Pornind de la un articol al colegului Alex (Idei de gay) unde se discuta despre șansa de a te infecta cu HIV, am căutat mai multe informații, și, ce-i drept, mai rău m-am afundat în întrebări.
Întrebarea este: care este șansa ca cineva să fie infectat cu HIV în urma unui contact sexual și cum stă treaba cu prezervativele?
Wikipedia, zice aici:
(de menționat este faptul că Wikipedia, chiar dacă e un site bun, este construit din articole scrise de oameni ca și noi. Nu există nici o autoritate care să verifice veridicitatea informațiilor, so… cam apă de ploaie, de multe ori).
Deci, avem o medie de 0,5%, ceea ce înseamnă că, dacă informația ar fi validă ar trebui să te fuți cu 200 de persoane FARĂ PREZERVATIV ca să ai o șansă reală de infectare cu HIV. Mie mi se pare aberantă afirmația. Oare toți cei care sunt seropozitivi, n-au folosit niciodată prezervativul și s-au futut ca iepurii all day long? Greu de crezut.
Tot Wikipedia zice:
Deci, sexul oral poate cauza infecția cu HIV. Asta știam. Ceea ce nu spune mai nimeni este în ce condiții vorbim de un risc. Adică, mi se pare evident că dacă cineva are gingivită, carii sângerânde, rani bucale (se spune că nu e bine să faci sex oral imediat după periajul dentar, de ce oare?) are mult mai multe șanse de a se infecta cu HIV decât o persoană cu o igienă bucală bună. Tot așa… ejaculatul în gură, lichidul seminal care se elimină înainte de ejaculare… pot crește riscul. E logic, da?
Apoi, e greu de făcut “studii” pentru că sunt convins ca în majoritatea cazurilor, doi tipi nu fac un 69 artistic și se opresc acolo, ci trec si la sex anal. Atunci, de unde să știi clar ce pericole prezintă sexul oral ca să mai faci și statistici?
Aceeași Wikipedia:
Deci, asta cred că se referă la un sistem imunitar la pământ (sistemul imunitar este foarte slăbit ca urmare a depresiilor, alimentația nepotrivită, fumatul, alcoolul, drogurile, E-uri, stress, aer poluat, alte boli venerice) și la contactul sexual cu o persoană care nu știe ca are HIV, caz în care încărcătura virală e mai mare (tratamentul antiretroviral scade încărcătura virală). Am dreptate? Să ma corecteze cineva dacă greșesc.
Bun. Deci, ultima afirmație, asta cu mărirea riscului de contaminare, pusă lânga prima (aia cu procentele)… transformă “statistica” puțin: 0,3% și 0,8% se transformă automat în 3%-8% și respectiv 9%-24%.
Sa traducem: Dacă ești fumător, nu faci sport sau ai vreo boală care îți slăbește sistemul imunitar, ȘANSA de a te infecta cu HIV în cazul unui contact sexual neprotejat este de 3-8%. Deci, cam 1 din 15 cazuri reprezintă infecție cu HIV.
Apoi, dacă o faci fără prezervativ cu cineva care are HIV și nu știe (sunt muuulte persoane care n-au mai făcut un test de ani de zile), șansa să iei și tu, ajunge la 24%. Și mai concret, să zicem că dacă o faci de 4 ori cu un tip care e infectat cu HIV, iei și tu. Poți să o faci doar o dată și să te infectezi sau poți să o faci de 20 de ori și să nu te infectezi. Cred că depinde de mulți factori… grosimea penisului, lubrifiantul etc.
Peste tot se vehiculează ideea că dacă folosești prezervativ, e ok.
Hivaidscare.com, zice într-un articol că lucrurile nu sunt chiar așa, vorbind despre găuri microscopice în prezervative și despre șansa crescută de a lua HIV când ai un partener seropozitiv chiar dacă folosești prezervativul mereu.
Tot acolo, despre sărut și HIV:
Concluzia? World Health Organisation:
Sir, can I laugh now?
Nu mai zic despre teoriile împărțite legate de prezența reală a virusului HIV… și faptul că nimeni, niciodată nu a putut demonstra existența lui… dacă te interesează subiectul, citește aici.
De reținut
Nici o campanie de informare cu privire la bolile cu transmitere sexuală nu va reuși să facă o diferență atâta timp cât ȚIE, cel care se presupune că ești stăpânul vieții tale, NU-ȚI PASĂ. TU, trebuie să fii conștient de riscurile la care te expui de fiecare dată când nu folosești prezervativul.
