No menu items!

5 ani de DarkQ…

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Deoarece peste aproximativ o lună vor fi 5 ani de când s-a născut DarkQ, vă propun să facem ceva. Io m-am gândit la un fel de concurs de articole pe o anumită temă, la alegere, dintre trei propuse. Ideea este că mi-ar plăcea să marcăm cumva, într-un mod distractiv dar educativ în același timp, acești 5 ani, care nu îș foarte mulți dar nici foarte puțini.

Nu vor fi premii în bani sau obiecte că n-am de unde să vă dau (dar voi căuta sponsori și dacă găsesc voi anunța), așa că m-am gândit la altceva. Mai multe detalii mai jos.

Condiții de participare

  • Autorul articolului trebuie să fie utilizator DarkQ înregistrat.
  • Articolul trebuie să respecte una din cele trei patru teme date (detalii mai jos).
  • Articolul nu trebuie să fie mai scurt de 500 de cuvinte si mai lung de 1000 de cuvinte.
  • Perioada de înscriere a articolelor este 1-20 iulie.
  • Fiecare articol va fi însoțit de o fotografie (sau mai multe dacă doriți) făcută de voi (deci, necopiată de pe net) fotografie care să aibă o legătură, cât de mică, cu textul articolului și în care să fie prezent unul sau mai mulți oameni (nu, nu neapărat cu fața).
  • Fiecare participant va primi o recompensă pentru munca depusă de 250 de Karma.

 

Teme din care se poate alege

Pentru a nu limita foarte mult versatilitatea articolelor, am decis să propun trei teme, din care veți putea alege una. Acestea sunt:

  1. Ți-aș spune că te iubesc, dar…
  2. Folosesc GayRomeo pentru că…
  3. A fi homosexual în România anului 2012 este…
  4. MyDarkQ

În funcție de tema aleasă, va trebui să faceți o poză (nu contează cu ce, poate fi și cu telefonul) care să “sprijine” într-un fel sau altul textul pe care l-ați scris.

 

Cum va fi ales articolul câștigător?

Fiecare articol va fi publicat de către mine în ordinea trimiterii lor spre publicare (cei care sunt editori își pot publica singuri articolul). La finalul articolului care se vrea înscris în concurs ar fi bine să se menționeze acest lucru (“acesta e articolul meu pentru concurs”, “pentru concurs” etc).

După data de 20 iulie, facem un post separat în care vom posta link-urile articolelor înscrise. Fiecare participant devine automat parte componentă a juriului și vom face așa: se adună un număr X de articole si vom avea, evident, același număr X de autori care vor deveni și “jurați”. Vom stabili un sistem de punctaj prin care fiecare participant va putea acorda un anumit număr de puncte de la 1 la (X-1) tuturor articolelor, exceptând propriul articol (de acolo acel -1). De exemplu, dacă vor fi 10 participanți (a, b, c, d, e, f, g, h, i, j) fiecare dintre aceștia va putea da o notă de la 1 la 9 celorlalti. Astfel, concurentul a va dat o nota de la 1-9 concurentilor b, c, d, e, f, g, h, i, j, concurentul b va da o notă de la 1 la 9 concurentilor a, c, d, e, f, g, h, i, j – și tot așa. Vom vota prin intermediul comentariilor la postul mai sus creat și câștigătorul va fi cel care va acumula cele mai multe puncte. Dacă vreunul dintre participanți nu va mai da niciun semn de viată, se va considera ca a oferit 0 puncte fiecarui articol.

Fiecare articol trimis va fi analizat din punctul de vedere al următoarelor criterii:

  1. Originalitatea textului (să nu fie copiat, tradus din altă limbă etc.)
  2. Stilul de abordare al subiectului ales
  3. Transpunerea autorului în povestea articolului
  4. Modul de interactionare al autorului articolului cu cei care au comentat la articol
  5. Îmbinarea fotografiei (sau a galeriei de fotografii) cu textul (daca are relevanță sau nu, cum a văzut autorul tema articolului printr-un obiectiv)

 

Tadaaaaaaa… ce va câștiga… câștigătorul?

