No menu items!

Referendum pe două zile. Sau câte o fi necesare…

Acelasi autor

Cum Sunt?

Chestionarele completate vor fi postate pe website-ul în curs de dezvoltare, pe măsura completării lor: www.cumsunt.ro! Scopul poveștilor comunității LGBT este să ofere informații heterosexualilor cu...

Excesul de prea mult curcubeu dauneaza grav sanatatii (mintale)!

Frate, ce aveti toti cu cacatu' ala de rainbow!? Plm, zici ca DarkQ a devenit brad de Craciun. Bine, ideea e ca am observat...

Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Uneori.

Rasfoind Internetul, acum cateva zile, am dat peste un articol din publicatia online Ring, un alt tabloid specific romanesc unde fiecare titlu contine macar...

Gelozia, bat-o vina

Am fost un om extrem de gelos si posesiv, m-am mai domolit deoarece pe de-oparte experienta m-a invatat ca nu poti inchide un partener...

Cel mai mare regret din viata mea…

... este ca sunt gay. Pe masura ce trece timpul regret din ce in ce mai mult acest lucru. Ideea de ca lumea gay...
RobertG
RobertGhttps://darkq.net
Se pare ca si robotii se imbolnavesc. Nu as zice ca se scurtcircuiteaza. Dar pot aparea polipi sau tumori in circuit, de rezistenta infinita, care denatureaza auzul si vazul, de alfel divin in “multiplexitatea” sa. Asa au aparut noile masinarii. O masina bolnava (faza nasoala e ca masinile chiar daca sunt bolnave, nu mor), imperfecta, si zgomotoasa, ce emite pe frecvente periculoase si oscilante.

PSD-ul vrea acum referendum pe… două zile că e cald afară şi nah… se înţelege.

Lol. Deja mi se pare de-a dreptul penibil. Io propun referendum pe minim 2-3 săptămâni.

Sau, de ce nu, să vină minerii din Valea Jiului cu ranga la uşile oamenilor, să-i târască până la secţiile de votare… repet, de ce nu?

Deci, oficial, mi-e silă de USL. Nu mai zic că majoritatea susţinătorilor USL îs din ăia de lasă comentarii cu „să ieşim din UE“, „UE vrea să ne facă sclavi“ etc. Dacă nu era UE era vai ş-amar de curu’ nostru.

Moscova ne aşteaptă cu braţele deschise, comuniştii tot comunişti.

Planul va fi depăşit şi în acest an, sunt sigur…

46 COMMENTS

  1. Păi a mai fost referendum pe două zile. Mi se pare o prostie, cine vrea să se ducă se duce, n-are nevoie de a doua zi.
    Iar ideea cu forţarea oamenilor să voteze nici nu este aşa de departe de realitate. Sunt înfierbântaţi, nu ştiu dacă de la pdl sau usl care se gândesc să facă vot obligatoriu. Am auzit de amendă şi în caz de recidivă de anularea dreptului de vot( minerii tăi sunt floare la ureche deci)

  2. Te rog, nu începe şi tu cu comuniştii şi cu Moscova, e propagandă penibilă. Argumentul: cine e ultimul comunist încă activ în politica românească la vârf? Tocmai ăla care strigă mai tare jos comuniştii. N-are cum să fie serios

  3. Daa, m-a terminat faza cu obligativitatea votului :))
    Pe langa faptul ca anuleaza dreptul la vot, nici nu mi-e clar care e intentia… Mai intai te obligam, dupa care nu-ti mai dam voie. wtf…

  4. O anumită logică au ei. Câtă vreme te afli pe listele electorale îi cam încurci dacă nu te duci să votezi, de aia iniţial te obligă( amendându-te dacă nu participi). Când s-au lămurit că nu vrei să votezi te scot de pe liste ( anulându-ţi dreptul la vot) şi nu le mai strici socotelile. Numai că mi se pare un abuz aşa de mare încât nu pot fi decât împotrivă cu toată logica lor, s-o oblige pe mă-sa.