[list type=”bignumlist”]
-
Testul HIV
Testul HIV este un test de rutină pe care ar trebui să îl faci o dată la 6 luni. Testul costă în jur de 40 RON. Gândește-te că îți faci un cadou. Dacă ai bani de țigări, trebuie să ai 40 de RON și pentru testul HIV.
-
Hepatita B
Poate ai auzit povestea lui Andrei Teodoroiu. A avut Hepatita B și nu știa. La doar 25 de ani a dezvoltat un cancer hepatic. A murit săptămâna trecută. Fă-ți testul pentru hepatita B și dacă e negativ, vaccinează-te, există vaccin (Engerix).
-
Folosește prezervativul mereu
În fața unei boli nu contează cine ești sau cum arăți. Nu scrie pe fața nimănui ce are în sânge. Nu uita: un simplu prezervativ poate face diferența dintre POZITIV și NEGATIV. Tu alegi!
[/list]
Așadar, în ce lume trăim? Ce să mai credem? Ce e infecția cu HIV: ghinion sau inconștiență? Cum să te simți bine în alea 30 de minute de sex când te gândești la 1001 întrebări?
Robert, nimeni nu se gandeste atat de profund cand vede un tip de care-i place; ci doar stie una si buna – cum sa faca sa fie-mpreuna. Dar mie mi se pare ca riscul cel mai mare este de partea celor ce nu au un partener de incredere si pe care sa-l cunoasca de mult timp. Nevoia de a schimba des partenerii face aproape imposibila speranta de a mai fi sanatos. Apoi prin cluburi si alte locuri de rahat, este cineva care sa fi intrebat pe un altul daca are analizele la zi ?! Hai sa fim seriosi; ca daca-l intrebi pe ala cu sticla cu bere intr-o mana si cu tigarea cum se sparge-n figuri – ajungi de rasul “lumii”.
Concluzia care o trag in urma constientizarii acestei realitati este ca imi vine extrem de greu sa mai cred in posibilitatea sau sansa de a mai cunoaste pe cineva perfect sanatos. Sa-i ceri cuiva analizele pare prostesc – si daca nu i le ceri risti sa te pricopsesti cu ceva. Bolile cu transmitere sexuala sunt multe si foarte parsive. Apoi chestia asta, “ca prezervativul protejeaza 100%” am mai auzit-o intre gay – si imi este foarte greu sa-nteleg ce-i face pe ei sa fie asa de siguri!!! Sunt insa foarte multi aceia care habar nu au de igiena anala care trebuie facuta inainte de actul sexual!!! Care este concluzia? Sunt pricopsiti cu boli de care habar nu au, si le dau de la unul la altul – iar cand vine timpul si constientizeaza ca au ajuns niste legume si rebuturi este mult prea tarziu!
Apoi mai este ceva: nu conteaza absolut deloc fizicul cat de bine este dezvoltat – caci atunci cand virusul intra-n organism face prapad.
Dar stiu caz concret al cuiva dintre noi care la 30 si ceva de ani i-a aparut o boala de piele despre care nu stie nimeni cauza. Dar nu sunt multi aceia care stiu, si el este unul dintre cei care au impartit multe prezervative la viata lui …. Asa ca se-ntampla si la case mai mari !
Cred ca cel mai sigur este atunci cand avem un singur partener pe care-l cunoastem bine si in care avem incredere – iar analizele sunt pana la urma dovada de respect a partenerelui.
@florin ghituica,
Da, ai dreptate.
Scopul acestui articol este realitatea, așa, crudă, cum e ea.
Citind în stânga și dreapta îmi dau seama că lumea, în general, este extrem de nepăsătoare, mergând după ideea că “nu, mie nu mi se poate întâmpla”. La fel ca și cu fumătorii care fumează până ce fac vreo formă de cancer al căilor respiratorii pe principiul că “bunicul meu a fumat pâna la 80 de ani și n-a avut nimic!”.
De asemenea, lumea tinde să ia din context diverse date, fără a se documenta din mai multe surse, comportament de autoconservare, nu alta.
Cam ce e în acest articol e adevărul despre HIV și șansele de a-l contacta.
Adevărul gol-goluț este că mulți adoptă un comportament de promiscuitate sexuală. De ce să nu recunoaștem că mulți merg după ideea “fut tot ce prind” sau “pulă să fie, că-i bine”. Vezi pe gayromeo, mess, mirc… lumea caută SEX ACUM, la 3-4 noaptea… oricând și oricum.
Sau hai să vorbim de cupluri: întâlnești pe cineva, îți place, te place, se naște ceva, un film împreună, un vin, o zi, două, șapte, nouă… câți continuă să folosească prezervativ? Câți fac sex oral cu prezervativ? Câți merg să-și facă analize de rutină (HIV, hepatită, sifilis)? Câți spun partenerului “Bă, hai să ne facem amandoi analize!”?, Câți sunt fideli?
