No menu items!

Poiana Brașov, 14-17 aprilie: impresii și fotografii

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

PSI România a organizat un eveniment aparte la Poiana Brașov zilele trecute, mai precis între 14-17 aprilie. Au fost invitați coordonatorii de proiecte din toata țara, colegii de lucru ai acestora, lideri de opinie (DarkQ, IdeiDeGay), Veverițele Vesele, reprezentanți ai ACCEPT-ului și alți membrii ai comunității LGBT din România.

Evenimentul a încununat finalizarea cu succes a unui proiect care s-a derulat pe o perioadă de un an cât și prestigiosul concurs Mister Gay Europe, ajuns la a 7-a ediție, concurs pe care organizatorii au ales să îl desfășoare în România. Totodată un alt scop al acestui eveniment a fost încercarea de a coagula comunitatea gay din România prin discuții antrenante, diverse concursuri, conferințe și sesiuni educative. Tot în cadrul acestui aveniment au fost premiați câștigătorii concursului Marea Căutare, concurs lansat în urmă cu câteva săptămâni. Evenimentul s-a încheiat cu o super petrecere in Clubul Avalanche din Poiana Brașov, ocazie cu care a fost desemnat si Mister Gay Europe 2011.

Sunt câteva aspecte, importante zic eu, de menționat. În primul rând consider că PSI România a dat dovadă de maturitate în ceea ce privește organizarea și menținerea unei atmosfere civilizate, o treabă dificilă dacă luăm în considerare opiniile acide ale organizației Noua Dreaptă care au făcut tot ce le-a stat în putere să boicoteze evenimentul, instigând la ură și discriminare prin toate mijloacele media pe care le-au avut la dispoziție. Evenimentul s-a derulat fără nici un fel de incidente neplăcute, nimeni nu s-a întâlnit cu reprezentanții Noii Drepte, nu au fost păruieli, poșeteli sau alte momente care să fi dat un gust amar întâlnirii.

Cum a afirmat și domnul Tore Aasheim, organizatorul concursului Mister Gay Europe, forțele de ordine au făcut o treabă excelentă și cred că cu toții ne-am simțit protejați. Da, este păcat că avem nevoie de forțe de ordine pentru a derula un eveniment care militează împotriva discriminării între oameni dar sper că într-un viitor cât mai apropiat să nu mai fie nevoie de oameni ai legii pentru a ne putea revedea.

Rina Vista din Poiana Brașov,  hotelul la care am fost cazați cu toții,  (rezervat în întregime de către organizatori, accesul fiind permis doar invitaților) este parte a RINA Hotels, un lanț hotelier. Eram curios, recunosc, de un aspect: mă așteptam să văd niște reacții negative, dar din fericire personalul hotelului a fost mai mult decât prietenos, am avut discuții și glume (mai ales cu Rareș, unul din chelneri 🙂 ). E o lecție acest aspect, atât pentru noi, gay-ii, cât și pentru ei care au avut parte de o experiență pozitivă. Îmi place să cred ca fiecare angajat va povesti familiei și cunoscuților că homosexualii nu sunt extratereștrii așa cum organizații precum Noua Dreaptă încearcă să insufle.

Cele câteva zile petrecute acolo mi-au dat prilejul să văd o altă față a comunității LGBT din România: unitatea și capacitatea de a fi uniți, a face ceva împreună. Majoritatea dintre noi au ocazia să cunoscă comunitatea LGBT (mă refer în număr mai mare) la diverse petreceri, cu luminile stinse unde mai toți vor să fie toate toate fashion. 🙂 Ei bine, se poate și altfel. Putem fi civilați, putem purta o discuție, putem veni cu sugestii, idei și soluții pentru a crea o comunitate mai unită. Este importantă această unitate mai cu seamă pentru cei care au nevoie de ajutor în diverse probleme, începând de la acceptare până la prevenirea și lupta cu diverse probleme care îți pot schimba viața.

Organizatorii au avut grijă de fiecare aspect al evenimentului, invitând fotografi profesioniști, make-up artist etc. Nu se poate reproșa chiar nimic, am fost acolo și știu ce am văzut și cum m-am simțit.

Așadar, am întâlnit cunoștințe, am legat prietenii, am povestit despre diverse. Am stat la povești cu Tudor Kovacs (manager PSI, Eu Sunt! Tu?), Bogdan Istrate (ACCEPT), Lucian Dunăreanu (organizator al Miss Travesty Romania din ultimii șapte ani), Daniel Mitre (ZonaGay), Cristi P. (A.G.B.) câțiva dintre concurenții Mister Gay Europe (Giulio Spatola, Christo Willesen și Barry Francis Gouldsbury) , Tore Aasheim – organizatorul concursului Mister Gay Europe, diverși colegi din online-ul LGBT, unii coordonatori programe PSI și multi alții. Cu unii am pregătit articole tip interviu (mi-am unit forțele cu Alex de la IdeiDeGay pentru a demonstra că împreunăm suntem o forță, chiar și când vine vorba de online), articole pe care le vom publica imediat ce le prelucrăm (reportofon, traduceri din diverse limbi, fotografii, notițe, ciorne, mici filmări etc). Am avut parte de zăpadă, jocuri menite să ne cunoaștem unii pe alții, voie bună – toate într-o atmosferă amicală.

