No menu items!

Papa şi homosexualitatea

Acelasi autor

All-American Boy

Vreau să împart cu voi acest videoclip care probabil este şi prima piesa country cu tematică gay. Enjoy!

Vreau sa fiu mai gay!

Ei bine...cam aşa e situaţia mea. Adică aş vrea să mă integrez mai bine în lumea gay. Am fost de vreo 3 ori într-un...

Îndoieli

Salutare! Scriu pentru prima dată aci, pe blog deşi îl urmăresc de ceva timp şi probabil nu vroiam să încep cu o problemă dar...
Floryn
Floryn
I consider myself a loner but this don't mean that I don't want to to make new friends. I believe that loneliness is something divine. I can hardly say a few words about me but I hope you (stranger) to want to know more about me. Yeah, I'm shy but in some regards, aspects of life I'm pretty open, talkative. If I had to find someone (someone just for me) would be difficult. I hope someone will find me. I know I'm not a guy of XXI century, I am not a prince or a model, but I am a human like you. I have qualities and flaws, I have dreams and hopes, joys and sorrows, I have everything and sometimes I have nothing.

Ştiu ca aici pe blog s-a mai discutat acest subiect însă în ultimele zile am fost puţin (puţin mai mult cred) preocupat de acest aspect. Nu ştiu câţi dintre voi aveţi o părere bună sau nu despre biserica catolică, despre Papă. Ei bine cam de aici am început să mă gândesc mai mult la subiect. Săptămâna trecută a avut loc în Brazilia “Zilele Mondiale ale Tineretului” mă rog la care Papa a făcut o declaraţie de care am fost şocat dar în acelaşi timp fericit : “”Cine sunt eu să îi judec pe homosexuali?”.

Am discutat pe acest subiect cu câţiva prieteni catolci din Spania şi mi-au spus că comunitatea de acolo a primit această declaraţie cu entuziasm, cu speranţă la fel cum am primit-o şi eu.

Voi credeţi că biserică catolică va fi mai deschisă faţă de comunitatea LGBT, că vă fi o schimbare treptată în acest sens?

5 COMMENTS

 1. Nu a spus niciodata ”Cine sunt eu să îi judec pe homosexuali?”. In majoritatea articolelor e exclusa o bucata de informatie critica – faptul ca el (Papa) se referea la preotii homosexuali in discutia respectiva. Care-s ok atat timp ca nu fac niciodata sex. Pentru ca toti preotii catolici is celibi (*servitoarele/majordomii care locuiesc in ale lor case nu trebuie luati in seama).

  Si chiar de nu s-ar fi referit exclusiv la preoti, aceeasi regula se aplica. In orice caz, remarca n-a fost doar asta. A continuat cu ceva in genul (parafrazez) – atat timp cat il urmeaza pe Dumnezeu si bla bla bla. Asta inseamna clar ca un homosexual “acceptat” ar trebui sa urmeze canonul bisericii, care spune clar ca sexul se face doar in scopuri de procreere. Astea fiind spuse, homosexualul “acceptat” ar trebui sa duca o viata de celibat.

  Biserica Catolica n-a condamnat niciodata vehement homosexualitatea (recent) – dar tot timpul a fost aceeasi poveste, cea cu celibatul in privinta “acceptarii”.

   

  O fi Francis “fresh boss” la Vaticity. Dar are si el o istorie – nu tocmai “a mai curata”. Dar, trebuie sa admit si eu ca e un pas inainte de la Ratzinger.

 2. Corect ce spune Roy Cohn, am urmărit discursul Papei si se refera la preotii catolici, nu la comunitatea LGBT.

 3. Sincer nu iau lumina de la absolut nici un preot. Indiferent daca e sau nu tolerant. Prefer sa-i ignor pentru raul care biserica lor l-a facut si inca il face.

  Unii preoti catolici sau parca proveniti din catolicism sunt deja mult mai toleranti fata de homosexualitate. Unele culte derivate oficiaza in unele zone ale lumii casatorii.

  Din pacate asta e complet irelevant pentru noi. Suntem din nefericire sub jugul unui cult mult mai strict, parsiv si intolerant. Si retrograd, asta observandu-se de la modul mizerabil in care arata, multitudinea obiectelor de cult, a coroanelor si decoratiunilor mai marilor cultului etc.

 4. Bisericile de toate confesiunile sunt societati comerciale care vand sperante si vise,care adesea vin la pachet cu iluzia fericii desavarsite pentru cei ce cumpara aceste sperante si vise atata timp cat raspund interesului bisericii respective,sau a nefericirii vesnice pentru restul.Ideea e ca atata timp cat are de castigat financiar biserica va cauta sa-si adapteze mesajul astfel incat mafiotii care o conduc sa traiasca bine aici pe pamant.

Comments are closed.

Vezi si...

Salut!

Salut, sunt Tibi am 17 si sunt bisexual. Am aflat asta acum 1 an, am vazut ca sunt atras si de baieti dar si de fete (totusi simt o atractie mai puternica fata de baieti). Am fost mereu mai timid si as vrea sa stiu cum as putea intalni persoane...

Articole din aceeasi categorie