Pe lângă recunoașterea valorilor de autor, câștigătorul va primi 5000 de Karma (care vor deveni deosebit de utile la un moment dat!!!) și articolul său va fi “featured” pe partea dreaptă a blogului, ca și “articolul anului” și va rămâne acolo tot restul anului. În toată perioada DarkQ va încerca să găsescă ceva sponsori care vor fi menționați dacă se vor găsi. Suna adunată va fi dată în totalitate câștigătorului. Ideea e să facem ceva inedit și distractiv. 🙂 Hai că va fi fain.

Sponsori:

60 COMMENTS

  1. Iar bonus este o noapte cu RobertG, cina romantica + o partida de neuitat ! ….altfel nu ma inscriu in concurs .

  2. Deiu, acu’ bonus îți trebe’? Da’ ce pana mea sunt eu? Obiect de dat așa aiurea la concursuri!? La alba-neagra? Nț, nț, nț… 😀

  3. Scuze ca nu pun o intrebare care sa fie legata de acest concurs, dar cum imi atasez o poza contului?Sunt noua pe aici si nu prea stiu cum sta treaba. Multumsc celui ce va avea bunavointa sa imi spuna. :*

  4. Muahhaahha…bani, faima, recunoastere!!! Aici e de mine…eu ma bag negresit!!! Mi-am ales deja tema articolului…acum sa-mi fac o infuzie de ganduri…sa vedem ce iese!!!

    • Foarte bine. Ar fi fain să participe cat mai multa lume. Ideea nu e neaparat sa castige ci mai mult un exercitie de gestionare a unui “joc” care va implica fiecare participant.

  5. 5 anișori?! crește copilașul

    Frumoasă idee și interesantă. Îmi place cum sună.

  6. Hai mai Robert ce naiba? (That was gay lol, macar nu am dat din mana ca o mainuta).
    Puteai sa nu dezavalui atatea si sa fie o surpriza… In plus, temele sunt cam superdiscutate.

    Eu ce-as putea sa scriu ?

    “Tias spune ca te iubesc, dar…”- trust me, s-ar desparti de mine, sau eu de el 🙂

    “Folosesc GayRomeo pentru ca…”- mai trag si eu cu ochiul pe furis la chilotul gen “sunt un pupacios”… sau ceva de genul. Chilotul apartine unui utilizator DarkQ 🙂 . Lol. Nu sunt stalker, de doua ori am tras cu ochiul la chilotul ala, de cand se afisase topicul ala in care nu stiu cine vorbea de multi utilizator de pe Romeo. 🙂
    In rest nu prea am ce face pe Romica.

    “A fi homosexual în România anului 2012 este…” – ca si acum doi ani 🙂

    Mai inventeaza vreo doua teme pliz.

  7. Adi, ce temă ti-ar placea? Hai, zi două, sau mai multe (si aleg eu două) să avem 5 în total.

    Nu putem pune nici ceva super mega ultra metafizic ca atunci e riscul ca cei care vor participa sa nu inteleaga despre ce se scrie… si in plus, ar fi bine ca temele sa fie relevante cu blogul, să nu fie prea multe ca sa nu fie cate un articol/tema dar nici prea putine ca sa nu ai despre ce scrie.

  8. De ce, ai deja un articol scris pe tema asta Smog ? Neata….am fugit la munci. O zi frumoasa tuturor !

    PS: Sunt tare curios ce teme mai apar pana revin …

    • Io propun să rămânem la cele 3 teme pe care le-am menționat deja:

      Ți-aș spune că te iubesc, dar… (aici se pot scrie articole destul de interesante. Sunt sigur ca a existat in viata fiecaruia persoane pe care le iubeati dar nu le-ati spus-o niciodata.)
      Folosesc (sau am folosit) GayRomeo pentru că… (aceasta temă permite abordarea speranței de a găsi pe cineva, căutarea de sex cu bune și rele, etc)
      A fi homosexual în România anului 2012 este… (tema asta e cea mai permisivă. Putem vorbi de o zi din viața noastră, cum ne simtim noi, ca homosexuali, date fiind barierele impuse de societate… viata de club, intalniri, iubiri, tristeți, dorințe etc…)

      Prea multe teme nu are sens să creăm că ar fi mișto să vedem comparativ niște puncte de vedere.

