No menu items!

Homosexualul pentru care orientarea sexuală este doar o opțiune, nu are nevoie de GayFest!

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Scrisesem prin unul din articole ca primul gayfest a avut loc la 28 iunie 1970, la un an de la rascoala gay-ilor (îmi cer scuze, dar așa în contextul acesta istoric, mi se pare funny sa-i spun rascoală, de aceea o și fac, chiar dacă a fost o simplă bătaie prin care gay-ii unui bar newyorkez i-au cotonogit cu poșetele pe polițiștii, care vroiau într-o sâmbătă noapte să închidă un bar unde se adunau gay-ii), și anume vorbesc de evenimentul Stonewall Inn (așa se chema barul). Acel prim marș a fost prima paradă, primul fest… gay.

Timpurile s-au schimbat și așa avem acum, peste 30 de ani, pride-uri și fest-uri (cred că pride e mai bun decât fest, n-aș putea preciza însă de ce anume, e așa un feeling doar) în toată lumea.

Doamne ferește, nu vreau în niciun fel să mă pun de-a curmezișul în fața vreunui fest sau pride, dar lăsând la o parte pentru o clipă impulsul de moment care o dată pe an ne adună laolaltă pe cei albi și pe cei negrii, pe bărbați și pe cei mai puțin bărbați, pe ăi’ mici și pe ăi’ mai mari, pe fashioniste și pe emoniste… hai să ședem o țâră și să cujetăm: Avem nevoie cu adevarat de un GayFest sau orice altă manifestație de acest gen? Știți cum e? E ca și cum mieii ar face BeeheheheFest și ar mărșălui prin pădurea plină de lupi ca să militeze pentru punerea poftei în cui. Pofta lupilor, bineînțeles. Adică, știm că homosexualitatea este un subiect de care oamenii nu vorbesc cu plăcere, știm că homosexualii (declarați, cu coming-out vizat, ștampilat la zi) sunt o minoritate, urlăm zi de zi că suntem discriminați, că nu suntem acceptați, că n-avem drepturi, că suntem discriminați, că nu putem adopta copii, că n-avem drepturi și că suntem discriminați. Și ce facem? Ieșim să ne plimbăm agale pe stradă ca să fim discriminați din nou: în ziare, pe bloguri, în discuțiile de la parter a vecinilor, la școali, ba chiar și în taxiuri.

Chiar mă gândeam zilele astea… oare dacă nu existau aceste Gayfest-uri, tot eram băgați la bulău că nu ne plac femeile? Oare Gayfest-urile mondiale să fi facut diferența, acceptarea legală? Mai mult, dacă nu ar exista Gay Fest, oare mai era Olanda așa de permisivă? Ar mai fi existat în Berlin mai multe saune gay decât grădinițe pentru copii? GayFest-ul să fi creat toate aceste lucruri fară de care un gay de gay (nu din ăla wannabe care nu e suficient de gay) nu mai poate trăi?

Bineînțetes că acum cu siguranță măcar unii din voi își zic: Păi da, că uite din cauză la unii cum e și dobitocul ăsta de Robert cu blogul lui cu tot nu suntem o comunitate unită și nu suntem acceptați. Bă… io mă cam piș pe ceea ce se cheamă comunitate și ca mine sunt mulți. Să vă spun un secret: Io nu mă simt anormal deloc. Nu m-am simțit niciodată discriminat. Niciodată pe stradă nu mi-a zis cineva: Oaaaa, uite un bulangiu, hai să-l omorâm. Nu mi-am pierdut vreodată locul de muncă sau n-am fost dat la o parte din vreun grup de prieteni din cauza faptului că sunt homosexual. Bine acum, se poate să fi fost și vina mea, că ce-i drept nu m-am îmbrăcat în femeie să fac show-uri de prost gust pe gratis (har Domnului îmi câștig existența din alte lucruri) șă ma chinui efectiv să adun asupra-mi dezgustul altora și-apoi tot eu să urlu ca din gură de șarpe: Sunt discriminat, făh! Nu mai rezist în condiții d-astea, io ies pe stradă.

