No menu items!

Cosmeticele destinate exclusiv bărbaților, da sau ba?

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Mai scrisesem în urmă cu… aproape 5 ani un alt articol pe tema cosmeticelor pentr bărbați, cam stângaci… ce-i drept. Adevărul este că uneori nu mă recunosc aproape deloc în articolele scrise pe vremea aia… parcă le-a scris altcineva… în fine.

Odată cu ieșirea bărbatului din tiparul ’80-’90, au apărut din ce în ce mai multe produse cosmetice destinate exclusiv bărbaților. Printre brandurile mai cunoscute care oferă o gamă largă de produse cosmetice destinate bărbaților aș putea menționa Dior, Lancome, Clinique (probabil mai sunt și altele). Când spun “gamă largă” mă refer la creme hidratante, spume de ras, loțiuni tonice sau exfoliante, creme antirid, creme pentru contrul ochilor, creme cu factor de protecție solară, diverse corectoare – toate pentru bărbați.

În România lanțul Sephora oferă toate aceste produse cosmetice pentru bărbați.

Probabil că unii din voi consideră că produsele cosmetice sunt destinate exclusiv femeilor, însă… o fi păcat dacă un bărbat își dă în jurul ochilor cu o cremă, sau dacă înainte de a ieși la soare folosește o cremă hidratantă cu un factor de protecție inclus? Eu, de exemplu, folosesc.  🙄

Însă, uneori m-am gândit dacă sunt bărbat sau… nu? Adică… de ce să-mi fie frică de cearcăne, piele uscată sau distrusă de soare în condițiile în care “bărbăția”, aia adevărată, nu e corelată cu o grijă de acest gen. Sau, cel puțin, asta spun unii. E adevărat că bărbatul trebuie să fie putin mai frumos decât dracu’?

Cosmeticele pentru bărbați sunt foarte binevenite din al meu punct de vedere. Unii merg la sală, alții se pensează, se vopsesc, merg la solar, se epilează… de ce unii nu ar folosi și alte produse cosmetice în afară de un antiperspirat (Mennen Speed Stick neapărat, din ăla care are efect 72 de ore… cum să stai nespălat 72 de ore, hehe… dar, unii, nici de asta n-au auzit… și acum, pe timp de vară e cam… nebărbătesc, ca s fiu elegant)?

Oare bărbaților heterosexuali le pasă mai puțin de cum arată? Cred că procentul bărbaților heterosexuali care folosesc cosmetice e mai mic oare decât cel al gay-ilor din aceeași categorie. Deși, sunt convins că sunt mulți heterosexuali care dacă au fost la un dermatolog din cauza acneei (de exemplu). Cu ce s-or fi dat ăia? Cu o cremă, evident (Smooderm, Retin-a etc). 🙂

Nu știu, chiar dacă sună ciudat, eu nu văd nimic ieșit din comun în faptul că unii bărbați folosesc produse cosmetice îndiferent că-i o cremă sau un anticearcăn. Văzusem pe ceva site, nu mai țin minte pe unde, chiar și mascara și creion de ochi pentru bărbați – chestii menite doar să evidențieze ochii ochii foarte discret.

Cosmeticele destinate bărbaților au o diferență majoră comparativ cu cele destinate femeilor: nu au parfum, nu prea conțin lipide (nu sunt uleioase), se absorb foarte repede în piele, nu conțin pigment – într-un cuvânt sunt (și așa e și normal să fie) invizibile atunci când acestea sunt aplicate pe ten.

Așadar, produsele cosmetice destinate exclusiv bărbaților nu cred că “demasculinizează” un bărbat, cel puțin nu mai rău decât un fond de ten aplicat cu șpaclul printre firele de barbă proaspăt rasă. 🙂

E greu de limitat gama de produse cosmetice de cele de igienă corporală și de cele de îngrijire corporală. Unde aș putea încadra gelul de păr? O fi produs cosmetic sau de de îngrijire corporală? Si daca cineva foloseste gel de păr, de ce n-ar folosi dacă e nevoie și o vopsea de păr. Sau o cremă cu aloe vera după bărbierit. 🙂

Voi ce cosmetice folosiți (indiferent de care sunt – parfumuri, creme, loțiuni, poțiuni)? De la ce firmă? Îs utile sau nu? Hai, fără jenă.  :tounge:

O să postez și eu ce folosesc, promit, cu poze și descriere.  😎

48 COMMENTS

  1. ce leg are mentenanta corpului cu masculinitatea? daca un barbat de exemplu face vreo ciuperca la picior trebuie sa evite lamisil ca e de muieri?

    cat despre cosmetice – labseries, loreal, bourjois m, ponds si cand in bani nimic nu este mai bun decat dior.

