No menu items!

3(trei) gânduri despre bisexualitate

Acelasi autor

Tu mergi la Bucharest Pride?

Astăzi începe a 10-a ediţie a paradei LGBT Bucharest Pride şi încă sunt indecis dacă voi participa sâmbăta viitoare la evenimentul culminant al acestei...

Reacţii la declaraţiile Mihaelei Rădulescu

A durat ceva, dar am strâns cele mai importante ştiri, postări de pe bloguri şi postări de pe Facebook sau Twitter apărute în legătură...

Dezbatere naţională! Your host tonight: Răduleasca

   Cred că deja ştiţi despre declaraţiile recente ale Mihaelei Rădulescu despre comunitatea LGTB, dacă nu, oricum, le analizăm puţin mai jos şi discutăm şi...

Nu mai asculta radio, omule!

Există muzică şi după TOP 40 Kiss FM! Gusturile mele muzicale n-aş zice că sunt foarte comune, dovadă că am găsit de-a lungul timpului puţine...

The Only Gay in the Village

Care era probabilitatea ca într-un sat de 300 de locuitori să nu fiu singurul gay de acolo????!!! Ştiu că şi mulţi dintre voi v-aţi născut...
Tudor
Tudor
Age: 23 Status: Out and Proud (...and NOT single) Hobbies: reading quality journalism, modern art and old music, positivity and urban exploration

Prietena mea cea mai bună mă sună într-o seară să-mi spună că un prieten de-al ei tocmai i-a spus că e asexual! Fata asta cunoaşte câte un reprezentant al fiecărei sexualităţi: persoane homosexuale, transgender, bisexuale, şi alte ramuri pe care nici nu ştiu să vi le spun. Eu nema! Am doar câţiva prieteni băieţi gay, nici pe departe cu câţi vă lăudaţi voi…şi cam atât. Nu am nici o amică lesbiană, sau un tip sau o tipă bisexuală open. Dar asta nu înseamnă că nu mi-am făcut o părere despre ei, chiar dacă nu-i cunosc! Ce urmează să scriu despre bisexuali mai jos nu este o viziune definitivată asupra acestui subiect, sunt pur şi simplu gânduri care pot fi şterse uşor şi înlocuite cu versiuni mai bune şi apropiate de realitatea aşa cum este ea defapt. De aceea o să vă şi rog să vă spuneţi părerea mai jos, la comentarii.

Nu mă apucam să scriu despre asta dacă nu găseam pe net un studiu ştiinţific proaspăt făcut public de Pew Research Center, probabil cel mai cunoscut institut de cercetare socială din lume. Domnii ăştia au aflat mai multe lucruri, după cum veţi vedea în graficele de mai jos, şi cumva mi-au confirmat unele păreri despre persoanele bisexuale. La chestionar au participat 1197 de persoane care se identifică ca LGBT din care gay (398), lesbiene (277), transgender (44), băieţi bisexuali (129) şi fete bisexuale (349).

Gândul 1. Eu nu îmi doresc să fiu niciodată într-o relaţie cu un băiat bisexual! Îi bănuiesc pe mulţi dintre ei de promiscuitate, mai ales pe cei care i-am întâlnit în mediul online şi pe care am avut ocazia să-i studiez în acţiune! Nu vreau să generalizez, şi mă refer doar la cei cu care am interacţionat online, dar ei cred că li se pare foarte în regulă să aibă o relaţie obişnuită cu o fată şi să aibă escapade cu băieţi, sau, fantezia supremă, să fie în pat şi cu un băiat şi cu o fată. Cu băieţii cu care am vorbit numai despre asta am auzit, se lamentau că reuşesc să aibă aceste condiţii decât foarte rar. Poate n-am înţeles eu bine şi defapt bisexualitatea presupune o relaţie în trei?!

Priviţi următoarele două grafice. Este o discrepanţă uriaşă între procentul persoanelor bisexuale atrase de persoane de acelaşi sex sau la fel de atrase de ambele sexe şi procentul de bisexuali care au o relaţie cu o persoană de acelaşi sex.

