No menu items!

Ajutor! M-am despartit de prietenul meu. Motivul? Este bisexual!

Acelasi autor

Buna tuturor! Sunt disperata, de aceea va rog sa imi spuneti parerea vostra. M-am despartit de prietenul meu(22 ani), motivul: este bisexual. Acum 3 zile am citit in telefonul lui din intamplare mesaje cu conotatie sexuala de la un barba (50 ani).

Despre acest barbat imi spusese ca este “unchiul” lui, eu cunoscandu-i toata familia niciodata nu l-am cunoscut pe acest “unchi” cu care vorbea si se vedea aproape zilnic isi programa excursi etc. Imediat am facut niste legaturi si am hotarat sa discut cu prietenul meu, deschis, despre tot ce credem.

Mi-a marturisit ca a avut o relatie de cativa ani cu acest barbat dar de cand ma cunoste pe mine nu a mai fost cu el. Eu nu pot crede asta pentru ca am vazut mesajele si ei se vedeau si pana acum 5 zile. SINCER NU STIU CE SA MA FAC, sunt distrusa… am fost indragostita de el la nebunie (cred ca mai sunt) dar nu-l mai pot privi in ochii si nu pot suporta gandurile acelea chinuitoare, el ma suna intr-una de cand am plecat de la el. 🙁

Help, ce ma sfatuiti?

Previous article
Next article

28 COMMENTS

 1. Eu te sfatuiesc sa il lasi sa respire si sa nu devii pisaloaga (il vei indeparta mai mult).
  Cu persoanele bisexuale este foarte greu, adica cel mai greu…din cate stiu eu unii pot iubi la fel un barbat si o femeie.
  O informatie pretioasa ar fi ca nu toti bisexualii sunt la fel: unii pot avea o atractie sexuala mult mai puternica fata de barbati, iar altii spre femei.
  Prietenul tau cum este? Poti sa iti dai seama dupa cum vorbeste cu femeile sau se uita la ele…Iti spun din propria experienta desi sunt gay, as zice ca am si apucaturi heterosexuale cateodata, eu fac parte din acea clasa de foarte putin bisexual spre foarte foarte mult gay. Am avut o prietena de care aveam o anumita atractie, dar nu as fi dat-o pentru un barbat niciodata… asa ca am hotarat sa o las desi mi-as dori sa fiu si eu un baiat normal, insa nu ma pot minti.
  Prin uramre putem spune ca bisexualii sunt “straight-gay”. Daca un bisexual are o atractie mai puternica spre femei este mult mai usor sa ramana cu o femeie(desi se poate sa mai aiba aventuri si cu barbati cateodata), dar daca este mai mult gay atunci nu vei putea face casa cu un om dintr-acesta daca esti femie.
  Daca este foarte emotionat si lasa tot pentru un barbat atunci sigur nu va fi fericit doar cu femei.
  Eu mi-am lasat prietena pentru ca este o fata deosebita si statul cu mine ar fi fost pierdere de timp, cand vad un barbat (puternic, inalt si musculos) nu mai vad nimic ci doar pe el.
  Daca prietenul tau petrece mai mult timp cu acel barbat si pe tine te lasa mult timp singura inseamna ca este mai mult gay.
  Iti mai dai seama si dupa ce face acesta in pat, daca nu iti cere sa intretii cu el relatii sexuale, si tot timpul si-l petrece la barbat inseamna ca este satisfacut mai tare de barbati.
  Daca este bi bi, adica este atras in aceasi masura de femei cat si de barbati, se poate sa ramana cu tine dar sa aiba si un amant…depinde cum vei accepta si tu
  Multa sanatate! Si sper sa te mai ajut cu sfaturi daca vei dori.

 2. Văd că a fost editat şi aranjat un comentariu de la alt articol. Reiau şi eu comentariul de acolo.

  @ayoo
  Ceva nu se leagă în ceea ce spui. Iubitul tău n-are comportamentul tipic pentru bisexuali. Lipsesc prea multe elemente pentru a putea aprecia în cunoştinţă de cauză. Se pot imagina, cu minim de completări din partea mea, cele mai diverse scenarii. Voi da strict cu titlu exemplificativ astfel de scenarii, fără nici o relevanţă practică.
  – Totul este o poveste ţesută de iubitul tău, cu complicitatea unui prieten, pentru a-ţi testa iubirea.
  – Iubitul tău este homosexual şi acum, cu tine, testează o eventuală bisexualitate.
  – Iubitul tău este homosexual bi-curios şi a mers cu “jocul” prea departe.
  – Iubitul tău este bisexual, a iubit pe acel “unchi”, iubirea s-a dus, acum şi-a luat zborul din cuib dar au rămas prieteni.
  – Iubitul tău este heterosexual dar din anumite considerente (posibil materiale) a acceptat o relaţie homosexuală.