Bine, evident că realizez că până la urmă asta e viața, cu bune și cu rele, de care trebuie să ne bucurăm așa cum e ea. Da, realizez și faptul că sexul ar trebui să fie exact opusul a ceea ce a devenit… sexul ar trebui să reprezinte plăcere, libertate, abolirea de gânduri șamd. Dar când știi că o partidă de sex poate pune o cruce asupra-ți… parcă se schimbă datele problemei.
Noah, toate astea adunate, nu dau bine… numa’ zic.
poti te rog sa postezi link sau o imagine mai mare cu articolul din poza? am cautat pe net dar nu am gasit legat de celulele diendritice asa cum scrie in titlul din scanare.
Nu am format mai mare… 🙁 Nici nu stiu unde a aparut, dar hai ca ma uit si eu si poate dau de el. Sigur o fi vreo revista, ceva, care nu are format electronic.
@Ra, uite ce am gasit, cred ca e vorba de acelasi lucru.
multumesc, Robert 🙂
Da asa este, din pacate. Nepasarea va fi foarte scump platita, prin decese de tineri. Am avut odata o carte-n mana – despre bolile cu transmitere sexuala. Ultimele discutii pe aceasta tema mi-au aprins din nou interesul pentru o astfel de informatie si am s-o caut s-o recitesc. Stii ce mi se pare foarte interesant la acest gen de afectiuni ?! In comparatie cu alte genuri de afectiuni, acestea strica creierul!!! Probabil acesta este motivul nepasarii generale omniprezente – caci de, unde nu este judecata e absurd sa mai cerem gandire.
Cand am realizat pericolul ce-l inseamna site-urile de socializare si cunoastere a persoanelor homoafective, si cat de mare este sansa de a contacta o boala cu transmitere sexuala – am iesit imediat si definitiv din acel mediu. O sa auzim din ce in ce mai des despre tineri bolnavi.
Ce mi se pare foarte, foarte important este sa avem “un ochi” educat care sa ne ajute imediat sa recunoastem o persoana suferinda. Cand eram navigator pe mare si vapoare – eram obligat sa fac regulat vizite medicale pentru a primi avizul favorabil pentru a pleca in voiaj. Cand intram la cabinetul de psihiatrie era un adevarat spectacol! Acel vestit doctor psihiatru al navigatorilor “ne citea” numai cand paseam in cabinetul dansului!!! Exista ceva semne definitorii comportamentale, atat fizice cat si mimice care tradeaza afectiunile de care suferim. Cand vom stii astfel de informatii ne va fi mult mai usor sa recunoastem mediul viciat din jurul nostru.
Am vazut intr-o revista a persoanelor lgbt din sua o foto si un articol despre doi barbati gay care au imbatranit imreuna – unul avea vreo 80 si ceva de ani si celalalt avea 70 si ceva, iar acum asteapta sa se dea legea in new york sa se poata casatori legal. Mi-a placut foarte mult de acei doi oameni care au ajuns la o varsta venerabila. A ajunge ca si gay la 80 si ceva de ani si sa-ti mai doresti sa faci actele cu partenerul tau – este o dovada de foarte buna vietuire si o deosebita judecata !!! Deci, se poate si in mediul nostru sa fim oameni deosebiti!
@florin g.,
ideea e că trăim vremuri tulburi, din multe puncte de vedere, și teamă mi-e, că lucrurile nu se vor îndrepta. Așa, ca o notă personală, cred cu tărie că fiecare om e responsabil, în linii mari, de viața pe care o are.
Din câte știu, cu tratamentul potrivit, speranța de viață a unei persoane infectate cu HIV e la fel de mare ca a unei persoane neinfectate. DAR nu se știe niciodată când guvernul ca sista din nou fondurile pentru tratamentul HIV.
Decesele de care vorbești, da, cred că pot surveni ca urmare a faptului că cineva nu știe că are HIV/Hepatită etc.
Nu sunt semne fizice care să arate că o persoană este infectată cu HIV.
sunt multi oameni deosebiti in lumea gay, pot sa zic fara lauda, ca chiar daca suntem o minoritate, avem o majoritate ca procent de oameni cu diverse calitati sau talente.
poate acesta este si defectul nostru major. ne dam seama ca nu putem fi speciali dupa o anumita varsta si dorim sa traim intens atata timp cat suntem in forta. Gandim ceva de genul.. “traieste clipa, nu rata nimic, nu pierde nimic, ca o sa ai timp cand o sa ajungi singur, batran, uitat de lume.”