      Și acum, terminați cu prostiile gen “eu nu particip” că fiecare din voi a scris articole super faine și bune. Nu e cu nimic mai diferit acum… va fi o chestie de muncă în echipă, în care vom depinde unul de altul, ne vom distra un pic, ne vom analiza unul altuia punctele de vedere, vom vedea ce apreciem și ce nu, iar cel care va castiga, se va putea bucura de bănuții pe care îi voi aduna de la sponsori (nu vă așteptați la o sumă mare, dar io estimes că un 200-300 euro tot va fi – stiu că nu e mult, dar nah, Românii au talent e în altă parte. 🙂 ) și o recunoaștere cu totul si cu totul specială pe blog. E o chestie făcută de noi – pentru noi.

  9. Ei nu-mi vine vreo idee pentru alte teme. Dsr ar fi misto sa nu se cunoasca cine ce articol ar scris, si toate sa fie postate sub numele tau, Robert, pentru a se evita orice simpatie / antipatie cu privire la autori. Oricum nu ma vad eu facand un articol trasnet, nu tre’ decat sa vine Grid sau FireIuli de la Academie ca sa ne loveasca pe toti 🙂 .

  10. Scuze de greseli (iar am uitat sa verific ce trimit). Am dormit dus in dup-amiaza asta si inca incerc sa imi dau seama daca e 9 seara sau ceva de genul, e o senzatie ciudata, in fine 🙂

  11. Robert temele is misto doar imaginatia sa curga, poate k uni participa doar pt bani, eu vreau doar sa vad dk am talent de jurnalist :D, binenteles k dk kastig nu refuz :)) dar dorinta de a scrie e mai mare 😀

  12. In conditiile in care castigatorul va fi decis in urma votului (exprimat printr-un comentariu) celor care au participat la concurs, nu prea vad de ce ar fi mai bine s-o dam anonima. Pana la urma poti sa zici ca eu-l votez pe Ghita pentru ca are pectoralii definiti.
    Daca noi chiar nu suntem in stare sa emitem o apreciere la obiect, asta e. Astia suntem, cu asta defilam.

  13. Prima temă pare cea mai dificilă… Superdrăguţ!
    Până la urmă, premiul cu statul la mânăstire e valabil sau nu? (FireMan, ha-ha-ha)

  14. @AlexP, sunt de acord cu tine. În plus, chiar de-ar fi date anonime, tot ne-am da seama cine le-a scris. Că până la urmă, fiecare are niște mărci distinctive în scris.

  15. Ce anonim mă… o să fie totul pe față. E cel mai bine așa. Vom face exact ca la Eurovijiăn. Va fi interesant de văzut capacitatea fiecărui participant de a aprecia “valoarea” sa în raport cu a altora.

    Puneti-va pe scris si trimiteti articole!!!

  16. delphy, bine. Mergem atunci pe principiul… cine oferă scrie mai mult? 500 de cuvinte o dată, 500 de cuvinte de două ori… adjudecat!

  17. Am uitat să menționez că eu nu voi scrie nimic pentru concurs, așadar nu particip. Vă voi ajuta pe voi să atașați pozele, vă răspund la întrebări dacă aveți etc. De asemenea, la finalul concursului, îmi rezerv dreptul de a da și eu câte o notă fiecărui articol în parte, așa, ca din partea organizatorului. 🙂

  18. Pana acum faceai gura si tipai sus si tare ca se posteaza chestii despre dragoste de catre persoane care nu au trait ceea ce au scris si voresc din vise….acum in schimb sustii tot ce negai acum cateva zile, pentru care ai facut si un post special! Hotarastete pentru ca pe mine ma derutezi. Fii consecvent in ceea ce sustii ! O seara faina !

  19. Lasa Deiule ca daca ma hotarasc sa fac un post, al meu le va batea pe toate la capitolul ubile. Ai avea ce sa citesti, sa critici/apreciezi. 🙂

  20. Deiu, nu am avut mai multă imaginație când am propus acele teme. E alegerea fiecăruia în ce mod dorește să abordeze subiectul. Unele persoane se exprimă mai metaforic, altele mai direct – fiecare cum poate si vrea.