  În condiţiile astea nu pot să-mi dau nici un sfat concret. Orice sfat aş da, cu excepţia celor evazive, ar putea strica lucrurile mai rău decât sunt. Dintre sfaturile evazive:
  – Dacă vrei sfaturi pe blog este bine să dai detalii, eventual într-un articol separat. Altfel te trezeşti cu sfaturi care mai mult strică decât ajută.
  – Discută cu iubitul tău şi, eventual, cu “unchiul” pentru a lămuri lucrurile şi acţioneză funcţie de felul în care le lămuriţi.
  – Citeşte, măcar pe blog, despre homosexualitate şi bisexualitate şi despre problemele ridicate de alte fete/femei cu iubiţi/soţi homosexuali/bisexuali.
  – Dacă este homosexual sau bisexual fie te împaci cu statutul lui şi mergeţi mai departe fie vă despărţiţi. Nu stă în puterea lui să se schimbe.

 3. Hai mai….nu cred ca suntem niciunul in masura sa ii dam vreun sfat. Cel mai bine este sa faci ce simti, daca crezi ca mai poti continua relatia cu el dupa toata povestea atunci vorbeste cu el… daca nu : NEXT !!!

 4. Nu uita… si eu am fost cu o fata, dar tot timpul am preferat un cabanos si o tavaleala puternica cu barbati. Daca si prietenul tau este asa nu vei putea fi cu el.

 5. daca isi da mesaje cu unu de 50 de ani nu stiu cum poti sa mai ai intrebari de ..orice natura :))

  succes.

 6. Vai doamne, ce tragedie, soc si groaza, mi s-a taiat respiratia… sa ma ajute careva, nu stiu, oricine… sarurile, repede…

 7. Cum sa fie unu’ de 22 cu unu de 50? Eventual ala ii sponsor si din banii pe care ii da ala iti cumpara flori, asa sa stii. Pana si parfumul ala scump de 30 de lei pe care ti l-a luat, tot din produs or fi fost. 😉

 8. RobertG, așa, „transpirat” de la fotbal, îți spun, că eu cred că e posibil să fie dragoste între cei doi bărbați… La distanță. De-aia cu „iz complicheitid” sau „oupăn rileișănșip”… Ia uite, domle, nu lăsați dragostea să se împlinească… comentați voi, știți voi!

  :)))

 9. Da, in stil sugardaddy… eu am anii, tu ai banii, suntem ca americanii, să vedem, să vedea ce-o sa iasăăă…

 10. Nu stiu ce sa zic, daca crezi ca merita sa-l ierti fa asta! altfel, dai papuci a fost un badaran ca nu a fost sincer cu tine sa-ti zica totul.

  Impacate cu tine insuti..asta e

 11. Mă caţelor!
  Un personaj al lui Marin Preda, ţăran simplu şi neştiutor în ale exoticului, aflat la Zoo în faţa unei girafe neputând să o încadreze în vreunul din tiparele sale a conchis “aşa ceva nu există”.
  Păi dacă omu spune că există, ne apucăm noi să negăm? Ăla îl iubeşte pe ălălalt. Porniţi de acolo cu evaluările dacă vreţi să daţi o mână de ajutor.

 12. Deși nu am o perceptie monogamă cu privire la relatiile dintre oameni, eu personal nu aș accepta ca prietenul meu să aibă o relație cu altă persoană în același timp. O noapte de futăi mai merge, dar nu aș accepta o relație în trei. Eu i-as da papucii.

  Cât priveste relația dintre el și un bătrân de 50 de ani, nu pot să comentez. Dacă este o relație de tipul sugardaddy atunci e condamnabil, dar poate este o relație de iubire, de înțelegere. Nu cred că e imposibil ca un tânăr să se îndrăgostească de un bătrân, oricât de mare ar fi problema cu prostata, relația nu se bazează obligatoriu pe cat de lungă sau groasă e (sau dacă se trezește, există viagra pentru asta :)).

 13. În comentariile la un alt articol se aruncau vorbe prosteşti: “diferenţa de vârstă nu contează”. Contează şi încă al naibii de mult!

  De fapt, în relaţiile sociale, fie ele acompaniate de iubire sau nu, toate diferenţele contează: de nivel educaţional, cultural, religiozitate, statut social, venituri, avere, vârstă, aspect fizic, sănătate etc. etc. Aş spune că tocmai aceste diferenţe fac relaţiile să meargă, împiedicând oprirea într-un punct mort. În creuzetul vieţii reale, nu în idealul viselor, diferenţele se compensează.

  Suntem obişnuiţi cu hulita compensare anii-banii (cum zice RobertG) dar nu este deloc singura compensare a vârstei. Uneori compensarea se face, ca în cazul mentoratului, la nivelul cultural-educaţional vs. vârstă sau statut social (recunoaştere) vs. vârstă.