FT_15.02.19_LGBT-Americans_310px_2

SDT-2013-06-LGBT-5-05

 

Gândul 2. Bisexualii nu sunt deloc implicaţi în lupta pentru drepturile minorităţilor sexuale! Eu fac parte din procentul de bărbaţi homosexuali care spun că identitatea mea sexuală este foarte foarte importantă pentru mine. La bisexuali am întâlnit o atitudine de tip je m’en fiche! – nu simt că fac parte dintr-o comunitate, nu mă interesează drepturile, nu lupt cu discriminarea, sunt cool şi asta îmi ocupă tot timpul. Poate impresia mea vine şi dintr-un soi de invidie faţă de ei, pentru că mie mereu mi s-a părut un privilegiu să poţi să te îndrăgosteşti atât de bărbaţi cât şi de femei şi mi s-a părut întotdeauna fascinantă pansexualitatea. E totul mult mai uşor!

 

 

FT_15.02.19_LGBT-Americans_310px_1

SDT-2013-06-LGBT-2-12

SDT-2013-06-LGBT-5-07

SDT-2013-06-LGBT-0-08

Nu se prea stresează nici cu coming out-ul!

SDT-2013-06-LGBT-0-07

SDT-2013-06-LGBT-3-01Gândul 3. Lipsesc vocile bisexuale româneşti. Mi-aş dori foarte tare să avem aici pe blog un autor bisexual care să lămurească mai multe aspecte ale acestei identităţi. Sau măcar să-mi scrieţi aici la comentarii câte ceva despre voi şi să-mi închideţi guriţa, că tare mult am generalizat când am vorbit despre voi. Dar toate aceste atitudini şi păreri s-au format în mintea oamenilor din cauza lipsei voastre de acţiune, de comunicare, de confesiune.

Aş vrea să ştiu voi ce gânduri aveţi în folder-ul “Bisexualitate” din mintiuca voastră! ?

 

ⓣⓤⓓⓞⓡ

18 COMMENTS

 1. Hun…Am o prietena a naibii de similara cu a ta. Daca te uiti in lista ei de prieteni de pe fb, nici nu ai nevoie de un dating site.

  Am intrat in contact cu multi bisexuali(gay in denial dar si bisexuali convinsi) si am ajuns la concluzia ca nu se merita sa-mi investesc timpul gandindu-ma ca as putea avea mai mult decat o oarecare simpla relatie de prietenie (daca se poate numi asa cand te saluti cu cineva pe strada). Poate gresesc atunci cand aud de bisexualitate, imediat asociez cu “gay in denial”. Ok, cu siguranta gresesc :)) dar nu-mi inspira altceva faptele.

  Deci imi sforaie cainele atat de tare, incat nici nu ma pot concentra.

  De ce sa lupte?
  Luam casatoria ca exemplu. Crezi ca vrea cineva sa petreaca restul vietii intr-o casnicie monogama si fara familie completa? Sa fim seriosi, nici printre cuplurile hetero nu prea exista persoane monogame, dar aici? De ce sa aleaga “mai putin” cand pot avea tot pachetul + cateva aventuri cu tipi de varsta noastra?

  Voci bisexuale…cum am zis si mai sus, se multumesc cu atat. Poate majoritatea cand nu vor mai fi capabili de a avea o erectie alaturi de o femeie, atunci se vor implica…pana atunci “move, move, shake, shake now drop*.

  • Chiar aş fi curios să discut cu o persoană gay care a avut o relaţie serioasă cu un bărbat bisexual. Băieţii bisexuali trebuie să facă ceva să scape de bănuiala asta că ar fi gay in denial iar fetele bisexuale trebuie şi ele să combată părerile celor care spun că au început să urască băieţii datorită unei serii lungi de dezamăgiri sau chiar violenţă conjugală şi au început să caute compania altor fete.

   Da, hai să presupunem de dragul conversaţiei că monogamia e o regulă pe care oamenii o respectă, că dacă nu, sare totul în aer. Dacă nu pornim de la premisa că monogamia e generalizată şi respectată, atunci ajungem la human relationship version 2.0 unde nu mai există reguli şi hotare.

 2. Cred ca este o oarecare curiozitate/moda la fete sa fie bisexuale :)). N-am intalnit un caz precizat de tine, ci doar fete care “se joaca”.

  Chiar nu este niciun bisexual convins treaz la ora asta sa ne lamureasca?

  P.S. Daca-ti vine sa crezi, cateaua mea inca sforaie si parca tonalitatea s-a marit.