Unul din aceștia e homosexual. Cine?
Unul din aceștia e homosexual. Cine?

Așadar, am impresia că noi, homosexualii, căutăm discriminarea cu lumânarea și-atunci trag concluzia că ne place imaginea de anormali, de oameni care atentează la rangul de om normal. Astfel atentăm de bunăvoie la imaginea de dereglați, de oameni chinuiți. Astfel e ca și cum i-am da o minge unui fotbalist și-apoi l-am condamna că a dat cu piciorul în ea. Nu știu dacă mă înțelegeți, dar faceți un efort. Nici cincisute de mii de GayFest-uri nu vor reuși să neutralizeze discriminarea sau să inducă vreun alt soi de acceptare, atâta timp cât noi avem probleme de adaptare și integrare socială.

Apoi hai să admitem prin absurd, repet prin absurd, că obținem acea acceptare a diversității. Acceptare din parte cui? Din partea unora ca Urban? A vreunui om de vârsta a treia care a fost crescut, hranit și ținut în viață de diverse dogme? A oamenilor cu mintea suficient de îngustă încât să nu vadă prin geamurile curate fiindu-le mai comod să rămâna în spatele unor ferestre murdare, pătate de resturi umane, de nepăsare, de mândrie, de egoism și ipocrizie? De ce aș vrea să ma murdăresc scormonind printre gunoaie?

Așadar, lăsați dracului de-oparte textele de propagandă gen fii exemplul pe care vrei să îl vezi în oameni, să mărșăluim cu toții pentru diversitate și alte dejecții de acest gen. Homosexualul pentru care orientarea sexuală este doar o opțiune, nu are nevoie de GayFest. Restul… marș plăcut.

28 COMMENTS

 1. De acord. Senzaţia de anormalitate îmi apare doar după ce văd paradele gay. Şi mă întreb cine le-o f inoculat oamenilor ăştia gustul pentru morbid, clounadă, prost-gust, imagine de depravaţi, grotesc, hidos, fals, artificial etc. etc. etc.

 2. bineinteles ca nu avem nevoie de festuri/parade sau mai stiu eu ce alte forme de manifestare exista. eu vad in aceste “intalniri” mai mult un prilej de a te distra (nu la noi in tara ci in “strainataturi”),  nicidecum de a arata lumii cum sunt homosexualii cu adevarat, pentru ca (majoritatea) nu ne imbracam “colorat” in viata de zi cu zi si nu facem show-uri pe strada, nu ne facem de rusine prin comportament (of course ca mai sunt si exceptii care se simt bine cand atrag atentia prin prostie…) si nu dorim privirea tuturor atintita asupra noastra.
  eu cel putin te sustin in afirmatiile facute si chiar nu cred ca ne ajuta cu ceva aceste “marsuri pentru acceptarea diversitatii”, adica com’on nu schimbam mentalitatea persoanelor de varsta a treia care au fost indoctrinate, sau a celorlalti oameni,  daca iesim si zbieram ca vrem sa nu fim discriminati, fiind impopotonati cu Dumnezeu cine stie ce costumatie…atragem atenita celor care ne urasc (fara motiv intemeiat) si in loc sa promovam (oare se poate asa ceva ? ) valoarea pe care o au homosexualii ca oameni ne ducem la marsul  (placut) gay.
  nici eu nu am fost discriminat pentru ca sunt gay si chiar nu vad in aspectul acesta, al vietii mele private, un impediment in face ceva in viata. un om e suma tuturor actiunilor sale si eu sincer respect lucrul asta. pot spune si eu ca sunt  homosexualul pentru care orientarea sexuala este doar optiune, nu am nevoie de GAYfest.