  Eram, prin 1992 sau 1993, pe terasa unui restaurant, pe malul lacului Snagov. Alături, când la masă când pe şezlonguri, erau Jacques-Yves Cousteau cu soţia lui Francine, între care exista o diferenţă de 36 ani. Căsătoria dintre ei a survenit abia în 1991, după decesul soţiei lui J.-Y. în 1990, deşi relaţia era mult mai veche, având împreună doi copii, născuţi în 1979 şi 1981.

  Din zona gay îmi este cunoscută o compensare a unei difereţe de 49 ani (!!!), în cazul criticilor de artă acad. George Oprescu (n. 1981) şi Radu Ionescu (n. 1930). Relaţia era mult anterioară arestării şi condamnării lui Radu Ionescu pentru homosexualitate şi a continuat până la decesul lui Oprescu (1969), Radu Ionescu rămânând executor testamentar. La vreo 15 ani după moartea academicianului, când am început vizitele reciproce cu Radu Ionescu, acesta era încă vădit impresionat, vocea i se schimba, ochii i se umezeu ori de câte ori era vorba despre prof. Oprescu.

  (Nu-şi are locul, în acest context, să zic despre substratul ascuns al arestărilor din cazul Radu Ionescu dar nici să tac nu-mi place, dacă tot am început să vorbesc. Prin arestarea lui R.I. se voia ajungerea la acad. Oprescu şi compromiterea lui. Deşi acad. Oprescu avea vederi de stânga moderată nu agrea represiunea comunistă din anii ’50. Relaţiile lui internaţionale, de pe vremea când activase la Liga Naţiunilor (predecesoarea ONU, în perioada interbelică), legăturile lui cu influenţi oameni politici homosexuali din politica europeană, unele mediate de către bisexualul Titulescu, erau periculoase din perspectiva securităţii. Mai exista şi o componentă internă foarte importantă, legătura lui Radu Ionescu cu influenta “lume” a Institutului Cantacuzino. A vorbi în detaliu despre asta ar depăşi cu mult cadrul unei paranteze la un comentariu dar fac doar 3 observaţii: (1) Radu Ionescu era nepotul de soră a acad. C. Ionescu-Mihăieşti, directorul Inst. Cantacuzino şi practic crescuse în curtea institutului, C.I.M. neavând copii. (2) Aproape toate colecţiile de artă din Muzeul Colecţiilor de Artă (în forma lui iniţială, din epoca comunistă) au aparţinut unor medici din Inst. Cantacuzino sau apropiaţi lor şi aproape toţi medicii din Inst. erau colecţionari de artă. Ţuculescu era medic în Inst. iar D. Ghiaţă era asistent în institut înainte de a-i fi descoperite de către C.I.M. valeţele artistice. (3) La “popota” (cantina medicilor) Inst. Cantacuzino încă de pe vremea prof. Cantacuzino erau întruniri aproape săptămânale la care participau mulţi dintre artiştii perioadei (dintre muzicieni menţionez pe G. Enescu, dintre pictori Steriadi, Dărăscu, Pătraşcu) iar prof. Oprescu era aproape nelipsit (când era în ţară) şi influenţa acestui mediu era foarte mare atât în lumea medicală cât şi în cea artistică.)

 14. @MarioG (#14): Seriooooos? Ți-ar plăcea să vină prietenul tău la tine să îți spună: „Uite, mă duc să mă fut cu bunăciunea asta!”?
  Eu nu condamn nici un fel de „purtare” a unei relații, pentru că… e simplu. Suntem foarte adaptabili, în practică. Și uneori poți face compromisuri… Mi se pare natural și normal să fie așa, atâta timp cât ambii parteneri sunt mulțumiți.
  Fiecare dintre noi are în cap un anume tip preferat de relație, însă în momentul în care ne îndrăgostim sau ne entuziasmăm față de cineva anume, uităm complet de orice reguli sau planuri anterioare…
  Cu alte cuvinte, Ayoo, nu ai altceva de făcut decât să alegi: te adaptezi noului tip de relație descoperit (dacă îți face mai mult bine decât rău) sau închei orice poveste. De ce atâta bătaie de cap?

 15. @FireMan, acum și tu :). Nu mi-ar plăcea să vină să îmi spuna asta.

  Totusi, daca e in club fără mine și peste noapte si-o trage cu unu, chiar nu ma deranjeaza, atata timp cat nu se dezvolta intr-o relatie permanenta. Adica nu cred in tipul ala de relatie extrem de inchisa în care dacă unu din parteneri e prins sărutânduse cu altul, celalalt face crize de gelozie.