  5. Citeam acum intru-un ziar ca ministrul Justitiei a facut o sesizare la Inspectia Judiciara prin care solicita verificarea magistratilor care l-au condamnat pe Nastase. Vrea sa le fie verificata intreaga activitate profesionala, eventualele abateri sau abuzuri si cere sa fie eliberati din functie.

    Parca vorbea la un moment dat DL Ponta de independenta Justitiei, de cum a fost ea subjugata regimului basist si cum a venit momentul sa fie libera ca pasarea cerului!

    Deci ne intoarcem de unde am plecat!

    • Anka, presupun că le vor găsi ceva, 🙂

      Toată această disperare, comportament de om înfometat care ar face absolut orice, prin orice mijloace, mie, unul, mi se pare de speriat. Tot castelul ăsta de cărți de joc bazat pe “v-au taiat pensiile” și “v-au taiat salariile” da’ “noi o sa vi le crestem” (ce folos sa primesti mai mult cand oricum platesti mai mult!? Și-apoi din ce le crești??). Ăia care au credite în Euro (care daca nu intervenea BNR era deja 4,7 lejer… si n-o sa mai poata interveni mult timp) ce fac? O sug, prsupun.

      Alex P., te rog să nu pleci în concediu în perioada referendumului că trebuie să stai la votul democratic, da? Poate se închid și granițele, asa, printr-o hotarare de guvern publicata in monitor de azi pe maine, tot asa, pentru a se asigura cvorul statului democratic.

  6. Daa, mi se frânge dacă nu mai pot vota. Şi dacă îs plecat în concediu in Honolulu taman in perioada referendumului? O sa imi dea amenda?

    • Bine, io plec departe. Nu in spania, italia sau germania la căpsuni si constructii. Departe, departe. În Chile, nah.

      O sa aibă Ponta si acolo o cabină mică de vot? Si daca n-o sa aiba cine va fi vinovat? Io, ca am vrut să imi petrec concediul in padurea amazoniana sau in desert? Ei? Iti dai seama ca e absurdă treaba cu votul obligatriu intr-o tara care se vrea democrata. Adica e democrata ea, tara… da… votul e obligatoriu, tre sa votezi… ca de nu… iti luam casa.

  7. @RobertG: Nici eu nu sunt de acord cu votul obligatoriu ca si principiu, dar in cazul Romaniei nu stiu care ar mai fi solutia. La prezidentialele trecute pe Basescu l-au Votat 5 milioane si ceva. Pe Geoana iarasi 5 milioane si ceva. Diferenta dintre cei doi a fost doar de cateva mii de voturi (nu mai retin exact cifra).

    Dar daca erai si tu candidat, si te votau cei care au stat acasa ai fi castigat cu 7 milioane de voturi – deci lejer si cu detasare in fatza celorlalti 2 candidati. Mi se ridica tensiunea cand ma uit la procentele de participare la vot si la numarul celor care stau toata ziua si comenteaza cat de nasoala e situatia, dar cand e de mers sa voteze, prefera sa stea acasa…

    Nu spun ca n-au dreptate cand zic ca n-au pe cine sa voteze. Dar totusi, as prefera sa voteze cat mai multi si soarta tarii sa fie decisa de o majoritate, decat sa mearga putini si sa ajunga Eba, Vadim, Tokes si Becalli in Parlamentul European.

    • @Michel-Angelo, eu cred că multora efectiv li se cam rupe, și asta pentru că în 22 de ani, indiferent de cine a fost la putere a sfârtecat efectiv țara asta. E sărăcie, oamenii nu au ce pune pe masă, nu au cu ce-și lua o haină, statul îi minte, politicienii se acopera unii pe altii atunci cand fură ca în codru (si le e usor s-o faca cand nu au opozitie…) samd. Să votezi cu… cine? Sau ce?

  8. Io am ales o insula din Micronesia. Daca auziti de vreuna arestata pe acolo pt neprezentare la vot, sa stiti ca io’s aia!