    Da, am zis mai demult, într-un alt post, că frumos ar fi să nu vorbim din imaginație, din chestii care ne-ar plăcea să ni se întâmple, ci din chestii reale pentru că acestea sunt mult mai utile. Si eu uneori scriu foarte încâlcit și doar anumite persoane înțeleg ce vreau să spun cu adevărat, însă nu mă axez niciodată pe imaginație ci pe chestii pe care le traiesc/le-am trăit.

    Ideea din spatele sugestiei a fost că e periculoasă deformarea realității peste anumite limite.

    Însă, având în vedere că acest concurs este în primul rând unul de creație, o formă de artă dacă vrei, prin care fiecare își exprimă ideile așa cum crede de cuviință, efectiv nu se pot impune reguli stricte deoarece s-ar imputa creativitatea (sau lipsa acesteia). La final, oricum, fiecare participant (inclusiv tu dacă vei dori) va puncta ceilalți participanti, si atunci, autorul va ști cum este privită opera sa de catre ceilalti – ceea ce cred că e util.

    In rest, (nu toti) oamenii nu se hotaresc doar pentru ca altii sunt derutati. Eu stiu ce am zis si imi mentin spusele.

    @all

    Mergând strict pe temele date, hai să le explic un pic.

    Ți-aș spune că te iubesc, dar…

    Tema asta poate fi cuprinzătoare deoarece de multe ori nu ne putem manifesta iubirea (care poate fi, in unele cazuri, unidirectionala) sentimentele față de cineva din varii morive. Tema este o introducere cătru un eseu, o scrisoare pe care cel mai probabil cel căruia îi este adresat textul nici nu o va citi. Vorbim aici de o notă personală. Bineînțeles că e puțin deplasat să definim sentimente (gen: iubirea este acel sentiment care…), nu, această temă este un fel de testament, un fel de omagiu adus unui sentiment pe care dintr-un motiv sau altul nu-l poți împărtăși.

    Folosesc GayRomeo pentru că…

    Aici motivul principal ar trebui să fie cauza pentru care tu, ca scriitor, intrii pe GayRomeo (sau orice alt site de dating). De ce intrii? Cauti sex? Speri sa gasesti o persoana interesanta? Un prieten? Cauti o relatie? Explică, argumentează…

    A fi homosexual în România anului 2012 este…

    Aici cred că e simplu, nu mai explic.

    MyDarkQ

    Asta e o temă propusă de grid, care mi s-a părut de bun augur, având în vedere că vorbim pe DarkQ. Ce mi s-a părut interesant, cu ce m-a captat, de ce am rămas fidel? etc – sunt doar câteva din modurile de abordare a temei.

    Vreau să subliniez încă o dată, criteriile de care va trebui fiecare participant să țină cont atunci când va vota articolele colegilor:

    – Originalitatea textului (să nu fie copiat, tradus din altă limbă etc.)
    – Stilul de abordare al subiectului ales (a nu se considera ca daca un text e super greu de inteles, e si bun… Ca nu suntem supergenii care scriu geniilor)
    – Transpunerea autorului în povestea articolului (adica e autorul in poveste??)
    – Modul de interactionare al autorului articolului cu cei care au comentat la articolul său (daca e critica autorul explica ce a vrut sa zica sau se baricadeaza)
    – Îmbinarea fotografiei (sau a galeriei de fotografii) cu textul (daca are relevanță sau nu, cum a văzut autorul tema articolului printr-un obiectiv)

    Cred că am fost destul de explicit.

  21. hmm. cred ca ma bag
    desi ma zgandare ideea de a ma baga la a fi gay in romania in comparatie cu a fi gay prin alte parti de lume
    fiindca cred cu tarie ca fi gay in romania nu e extrem de dificil sau mai greu sau extrem de greu in comparatie cu alte tari din europa..

    decat la nivel legislativ…

    in rest gaay -i sunt la fel si au societatea pe care si-o construiesc sau lumea pe care si-o construiesc..