  2. ca sa ridic stafeta, daca ghiceste cineva parfumul meu de baza, cand voi dispune de fimante il ofer cadou. hint – cherosen cu latex.

  3. Eu sunt unul dintre cei care strică statisticile. Folosesc doar cosmeticele de bază, săpun(nu-mi place nici gelul de duş), gel de ras, after shave, deodorant, pastă de dinţi. Habar n-am de lipide, ylang , jojoba, asta nu pentru că le dispreţuiesc , ci pentru că nu mă pasionează. La nevoie folosesc protecţie împotriva razelor de soare.

    Îmi place să văd semne de realitate pe faţa unui bărbat. Ridurile nu mă sperie, prefer părul cărunt celui vopsit. Ca să conchid, dacă e să aleg una dintre extreme aş alege naturalul.

    Iar ideea unui bărbat la oglindă cu mascara(şi numele îmi repugnă)şi creion de ochi îmi provoacă frisoane. Nici femeile nu pricep de ce se schingiuiesc aşa, am asistat la pregătirile unei adolescente înainte de ieşitul în oraş. După duş i-a trebuit o oră până a ieşit pe uşă. M-aş lipsi…

  4. Well… cum am mai spus si in alte comment-uri, mie imi plac barbatii, si deci trasaturile masculine. Daca mi-ar placea trasaturile feminine, mi-as cauta o tipa. Si aici ma refer, ca sunt anumite produse care nu cred ca e barbatesc, ca un barbat sa le foloseasca.
    Dar pe de alta parte, consider ca anumite produse, fac parte din gama produselor de igiena personala, chiar daca le consideram produse cosmetice.

    Aici ma refer la parfumuri de exemplu. Nimic mai frumos decat un barbat care are un parfum rafinat… Eu folosesc Versace pour homme de cativa ani deja, dar acuma mi-am propus sa incerc Dior pour homme. Imi plac esentzele care te duc cu gandul la lemn…

    Iar faptul ca un barbat are maini fine, placute la atingere, si nu butucanoase de la sapa (ma iertati, n-am nimic impotriva celor care muncesc fizic cu mainile, dar prefer o mana fina, ingrijita uneia butucanoase), mi se pare iarasi o chestie de intretinere, de igiena.
    Aici merg pe neutrogena sau crema de maini pentru barbati de la Occitane… 🙂

    Desigur mai este pasta de dinti, apa de gura, sapunul pentru spalatul pe maini, etc… dar astea cred ca se incadreaza strict la produse de igiena corporala. Iar la categoria gel de dus si sampon… poate mai sunt si altii care se confrunta cu caderea parului. Medical vorbind, nu prea ai ce face ca sa impiedici asta, dar macar de placebo, poti folosi sampoane speciale, sau lotiuni dupa spalarea parului… Eu merg pe nivea ca si gel de dus, si Syoss ca si sampon.

  5. @CM: [like] 🙂
    @Michel-Angelo: [parţial like] 😛

    Ca şi parfum în prezent folosesc Opium de la YSL. Am folosit toată gama: parfum, deo stick, gel de duş… . Impactul este mult mai mare atunci când folosesc toate produsele din gama respectivă. În cazul în care nu am toatî gama, folosesc parfumul şi un deo stick neutru(ca să nu se amestece mirosurile), mennen classic cel mai sigur.

    Mai folosesc:
    – Fahrenheit (pentru vreo seara mai specială);
    – Cool Water de la Davidoff (este foarte fresh şi l-am folosit toată vara trecută);
    – Rive Gauche de la YSL(are un miros foarte orgasmic, cel puţin pentru mine) însa nu prea l-am vazut în parfumeriile de la noi;
    – Burberry touch (tot pentru vreo seară sau un date).

