No menu items!

O atitudine oficială, hotărâtă, pentru mariajele gay din partea Academiei Americane de Pediatrie

Acelasi autor

Despre constitutionalitatea unor modificări ale Legii Referendumului

În ultimele săptămâni au apărut tot felul de luări de poziţii asupra acestui subiect, multe greşite cu scop dezinformativ şi propagandistic şi multe în...
sicmarin
sicmarin
Aştept să-mi citesc vreun necrolog, pentru a putea fi mai puţin autoironic.

Non_Lose mi-a atras atenţia (mulţumesc!), aseară, asupra unui articol din The New York Times. Articolul, din 21.03.2013, aruncă bomba încă din prima frază: “Joi, pentru prima dată, Academia Americană de Pediatrie şi-a declarat sprijinul pentru căsătoriile homosexuale, spunând că permiterea ca părinţii homosexuali şi lesbiene să se căsătorească, dacă doresc acest lucru, este în interesul superior al copiilor lor.”

Urmând un link am ajuns la articolul de bază, “Promovarea bunăstării copiilor ai căror părinţi sunt gay sau lesbiene“ care va apărea în revista Pediatrics, numărul din aprilie, dar care este deja disponibil online.

N-o să insist asupra conţinutului articolului, fiecare putând să-l citească şi el fiind foarte clar, ci o să pun în evidenţă lucruri conexe, care ajută la înţelegerea importanţei lui:
– Articolul nu este doar punctul de vedere al unui autor ci este poziţia oficială a AAP, fiind elaborat de către Comitetul pentru aspecte psiho-sociale ale sănătăţii copilului şi familiei din cadrul AAP.
– Nu este un articol oarecare ci este un raport tehnic. (Cei care nu sunt obişnuiţi cu practica din revistele ştiinţifice sunt rugaţi să citească ce înseamnă raport tehnic.)

Conform cu Reuters, care se bazează pe afirmaţia şefului comitetului care a realizat raportul tehnic, în urma acestui raport, conducerea AAP (academy’s board of directors) a votat în unanimitate sprijinul pentru căsătoriile între persoane de acelaşi sex şi dreptul părinţilor gay de a adopta sau îngriji copii.

Academia Americană de Pediatrie este organizaţia profesională a pediatrilor din USA şi are cca 60.000 membrii. Printre alte publicaţii ea editează şi revista Pediatrics.

În anul 2002 din AAP s-a desprins un grup conservator, American College of Pediatricians (ACP), care din considerente extra-ştiinţifice, ideologice şi religioase se opune unor luării de poziţii ale AAP. Numărul membrilor acestui grup este ţinut secret dar se estimează a fi între 60 şi 200. Acest grup nu s-a remarcat prin editarea altor materiale decât broşuri anti-gay. El are o colaborare strânsă cu mediile religioase şi conservatoare, furnizându-le suport pentru atitudinile discriminatorii faţă de minorităţile sexuale. Şi faţă de prezenta atitudine oficială a AAP n-a întârziat să apară atitudinea discriminatorie a ACP.

Poziţia oficială a AAP poate avea o înrâurire decisivă asupre deciziilor pe care Curtea Supremă a USA este chemată a le lua anul acesta în două speţe importante: (a) privind neconstituţionalitatea interzicerii de către statul California a mariajelor între persoanele de acelaşi sex şi (b) United States v. Windsor, caz prezentat pe larg, pe blog, de către MarioG.

4 COMMENTS

 1. Dreptul de a intemeia o familie (pentru cei care doresc acest lucru) va deveni o realitate peste tot, si inca destul de curand. Povestile astea cu copilul care nu poate sa creasca normal fara o mama si un tata nu le cred nici macar cei care le pun in circulatie. Altminteri ar trebui sa-i vedem manifestand impotriva mamelor singure – sa ceara ca acestea sa fie obligate, prin lege, sa-si ofere copiii spre adoptie, pentru ca acestia sa fie crescuti normal, cu mama si tata.
  In sfarsit, cu timpul vor disparea prejudecatile.

 2. Între blogurile ziarului online Adevărul, se distinge cel al lui  Răzvan Sibii care propune o abordare inedită a homosexualității, publicând o serie de șase articole (originale) menite să surprindă «perspectiva oamenilor obişnuiţi care nu numai că sunt gay, dar mai au şi “îndrăzneala” să trăiască vieţi normale, măcinaţi de aceleaşi griji şi probleme ca şi heterosexualii».

  Iată link-urile către primele patru articole, apărute până în prezent:

  http://adevarul.ro/life-style/parinti/homosexualitate-normalitate-i-parintii-1_52ed3edbc7b855ff56fdc869/index.html

  http://adevarul.ro/life-style/parinti/homosexualitate-normalitate-ii-cei-doi-tati-1_52f2a2a3c7b855ff561a77a5/index.html

  http://adevarul.ro/life-style/parinti/homosexualitate-normalitate-iii-copiii-1_52ffeafdc7b855ff565fb02c/index.html

  http://adevarul.ro/life-style/parinti/homosexualitate-normalitate-iv-studiile-stiintifice-1_5307b3f7c7b855ff568cd242/index.html

   

Comments are closed.

Vezi si...

Eseu despre orbire

"Dificultatea vieții (sociale) nu constă în conviețuirea cu cei din jur, ci în înțelegerea acestora.” Așa sună cea mai la îndemână idee care mi-a rămas în minte după parcurgerea unuia dintre eseurile semnate de portughezul José Saramago – un om de geniu, cu o luciditate ieșită din comun și...

Articole din aceeasi categorie