No menu items!

„Îngeri în America“, de Tony Kushner, la Teatrul Metropolis din București

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

Că tot am vorbit mai demult despre Îngeri în America (Tony Kushner), bucureștenii au ocazia pe 14 și 15 ianuarie (ora 19:00) să vadă în avanpremieră la Teatrul Metropolis “Îngeri în America”. Specacolul va avea două părți (partea I, „Sfârşitul lumii e aproape”, pe 14 ianuarie si partea a doua, „Perestroika”, pe 15 ianuarie) fiind primul spectacol de acest gen de pe o scenă din România. Prețul biletului este de 32,40 RON. Biletele se pot procura și online, aici.

Pentru România este ceva inedit și ar fi păcat să pierdeți această ocazie. Piesa este sub regia lui Victor Ioan Frunză, scenografia fiind semnată de Adriana Grand.

Este o piesă religioasă, despre un Dumnezeu care e dorit, dar care a întors spatele omenirii, pentru că a văzut mult prea mult rău în jur, iar îngerii lui Dumnezeu coboară pe pământ în căutarea unui nou Mesia. Or, acest Mesia este un Mesia atipic, îl găsim acolo unde ne-am fi aşteptat mai puţin, după clişeele noastre, şi ăsta e unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le descoperi în acest text. Dincolo de problematica socială a minorităţilor, a orientărilor sexuale, e o piesă în care, paradoxal, cei care ar fi trebuit să creadă în îngeri nu-i văd, iar proscrişii, cei despre care te-ai gândi că nu pot să acceadă în zona asta, sunt cei care cred în existenţa lor.

Victor Ioan Frunză, pentru Adevărul.

Din distribuție fac parte: George Ivaşcu, Virginia Mirea, George Costin, Sorin Miron, Adrian Nicolae, Alexandru Ion, Nicoleta Hâncu, Cristiana Răduţă Bobic.

Eu zic că merită să mergeți cei care aveți posibilitatea și sunteți din București, mai ales dacă ați văzut filmul și v-a plăcut. Chestia asta e ceva mare pentru România. Combinând teatrul și filmul sunt convins că ies la iveală noi nuanțe ale celebrei piese.

Dacă mergeți, mi-ar plăcea să vă lasați impresiile sub formă de comentarii.

Previous article
Next article

15 COMMENTS

  1. Aptitudinile de detectiv imi spun ca Tom (Cruz) a fost la teatru. Se lasa oare si cu o parere, sa stiu data viitoare?

  2. Da, ai primit informații corecte. Vor reveni cu o părere după ce am să vizionez și partea a doua. 😀

  3. Am fost la amândouă părțile avanpremierei piesei „Îngeri în America”, și a meritat!

    • Ai putea eventual să ne relatezi cu ce a fost îmbrăcată lumea, o bârfă, o ceva… acolo… cum se obișnuieste la teatru…!?

  4. Tom Cruz
    Detali, frate, citeva detali sau oleaca de critica ceva…nu un simplu “s-a meritat”..

  5. Am să-ți povestesc de toate, dar fără nume :))))) ca să îi facem pe unii curioși :))) poate apoi o să-i identifice și pe anonimii ăștia după culoarea șosetelor :))

  6. Tom,
    Bad boy, veeerrrrryyy bad boy.
    Risti iar o discutie lunga, un kilometru de lunga

  7. Eu sunt obișnuit cu contestatarii, n-am o problemă din asta. Și dacă toți sunt de acord cu tine, deja înseamnă că pe undeva e o problemă, cineva minte sau cineva cine știe ce naiba :)))

  8. Am si eu o intrebare, de ce Tom Cruz si poza lui? Din cate stiu si am observat, esti mult mai cute decat actorul. (Stiu ca nu sunt pe subiect dar la Loc de J nu prea il gasim 🙂 . Ps- nu fac avansuri sau aprecieri gratuite, e ceea ce am observat ).

  9. Tom Cruz și poza lui din cauza faptului că eu nu sunt complet out; doar printre unii prieteni lucrurile sunt foarte clare. Nu știu dacă sunt mai drăguț sau nu decât Tom (real), dar datele astea sunt doar cu titlul de prezentare.

    Ne știm? Unde m-ai văzut?

  10. Pai nu am zis ca trebuie sa-ti pui poza explicita aici :).
    Nu ne stim dar ai mai aparut si tu prin poze pe aici (chit ca ulterior au fost blurate), si te-am zairit pe fb prin intermediul profilului lui Robert.

  11. Salut! pentru cei care inca nu ati apucat sa vedeti spectacolul, se joaca pe 9 si 10 Februarie de la ora 19.00 prima parte – Sfarsitul Lumii e aproape in 9 si partea a II-a – Perestroika in data de 10 si respectiv pe 25-26 Februarie,

Comments are closed.

Vezi si...

Gay si homofobi

Nu stiu altii cum sunt, dar eu m-am saturat. Ca toata lumea de altfel,  numai ca eu am observat un lucru. Toata lumea se plange de toata homofobia si discriminarea ce ne mananca zilele, se plange ca nu l-a gasit pe acel om care sa-i faca fericiti, fiecare din cati...

Articole din aceeasi categorie