    În categoria gel de dus, îmi plac cele care îmi lasă pielea curată şi nu alunecoasă, cum ar fi opium pe care l-am specificat mai sus sau Tesori d’orient lemn de Guajaco şi cel argintiu cu mosc şi ambra.

    Ca şi cremă hidratantă folosesc câteodata (nu întotdeauna), nivea care îmi place foarte mult, îmi iau cutii din acelea mici ca sa le pot purta eventual în ghiozdan, dacă mă duc undeva.

    Creioane, creme de ochi nu folosesc.
    Creme pentru faţă, la fel, nu folosesc pentru că am un tem foarte curat şi invidiat 😛 (genă bună de la mama).

    La gelul de păr am renunţat de cîţiva ani pentru că îmi cădea foarte puternic părul, aşa că folosesc apă pentru a-i da o formă, l-am obişnuit aşa. Când devine prea “rebel” mă duc şi mă tund. Eventual dacă mă duc la vreun eveniment poate că folosesc ceară, dar asta foarte foarte rar.

  6. @pianistul, big like pentru Fahrenheit. 🙂

    @all: lista mea e un pic mai lunga dar o să o pun, numa’ să apuc.

  7. Sa stiti ca si barbatii heterosexuali folosesc destule produse cosmetice.

    Am “tras cu ochiul” la “arsenalul” cosmetic al fratelui meu si, sincera sa fiu, niciodata nu mi-as fi inchipuit ca poate exista o gama atat de diversificata de cosmetice pt barbati. Si nu numai ca e diversificata gama, dar mie mi-a lasat impresia ca e si mai de calitate decat multe produse destinate femeilor.

    De exemplu am gasit la el o crema hidratanta de fata de la Clinique ce mie mi s-a parut de o calitate net superioara tuturor cremelor pe care eu le-am folosit pana atunci( si investesc sume consistente in creme ce se preteaza a fi de calitate).

    Cand se intampla sa avem timp liber si mergem pe undeva, el are gentuta cu cosmetice multa mai mare decat e a mea. Nu-i lipseste sapunul, gelul de curatare a tenului si crema hidratanta (neaparat de la Clinique toate), anticearcanul (asta nu-mi aduc aminte de la ce firma era), pasta de dinti, apa de gura , spray, gel de dus, cele necesare pt a da jos parul de pe fata( la astea nu “am tras cu ochiul” sa vad despre ce e vorba) si bineinteles nelipsitul parfum- si asta are chichitul lui pt ca, zice el, cand vremea este rece trebuie sa folosesti un anumit timp de parfum (el foloseste John Richmond for men), si cand e calda, alt tip (adica Armani Sport Code, care trebuie sa recunosc, miroase extraordinar de frumos).

    Atat timp cat folosesti niste produse cosmetice care au si efectul scontat, de ce nu ar fi utile?!

  8. Eu le folosesc pe cele de uz general: șampon, gel de duș, săpun, spumă/gel de ras (nu am o marcă preferată), antiperspirant. Parfumuri am noroc că-mi cumpără sor’mea. Acum am un Yves Saint Laurent, oricum nu am o marcă preferată. De obicei le schimb.

    Pentru păr nu folosesc nimic, deși am o fobie legată de chelire sau albire. Sper să semăn cu mama la păr care nici la 40 ani nu are fire de păr alb.

    Mie mi se pare normal ca un bărbat să se îngrijească. La mici cosmetizări pe ici pe colo apelează și heteroii. Dar dacă văd fond de ten sau creion la un bărbat sau mă umple de cine știe ce maglavais când mă pupă, bleah.:)

  9. So.

    De chestiile absolut bazice de bază, gen past de dinți, apă de gură… nu mai zic.

    Cu săpun nu prea mă spăl pentru că îmi usucă pielea așa că merg mai mult pe geluri de duș fără săpun. Se găsesc în farmacii. Mai folosesc, mai ales acum, vara, gelurile de duș L’Occitan (fie varianta cu chiparos și tămâie, fie aia cu lavandă, piper și nucșoară).

