarat, e alta poveste. Bun, trecem peste. Anual, statul ofera cultelor religioase aproximativ 540 de milioane de euro, suma echivalenta cu 0,4% din Produsul Intern Brut al Romaniei. Guvernul aloca mai mult pentru biserici decat pentru plata datoriilor catre producatorii ai importatorii de medicamente. La fiecare 10 biserica construita se mai renoveaza (poate) si o scoala. Oamenii mor in spitale deoarece nu sunt medicamente. Oamenii mor in propriile locuinte de frig si/sau de foame. Dar noi avem nevoie de biserici in continuare.

  Stiti de ce? Exact pentru a satisface nevoile inchipuite ale celor care constituie majoritatea in Romania. D’aia.

  Ideea e ca Romania e o tara indoctrinata, o tara de prosti, o tara in care oamenii isi dau votul pe o galeata sau doi mici si-o bere, o tara in care oamenii au impresia ca valoarea ti-o da un tricouas Zara de 98 RON. Ce inseamna asta? Ca masele sunt foarte usor de manipulat. Le spui ce vor sa auda, ii ademenesti un pic, si gata. Sunt la picioarele tale.

  Iar papusarii profita, traiesc bine-mersi, si oamenii de rand trag de pe o luna pe alta cate 12 ore/zi.

  Ganditi-va, nu poti merge in fata idiotilor de mai sus si sa le spui ca homosexualii sunt si ei oameni si merita sa aiba aceleasi drepturi ca si restu’. Asta ar insemna sinucidere curata.

  Asa se face ca papagali ca Dan Negru mai scot cate o chestie homofoba… pentru ca ei de fapt castiga simpatia homofobilor. Noi suntem putini, nu contam in toata ecuatia. Ceea ce conteaza e profitul lor.

  Asadar, in Romania slabe sanse in urmatorii 10-20 de ani sa se schimbe ceva pentru noi pentru ca EDUCATIA este cea care face diferenta dintre noi si altii. Nimic altceva.

  That’s it folks.

 27. #25, George, exact! Nu e musai ca toți homosexualii să aibă aceleași opinii. Și la fel cum dispunem de dreptul de a avea o opinie diferită, fie că ni-l exercităm sau nu, la fel ar trebui să dispunem și de dreptul la căsătorie, fie că vrem sau nu să beneficiem de el.

  La fel ca exprimarea opiniei, și căsătoria e o opțiune. În ambele cazuri, dreptul trebuie să fie stipulat. Doar alegerea noastră să fie cea care decide și nu constrângerea din varii motive, inclusiv dorința unora de a-și transforma opinia în literă de lege.

 28. Da Vero, mi se pare mie că eşti uşor dezamăgit că nu vin pietrele şi “ţi le ceri” insistent. Nu toţi care văd lucrurile diferit sunt naivi. Avem diferite tipuri de luciditate…

 29. George (28), despre libertate ca si concept juridic, filosofic etc. s-a vorbit si scris enorm, nu ne-ar ajunge timpul si ma tem ca nici cunostintele ca sa dezbatem pe larg problema…..dar asa simplist, la nivel de definitie libertatea este considerata tocmai “posibilitatea omului de a actiona dupa propria vointa sau dorinta”, bineinteles respectand legile in vigoare.

  In contextul discutiei noastre, “libertatea”, ar fi posibilitatea fiecaruia de a alege daca se casatoreste sau nu, iar pentru asta, trebuie, din punct de vedere juridic reglementat acest fapt.

  La nivel de principiu statul trebuie sa garanteze tuturor cetatenilor sai drepturi egale, mai ales, in contextul in care le impune aceelasi obligatii.

 30. În calitate de cetăţeni ar trebui să avem dreptul de a decide. Chiar dacă suntem urâţi ca dracu’, sau proşti ca lemnu’, sau efeminaţi ca Naomi, sau scârboşi ca pufuleţii roz şi dulci. Şi chiar dacă apoi nu mai vrem, sau nu mai ştim ce să facem cu statutul nou obţinut. Ce, i se refuză vreunuia dreptul de a respira pe motiv că nu-i spălat pe dinţi?

 31. Mai acum vreo 3 ani va spuneam mai in gluma mai in serios, de aparitia robotilor insotitori pe post de sotie cuminte sau sot gospodar.
  Uite ca desii atunci gandeam ca vor dura cel putin 10 15 ani pana sa apara un robot macar cat de cat eficient muncilor casnice, uite ca scoasera japonezii o roboata care este inteligenta si invata permanent din contactul cu omul. Si ai naibii japonezi au facut-o si sexi rau, bineinteles ca dupa criteriul lor de frumusete, dar sa fiu al dracului daca nu mi-ar placea sa faca japonezii astia si fratiorul ei, adica a roboatei, ca sigur as cumpara un exemplar.
  AAAa revin la subiect.
  Mai fratilor, japonezii au fost asa de incantati incat vor sa se si castoreasca cu roboata, dar inca roboata este prototip si nu exista inca o fabrica care sa construiasca neveste roboate.
  Sigur ca dpa entuziasmul asta la cat de rapizi sunt japoneziii in 3 ani sunt convins ca o sa iasa primul lot de neveste roboate si mai mult ca sigur, cu fete detasabile si coafuri diverse ca sa nu ne plictisim de-o singura fata.