 3. Pentru mine homosexualitatea nu e o opţiune, e un dat. Dar nu-mi plac paradele gay. Le găsesc triviale şi vulgare. Prefer ţinuta clasică, costum şi cravată, sau pur şi simplu blugi, fără ştrampi, farduri, pene, blănuri, mătăsuri în general şi dracu mai ştie ce. Aşa să fie homosexualii? Fiinţe de bordel? Care-şi afişează nuditatea cu orice prilej? De ce heterosexualii nu sunt obsedaţi de chestii din astea ciudate?

  • homosexualii nu sunt fiinte de bordel, chiar tu ai spus ca preferi tinute clasice, fara obiecte stralucitoare si toata gama de chestii cp;prate and so on…cat despre nuditate…cred ca e o problema in ideea ca au/avem nevoie de atentia cuiva, indiferent cine ar fi acea persoana (si ar mai fi multe chestii de vorbit pe tema atentiei si nevoia de a sti ca esti iubit/a, le propun baietilor sa scrie un post si sa ne dam cu parerea :P)
   si cei str8 au obsesiile lor, dar nu se potrivesc cu cele pe care le “manifestam” unii dintre noi, cred ca depinde de cum e construit fiecare, pentru ca sunt oameni si oameni, fiecare unic, original 😛

   • Deci eu cred  sincer ca in Romania exista gay care chiar sunt gay si gay de spectacol. Multi oameni pur si simplu urla dupa atentie si fac orice pentru asta. Deci a fi gay nu inseamna neaparat sa urli in gura mare asta. E si in avantajul nostru sa lasam oamenii sa ne cunoasca inainte sa isi faca pareri preconcepute.

 4. :|Cred ca am mai spus asta,dar o repet! Multi reduc Gayfest-ul la “defilarea” care starneste atatea patimi in Bucuresti si nu numai. In toata saptamana asta s-au desfasurat o serie de actiuni la care au putut participa atat persoane gay cat si cele gayfriendly. Eu cred ca asta este adevarata maniFESTare gay. “Defilarea” se vrea o imcununare,fara succes dupa psrerea mea, a acestor activitati, mars de care nu cred ca are nevoie “comunitatea” noastra, cel putin in acest moment.Mai cred care “defileaza” o fac si pentru ca starneste furie in randul maselor largi populare si le place asta, adica sa “faca valuri”.
  In ceea ce ma priveste nu am fost discriminat d.p.v. al orientarii sexuale, nu ma simt anormal, nu simt nevoia sa ies in evidenta ca gay.Nu-i judec pe cei care se “manifesta” prin marsul asta dar nici ei sa nu-i judece pe cei care nu sunt de acord cu o astfel de “deplasare”.

 5. S-ar putea sa ma procopsesc cu niste injuraturi tepene, dar ma risc! Eu sunt femeie ; cel putin asa arat, asa ma simt, si asa ma comport, cu exceptia situatiilor in care sunt nevoita sa sar la bataie.  In schema sexualitatii, sunt heterosexuala, clar. Daca m-ar atinge o femeie, ar trebui sa fie constienta ca ortopedia e o sectie in care se sufera, in general…acolo ar ajunge, saraca! Culmea e ca, ceea ce nu ma atinge si nu-mi aduce neplaceri, accept! Deci n-am o problema cu homosexualii barbati.  Am avut in facultate coleg gay, era foarte discret, foarte educat si cu bun simt, nu-si manifesta la modul hamesit si lacom sexualitatea. Avea omul prietenii lui, iubitu lui, treaba lui… L-am adulmecat doar datorita acuitatii mele de Sherlock Holmes, dar n-am vorbit despre asta decat atunci cand el a vrut, dupa aproape 3 ani.  A fost prietenul meu cel mai pretios. Spun ca a fost, pentru ca a plecat din tara, definitiv. Nu se simtea ingradit, sau respins, pentru ca repet, viata lui sexuala era in mod constient drapata doar de bunul simt cu care ar trebui  ca toata lumea, homo sau hetero, ar trebui s-o drapeze. De aceea am dorit sa comentez la postul tau, ca sa ma mir de ce e nevoie de parada ca sa stie lumea de sexualitatea unora? Ma doare-n basca, cati gay sunt in Roamnia si ce fac ei. Sa traiasca , frate, ca e loc berechet pe pamant, si platesc si ei taxe si impozite… deci sunt normali! Ma irita insa faptul ca trebuie sa se imbrace unii in tu-tu , sa se dea cu doua-trei mistrii de ruj, si sa mearga in acolada, pe tocuri, prin centrul capitalei. Mare smecherie ca sunt gay! Si stai, ca tot tu poti sa ma luminezi, aia cu pene si paiete nu sunt gay autentici, cred, sunt doar travesti si trans- , nu? Pentru ca revin in mod enervant, gayul pe care l-am avut eu prieten, se imbraca si se comporta normal. De aia si era atat de adorabil! Nu se considera exemplar de vitrina sau de borcan, ci doar facea amor cu cine voia el. Acum, sincer, pot sa stau la taclale si sa ies la shopping, sau la o bere, cu un gay descris de mine, dar nu cred ca pot sa stau la o cafea cu un tip cu rochie mulata , din tafta roz,si cu peruca.  In primul rand ca e posibil sa fiu geloasa pe pantofii lui, ca am boala la pantofi. Mi-a trebuit o juma’ de ora ca sa subscriu de fapt, ca homosexualul de bun simt n-are nevoie de parada, ci doar de intelegere din partea societatii, pe care o poate capata prin alte moduri, mai putin colorate si zgomotoase.