Majoritatea gandesc asa [chiar daca este in subconstient] vazandu-i pe cei in varsta cum de abia isi mai duc zilele. fiindca sa fim seriosi, la noi in Romania cam asa stau lucrurile. dupa 40-45 de ani sa fii gay e greu, aproape ca nu mai contezi decat, poate ca un mod de venit pentru unii dintre noi. Asa ca decat sa ajungi batran, care se scapa pe el, mizer si de care nimeni nu are grija, mai bine ma bucur de viata cat pot, CA DUPA…
Si pe orice tanar daca-l intrebi cum vede viata la pensie, iti raspunde ca el nu v-a ajunge vreodata la pensie.
Si pe cati tineri, daca-i intrebi de educatiea sexuala facuta acasa, dau raspuns afirmativ?
Si cati tineri au informatii corecte despre sexualitate?
Si asa as pustea continua la nesfarsit, DE CE?
DE CE? Datorita faptului ca sexualitatea este un tabu, creat de biserica, biserica care reneaga insasi existenta feminitatii. Si acum sa nu credeti ca sunt fan femei, dar trebuie sa recunoastem valoarea femeii care poate da nastere vietii, or tocmai asta a vrut biserica sa fure femeii, sa renege si sa condamne feminitatea, care da viata, creeaza viata, lucru pe care biserica nu-l putea face si de aici trecerea femeii in regim inferior barbatului, barbat care este pur, spre deosebire de femeie care este impura. Chiar daca pare ca am fugit de la subiect, daca ganditi mai adanc veti realiza ca este o legatura si veti mai descoperii si altele.
In lumea antica sexualitatea facea parte acctiva din viata fiecarui om, fara a parea ceva rusinos sau ceva ce trebuie ascuns. Nu uitati ca atletii la jocurile olimpice concurau goi [nud] sau aproape goi si asta nu mai indigna pe nimeni atunci ca acum in vremurile noastre.
DACA AR TREBUI SA UMBLAM GOI PE STRADA ASTAZI AM VEDEA NUMAI TRUPURI NEINTRETINUTE SI MANCATE DE POLUARE.
Ca incheiere spun si repet ca educatia sexuala este prioritara si ar trebui fscuta fara false pudori sau tampenii de genul spus de o mama fiului ei de 12 ani “daca o sa mai faci mama acel lucru o sa iti cada cucu si o sa ramai fara el.”
acel lucru = masturbare
cucu = penis
😛
@cristymaykei,
ai si tu dreptatea ta. Adevarul e ca la cat de fututa ii viata, de multe ori iti pui intrebarea daca are rost sau nu sa te zbati ca orbu’.
O altă afecțiune venerică mărește riscul de contaminare de 5-10 ori, o concentrație mare de viruși de 10-30 de ori.
Robert, uite iti iau un caz simplu ca sa-ti demonstrez ca da, orice afectiune venerica mareste riscul contaminarii: SIFILISUL, unii o numesc o boala usor de depistat si usor de tratat. Da, dupa niste moldamine, insa moldaminul respectiv ti-l prescrie doctorul in momentul in care ti ser face TPHA, si cu cat TPHA-ul este mai crescut cu atat faza este mai inaintata. In general SIFILISUL, are 4 faze de evoluare a treia si ultima fiind mortale (din pacate), insa sifilisul se comporta destul de ciudat si se poate clasifica in 2 categorii: IN sau OUT..
IN, este atunci cand il vedem si este vizibil de obicei aceasta este faza intai premergatoare…
OUT, este atunci cand nu se poate depista vizibil si in urma unui set de analize mai complecte, il putem descoperii…
apoi, in ambele cazuri, amintim ca SIFILISUL, este totusi o boala mortala, drept pentru care la ficare 24h iti mananca resursele sistemului imunitar, drept pentru care, esti foarte pasibil ca atunci cand il ai OUT si crezi ca e o simpla raceala cu febra si frisoane sa ai un contact sexual neprotejat cu o persoana seropozitiva si sa iei HIV foarte usor..
Multumesc d-nei doctor ARION de la Directia de Sanatate Publica, pentru explicatia oferita… Una foarte simpla pe intelesul tuturor…
Completare: speranta de viata la o persoana HIV este identica (in proportie de 90%, in tarile civilizate) cu a unei persoane sanatoase.. Ceea ce este placut la auz.
Apoi, se zvoneste ca undeva prin NEPAL, sunt 2 cazuri, deja tratate pe baza medicinii maturiste… Hmm, imi da mie cu virgula dar totusi, e zvon.