  22. Ma cam enerveaza chestia cu “eu am postat numai ca sa pot vota”. E de inteles ca Robert, administrator de blog, nu doreste sa castige, dar restul? Va e teama ca nu veti castiga, nu va convin premiile (e adevarat ca in afara de premiul in bani altceva nu e de interes), v-ar strica un ban in plus daca ati castiga, va e teama ca unul sau altul va spune “iete-l si pe asta, n-are bani, d-aia participa”? Nu inteleg decat faptul ca va este rusine, va dau banii afara din casa sau doriti sa castige o anumita persoana.
    In final e decizia voastra.

  23. Adi, eu am vrut, prin participare, doar să încurajez inițiativa lui Robert și am refuzat premiul pentru că, fiind administrator și prieten cu el, nu doresc să existe discuții cu privire la corectitudinea votării. În plus, cred că participanții mai puțin cunoscuți ca autori merită un impuls în a scrie mai mult și mai bine, spre deosebire de „veterani”, care oricum participă constant la creșterea DarkQ. Nu înțeleg de ce te-ar deranja.

  24. Adi, unii dintre noi nu sunt amatori de competiţie. Eu de exemplu nu mă simt în largul meu concurând, dar pentru că destui au specificat no combatul am preferat să mă abţin a-l mai declara şi eu. Să ne bănuieşti de ipocrizie, sau că ne luăm plase de siguraţă nu e prea elegant din partea ta. Dacă ne respectăm reciproc poziţiile avem şanse mari să ne simţim cu toţii bine

  25. Uite Adi, special intru in concus, voteaza-ma! Desi, eu am contribuit cu un suc si cu 5 lei ar fi ciudat sa le iau inapoi.. Dar vi se ofera posibilitatea de vota, corect? Numai ca refuz premiul si il las celui clasat pe locul anterior. Uite, spre exeplu, daca as castiga xBox-ul il dau la un prieten, banii la centru de zi al persoanelor cu HIV din Timisoara si restul obiectelor le impart celor de pe blog!

    Multumit? Acum nu te mai irita atat, tu voteaza-ma!

  26. @ Fireman, nu cred ca cineva ti-ar pune la indoiala corectitudinea vis-a-vis de activitatea ta pe blog, aproape toti participantii cunosc faptul ca Robert n-ar favoriza pe cineva anume. In legatura cu autorii noi, e posibil ca incurajandu-i astfel, unii dintre ei sa mai posteze abia cu ocazia urmatorului concurs.
    @CM – imi cer scuze daca cineva s-a simtit jugnit, nu asta a fost intentia mea, sa ii fac ipocriti pe cei care participa, mi-am expus parerea (poate fara eleganta).
    @Gabriel- nu cred ca o sa particip la concurs, dar daca as participa cu siguranta nu te-as vota pentru ca vrei sa oferi un xBox lui X,Y, sau ca vrei sa folosesti banii pe o cauza de caritate, sa ii cheltui pe un dildo sau sa ii pui intr-un cont la banca. As vota articolul, nu cauza pentru care a fost postat si cred ca asta e esenta concursului.

    Peste toate, mai pot adauga la parerea pe care mi-am expus-o in comentariul de mai sus urmatorul lucru: neparticipand pentru premiu, pot exista persoane care se simt jignite sau rusinate sa participe, impregnandu-se inconstient ideea ca altii care au probleme financiare au nevoie de premii, si nu cred ca acel castigator sau participant s-ar simti 100% confortabil. Nu e cazul meu, nu stiu in mod real daca exista participanti care s-a simti astfel, dar cred ca ati inteles acest punct de vedere.

  27. Daca participi voteaza-ma da-mi maximul de puncte, promit o Planeta Albastra, am sa lupt pt Balenele gigantice din Atlantic, ma voi duce in Namibia si voi da ajutoare celor saraci…

    Peace on Earth!!

  28. Gabriel Joao, poți da niște like-uri pe fesibuc și ai rezolvat atât problema balenelor cât și a săracilor.

Comments are closed.

Vezi si...

Apa si uleiul

Azi noapte am ajuns în Sauvage puţin după 12. M-am Întalnit cu R. si alţii. Erau şi D. şi P., nişte cunoştiinţe. Sunt băieţi de treabă, dar există pe lumea asta lucruri care nu pot fi combinate. Am mers la bar râzând, ne-am distrat copios până când am reuşit...

Articole din aceeasi categorie