 6. si referitor la fotografia propusa, chiar daca sunt devorator de detalii, chiar nu-mi dau seama care e gay, pentru ca, outsidera fiind, nu ma pricep la toate amanuntele. in schimb, in planul departat, cam la linia orizontului, in partea dreapta,langa copac, vad ceva ce nu are legatura cu restul pozei. ceva care seamana cu un delfin. pasare nu poate fi, la proportiile alea. deci e singurul lucru ciudat din poza, in rest, totul e normal, acolo sunt oameni…

 7. Eu nu sunt gay si cred ca parada aceasta, este facuta doar pentru a atrage atentia, insa nu cred ca trebuie sa fie atrasa in acest fel, deoarece este o reclama proasta, ale caror consecinte le vor suporta toti din aceasta comunitate .Gay-i nu cred ca sunt persoanele acelea chicioase pe care le vedem la televizor, ci sunt oameni la fel de normali ca noi toti,insa care isi petrec momentele intime in compania unei persoane de acelasi sex. Atata timp cat nu deranjeaza, ce fac ei in particular este treaba lor. In poza de mai sus, nu imi dau seama care este gay, consider ca prin aceasta poza vrei sa exprimi ca sunteti perfect normali, inafara faptului ca aveti alte preferinte. Nu stiu daca sunt coerent, insa sper ca s-a inteles esentialul. 😀

 8. Parada gay în România, după cum o prezintă ziariştii, e mai degrabă a travestiţilor şi transsexualilor. Sper să se renunţe vreodată la clounadeloe astea groteşti, inventate de un cap bolnav. Sau să se creeze asociaţii separate: ale homosexualilor şi ale travestiţilor şi transsexualilor. Aş merge la astfel de reprezentaţii doar în calitate de oaspete, să-i privesc pe trans şi travesty, care să nu mai reprezinte homosexualitatea ca şi cum ei ar constitui esenţa ei.

  Ziarişti prezintă parada homosexualilor, intervievând doar doi travestiţi:
  http://www.zonagay.info/parada-gay-2010-video/

 9. Nu stiu inca exact ce-ai vrut sa spui prin orientarea sexuala optionala, dar in orice caz ii felicit pe toti cei care au participat la marsul/parada/fest-ul/feast-ul gay de sambata si n-au iesit in evidenta prin nimic 🙂
  Sper c-am reusit sa spun mai voalat ce cred eu despre marsul gay :))

 10. Mahifestarea asta este aberanta si ar trebui renuntat la ea! Nu reprezinta oamenii gay, ci doar pe cei travestiti si total efeminati! Fac doar un deserviciu celorlalti, pentru ca toti ne considera astfel! fardati, deghizati sau mai stiu eu cum!