    Deodorant nu folosesc pentru că practic maschează mirosul neplăcut. În schimb folosesc antiperprante. Ce îmi place mult si e și foarte eficient, e antiperspirantul sub formă de stick de la Clinique (e inodor).

    Folosesc Bleu de Chanel sau Platinum Egoiste, depinde de mood.

    Pentru păr folosesc o ceară mată care nu e lipicioasă deloc, lasă un aspect 100% natural, părul e ușor de aranjat.

    Șampoane de la Ducray.

    Buuunnnn…

    Gel de curățat fața fără săpun de la Avene.

    Loțiune exfoliantă Clinique.

    Sunblock-er UVA/UVB cu SPF 30 de la Clinique. Din aceeași gamă, un gel-fluid hidratant + antioxidanți, foarte mișto.

    Pentru ochi Lancome Men Renergy 3D.

    Toate cele de mai sus sunt produse cosmetice destinate exclusiv bărbaților.

    Singura chestie care e pentru femei dar e foarte mișto, e un ser de la Estee Lauder, pentru… serile (foarte) târzii.

    … și un anticearcăn Chanel, asta foarte rar, numai dacă e musai.

  10. @RobertG: Robert, deci dacă am nevoie de vreun sfat când mi se usucă pielea sau am ochii umflaţi pot apela la tine pentru sfaturi? :P.

  11. @pianistul, subscriu si eu pentru “Fahrenheit”.
    Va indemn sa incercati cu incredere “Higher energy” de la Dior si mai ales “TSAR” de la Van Cleef & Arpels care e preferatul meu.

  12. Robert, impresionant…
    Să înţeleg că există chestii bazice şi chestii acide? N-aş fi crezut că avem ATÂTA spaţiu de manevră…

  13. Și eu care credeam că ălea cu pH neutru îs bune…

    Ei, se înțelege despre ce e vorba CM. Așa ne putem lua și de doctori cu nutrienții lor care nu se există pe la noi sau de calchierea lui ”patetic” de către romglezi.

  14. Eu n-am fost niciodată un mare fan al cosmeticelor, până acum vreo trei ani, când partenerul meu de viață mi-a făcut cunoștință cu un bun prieten de-al său, consilier de imagine și pasionat de îngrijirea personală (nu, tipu’ nu e gay!). Am fost foarte reticent la început, pentru că nu sunt nici măcar 1% efeminat, dar am cedat după vreo două săptămâni de insistențe și i-am acceptat ajutorul. Lui îi datorez felul în care arăt astăzi, precum și fiecare produs cosmetic regăsit în casa mea și în lista cu produsele de bază de mai jos.

    Pentru păr nu folosesc altceva decât șampon. Orice produse de styling și balsamuri care nu se clătesc imediat după aplicare deteriorează părul. În plus, n-am o freză complicată, așa că nu am nevoie de produse alternative. Folosesc un șampon de la Alterna, cu un puternic complex age-control și fotoenzime „color hold”, care conține extract de cacao, ulei de trufe și ulei din strugure de Champagne.

    Ca antiperspirant, folosesc un banal gel de la Nivea. Se numește „Invisible” și chiar face ceea ce promite. Port cămăși destul de des și nu-mi permit să am urme albe sau gălbui la subraț.

    Pentru mâini, am două variante. Prima e o cremă din U.K. Se numește „Buckingham Palace Royal Hyacinth Luxury Hand Cream”. E scumpă ca dracu’, dar lasă mâinile catifelate și întinerite. A doua opțiune este o cremă de mâini de la „Mitchel and Peach”, pe care o folosesc doar când mi se termină cealaltă.

    Pentru prevenirea ridurilor și a liniilor fine din jurul ochilor, folosesc crema „Angle and Weightman Eye Contour”, cu celule stem. La început nu eram convins de eficacitatea ei, crezând că este un alt produs banal la un preț excentric, însă s-a dovedit a face miracole. În plus, reușește să elimine cercurile întunecate din jurul ochilor și cearcănele.

    Deși sunt destul de departe de pragul de 30 de ani, previn apariția ridurilor de pe restul feței cu o cremă de la Giorgio Armani, numită „Regenessence 3R”. Are și SPF, ceea ce e numai bine pentru tenul meu care nu prea suportă soarele toxic din București.