  Concluzia?

  Mai repede or sa legifereze japonezii casatoria intre un om si-o roboata decat sa legifereze romanii casatoria dintre persoanele de acelasi sex.

 32. Nu sunt de acord nici eu.

  Bagati-va mintile in cap oameni buni, ce nu e frumos la o femeie?

 33. Ce nu este frumos la un barbat?

  Plecand de la premiza ta, cred ca tie nu-ti place faptul ca esti barbat. Daca te gasesti atragator numai in fata unei femei inseamna ca nu ai respect de sine.

  Terapeut, ceva?

 34. Ce nu este frumos la un covrig cu susan ?
  Si ca să mergem până la capăt (..ul acestei discuţii), ce nu este frumos la un ciobănesc mioritic?

 35. Hmmmm … ce nu este frumos la un covrig cu susan … pai cred ca, gaura de la covrig nu este prea frumoasa … Unde mai este savoarea, daca nu mai simti gustul imbietor al susanului … sau al covrigului plin de amidon … gustul aluatului din care este facut 😀 ?

  La un ciobanesc mioritic ? Pai e simplu … fuge cu covrigul in coada si iti rapeste placerea in a savura gustul covrigului cu susan, sau cine stie al gaurii :))

 36. Cred ca prostia ar fi unul din principalele lucruri care nu ar fi frumoase la un barbat.

  Sau poate daca gasesti un barbat care sa iti placa din punct de vedere fizic, fie el , slabanog, atletic, musculos, gras … si il vrei macar odata in pat … prostia lui ti se poate parea frumoasa, pentru ca il poti fraierii sa il bagi macar odata in patul tau 😀 . Si sunt multi care profita de asta 😛 .

  Acum mai depinde si de om si de gusturile fiecaruia, ce i se pare frumos sau nu la un barbat.

 37. Tipul este unul dintre cei mai varza oameni de tv pe care mamutul “entertainment-ului” romanesc inca ii mai poarta in carca. Sa te distrezi la o emisiune prezentata de el?… deja imi fac griji pentru sanatatea mintala a persoanei in cauza. E ingrozitor cum/ce face pe acolo… simt cum il privesc si tampesc simultan! Are si el dreptul la o parere… in fine… e cam irelevant ce poate sa debiteze un “personaj” ca asta.

 38. Nush de ce dar tot ce îmi vine în minte e un citat:
  “Noi vrem egalitate, dar nu între căței”…
  😐

 39. Frate dati-l in viziunea fericii pe Dan Negru. Am ajuns la concluzia ca toate evenimentele care s-au petrecut zilele acestea sunt o fabricatie care au disimulat opinia publica de la situatia politica din Romania. Ratele saraciei sunt alarmante, accesul la educatie este aproape zero, pe cine sa dea vina? – pe homoseuxali.

  In fine, poate am exagerat putin insa este important sa ne pastram interesul – democratie si egalitate in drepturi.

 40. Un “destept” de asta nici nu ma uit la emisiunile lui , mi se pare prea …. ma abtin .
  Referitor la ciobanescu lui probabil il iubeste prea mult incat sa ii “cedeze laba” altcuiva, hmm… poate prea mult ;))

 41. Pentru cine Dumnezeu sa legalizaze chestia asta? Tot ce auzi in aceasta comunitate, la tot coltul, este: AI CHEF DE SEX? CINEVA DORITOR?

  Sunt gay, nu ma deranjeaza acest lucru. Prietenii si familia ma accepta asa cum sunt. Pe langa chestia cu legalizarea casatoriei intre persoanele de acelasi sex, nu inteleg nici chestia cu GayFest si alte tampenii de acest gen.
  Sincer, chiar inteleg persoanele care protesteaza in timpul paradei. Cum sa mergi in oras si sa vezi o gramada de “barbati” care se fataiesc imbracati in femei si cu ditamai semnul SUNT GAY.
  Daca ai p**a, inseamna ca esti barbat, nu femeie. Esti gay, fi dracu barbat, masculin.

  Revenind la subiect, sunt total impotriva casatoriei persoanelor de acelasi sex in Romania.
  DE CE?
  Pentru ca Romania nu este inca pregatita pentru acest lucru. Oamenii trebuie sa ne accepte si dupa sa se aduca in discutie casatoria.
  Rezultatul legalizarii casatoriei, in acest moment: si mai multe “zuze” la televizor plangandu-se ca au fost batute noaptea pe strada de homofobi.

  Vreti casatorie? Puteti merge in alte tari, unde este deja legalizata.