  9. Am mai avut referendum pe 2 zile in 2003, cand s-a schimbat constitutia. Mă astept sa urmeze aceiasi metoda. Maine poate anuntă vor face si o tombola cu masini dacia (ca in 2003) la care vor putea participa oricine voteaza.

  10. Hello, lume! Nu acum s-a lansat discuţia despre votul obligatoriu. Ea pluteşte în aer de multă vreme(luni, ani), n-are legătură cu referendumul ăsta.
    Potiţia perfectă atunci când se discută despre politică este asta , nemulţumitul absolut. De aia mi se pare şi puţin laşă…
    Robert, ai spus un lucru mare , e uşor să furi nestingherit de opoziţie. Ăsta este unul din motivele mele de nemulţumire împotriva lui Băsescu şi a PDL. De când îl ştiu eu a atacat opoziţia în sensul destructurării ei, al anulării. Amintiţi-vă atacurile PD în CDR. Blocajele pe care le-au provocat guvernării Convenţiei, apoi cele din Consiliul General al Capitalei. Conflictul dement între Băsescu şi Tăriceanu, apoi între PDL şi PSD. Numiţi un singur partener pe care PDL sau Băsescu nu l-au sabotat până la schilodire.
    Sunt extrem de îngrijorat cum va arăta politica românească în următorii ani. Cei 4-5 care au trecut vor reprezenta precedente pentru orice. Deja ne certăm între noi neştiind cine a abuzat primul şi când ar fi cazul să se oprească violul. Şi nu găsesc vreun motiv ca această stare de lucruri să înceteze. Îmi place să visez la o nouă clasă politică, mă tem însă că odată deschişi ochii va trebui să punem ştampila pe unul din cei vechi sau pe emulii lor , sau să ne retragem în turnurile noastre lăsându-i pe politruci să ne decidă viitorul. Ăia 10 de care era vorba într-un comentariu anterior…

  11. Basescu si butoanele! De cand e presedinte tot tipul s-a folosit de servicii pentru a santaja guvernul. Zice ca a fost fair-play cand a refuzat, fara motiv, sa il puna pe Johannis premier.

    MRU gandire a la basescu. Zica ca a vazut un parlamentar care a primit bani sa voteze impotriva unui guvern. Cand a fost pus sa zica cine a zis ca informatia va iesi la iveala la momentul oportun…

    Probabil si Basescu stia multe si le-a folosit la momentele oportune pentru santaj politic….(vezi aluziile cu Dottore).

  12. Dar de ce nu ti s-a parut penibil si cand Basescu a promulgat legea care ii facea suspendarea aproape imposibila cu cateva saptamani inainte sa fie suspendat? Parca nu era ok sa schimbam alegeri electorale in anii cu alegeri…

  13. copy paste la ce? hai sa incercam sa judecam un pic obiectiv o situatie, dincolo de preferintele noastre politice, ma rog, pentru acei dintre noi care au asa ceva…in plus, CCR invoca o chestiune absurda cand spune ca e ok sa pui un prag minimal pentru validare la suspendare, dar acest prag nu este necesar la alegerea presedintelui…deci argumentele nu tin, sorry

  14. “Curtea reţine că aceasta reprezintă o condiţie esenţială pentru ca referendumul să poată exprima în mod real şi efectiv voinţa
    cetăţenilor, constituind premisa unei manifestări autentic democratice a suveranităţii prin intermediul poporului, în conformitate cu principiul statuat în art.2 alin.(1) din Legea fundamentală.”

    Daca asta e asa o conditie esentiala, atunci ar trebui impusa pentru toate alegerile…altfel textul e doar o gargara

  15. eu mi-am exprimat votul de fiecare data si o voi face si pe 29 iulie chiar daca nu mi-am platit taxele pe ultimul an.(sic!) Degeaba tot invartiti antene incolo si incoace ca despre cum se vorbeste despre Romania in UE in aceste zile nu s-a vorbit niciodata cat a fost Basescu presedinte. Aici nu mai vorbim de ingrijorari ale unui lider ceva grupare de partid vorbim de presedinti de Consiliu European, Adunarii Parlamentare UE si Comisia Europeana inclusiv de pozitii ale unor state UE&SUA.