Personal de la Dr. Toma Aurora, am auzit ca la fel cum traiesti cu un diabet, poti traii si cu HIV, desi sunt sanse mai mari sa mori din cauza unui diabet. Interesant nu?
putem fi precauti dar asta nu inseamna 100% reusita. there is no free ticket. putem cel mult sa reducem riscurile. la fel ca in afaceri. intotdeauna poate exista acel ceva la care nu ne-am gandit.
Cred ca totul incepe de la origine. Este un zvon/crez comun care prevede ca existenta acest virus a fost creata in laborator. Intr-un fel, este Auschwitz-ul homosexualilor anilor 80-90 (ulterior devenind unul global). Un proces..penal cu… creatorii (land of the free my ass) este inutil – totul se rezuma la razboi. Un razboi care este luptat de milioane de oameni si copii, indiferent de orientarea sexuala.
Acum, limitand problema la homosexuali (sau nu?) trebuie constientizat faptul ca este o conditie care afecteaza milioane de oameni – iar “leacul” este departe. Poate e cazul pentru un pic de austeritate sexuala? Macar selectie atenta.
@robert, are rost intai lupta de a fii inconjurat de FAMILIE IUBITOARE, DE PRIETENI BUNI, DE AMICI SI OAMENI DE SUFLET.
SI CA SA REUSESETI ASTA, TREBUIE SA TE DARUIESTI FIECARUIA IN PARTE SI TUTUROR LA UN LOC
ASTA E LUPTA ZILNICA CE O DUC EU, restul e doar o lupta cu morile de vant, lupta de uzura, lupta ce nu trebuie incetata niciodata, fiindca tot se v-a oprii vantul sau rupe moara odata si o data.
Salut, am fost cu un tip sa facem ceva, ne-am sarutat pe gura si mi-a propus sa i-o sug, evident am folosit prezervativ amndoi. Si mentionez ca el mi-a zis ca e curat, ca are iubita si vreau sa scap de grija, daca e posibil de vreo boala venerica, gen sida sau siflis, chiar daca am folosit prezervativ asa cum trebuie. Astept rapunsuri, va doresc o seara buna.
Ma mir cum de un medic, nu si-a dat cu parerea pe aici, in conditiile in care o mare parte dintre medici dezvolta o tendinta puternica spre bisexualism.
Imunitatea organismului tine de doi factori foarte importanti: indicele si forma glicemica a alimentelor care intra in organism si gradul de oxidare al organismului. Organismul uman intra in contact cu o serie de virusi si bacterii foarte periculoase, insa sistemul imunitar poate actiona de asa natura incat sa neutralizeze actiunea acestora asupra organismului. Mai precis puteti fi “toba” de boli, un focar de boli, si sa nu aveti nici o problema medicala. Cum explicati viata persoanelor care au trait peste 100 de ani, desi au fost expuse la diferite surse de contaminare!? Are si puterea psihica, si genetica un cuvant de spus, dar cei doi factori descrisi mai sus sunt decisivi din punct de vedere microbiologic.
Am sa o iau pe rand: indicele glicemic. Globulele albe responsabile de imunizarea organismului se alimenteaza cu “zahar” si “microbii” care intra in organism. Da-ti zahar organismului, bagatii pe gat cat mai multe dulciuri si veti lua cu siguranta orice boala, inclusiv SIDA, hepatita B, SIFILIS, etc. Organismul someaza a se mai apara de microbi cand mancati produse cu indice glicemic mare. Consumati alimente cu indice glicemic mic, nu consumati zahar, miere de albine, si nici o chestie dulce din comert si imunitatea dvs va fi extraordinara, globulele rosii vor devora si virusul SIDA cu siguranta, ca pe un pranz fastuos.
Al doilea element: nivelul de oxidare al organismului. Reactiile chimice intracelulare, slabesc celulele si le pregatesc sa fie contaminate de orice microb. Daca in organism ajung destule subsante care sa impiedice oxidarea, numite elemente antioxidante, atunci celulele se pot apara singure. Necesarul zilnic de antioxidanti este de 4-5.000 de unitati (1-2 mere zilnic). La peste 25.000 de elemente antioxidante, sunteti paziti cam de orice microb, iar la peste 50.000 de antioxidanti faceti fata si unui cancer.
Scala ORAC, a produselor alimentare si gradul de antioxidanti:
http://www.oracvalues.com/
Consumati zilnic cel putin 6 portii de legume si fructe, preferabil cat mai rosii, violet,etc … chiar si roz 🙂
Eu consum de asemenea zilnic o farfurie de fulgi de ovaz, peste care pun apa calduta, pudra de carob, scortisoara si fructe goji. Mix-ul asta imi aduce vreo 10.000 de antioxidantie.