    În ceea ce privește spălatul pe față, mi-am format un ritual. Atât dimineața, cât și seara înainte de culcare, folosesc un daily-wash cu acid glicolic, aloe vera, glicerină și acid salicilic de la MenScience. Mai folosesc uneori un exfoliant de la aceeași firmă cu textură microfină, urmat de o mască de la „Pur Vous”. Se numește „Pure Gold” și cică ar avea nu știu ce nanoparticulă de aur. Tot ce știu e că, folosind aceste produse, nu am avut niciodată probleme cu tenul.

    La capitolul machiaj, pot spune că nu am absolută nevoie. Dar se mai întâmplă să mai am întâlniri matinale după nopți albe, caz în care tenul meu se resimte. Folosesc doar două produse, care sunt foarte subtile: primer „Prep + PrimeSkin” de la MAC Cosmetics și fond de ten „Pro Longwear” cu SPF de la aceeași firmă.
    La parfumuri e puțin mai complicat. Sunt foarte pretențios și foarte darnic cu mine însumi. Am foarte multe, însă top 5-ul meu în ordine descrescătoare sunt următoarele: „No.1” de la Clive Christian, „La Nuit de L’Homme” de la Yves Saint Laurent, „Pi” de la Givenchy, „Individuel” de la Mont Blanc și „Higher Energy” de la Dior.

    Recent, am descoperit în București un fel de spa și styiling-salon exclusiv pentru bărbați. E un fel de club exclusivist și se intră pe bază de legitimație de membru, însă membership fee-ul merită cu vârf și îndesat. Ca să închei, nu, nu cred că produsele cosmetice sunt adresate doar femeilor. Un bărbat îngrijit și curat este un bărbat atrăgător, atâta timp cât n-o dă în extrema penibilului cu produse cosmetice vizibile, epilat și pensat exagerat și parfumuri excesiv de dulci care te trăsnesc de la o poștă.

  15. Robert, daca foloseai mai multe produse trebuia sa cumperi spatiu de gazduire suplimentar ca sa le insiri pe toate. Macar nu le folosesti degeaba… 😉
    Dar serios, nu semnezi ceva contract de endorsement ca ai facut pionierat serios in ce priveste marketingul catre piata gay din Ro prin articolul asta?

    Ca sa nu ziceti ca doar ma iau de baietii ferchesi, recunosc si eu ca am o mare slabiciune pentru parfumuri- pe mine, dar mai ales pe altii. Asa e cand te uiti de prea multe ori la “Scent of a woman” cand esti mic… Deci, cine zicea ca foloseste note lemnoase, ai grija sa nu dai peste mine ca esti mancat!

  16. @CM, da mă, bazice și acide. 🙂

    Anyway, stă la discreția fiecăruia ce produse cosmetice folosește, dacă folosește at all, când folosește samd. Nu cred că se poate trasa o limită între ceea ce e recomandat a se folosi și ce nu. Eu merg pe ideea că dacă un lucru îți face bine, de ce să nu te folosești de el, că doar de aceea a fost creat.

    Azi, în timp ce butonam telefonul, pe DarkQ fiind, pe acest post, eram în service (nu, nu eu, că nu e cazul încă, ci cu mașina). Era mișto să citesc despre cosmeticăraie într-o atmosferă plină cu vapori de combustibil, uleiuri… și nu numai.

    Am stat cuminte 3 ore, am fost foarte sociabil cu alți clienți care așteptau la fel de cuminți etc. Nici domnul din unele imagini nu le are cu mașinile… ce mai, deja avem o grămadă de chestii în comun. 🙂

  17. Acum doi, am stat si eu cu un Hyundai Accent de culoare bordo cu numere de BN vre-o cateva ore bune la Casa Auto din Timisoara, ca sa-i faca revizia completa la 50 de mii de km, chiar a fost fun!

    Insa, abia asteptam sa-l scot de acolo sa vad cum merge! Mai surprinderea mi-a fost mare, cand un tip care isi facea meseria era chiar dragutz de moarte; epilat, bronzat, pensat! Recunosc, ca era cam plin de ulei, dar asta nu m-a impiedicat sa-l admir de mama focului!