  16. Victor Ponta and Co.- Valeriu Zgonea, Valer Dorneanu, Titus Corlatean, Dan Mihalache si, sa nu uitam, tov. procuror Norica Nicolai, incearca sa ne convinga ca toti acesti lideri europeni, de la Francois Hollande, Angela Merkel la Jose Emanuel Durao Barosso, Herman von Rompuy si Vivianne Reding, nu sunt altceva decat o adunatura de prosti si incullti care habar n-au ce spun. PENIBIL fratilor, penibil! Si astia mai vor sa-i si votam si sa ni-i punem in frunte drept ‘demnitari’! Vai de steaua noastra!

  17. Comisia de la Venetia spune clar ca nu se rocomanda impunerea unui cvorum pentru referendum pentru ca asimileaza populatia care se abtine de la vot cu populatia partizana votului negativ (PDListi). Ingrijorarile induiosatoare ale unor lideri europeni nu tin loc de o decizie cat se poate de democratica ce survine in urma referendumului. Cu atat mai putin accesele isterice ale procuroarei comuniste Monica Macovei…

  18. Draga Rafael, Minti cu nerusinare pentru ca aceasta Comisia de la Venetia nu a spus niciodata asa ceva! Dimpotriva, aceasta a declarat ca NUMAI un cvorum majoritar poate reprezenta vointa si spiritul INTREGII populatii ale unui stat.

    Nu se poate admite intr-o democratiei sanatoasa ca o minoritate sa dicteze pentru un popor intreg!

  19. Draga Dubreu, vad ca si tie iti plac, precum comunistilor din Uniunea Stalinist-Leninista sa faci atac la persoana cand raman fara argumente logice. Este ca si cum eu ti-as spune tie ca esti un magar lipsit de bun-simt in momentul in care tu iti prezinti o opinie. Procuror comunist a fost Dna. Norica Nicolai, procuror la Tribunalul Oltenita din 1983 pana in 1991.

    Monica Macovei a militat si militeaza ca hotii care au nenorocit Romania sa raspunda in fata legii si sa mearga la puscarie daca este cazul. Nu-i mai aparati pe acsti ordinari pentru ca NU AVETI NIMIC DE CASTIGAT!

  20. Robert Varga: Ingrijorarile unor lideri europeni sunt atat de importante, insa recomandarile Comisiei de la Venetia nu conteaza? Intr-adevar, nici nu trebuie sa consulti acel document, orice om care sta sa se gandeasca vede ca modul asta in care se decide validitatea referendumului este nedemocratic.

    Daca nu ar fi existat acea prevedere mi-as paria viata cu usurinta mizand pe faptul ca ar veni muuult peste 50% din populatia cu drept de vot la referendum.

  21. Rafael: faci ceea ce majoritatea romanasilor care au chiulit de la cursurile de Logica si Argumentare in liceu fac: scoti din context o propozitie.

    Citesti si te opresti pana la virgula, adica acolo unde convine argumentatiei tale. Una este sa spui, de exemplu, “mama a murit aseara” si alta este sa precizezi si contextul: mama a murit aseara de ras la auzul unui banc bun”.

  22. Nicolas, citeste ce am scris mai sus, ce spui tu este absurd, pentru ca acest cvorum pe care tu il invoci nu este cerut atunci cand se alege presedintele, sau componenta parlamentului…sau pentru asta nu mai e nevoie de “vointa si spiritul intregi polulatii” … argumentezi aiurea, cum bate vantul…

  23. Asadar, iata ce spune Comisia de la Venetia on acelasi document: 7. Quorum

    50. Based on its experience in the area of referendums, the Venice Commission has decided to recommend that no provision be made for rules on quorums.

