No menu items!

Chirurgia plastică (cosmetică) – o opțiune?

Acelasi autor

Bad Karma?

Nu vi s-a întâmplat niciodată ca toate lucrurile să vă meargă nasol, şi să vă întrebaţi "Da' ce rău am făcut, mă, în altă...

Tu cum ai fost în adolescenţă?

Ca persoane LGBT, multora dintre noi nu ne-a fost uşor să trecem prin adolescenţă şi prin pubertate "ca raţa prin apă" din N motive:...

Nouă ani de la abrogarea Articolului 200. Şi totuşi, parcă el încă dăinuie…

Articolul 200 din Codul Penal al României interzicea atât relaţiile homosexuale de orice fel, a căror urmare ar putea cauza revolte publice, cât şi...

Relaţiile deschise – Da sau Nu?

O relaţie deschisă, aşa cum probabil ştiţi, se referă la fidelitatea sentimentală/emoţională dintre doi parteneri, care însă au căzut de acord să-şi dea frâu...

Tipuri de gay in România… dar nu numai.

Ştiu că s-a mai scris un articol asemănător acum ceva vreme care avea ca scop clasificarea persoanelor gay din România după criterii fizice/morale, dar...

Această ramură a medicinei este bine cunoscută datorită atât vedetelor, cât şi oamenilor de rând (aproximativ 1% din populaţie decide să apeleze la serviciile unui chirurg plastician într-un anumit moment al vieţii) care au reîntinerit instantaneu datorită tehnicilor moderne de “ascundere” a vârstei. Chirurgia plastică nu este cunoscută doar pentru beneficiile pe care le aduce, ci şi pentru faptul că este o industrie ce produce mai bine de 20 de miliarde de dolari anual doar în Statele Unite ale Americii.

De departe, cele mai cunoscute operaţii estetice sunt cele făcute la nivelul feţei, cum ar fi rinoplastia sau cele de mărire/micşorare a buzelor, ridicare a pleoapelor sau îndepărtarea gropiţelor din bărbie. În timp ce unele operaţii, cum ar fi rinoplastia, garantează efecte pe termen lung, altele au efecte de ordinul câtorva ani sau chiar luni, în funcţie de pielea fiecărui individ, de elasticitate dar şi de producţia naturală de colagen, care la o anumită vârstă încetează. Atunci e momentul când trebuie intervenit chirurgical, dacă se doreşte o reîntinerire a feţei.

Chirurgia estetică nu face minuni doar la nivelul feţei, ci se poate aplica practic pe orice zonă a corpului care se doreşte a fi remodelată: abdomen, pectorali/sâni, implanturi cu silicon în fund sau sâni, alungire de membre superioare şi/sau inferioare, liposuctii, remodelarea genunchilor sau orice vă trece prin cap, în condiţiile în care această operaţie nu are repercursiuni asupra sănătăţii voastre.  De asemenea, se mai poate recurge la un transplant de grăsime de pe o anumită zonă a corpului în alta. De exemplu, în cazul unui implant de obraji se poate folosi o cantitate mică de grăsime recoltată de pe fund sau abdomen.

Femeile pe care operaţiile estetice în exces le-au făcut celebre au mai recurs la un ultim retuş, la îndepărtarea unui ultim defect al corpului acestora în viziunea lor, acesta fiind înlăturarea chirurgicală a ultimelor două coaste din cutia toracică (“coaste plutitoare”) pentru a obţine o talie de viespie. Încă din antichitate talia şi şoldurile au constituit un etalon de frumuseţe pentru feminitate, astfel începând cu inventarea corsetului şi terminând cu înlăturarea coastelor pe cale chirurgicală.

Cert e că o operaţie estetică, indiferent de complexitatea acesteia, nu este lipsită nici de riscuri şi nici de complicaţii care pot surveni ulterior. Faţa, abdomenul sau talia ta arată în mod sigur mult mai bine ca înainte, dar pot apărea complicaţii care îţi afectează sănătatea şi chiar îţi pun în pericol viaţa (de exemplu, fotomodelul internaţional Solange a decedat anul trecut după o intervenţie de ridicare şi mărire a fundului cu implant de silicon).

Tu ce zici, ai apela vreodată la o operaţie estetică? Dacă da, la ce vârstă şi despre ce fel de operaţie e vorba? Cât ai fi dispus/a să scoţi din buzunar tocmai pentru a rămâne veşnic tânăr/a?

5 COMMENTS

  1. 😈 Poate putin la structura fetei. Pometi ridicati, riduri “extirpate”. 🙂

  2. Mereu m-am întrebat… poate chirurgia plastică să schimbe doar look-ul sau are puterea de a schimba și ceva inside?

    Adică da, ok, îți faci o operație estetică… arăți mai tânăr… ți se schimbă in bine și părerea despre tine? Apoi… unde putem trasa limita între chirurgia plastică (reparatorie) și cea estetică?

    • Pai, daca operatie e reusita si conform asteptarilor tale, da, te face sa te simti mai bine. cat timp te vei simti bine ? Ee, asta ti’o pot spune doar persoanele care au experimentat asta. Cat despre limita, am observat ca din ce in ce mai multe persoane confunda chirurgia plastica cu cea estetica. Oricum ar fi, admir pozitia ferma a actritei Merryl Streep cu privire la chirurgia estetica.
      Eu oricum ma gandesc deja la botox 😆

    • Nuu prea are ce, decat respectul de sine, eventual, care e legat de aspect.

      Diferenta dintre cele doua e ca operatia estetica este un capriciu, daca vrei sa-i spunem asa, este un moft. Asta in timp ce operatia reparatorie este o necesitate, se face in urma unei arsuri sau mutilari grave… cand chirurgii practic reconstruiesc partile ranite sau amputate (ca tot vedem cate un isteric care isi taie pula si o da la ratze… 🙂)

  3. inside ce Robert?  In interior ramane totul uzat. Poate doar oarece furtun nou sau vreo  baterie sa-ti ruleze divaisu’ :))

Comments are closed.

Vezi si...

Nouă ani de la abrogarea Articolului 200. Şi totuşi, parcă el încă dăinuie…

Articolul 200 din Codul Penal al României interzicea atât relaţiile homosexuale de orice fel, a căror urmare ar putea cauza revolte publice, cât şi promovarea homosexualităţii în rândurile românilor, români care până în anul 2001 aveau ochelari de cal. Mă rog, şi încă au, în mare parte, dar asta...

Articole din aceeasi categorie