 3. Una din relatiile mele (pe care le pot numara pe degetele de la o mana) a fost cu un tip bisexual. Mi-a zis de la inceput ca e bi, si noh pe vremea aia fiind si cam aiurit si naiv am zis .. de ce nu? Per total, n-a fost cine stie ce. Pe scurt, el s-a super mega indragostit de mine, incepuse sa-mi faca nspe mii de pofte si sa-mi cumpere chestii, eram mai mereu coplesit de tot ceea ce facea pentru mine. Ca sa aflu mai incolo ca dragul de el era cuplat cu o tipa de ani de zile, si treaba era serioasa intre ei doi.
  Nu pot sa spun ca am fost cine stie ce socat sau suparat ca ma mintise, insa cert e ca el se distantase din ce in ce mai tare de tipa respectiva, ceea ce nu era prea sanatos pentru ca urmau sa se casatoreasca. La vremea aia mi se parea o joaca, acum de fiecare data cand imi aduc aminte toata povestea, ma simt prost ca nu i-am dat papucii mai devreme. Anyway dupa cum am zis … i-am dat papucii :)) din ce cauza? pentru ca el efectiv dorea sa renunte la TOT doar pentru a fi cu mine, sa uite de familie, de tipa respectiva, de afacerile lui etc. Mi se paruse imatur si de-a dreptul stupid ce vroia sa faca asa ca vazand ca nu intelege cu frumosul … bye bye!

  Singura chestie care ma deranjeaza la cei bi e ca sunt mai predispusi sa minta decat restul si de multe ori ajung fetele sa sufere din aceasta cauza … pentru ca de multe ori ele afla. Am mai intalnit baieti bi, unii imi sunt chiar colegi la facultate, si ii stiu in relatii cu fete de ceva vreme si sincer am senzatia ca le tin dupa ei pe post de accesorii, gen de vazul lumii.

  Concluzia? Conform unei replici dintr-un serial (cred ca Sex & The City): ” Bi now, gay later”

  • E foarte ciudat să fi tu “celălalt” – amantul! Cred, că nu am trecut printr-o astfel de experienţă deocamdată. Nu poţi să stai lângă un om care minte, pentru că mai devreme sau mai târziu vei fi şi tu victima lui. Da, foarte bine subliniază expresia amintită ce crede lumea despre bisexuali.

 4. Buna Tudor,
  Am fost într-o relație cu un barbat căsătorit. Nu doresc nimănui. Nu mi-a adus decât dezamăgiri și suferințe chiar dacă știu că m-a iubit.

 5. Nutting m-ai făcut să zâmbesc cu cățelul tău și pot spune că cu tot sforăitul lui ți-ai păstrat gândurile pentru că mi-a plăcut comentariul tău. Kiss la cățel.

  Ventress, când cineva este capabil să renunțe la Tot pentru tine, înseamnă că te iubește cu foc divin, iar o astfel de iubire este rară, dar e bine că te-ai despărțit de el iar astfel nu ai distrus viața acelui Om.

  Tudor intuiești bine, dar dacă o fi să te îndrăgostești de un bisexual?

  Primul meu iubit, un bisexual a fost și a fost superb cât a ținut. Este adevărat că eram tineri, lipsiți de griji și au fost multe momente frumoase. Nu am fost niciodată gelos pe păsăricile pe care le gâdila, fiindcă le schimba ca pe ciorapi, iar eu eram singurul tip din viața lui. Însă nu știu cum aș fi reacționat dacă ar fi gâdilat un alt tip, dar nu s-a întâmplat și e mai bine așa, pentru că mi-a rămas prieten și acum când scriu aceste rânduri.
  Ceea ce pot spune despre un bisexual, este că-și găsește greu fericirea în viață, pentru că se pot îndrăgosti și de-o fată și de-un băiat în același timp, iar împărțirea asta între cele două iubiri îi macină, mai ales atunci când sunt nevoiți să renunțe la una din ele.
  Știu că o să-mi săriți în cap, spunând că nu poți iubi 2 persoane în același timp și alte de astea, dar cunosc un bisexual, față de care am fost alături când a trecut prin trauma aceasta și nu i-a fost deloc ușor.