Seleniul, Vitamina C(1000mg), Zinc (10-15mg), Melatonina (3mg) reprezinta surse extraordinare de antioxidare.
Va spun aceste detalii despre imunitate, si am ca experienta proprie deplasarea mea in Tanzania (atentie nu Tazmania; tara situata exact la ecuator in Africa) de acum cativa ani. Am petrecut o luna de zile in acea tara, am urcat si pe Kilimanjaro, si m-am intors sanatos si fara nici o boala. Seleniul, Vitamina C, Zincul este bine sa se ia zilnic; de melatonia nu este nici o problema sa luati, nu este un medicament de luat atunci cand aveti deplasari la New york sau Shanghai, ci il puteti lua oricand, de fapt este un hormon. Zincul este bun nu numai pentru proprietatea antioxidanta, ci si pentru functionarea prostatei. Zincul si penetrarea anala, reduc enorm riscul de cancer de prostata, si probelemele de prostata care vor apare la peste 60-70 de ani. Zincul este important in spermatogeneza si in dezvoltarea intelectului. “Legatura dintre Zinc, ca amplificator al masculinitatii (prin stimularea secretiei de testosteron) si inteligenta, a fost pusa in evidenta de cele mai recente studii in domeniu. Cresterea secretiei de testosteron si-a dovedit efectul benefic inn stimularea functiilor cerebrale si in tratamentul schizofreniei. In plus, cu totii stim ca testosteronul, hormonul sexual masculin, este implicat direct in dezvoltarea aparatului muscular.”
Poate v-ati mai lamurit despre imunitate, boli si alte cele. Si ca sa fiu cinic, divele din viata roz a urbei, prefera sa trateze efectul si nu cauza. Avusesem o discutie cu un tip “roz” despre ceva probleme pe piele: prefera sa consume nu stiu ce creme care depaseau ca suma, 100 RON, in loc sa consume Biotina pentru o perioada de timp, care costa sub 20 RON. Organismul uman isi poate rezolva singur problemele, daca si proprietarul stie sa-i ofere resursele de care are nevoir di are RABDARE si nu sa vopseasca gardul.
Si ca sa completez raspunsul meu de mai sus, mai mult din punctul de vedere sexual, caci raspunsul de mai sus a avut ca scop crestera imunitatii organismului, exista cateva elemente pe care le puteti monitoriza atunci cand ajungeti in pat cu cineva … la un gang-bang party din pacate nu mai face asa ceva 🙂
O persoana cu negi, are probleme clare de imunitate, deci renuntati sa faceti sex cu cineva care are negi in palma. O persoana care sufera de boli autoimune de piele, psoriazis, sclerodermia, dermatomiozita, epidermolioza buloasa si pemfigoid bulos, are o imunitate cu mult peste medie, sistemul lui imunitar este atat de pus in alerta ca si unele celule ale organismului sunt considerati microbi.
!!!! Masati, mangaiati sau lingeti talpile partenerului … in acest mod faceti o prima investigatie a organismului a acestuia
La un simplu masaj al talpii piciorului, puteti investiga reactiile proprietarului la atingerea zonelor specifice ale talpii. Daca la atingerea zonei ficatului, reactia este virulenta, si aveti de-a face cu o persona care nu iubeste alcoolul atunci in mod sigur, manifesta afectiuni hepatice si foarte posibil hepatita B. Daca oboseste si gafaie, si are probleme la ficat, in mod sigur are hepatita B. Investigati atent talpile si analizati reactiile acestuia, in functie de reactie poate avea sau nu probleme de natura genitala. La o grimasa ciudata ca reactie a atingerii talpei, renuntati la a mai face sex, in mod sigur apre probleme de natura genitala.
!!! Mirositi-va zona genitala a partenerului, daca aveti mirosul dezvoltat si studiati problema se poate detecta daca persoana respectiva este sau nu sub medicatie. Daca este sau fost recent sub tratament bazat pe antibiotice, zona are un miros usor iute, daca sunt alte tipuri de medicamente, are alt miros specific. Discutati deschis cu partenerul despre ce boala trateaza. Daca da din colturi in colturi, si simtiti miros de “antibiotic” posibil sa fie sub tratament de sifilis sau gonoree.
!!! Simtiti “mirosul de bebelush al partenerului”
Adica este o zona specifica situata in zona “spinuous process” (C7). Daca nu simtiti miros specific de bebe acolo persoana respectiva are probleme foarte grave de sanatate, si renunati sa mai continuati.