 11. mai, hai sa fim putin optimisti….ok ? De unde si pana unde dati vina pe gayfest-uri…..poi mai baieti, hai sa privim putin in urma…

  Care credeti voi ca ne-a stricat mai mult imaginea, gayfest-urile sau diferitele persoane si stiri care apar pe micile ecrane si ne contureaza imaginea de gay ?

  eu unu tin sa inclin pentru ultima optiune. E adevarat ca la toate aceste gayfest-uri participa si travestiti care dupa parerea voastra ne strica imaginea(specific ca eu nu am facut niciodata travesti, asta ca sa nu spuneti ca le tin partea), dar haideti sa nu fim rai si discriminatori, penbtru ca si ei fac parte din aceeasi comunitate ca si noi.

  Daca la aceste gayfest-uri ar participa si gay-ii asa zisi NORMALI in comparatie cu ceilalti gay si daca aceasta parada nu ar mai arata ca un circ (si nu ma intelegeti gresit cand spun circ….dar cred ca unii nu stiu ce inseamna aia parada) si ne-am da si noi silinta sa facem un lucru organizat, si care sa urmeze un plan bine pus la punct nu cred ca am mai parea atat de grotesti sau cum vreti sa spuneti.

  Personal nu am participat la nici-o parada gay in Romania, dar spre deosebire de celelalte tari inclin sa cred ca aici asazisii gay normali nu sunt pregatiti pentru a recunoaste orientarea lor, inca le mai este frica de faptul ca pot fi vazuti de x sau y….si atunci normal ca doar cei care fac travesti ies la inaintare, pt ca ….pe ei sigur nu ii recunoaste nimeni din cauza mastilor, perucilor….etc. ;))

  Deci baieti, problema nu este a gayfest-ului….este a voastra ! Pt ca daca ati iesi si voi in strada ati arata lumii ca lumea gay-lor mai are si o alta fata, mai are si alt membrii, si nu este asa cum cred toti o lume de depravati si efeminati. NO OFFENCE ….dar nu mai cautati vinovati, pt ca singurii vinovati aici suntem NOI !

 12. Personal, cred că organizaţiile LGBT ar trebui restructurate. Nu înţeleg de ce sunt puşi în aceeaşi oală persoanele care au probleme de identificare sexuală, care nu este totuşi sinonimă cu orientarea sexuală. N-ar mai rezonabil ca travestiţii şi transsexualii să se constituie în organizaţii separate? Poate că aşa ar exista mult mai puţine confuzii.

 13. O completare
  …sunt puşi în aceeaşi oală persoanele care au probleme de identificare sexuală CU CELE CE SE DEOSEBESC DE HETEROSEXUALI DOAR PRIN ORIENTAREA LOR SEXUALĂ

 14. @mihai, crezi ca aia care se travestesc au probleme de identitate sexuala?

  PS: E incorect spus “travestitii” pentru ca nu sunt travestiti tot timpul ci… uneori si apoi “travesteala” nu e o caracteristica cum ar fi de exemplu culoarea pielii… ca la “negrii” sau “albii”, intelegi. De exemplu daca mergem la un show, acolo cred ca e corect sa spunem… “uite travestitii!” dar asa cum vorbim noi nu cred ca e corect. Nu is specialist dar daca cineva poate dumiri situatia, raman recunoscator.

  Cu respect, R.