  18. Rau e ala cu tricou alb, care-i client sigur! Si presimt ca a coborat dintr-o tunata ceva! Huh! Imi doresc sa am masina!

  19. 😀 pun pariu ca urmatorul clip de la Andrew Christian o sa fie filmat intr-un service de la noi din tara!

    Acum ca am vazut raspunsul lui venom, cred ca e cazul sa ma duc la culcare ca nu-i de mine. II las pe baietii mari sa se joace mai departe.

  20. @RobertG #26: Super funny :)).
    @Alex P #20: eu sunt, eu sunt… nu eşti atent deloc. Ciudat, nu m-ai mâncat până acum, nu cred că mă mănânci nici de acum încolo :P.

  21. Cosmeticele mele sunt dupa cum urmeaza: sapun Protex, sampon Syoss, gel de dus ocazional care se nimereste si antiperspirant ceva feminin de la Fa. Nu-mi plac mirosurile cica “barbatesti” pe mine, eu aleg mereu ceva fresh, putin dulce, preferabil de flori sau iarba. Nici parfumuri nu folosesc din cauza asta, mi s-a reprosat ca sunt mult prea feminine pentru infatisarea mea :))

  22. @Rhade, păi exact asta e ideea, fiecare alege ce vrea, se dă cu ce crede de cuviință și cu asta basta.

    @all

    După cum ziceam pe undeva mai sus, e greu de trasat o linie între ce e “admis” și ce nu.

    Uneori, poate că inconștient, considerăm că anumite chestii țin de domeniul femeilor și acestea nu sunt taman cel mai mare atu al unui bărbat. Însă, e o diferenșă între produse cosmetice (care “cosmetizează”, enhances smt), produsele de igienă corporală și cele de îngrijire corporală.

    Una e să te dai (ca bărbat) cu fard de pleope (aia intra, cred, la cosmetice și în afară de travestiți n-am văzut ever vreun tip… machiat) și alta e să folosești o cremă care să te protejeze de ultraviolete (care intră la produsele de îngrijire corporală), mai ales dacă ai o piele sensibilă sau un antiperspirant bun ca să nu mirosim ca un hoit (chestie ce ține de igiena corporală).

    Cred că e aiurea să spunem că, vai, vezi Doamne, un bărbat nu mai e așa de bărbat dacă are în baie și altceva în afară de un săpun și-o periuță de dinți da’ el se uită la patinaj artistic și are grijă de flori. Inclusiv balsamul ăla de după barbierit e considerat un produs de îngrijire corporală. Unii poate au prea multe alunițe (eu, de exemplu) și nu e recomandat să se expună la soare sau să se protejeze… ce, e nebărbătesc să ai grijă de tine și de corpul tău?

    Ține de mulți factori modul în care vedem lucrurile… cred că cel mai important e educația, capacitatea de deschidere către altceva decât ideile fixe din capul nostru. De exemplu, la țară, femeilor le e rușine să se dea cu o cremă sau să își vopsescă părul… oare de ce?

  23. Faceti cum va place, dar daca un barbat nu se spala pe dinti cu funingine si nu se rade cu piatra de rau, eu nu ma uit la el :))

  24. Pe mine mă intimidează unu care îşi cumpără cremă de coşuri cu nanoparticule de aur. Iar asortarea parfumului cu temperatura mi se pare o mare risipă. Plus că intri pe nisipuri mişcătoare. E iulie, sunt 32 grade afară şi masculu’ ţi-a venit mirosind a parfum de toamnă. Din două una, ori a uitat să se dea cu ceară antiultraviolete şi i s-a defectat senzorul de temperatură, ori a decis să fie rebel în ziua respectivă…

  25. Cel mai bun produs cosmetic e dusul, si daca se practica de doua, trei ori pe zi, alaturi de sampon Clear Menthol (the best on the market) si gel de dus Nivea Silver, e perfect. Conteaza si restul, parfum, deodorant, o crema. Personal nu folosesc creme, nu am de ce deocamdata dar de exemplu, i-am recomandat partenerului o crema pentru ten, nu vrea. Las’ ca o sa-i cumpar eu cu forta.