 16. Vorbeste cu el mai in detaliu si l-as intreba cat de mult are sa continue cu acest tip de 50 de ani care mi se pare destul de mare fata de el. E ca si cum ar fi cu tacsu… adica mi imaginez cum se vad si vorbesc: Vrei o inghetata????
  Sau in timp ce sunt impreuna sa ii zica : WHOs YOUR TATĂTĂU???
  Stiu ca suna rautacios.
  Daca tu nu mai simti nimic pt el e simplu, iti cauti un heteroi si gata. Daca mai vrei sa fi cu el, si el iti promite ca o sa ramana doar cu tine, te va minti si tot timpul o sa ajungi sa traiesti cu sentimentul ca esti in plus in viata lui. Eu as cauta pe altcineva…

 17. Dar de ce te crispezi atata de intrebari fara raspuns gen ”ma iubeste”, ”cat ma iubeste”? Un bisexual nu este (neaparat) un nenorocit fara scrupule care adora sa vada cum zapaceste si femei, si barbati. Sunt fiinte complexe care iti pot darui experiente de neuitat. Cred ca esti prea tanara sa judeci totul in categorii atat de clare si prestabilite…eu nu vorbesc de relatie in trei, ci de faptul ca poti avea in preajma o persoana foarte speciala care iti poate darui (pentru cat timp, nu se stie, dar ce conteaza?) ceea ce un hetero clasic nu iti poate darui…Asa ca bucura-te de el asa cum e sau cauta un tip serios care are agenda facuta pe viata :/
  PS: Dintr-un dictionar de …botanica: ”Dictionarul Brooklyn Botanic Garden din 2003 confera bisexualului o aura aparte: <>”

 18. Exact aia voiam sa spun si eu! :))

  Acum vad ca nu a ajuns tot citatul ala, mi-e lene sa il mai caut, ideea era ca florile bisexuate sunt perfecte 😛
  PS: Sunt femela hetero

 19. Pai e o diferenta fundamentala intre bisexuat (hermafrodit) si bisexual…ma si miram de ce facea un dictionar de botanica aprecieri la adresa bisexualitatii :))

 20. Eh, voiam si eu sa o ard aici frumos cu metafore :)) In fine, cred ca s-a inteles ideea. Si data viitoare nu ma mai bag la botanica. Dar suna asa de frumos! :p

 21. Eu sunt bisexual si sunt impreuna cu o femeie de aproape doi ani, dupa vreo 5 luni de stat impreuna i-am spus de orientarea mea sexuala si de anumite fetisuri pe care as vrea sa le incerc cu ea, mi-a pus multe intrebari si am asigurat-o ca daca sunt intr-o relatie niciodata nu insel.

  Cat despre prietenul tau si acel barbat de 50 de ani, poate erau doar prieteni si te-a mintit ca sa nu descoperi ca e bisexual, de obicei cei din comunitatea LGBT au tendinta sa-si vorbeasca de parca ar fi impreuna (ex: iubire, ce mai faci?).

  Mai dai o sansa daca esti dispusa sa continui, eu nu i-as da.

 22. Titlul induce in eroare pentru ca pare ca te-ai despartit de el pentru ca e bisexual si nu pentru ca te-a inselat..
  Ideea e ca nu conteaza orientarea sexuala a cuiva, tot poate sa insele. Bisexualii nu inseala mai mult decat alte persoane.

  Ma cam ingrijoreaza faptul ca el s-a intalnit cu un tip de 50 ani cand el e de fapt 20 si ceva probabil? Cand s-a intalnit cu tipul asta, cand avea sub 18 ani? That old guy is really creepy.

  Si eu sunt bisexuala si inteleg ce inseamna, dar nu are nicio legatura cu inselatul. Nu i-as acorda o a doua sansa. Ar trebui sa-i spui sa nu se mai vada cu tipul ala din cauza diferentei de varsta (da, varsta conteaza).

 23. Voiam sa adaug ca nu conteaza daca s-ar fi intalnit cu ala dupa 18 ani. Este o diferenta de varsta de 30 de ani. Tipul ala e creepy pentru ca se da la tipi care de-abia au trecut de 18, eww.

  Btw nu i-as acorda o noua sansa pentru ca nu se face asta cand te inseala cineva, e prea multa durere oricum. Dar nici nu-i bine sa se duca la tipul ala. Daca vrea o relatie cu un barbat atunci sa-si gaseasca pe cineva de varsta lui.

Comments are closed.

Vezi si...

Lui nenea Andrei… despre gandurile-amalgam ale unui poponar

~nene Andrei Adevarul nu mă supără, doar prostia repetativă şi banală. Cei ce îmi sunt aropiaţi ştiu că îmi place adevărul, dar numai acela susţinut temeinic, de idei demonstrate si neclătinate, nu stereotipuri vârâte în cap de cărţile comuniste sau de tradiţia din familia de popi din care face parte...

Articole din aceeasi categorie