In concluzie, puteti fi foarte romantic mangaindu-i picioarele si tratandu-le cum trebuie, mirosindu-i zona genitala si “zona de bebe”, dupa care invocati ca trebuie sa ajungeti urgent undeva sau lasati-va dusi de pasiune in caz contrar.
Sa nu mai vorbim, ca in cazul sifilisului sau SIDA sunt o serie de elemente care se pot vedea cu ochiul liber la om.
MrX (re: #18, 19) ~
Așa un amestec toxic de lucruri adevărate și prostii cu ciucure nu mi-a fost dat sa citesc de multa vreme. Tot ce pot să sper e ca lumea care citește să-și poată da seama ce anume e informație corectă, ce e inexact sau exagerat și ce e de-a dreptul invenție sau minciună… Pare că le-ai citit cândva dintr-un almanah și, entuziasmat de ce-ai aflat, le-ai povestit apoi aici în versiune romanțată. Mie unul mi-e greu să separ observațiile bune de aberații și, oricum, e periculos să încerci să alegi câteva poame bune dintre stricăciuni.
O să încerc, totuși, să dezmint măcar câteva dintre trăznăile cu pretenții științifice înșiruite mai sus.
– Nu știu de unde reiese informația că “o mare parte” din medici sunt bisexuali, pentru că nu cred că orientarea sexuală ține de pregătire sau de statut social, distribuția homosexualității fiind relativ uniformă între diferitele categorii sociale.
– Nu există nicio legătură directă sau indirectă între indicele glicemic al alimentelor și imunitate. Imunitatea unui organism este o chestiune atât de complexă, încât a încerca să o legi de un singur factor e complet deplasat. Sigur că o alimentație echilibrată și menținerea unei stări de nutriție corespunzătoare sunt factori care influențează pozitiv reactivitatea organismului și imunitatea, dar indicele glicemic al alimentelor n-are treabă cu infecțiile.
– Globulele roșii sigur nu devorează virusul SIDA, oricât ar fi ele de ahtiate după zahar 🙂 .
– Treaba cu antioxidanții e deja mitologică și antologică. De la o realitate biochimică s-a ajuns la neînțelegeri și exagerări uriașe! “Starea de oxidare a organismului” nu înseamnă absolut nimic, iar “unitățile” de antioxidanți sunt o măsură tare dubioasă, despre care aș vrea să știu cum e definită. Iar când vorbim de “peste 50.000 de antioxidanti” (?!), ar trebui să ne întrebăm deja dacă nu cumva ne-a luat valul… mai ales dacă începem să ne dorim un curcubeu în farfurie.
– Beneficiul adus de suplimentele alimentare este mult exagerat, iar administrarea lor nejustificată și/sau după ureche poate fi foarte dăunătoare, mai ales că tentația abuzului există. La fel se pune problema și în cazul vitaminelor. Nu vă jucați de-a doctorul cu propriul corp!
– Dacă cineva nu iubește alcoolul, foarte posibil are hepatita B??? Dacă obosește și gâfâie are “sigur” hepatita B???
– Mirositul și pipăitul tălpilor o fi interesant ca fetiș și ca orientare pe traseu, dar dacă e nevoie de o astfel de… examinare? consultație? ca să afli dacă cineva te atrage sau nu, mai bine-i ceri fișa medicală încă de la început, nu?
– Partea cu “mirosul de bebe” al nu-știu-cărei-regiuni a partenerului e destul de stranie, având în vedere că nu oricine cred că a mirosit bebeluși îndeaproape, exceptând poate scutecele murdare, așa că aici comentariile cred sunt de prisos.
– N-am auzit până acum că cineva poate duhni a antibiotice (și nu înțeleg de ce mirosul de penicilină ar trebui simțit mai ales în zona genitală? sper că nu-i vorba și de urină? brrr!)
– Dacă stăm să căutăm “elemente” vizible de sifilis sau SIDA pentru a evita o persoană, atunci mai bine merem pe altă planetă.
😎
@grid #20
In primul rand ca ai citit probabil printre randuri, si ai uitat ca intre conditii exista “si”, adica ala && din C++ sau ai citit rosii in loc de albe.
“Daca la atingerea zonei ficatului, reactia este virulenta, [[si]] aveti de-a face cu o persona care nu iubeste alcoolul atunci in mod sigur, manifesta afectiuni hepatice si foarte posibil hepatita B.”
“Daca oboseste [[si]] gafaie, [[si]] are probleme la ficat, in mod sigur are hepatita B.”
