No menu items!

Un fragment de Shakespeare… sau bullshit cu rosii si castraveti

Acelasi autor
Copyleft
Copyleft
"Da, sunt recunoscător că exist și disperat că va veni o vară în care nu voi mai putea să urmăresc cum înnegrește lumina chiparoșii la amiază, nu e firesc la vârsta mea? Mă doare tot ce iubesc acum, pentru că presimt în orice frumusețe sfârșitul, dar poate că așa arată iubirea. Bucură-te de acest dar vremelnic, strigă o voce în mine. Căci nu există decât daruri vremelnice."

In incercarea mea de a ma documenta putin in privinta trecutului lui Shakespeare, ma “impiedic” de cateva versuri ale unui sonet:

“And for a woman wert thou first created;
Till Nature, as she wrought thee, fell a-doting,
And by addition me of thee defeated,
By adding one thing to my purpose nothing.
But since she prick’d thee out for women’s pleasure,
Mine be thy love and thy love’s use their treasure.”

Daca as incerca acum sa structurez intr-o propozitie cam ce am inteles eu din versurile alea la prima citire… cred ca n-as reusi mare lucru. Cel mai probabil pentru ca n-am inteles mai nimic.

Speaketh English

Dar, acum ca aprofundez un pic “problema”, va pot spune cam ce ar fi trebuit sa inteleg.

E vorba despre un personaj ce trebuia initial sa fie femeie… dar natura a cam facut o greseala in actul de creatie – greseala prin intermediul careia i-a cam dat o palma peste fata autorului nostru. Ca sa vorbim mai concret, despre respectiva greseala… ei bine i-a adaugat “fiintei” un penis. Cum natura l-a inzestrat deci pe respectivul cu instrumentul placerii pentru femei… Shakespeare nu l-ar putea avea niciodata in totalitate. Dintr-o perspectiva falica, el este menit sa se ofere carnal femeilor, insa dragostea o vrea doar pentru el.

Acum, daca pe Shakespeare l-a afectat faptul ca a fost propulsat intr-o casatorie pe la 18 ani cand a lasat-o gravida pe o femeie de 26 sau daca engleza si stilul de scriere sunt suficient de “hardcore” incat sa nu le putem interpreta noi corect… nu stim. Cert e ca e interesant…

In alta ordine de idei, o recomandare pentru cei ce sunt interesati sa afle mai multe despre el insa n-au timp suficient pentru a-l aprofunda in adevaratul sens al cuvantului, exista o carticica foarte draguta numita “Shakespeare – without the boring bits” care rezuma cam tot ce tine de el in mai putin de 500 de pagini. Nu spun ca e solutia ideala, dar e si asta o varianta. ^_^

9 COMMENTS

  1. @itsfriday,deccat filmul mai bine cartea,asta daca ai mai mult de 2 ore la dispozitie.

  2. @Alex P: Bine v-am gasit! Cat despre varianta pe muzica…eu nu prea rezonez cu ea 🙁
    @itsfriday: Da, tind sa fiu de acord cu Ferudin… e mai buna varianta citita. Se pierd mai multe detalii in realizarea unui film. Iar cartea despre care vorbeam e chiar usor de citit.

  3. Copyleft bine ai venit pe DarkQ.
    Cred ca mai ai niste copii ramase pe acolo pe undeva despre subiect, asa ca iti propun sa aprofundezi subiectul, mai ales ca din cate imi amintesc, esti cred, primul autor care scrie despre Shakespeare, chiar si cu asocierea asta de rosii cu castraveti. Iar daca cu castravetii ma impac, atunci cand sunt proaspeti si virgini, pe rosi, yeah, mai putin, nu imi plac crude.

    Dar tu fa ceea ce vrei, eu doar mi-am spus pasul, de care poti sau nu sa ti seama.
    Totusi ia gandeste, o sa ai un articol unic pe DarkQ, un articol care nu a mai fost scris niciodata aici, iar despre subiest ce sa mai zic, numai cand pronunti Shakespeare, ti se imbarlinga limna-n gura. Greu subiect domnule, greu.

    Hai bine ai venit printre noi si spor la ce vrei tu sa faci.

  4. Sonetul XX e foarte interesant, pleaca de la conceptul-mit al androginului, destul de utilizat in arta din epoca, azi amintit rar, doar de cei care mai pun mana pe Platon.

    E greu de decis daca sonetul e un stindard gay, banuiala mea este ca se refera totusi la iubirea a-sexuala, care depaseste carnalul.

  5. George te crezi in RAI? Oare unde pe TerrA sa existe vreodata iubire intre gay A-sexuala?
    Gay-ului si cand priveste o scula sculata, i se scoala limba.

    ASA ca decizia unanima este, ca e un stindard gay, sau crezi ca aia pe vremea aia nu se gay-uiau intre ei?

Comments are closed.

Vezi si...

Mişcarea gay din România. Un scurt istoric. Conflicte, strategii, proiecte, comunitate

Mişcarea gay din România nu s-a construit, cum ar crede unii, într-un mod structurat, unificat, şi unilateral. Din conflict se naşte progresul. Aşa cum ne putem aştepta, ca în cazul oricărui grup social, mai ales, ca în cazul nostru, marginal, e de înţeles că opiniile pot fi diferite, mai...

Articole din aceeasi categorie