    • @Adi, o ceva, orice, cu factor de protectie (si cand mergi la bronzat te dai… sau ar trebui) e recomandat pentru fată. Soarele e principalul responsabil de imbatranirea prematura si principalul declansator al cancerului de piele (asta daca ai alunite – cu cat mai multe alunite ai, cu atat mai mare grija tre sa ai de tine).

      O dietă sănătoasă, sportul, ingrijirea corpului iti pot da ani pretiosi de… implinire. Si conteaza cum arati si dupa 30 (ca la 20 te poti baga si in soda caustica, ca nu patesti nimic…), conteaza enorm. Una e sa ai o dita’ burdihanie, niște cearcane cat china si 3 fire de păr in cap… si alta e să fii cat de cat fit (sau de ce nu, cu o musculatura discreta), ingrijit, stilat, sa nu-ti arati varsta etc.

  26. AlexP și CM, hai, recunoașteți. Întotdeauna v-ați dorit să aveți o trusă de cosmetice mai completă decât a lui Venom și să trasați o linie subțire de creion în jurul ochilor!:P

    • Rediam, lasă mă, că dacă câștigi ceva la concurs, se rezolvă. Îti promit.

      Io am impresia ca unii dintre voi nu is toleranti deloc… cine canta ca trebuie sa toleram pe toata lumea??? Ha?? Haaaa?

  27. Doamne apără şi păzeşte! N-aş mai putea dormi noaptea de grijă. Dacă expiră, dacă nu stau în condiţiile corecte, dacă vine vreun hoţ şi mi le fură, sau vreun huligan şi mi le întinde pe pereţi?

  28. Mă faceţi să vă arăt o poză cu faţa mea la 42 să muriţi de ciudă toate cu cremele voastre

    • Vorbim despre niște produse de ÎNGRIJIRE CORPORALĂ care sunt destinate exclusiv bărbaților. Adică, sunt făcute pentru bărbați. Nu vorbim despre farduri, pudre cu sidef, ruj că alea sunt produse cosmetice că alea sunt destinate exclusiv femeilor și care pe un bărbat arată exact cum arată mustața la o femeie.

      Motivul pentru care sunteți, unii dintre voi, atât de alergici (poate o cremuță hipoalergică n-ar strica…) la ideea că și un bărbat poate avea grijă de sănătatea pielii, a părului la fel ca de cea a dinților, bunăoară… nu îl pot înțelege. Și mie îmi plac bărbații masculini, cei care sparg cu pula grămada de lemne, mâncă o dată pe zi și fac Atlanticul innot (și nu, nu mă văd udând flori și făcând mâncare) însă a avea o oarecare grijă, fără a da în penibil, de tine însuți nu cred că estompează ideea de masculinitate (la modul general vorbind) si spun asta că, din ceea ce înțeleg, unora dintre noi de-acolo ni se trage repulsia asta față de un oarecare, indiferent cine-o fi, care are timp să meargă, de ce nu, la spa sau whatever. Stați liniștiți, putem să stăm capră și dacă bărbatu’ se dă cu un produs de calitate pe mocan.

      Noi, homosexuali fiind, normal că rămânem cu mandibula laxă când vedem câte un “bărbat” din ăla “feroce” care când trage o flegmă omoară 7 dintr-o lovitură, și poate că-i normal, dracu’ știe, că acu’ la drept vorbind o avut dreptate pe undeva aia din partidul Brunetelor care zicea în prostia ei că “homosexualii sunt femei în adâncul sufletelor lor”, că altfel nu-mi explic fâstceala asta care se reduce la “te-am văzut, mi-ai plăcut, sper că nu ai vreo cremă în baie…”.

      E greu de delimitat, și naiv a încerca, ce anume este “potrivit” unui bărbat și ce nu. Astea cu “eu folosesc numa’ pastă de dinți cu gust de lemn și săpun de casă cu sodă caustică dar în schimb jubilez când văd vreun gimnast că se întinde la paralele” îs așa… chestii contradictorii. Cum ziceam și într-un post trecut, nici eu nu suport tipii cu blugi mulați, super pensați și epilați care arată de parcă ar fi niște femei travestite în bărbați, și asta pentru că imaginea, over all, este una penibilă, și exact despre asta e vorba și în cazul nostru, cel de față.