Mi-a fost lene sa dau si o mie de exemple, pentru a justifica, dar daca tot rejectezi niste “pareri” asa cum ti se par dumitale aici, vii si cu argumente, nu este suficient sa le rejectezi ca vezi doamne te simti oripilat.
Si am sa incep cu un exemplu banal: copii care mananca dulciuri cu nemiluita, si cei care mananca fructe. Cei care mananca dulciuri au o imunitate scazuta. Si am si explicat destul de frumos cum se “alimenteaza” globulele albe, ca sa se inteleaga.
Vrei sa iti caut articole pe ScienceDirect, sau in baza ThompsonReuters, sa iti arat si tabele si grafice, care sustin ceea ce am spus.
Ma repet, e usor sa scoti cuvinte din context, sa te arati oripilat. Specific romanesc: demontam ideile pe care le spune altul, ca vezi doamne suntem oripilati, dar nu aducem nimic in loc.
Asa MrX, excelent spus, chiar as dori sa cauti articolele alea, iar cum posibil 99% grid nu o sa-ti raspunda din motivul cel mai probabil ce-i afecteaza pe cei doxa si foarte ocupati, o sa incerc pe cat pot sa-ti raspund eu, pe principiul, nu strica niciodata sa mai inveti ceva, indiferent de varsta. Cauta aericolele, dar vezi sa nu dai copy-paste, nu se accepta asa ceva pe blog, dar sunt sigur ca o sa gasesti o rezolvare, asa ca da-i drumul, sunt tare curios.
Poate o sa ma pun odata sa scriu un articol pe tema asta. Il rog, pe RobertG sa ma informeze daca editorul de text de aici, poate fi modificat astfel incat sa permita introducerea de bibliografie, si citarea in mod coerent.
Apoi mai este o problema, degeaba indic eu referinte bibliografice, la care nu aveti acces: exista o serie de articole stiintifice, care sunt accesibile pe baza unui abonament, care costa peste 100 de euro, cum este de exemplu Elsevier Health Sciences. Nu ma risc sa public aici nici un tabel sau bucati de text, caci la o baleiere de text-mining, blogul si implicit eu, am fi buni de plata si poate am intra si sub juridictia unor legi de copyright.
Din articolele stiintifice, de pe Elsevier, cele mai interesante mi se par cele de psihosexologie si sociosexologie, care explica tot felul de relatii sociale dintre barbati si femei, barbati gay sau interactiuni str8-gay.
Si o chestie pe care am uitat sa o scriu atunci (era 2-3 noaptea, si imi statea capul la brazilieni mai mult decat la blogul darkq): este bine sa folositi [edit admin – nu facem reclamă la medicamente!] in zona intima dupa, si sa va ungeti cu el penisul, glandul si asa mai departe, dupa ce ati facut sex cu o persoana necunoscuta. [Edit admin – nici recomandări de tratament nu se admit, mai ales dacă-s proaste!]-ul este un unguent, bazat pe ceva antibiotice, si distruge destul de mult pe acolo.
Si ca sa evitati, sa va contaminati organismul cu diferite ciuperci si / sau boli de piele, dusul de dupa sex este bine sa utilizeze sapun de Sulf cu Gudron. Nu prea se gaseste prin farmacii un astfel de sapun, trebuie sa cautati. In plus dupa ce v-ati spalat cu sapun de sulf cu gudron, mirositi cam urat, cam ca si petrolul. Eu ma spal aproape zilnic cu sapun de sulf si gudron, caci sunt un impatimit al inotului si cam nu este zi in care sa nu ajung sa ma balacesc, deci trec foarte des prin locuri de imbaiat publice.
Pana una alta, puteti urmari blogul medical al lui Calin Margineanu. Tipul este banatean, si are o experienta bogata in domeniul medical, si chiar mai mult si practica despre ceea ce vorbeste, nu doar teoretizeaza.
Legat de antioxidanti, urmariti aici: http://drcalinmarginean.blogspot.ro/2011/06/antioxidantii.html
Doamne MrX cat te vaicaresti, poate, nu stiu, costa si n-aveti bani, incidenta legii.
Lasa domnule vaicareala si treci la treaba daca tot vrei sa faci ceva si nu ne mai amagii degeaba,
Ce este asa greu daca tot te-ai informat sa ne spui cu propiile tale cuvinte ce si cum stau lucrurile, scrie de placere, editeaza-te singur si nu astepta sa ti se aduca la nas ustensilele.
Toti care scriem aici o facem din placere si pentru folosul tuturor si mai ales ne asumam ceea ce spunem, asa ca miscati fundu la treaba daca tot faci niste afirmatii, altfel o sa incepem sa credem ca esti neserios.