  Iisuse, ce e in neregula cu voi? Parca toata comunitatea aceasta gay din Romania pluteste in aer. Coborati naibii cu picioarele pe pamant si uitati-va prima data la realitatea din jurul vostru.

  Si pentru a evita eventualele comentarii: DA, am fost in afara tarii si am vazut cupluri gay casatorite, insa in tari unde LUMEA ACCEPTA acest lucru, nu in Romania, unde inca mai persista gandirea comunista.

 42. @Dark
  1/sunt de acord ca trebuie mai ptin circ….dar circul nu il fac gayi ci mass-media dornica de a face scandal si de a creea ilaritate in societatea romaneasca care si asa este intro stare de necunoastere grava
  2.iar in legatura cu penele si feminitatea…..fiecare cu pasarica lui daca tie nu iti place nu inseamna ca nu trebuie sa existe….nici mie nu imi plac barbatii care sunt efeminati dar nu cred ca tocmai noi care suntem gay trebuie sa descriminam pe cineva atata timp cat nu produc nimic rau.
  …nu te ambala mai mult de cat este cazul ca nu ai de ce… :))

 43. @Dark – Romania nu e pregatita dracului nici pentru sapun. Tehnologie. Ratiune.

  Doar ca esti tu furstrat si ai dat peste ce ai dat tu, nu inseamna ca parerea ta este relevanta.

  Pana la urma, e dreptul tau. Dar prezinta si tu “in viziunea mea”, ca asa parca nu suna ca te faci de tot cacatul. 🙂

  Ca deja, prin “Vreti casatorie? Puteti merge in alte tari, unde este deja legalizata.” imi spui ca am mai multe drepturi in tari straine decat la mine in tara.

  Ei bine, eu sunt roman, si daca vreau sa sug pula cu acte, o s-o fac si pe asta.

  Pleaca. Baga-ti pasaportul in cur dupa ce treci de customs si du-te nenica. 🙂

 44. Pe bune, Dark a confundat Romeo cu blogul! Daca lui ii place sa stea toata ziua pe Romeo si sa viziteze numai locurile in care se perinda homosexuali needucati, inseamna ca gata, asta e toata comunitatea, sau asa sunt toti!

 45. Da sa intre pe matrimoniale “hetero” sa vada ca este exact acelasi lucru. Lasa-l in duda lui.

 46. Parerea mea e alta …….
  ” Striga cel ,caruia ii arde Casa ”
  adica : el ,asta Dilimake cum e ,ca sa nu se banuie cumva ca e Gay , striga si urla si aduce injurii vis-avi de cei ce sunt Gay (ca de fapt in sufletul lui e la fel) .Zvonuri ,cum- ca ar fi si el Gay ,am auzit in urma cu ani buni * dar, fiind om de Tv. D.nul Dan Negru ,sa insurat si el pana la urma, sa astupe gura Satului ‘ Sa nu se mai vorbeasca pe la colturi ca a fost vazut cu Pula n-gura ‘ (va zic din surse fff. sigure ca e din TM si stiu multe.si am auzit multe despre el . si mai stiu si din aia care sustin ca sau…FFFF,cu el in tinerete )

 47. Pe lângă autorii semnalați deja cu alte ocazii dintre cei care semnează pe Blogurile Adevârul (Petre Florin Manole, Răzvan Sibii) și pe care i-am putea încadra cu ușurință în categoria autorilor “gay friendly” (dacă și numai dacă o asemenea catalogare simplistă n-ar fi una stupidă în esența ei), mai întîlnim încă un autor cu verb remarcabil: Adrian Munteanu .

  Dintre articolele sale, propunem spre lectură ultimele trei articole publicate pe tema homosexualității, toate din februarie 2014:

  http://adevarul.ro/news/societate/biserica-vs-homosexuali-vorbim-despre-astaa-1_52f909cbc7b855ff563b2993/index.html

  http://adevarul.ro/news/societate/un-pas-mic-romania-pas-urias-homosexuali-1_52f31535c7b855ff561c2008/index.html

  http://adevarul.ro/news/societate/sunt-gay-vreau-insor-1_52ef9d8fc7b855ff5609ac91/index.html

   

 48. Sunt gay dar nici eu nu inteleg de ce toti vreti sa se legalizeze casatoriile gay. Cred ca este suficient sa se introduca o lege pentru mostenire. Sa fiu sincer nu suport nuntile in general, poate de aceea nu ma intereseaza subiectul.

Comments are closed.

Vezi si...

Vienna Pride și Parada Curcubeului, pentru gay și lesbiene

După cum știți, Viena, capitala Austriei, este una dintre cele mai cochete metropole din Europa. Prima oară am fost in Viena acum câțiva ani și am fost impresionat de ce poate oferi Viena, mie, unui turist gay: arhitectură, muzică și artă, oameni, localuri etc. Pentru prima dată, o întregă săptămână...

Articole din aceeasi categorie