 15. Robert hai sa nu deviem de la subiect si sa intram si mai mult in ceata….termenul defineste orice persoana care isi insuseste alt rol decat cel obisnuit, cel din viata reala….prin urmare si atunci cand mergem la un bal mascat tot travestit se cheama, pentru ca in final e sinonim cu deghizat . Cred ca nu le-a atribuit destul de corect termenul pentru ca ei sunt gay ca oricare dintre noi care nu se travesteste…prin urmare nu vad cum ar putea fi inclusi in alta comunitate cand ei devin travestiti doar in momentul in care isi atribuie diferite roluri sau tinute dupa caz….iar pana in momentul respectiv ei sunt ca si noi….GAY !!!
  In final putem numi orice actor de la teatru ca si travestit ;)….chiar daca el nu are nici o legatura cu comunitatea LGBT !
  Eu zic ca termenul respectiv nu defineste decat o mica parte sau un anumit moment din ceea ce presupune un gay in ansamblu.

  • Am zis asa cum ma gandeam, chiar nu stiu 100% cum e corect, dar pana la urma… ce conteaza? Ma intereseaza doar in masura in care un “travestit” s-ar simti jignit cand i-ai spune: “ce faci bah travestitule?”. 🙂

 16. Majoritatea travestiţilor, cel puţin în Vest, sunt hetero.
  Travestiul nu defineşte o mică parte dintr-un gay. Este vorba de acea minoritate de gay sau hetero (o categorie aparte presupun) care se identifică cu sexul opus, doar că nu recurg la intervenţii chirurgicale, aşa cum o fac transsexualii.
  Cred totuşi că ar fi cel nai bne dacă aşa-numita comunitate LGBT ar fi restructurată. S-ar mai limpezi apele, majoritatea homosexualilor cu aspect obişnuit nu s-ar mai ascunde de frică să nu le fie atribuită imaginea de travestit şi, poate, la aşa-numitele parade gay ar fi daţi pe post nu doar travestiţi, pt distracţia ori şocarea publicului.

 17. Şi nu înţeleg ce aş avea eu mai multe în comun, în calitate de homosexual, cu travestiţii, decât amicii mei heterosexuali. Niciodată n-am avut impulsuri din alea ciudate să mă îmbrac în straie femeieşti, să mă fardez, să mă împopoţonez cu perucă. De ce se consideră tradiţional că homosexualii ar face parte din aceeaşi familie cu travestiţii şi transsexualii?

  • Pentru ca asta e imaginea proasta pe care am reusit sa ne-o facem in Romania, Romanie in care si asa toti suntem priviti cum suntem.

 18. hai ma terminati….acum pe bune….voi chiar credeti ca deaia e Romania asa cum e si din cauza lor nu va accepta lumea…..hai sa fim seriosi !!! OK ?!!!

 19. Este o nevoie enorma de reprezentativitate sociala a acestei minoritati .. mai ales atata vreme cat ca si in trecut Romania iar este in urma in problma drepturilor civile. In  timp ce majoritatea statelor democratice europene au implementat forme de uniune civila care reglementeaza statutul juridic al cuplurilor gay, Romania ramane la el de reticenta…asa cum s-a manfestat si in trecutul comunist. In timp ce Ungaria, Bulgaria RDG… abrogau articolele abuzive ce pedepseau ralatiile dintre doua persoane de acelasi sex, Romania marginaliza si oprima homosexualii prin articolul 200. Ar mai fi foarte multe aspecte de discutat, dar cum observ si in comentariile anterioare, noi romanii avem un mare talent de-a face abstractiie de valorile democratiei si de-a ne impune propriile noastre argumentari rudimentare lipsite de temei si fond… uitam sa sa mergem la pricipii, la restorturile unui fenomen si ne pierdem in aprecieri personale si inguste.  Ma intristeaza sa vad in ce mod ii privim unii dintre noi (gay-ii) pe travestiti si ceilalti. Se pare ca ne meritam soarta, din vreme ce aplicam si noi aceeasi strategie a ignorantei si a ipocriziei.

Comments are closed.

Vezi si...

Papusi stricate

Eu sunt Ken si m-am saturat de Barbie. Nu mi-a placut niciodata, am stat cu ea pentru ca nu avea nici o opinie personala, dadeam bine in poze si-mi placea ca locul din dreapta al ken-mobilului sa fie ocupat, mai ales atunci cand strabateam in lung si in lat...

Articole din aceeasi categorie