  Nu știu cum o fi la alți bisexuali, unii mi se par mai frivoli decât unele domnișoare de ale noastre care vin cu-n tip în club și pleacă cu altul, dar am învățat să-mi cultiv acea toleranță care să nu mai judece pe altul cum alege să-și trăiască viața.
  Este dreptul fiecăruia să trăiască cum dorește.

 6. @Cristi iti sustin argumentul legat de doua iubiri in acelasi timp. Nu stiu daca am experimentat iubirea adevarata pana acum, poate doar acel spark ce a dus la un incendiu complet ce s-a consumat rapid, lasand in urma doar cenusa… Insa am fost in ipostaza in care simteam mai mult decat atractie fizica pentru doi tipi in acelasi timp. Ma mai gandesc din cand in cand cum ar fi fost daca as fi ales diferit. Este groaznic sa compari pe cineva si sa te gandesti pe cine sa alegi ca si cum te-ai duce sa cumperi tigari si nu au marca preferata de tine si ai de ales intre dunhill rosu lung si davidoff rosu (cel putin eu prin asta trec de fiecare data).

 7. Desi inteleg ca interactionezi altfel cu un barbat si altfel cu o femeie, si poate ambele moduri te satisfac in feluri diferite, de la un punct acolo am senzatia ca bisexualii se rasfata prin discursul “vai, ce greu e sa fii atras de ambele sexe si sa trebuiasca sa le ai pe ambele”.
  Ok, si persoanele straight sau gay se pot simti atrase de mai multe persoane, dar daca te legi cu cineva intr-o relatie, trebuie sa alegi… daca relatia nu e una poliamoroasa (care, apropo, cred ca sunt posibile). Multi oameni au capacitatea de a se simti atrasi sau chiar a iubi oameni diferiti din motive diferite, dar sa folosesti asta ca scuza pentru a insela mi se pare imatur si nesimtit.
  Mi s-a intamplat si mie sa ma implic cu un bisexual mai demult. Era o relatie de fuck buddies, si eram tineri, deci nu am avut cine stie ce asteptari, nu ma deranja ca se intalnea si cu tipe. Dar am pierdut totusi destul de mult timp cu el, desi privind in urma, mi-e clar ca nu avea nimic mai mult de oferit. Astazi nu m-as mai implica intr-o relatie de genul asta. Cred ca daca iti doresti ceva mai mult decat sex, o relatie cu un astfel de bisexual inseamna pierdere de vreme si nervi intinsi.

 8. AlexP vin iar și-ți zic, ferească Sfântul Pocnește să te bubuie c-o îndrăgosteală pentru un bisexual, dar ai dreptate cu restul, puțini oameni sunt monogami, ceilalți tot fac un trio într-un moment dat din viață.
  Până și Isus face trio cu Tatăl și Sfântul Duh, dar are pretenția să fim noi monogami + că tot ce-ți face plăcere pe lumea asta este fie contraindicat, fie interzis.

  Nutting de ce trebuie să alegi? Cumperi ambele pachete și fumezi când dunhill rosu lung, când davidoff rosu, iar dacă te mănâncă tare de fumat, aprinzi câte o țigare din ambele pachete și stai la mijloc între ele.

 9. @cristymaykei prea mult “foc divin” a fost la vremea aia din partea lui si nu vroiam sa ma ard :))

 10. @Cristi (vai, da’ ce pomenit esti pe aici scumpule)…hai sa nu:)) Nici nu planuiesc sa se intample asa ceva vreodata. Stii ca nu este bine sa te tot schimbi de pe o marca la alta, iti afecteaza gatul…iar tragand din doua tigari in acelasi timp, nu-mi sta in caracter.
  Amuzant cum incerc sa pastrez metaforele si tot suna dirty.

 11. @Vlad, sper să ţină şi alţii cont de ce ai spus, întradevăr nu cred că poate fi vorba de o relaţie fericită pe termen lung.

  @Nutting, şi eu am tot vrut să zic ceva de cuţu tău dar nu s-a legat, plus că mi-ai amintit de pisicuţele mele şi am devenit melancolic. Eşti cel mai norocos să ai un animăluţ sforăitor!