      Ce să mai zicem atunci de cei care merg la sală, nu tot o formă de a cosmetiza naturalețea este și aceea? @rediam Ăla din poza așa din commentu’ #69 a lu’ Gabriel, crezi că așa cu mușchi o ieșit el de mămica lui? Dac-ai știi tu câte diete, sacrificii, cântăriri, prafuri o luat… tot o transformare, mascare, înbunătățire a naturalului se cheamă.

  29. RobertG, îmi trimiți tu o trusă completă? Trebuie să fie neapărat dă firmă. Să vezi apoi ce frumos mă fac, o să vină Gabriel Joao să mă pozeze.

    Una peste alta, cred că oricine se poate duce de 1-2 ori pe săptămână la sală și poate respecta regulile esențiale de igienă. Apoi, când e cazul, nu văd de ce nu am apela la o cremă pentru acnee, pentru față șifonată sau mai știu eu ce. Iar cremele pentru protecție solară nu mi se pare ca țin de cosmetică, le-aș încadra la produse medicinale.

    Problematică mi se pare situația în care se cade în extrema cealaltă. Să te ferchezuiești toată ziua, să nu poți sta un weekend la munte fără să-ți umpli un geamantan de cosmetice, să fii tot timpul preocupat de imagine, să faci din corpul tău un templu și să-l idolatrizezi. Oamenii mai și lucrează și nu cred că după un program de 8-10 ore îți vine să stai zilnic 2 ore în fața oglinzii.

    Legat de asta, îmi plăcea mai mult o țâr de kinky decât asta cu epilatul definitv. Organizez referendum!

  30. După principiul cine fură azi un ou, mâine fură un bou…cine arată azi un deșt, mâine arată o față.:)

  31. Eu in general nu exagerez cu cosmeticele. Cel mai important este să faci 2-3 dusuri pe zi (+ ori ca cate ori e nevoie) si sa îti menții igiena personala, nu vrea nimeni să îți miroasă transpiratia, etc.

    În general folosesc pachetul de ingrijire personala for men de la Avon iar ca parfum sau spray folosesc in general produsele dior.

  32. Sper ca nu s-a simtit careva intepat prea tare de remarcile mele. Daca da, am o crema pentru intepaturi de tauni care face minuni 😛

    Doar glumeam si nici nu am intentionat sa trag o linie de rimmel intre masculinitate si feminitate.

    Pentru mine, sincer, conteaza prea putin aspectul asta al ingrijirii. M-am simtit atras si de tipi ingrijiti si de “neingrijiti”.
    Mai important pentru mine este sa ai ceva de spus. Degeaba iti lustruiesti pielea juma’ de zi daca nu ai avut timp sa-ti iei privirea din oglinda si s-o mai arunci si pe geam.

  33. Stiu Robert dar eu nu am nevoie de crema pentru protectie solara, nu ma bronzez, niciodata nu mi-a placut, nu suport sa am pielea bronzata. Nici alb ca varul nu sunt, am o piele relativ bruneta. Chit ca nu mananc eu ca la carte, fac sport in fiecare zi aproape, mai ales ca de cand ma stiu am avut o predispozitie in a ma ingrasa foarte repede. Si cred ca intr-un final in loc sa ajung musculos, voi arata precum un bear bine-facut, structura atletica legata dar si cu ceva burtica.
    Voi folosi si creme pentru ten (sau pentru corp in general) dar mai tarziu, acum nu cred ca am nevoie.
    Apropo, nu s-a bagat nimeni in moda orange spray-tan-ului?

Comments are closed.

Vezi si...

Club Elixir, Timisoara

Clubul Elixir s-a nascut din dorinta de a face party-uri pentru comunitatea LGBT din partea de vest a tarii. Initial patronii au preluat locatia clubului Sauvage din Timisoara si i-au dat o vedere mai placuta. Proiectul s-a numit Nouvelle Sauvage. Acest proiect a fost dus la bun sfarsit in...

Articole din aceeasi categorie