La capitolul fotografie nu stau foarte bine din lipsa ustensilelor necesare, dar m-am asigurat că mici fragmente, instantanee, vor fi capturate… pentru noi toți. Așadar, mii de mulțumiri lui MIO (care a avut grijă de părul și look-ul concurenților Mister Gay Europe, dar și al unora dintre noi, făcându-ne toate toate fashion) care pe lângă faptul că și-a transformat camera în powder room, a găsit răgazul de a face sutele de fotografii pe care le puteți viziona mai jos. Tot, așa, mulțumiri și lui Zoli (coordonator PSI Timișoara) pentru ajutor.

PS: Chestia cu toată toată fashion este de fapt o caterincă la care am apelat, făcând mișto de snobism. 😉

Galerii foto: Mister Gay Europe 2011, Avalanche, personale, make-up etc.

Am structurat galeriile pe secțiuni, pentro o mai bună navigare.

1. Club Avalanche

[nggallery id=36]

2. Mister Gay Europe 2011, prezentare și ultima probă

[nggallery id=37]

3. Mister Gay Europe 2011, GIULIO 😉

[nggallery id=38]

3. Make-up

[nggallery id=39]

Cam atat. 😉

18 COMMENTS

 1. Eh, app, a fost un party salbatic :X:X:X Si mister-ul a fost supper bine organizt! Mi-a placut la nebunie, tre sa mai avem concursuri de-astea :X:X:X

 2. Lucrul cel mai important e ca ati reusit sa ne insuflati un optimism prin acesta actiune. Bravo!

 3. Hey,

  Mersi Robert, ai prezentat foarte misto eventul!

  In ceea ce priveste camp-ul, am simtit ca apartinem. Desi unii au aruncat cu rautati in altii, toti s-au comportat ok si s-au simtit in siguranta. Dupa cum am mai spus, cateva workshop-uri ar fi fost bine venite pentru ca timpul sa fie mai bine manage-uit.

  Am avut parte de jocuri de iarna mai deosebite, interpreti la restaurant intr-una din seri, hotelierii au fost foarte toleranti.
  In ceea ce priveste concursul, cuvintele de bine pot curge si aici. Spectacolul facut atat de concurentii de la mister cat si de Veveritele Vesele a fost reusit. Lumea a fost in extaz la fiecare din probe. 

  Tragem linie si multumim tuturor pentru prezenta si comportamentul civilizat! Multumim si organizatorilor si multumim si Noii Drepte pentru lipsa reactiilor fizice.

 4. Good job PSI! Bun articol Darkq 🙂 La cat mai multe evenimente de genul acesta 🙂

 5. 😮 O multime de baieti frumosi, mai putin norvegianul care cred ca a gresit concursul. 😐
  dar tot Nicu e cel mai frumos si sarmant, el trebuia sa castige!! 😉

  • Nicu a castigat oricum. Nu are nevoie de un premiu care sa ateste ca… este cel mai frumos barbat. Nicu si-a facut coming-out-ul pentru a dovedi ca se poate trai in normalitate chiar daca esti gay. Nicu a facut un gest pe care putini l-ar fi facut. Nicu a fost sunat de colegii de servici… Bravo Nicu!

 6. Foarte frumos si obiectiv articol. A prins tot ce inseamna fenomenul “14-17 aprilie – Poiana Brasov”. Ca intotdeauna, Robert eclipseaza online-ul cu informatiile bine documentate. Felicitari!

 7. Urmatoarea reunire presupun ca e la Gay Pride, nu?
   
  Si inca o chestie, de ce se cheama ¨Mr. Gay Europe¨? Eu as numi-o ¨Mr. Europe¨ pur si simplu, fara discriminare.

 8. Cine mai vrea sa-i fie scoase poze ca nu cumva lumea sa il identifice ca gay dupa ce s-a baut si mancat pe banii PSI-ului, sa foloseasca adresa de contact. Fara telefoane ca nu sunt relatii cu publicu’.

  Dar in rest sa fim uniti si mandrii ca suntem gay, daaaaaaaa?

Comments are closed.

Vezi si...

Fericirea are chipul tau…

Am dobandit prin el curajul de a spune lucrurilor pe nume si de afisa o stare de siguranta interioara care de cele mai multe ori lipsea din varii motive. Desi ii spun des ca il iubesc, simt totusi ca acest cuvant nu e suficient, e nevoie sa inventam noi si noi expresii care prin pronuntie sau scriere sa exprime astfel de stari superioare.

Articole din aceeasi categorie