  Acuma şi tu @Cristy, sper să fiu mai norocos în dragoste, să nu dau peste cele mai complicate situaţii amoroase. Este incredibil cum aproape la unison nu eraţi deranjaţi de faptul că iubitul bi se culcă cu alte fete. Aş zice că sunteţi puţin misogini – am impresia că în acele momente credeaţi că fetele sunt inofensive, că nu vă ameninţă relaţia şi că, nah, asta e plăcerea lui vinovată, ce să-i fac?!
  Cristi, eu zic să iniţiezi un nou cult creştin pentru swingeri cu ideea asta a ta cu trio Sfânta Treime, că va prinde, sigur! E şansa ta să te îmbogăţeşti!:P

  @Alex, uite că încet încet s-a ajuns la concluzia ta: ” o relaţie cu un bisexual=nervi întinşi”, care merită să fie reţinută pentru acest articol.

 12. @Tudor am doi caini dar celalalt are un creier cat o nuca. Am incercat sa-l invat cea mai simpla comanda “stai” hell nawh. Cand sta in picioarele tale si ii spui sa se dea, se uita la tine si da din coada.
  Ca si vorba aceea “bine ca esti macar dragut”.

  Ca sa nu fiu off topic, presupun ca da. O relatie cu un bisexual nu e cea mai buna alegere, deoarece nu exista nicio constanta. Desigur, nu ca in celelalte orientari n-ar exista variabile ce te fac sa te (sau sa-l dai) cu capul de pereti…dar presupun ca este risk free cand ai un barbat sigur pe el si hotarat.

 13. Asta-i capcana cea mai neplăcută, atunci când ajungi la nivelul când crezi că relația ta este risk free. Nu știu cum se face că exact atunci când crezi așa, fix atunci se întâmplă ceva. Apoi Nutting sunt pe blog de ceva ani, așa că este normal să fiu pomenit, dar sper că ai ales acest cuvânt, nu cu sensul de … odihnească-se-n pace luminează-l Doamne, altfel te invit să-mi faci colivă și ferească Dumnezeu să n-o faci bună și gustoasă.

  Ventress un pic acolo tot ai simțit că te arzi, altfel nu-i ziceai pa.

  Tudor nu râde, chiar este o idee ce poate schimba mentalități, asta dacă nu ți-o iei în bot sau mai grav ești omorât cu pietre, așa că slabe șanse de îmbogățire.

 14. @Cristi, poate nu ma pricep eu sa aleg tipii pentru relatii…dar sa dea naibii de nu sunt al d-ului de priceput cand vine vorba de gatit (si am doar 57 kg la 1.75, exista si bucatari skinny aparent). Nu-mi place coliva cu coaja de lamaie, deci daca asta cauti…imi pare rau sa te dezamagesc.
  Btw, n-a fost o observatie cu sens negativ.

  On topic : Desigur, cine a zis ca perfectiunea este fara defecte si ca este benefica, evident traia singur in munti nefiind nevoit de a se barbieri vreodata sau de a experimenta un fir pe sub piele…sau sa aiba o relatie. Tot ce am invatat este ca niciodata nu trebuie sa lasi garda jos…desi regulile sunt facute pentru a fi incalcate, corect?

 15. Piersicuță ai timp să faci burtică ca un bucătar autohton autentic neaoș românesc, nu-i duce dorul că vine ea oricum cu vârsta, cât despre colivă, dă-o-n colo, Nu sunt Nea Ion să-mi fac repetiție la înmormântare să văd din coșciug cine mă plânge și cine nu, sau dacă mi-au făcut rudele coliva pe gustul meu, ori să fiu atent din groapă, dacă-mi face popa slujba după tot tipicul bisericesc, ca să plângă babele cu foc să sară cămeșile de pe ele.

  Cât despre perfecțiune, depinde pentru ce și din ce unghi vrei să vezi lucrurile.
  Cât despre reguli ce să zic, cam ai dreptate, dar e bine ca unele reguli să nu le încalci … prea des.

Comments are closed.

Vezi si...

Răzbunarea iadului

Răzbunarea iadului fierbe-n inima mea! Mistuit de flăcările morţii şi-ale disperării! - O scurtă traducere şi adaptare a primelor versuri din una din ariile mele preferate. Fiind extrem de intensă, o ascult foarte rar. A venit I. acasă şi mi-a adus o stare de tensiune incredibilă. Tot felul de...

Articole din aceeasi categorie