    51. A turn-out quorum (minimum percentage) means that it is in the interests of a proposal’s opponents to abstain rather than to vote against it. For example, if 48% of electors are in favour of a proposal, 5% are against it and 47% intend to abstain, the 5% of opponents need only desert the ballot box in order to impose their viewpoint, even though they are very much in the minority. In addition, their absence from the campaign is liable to increase the number of abstentions and thus the likelihood that the quorum will not be reached. Encouraging either abstention or the imposition of a minority viewpoint is not healthy for democracy (point III.7.a). Moreover, there is a great temptation to falsify the turn-out rate in the face of weak opposition.

    52. An approval quorum (acceptance by a minimum percentage of registered voters) may also be inconclusive. It may be so high as to make change excessively difficult. If a text is approved – even by a substantial margin – by a majority of voters without the quorum being reached, the political situation becomes extremely awkward, as the majority will feel that they have been deprived of victory without an adequate reason; the risk of the turn-out rate being falsified is the same as for a turn-out quorum.

  24. Nicolas, tu ai inteles ce scrie in punctele pe care tocmai mi le-ai prezentat? Ele practic dezvolta ceea ce spuneam mai devreme: Ca incurajarea absenteismului sau impunerea punctului de vedere al unei minoritati (cei 5% de care se vorbea) nu sunt optiuni sanatoase pentru democratie. Si daca ai nevoie, iti mai traduc unele lucruri despre care se scrie acolo…

  25. Asadar: Alineatul 51.”Un cvorum de participare (un procentaj minim) inseamna ca este in interesul opozantilor propunerii sa se abtina mai degraba decat sa voteze impotriva.

    Spre exemplu, daca 48% dintre electori sunt in favoarea unei propuneri, 5% impotriva ei si 47% intentioneaza sa se abtina, atunci cei 5% oponenti nu trebuie sa faca altceva decat sa abandoneze urnele (n.r. sa nu se prezinte) pentru a-si impune punctul de vedere in ciuda faptului ca se afla intr-o evidenta minoritate.” N.R.: pentru ca astfel cota minima de prezenta nu s-ar intruni si atunci referendumul n-ar fi valid in ciuda faptului ca majoritatea este PENTRU.

    Asadar s einstaureaza ceea ce Teoriile politice ale Democratiei numesc “Dictatura Minoritati”. La acest lucru se refera recomandarea Comisie de la Venetia, pentru a evita o astfel de dictatura a minoritatii.

    Comisia nu s-a referit la CONDITIA DE VALIDARE. Repet: Nu se poate ca o minoritate sa decida pentru intreaga natiune! Este contrar pricipiilor democratice fundamentale!

    Toate marile democratii au conditie de cvorum in cazul organizarii referendumurilor si, in unele cazuri, si ale alegerilor generale. Tocmai pentru a evita o dictatura a minoritatii. Comisia de la Venetia tocmai acest lucru recomanda: sa nu se impuna bareme care pot produce asemenea derapaje grave. Asta ti-o spune un Licentiat in stiinte politice cu Licenta in Securitate Europeana…si masterand la Institutul SOLVAY din Bruxelles…nu Victor Ponta Copy-Paste!

    PS: si renunta la atacurile la persoana de genul de care ai dat dovada mai devreme. Acestea nu fac niciodata onoare persoanei care le invoca. Retine: numai persoanele idioate care nu sunt in stare sa emane o argumentatie logica apeleaza la injurii si atacuri le persoana. Nu-i o eticheta prea frumoasa, nu crezi?!

    Iata Cerintele oficiale ale Comisiei Europene: Referendumul sa se organizeze in exacta conformitate cu decizia Curtii Constitutionale si REINSTAURAREA CONDITIE DE CVORUM la referendumul national.! Abrogarea Ordonantei de Urgenta de Guvern care anuleaza aceasta decizie! etc.:

    http://www.b1.ro/pictures/documents/391-ListaCE.pdf

    http://www.b1.ro/stiri/externe/cerin-ele-imediate-ale-ce-ponta-sa-abroge-ordonan-a-referendumului-antonescu-sa-nu-faca-gra-ieri-mini-trii-i-parlamentarii-incompatibili-sa-demisioneze-33034.html

  26. Daca la un referendum 48% din populatia cu drept de vot se pronunta PENTRU acea propunere, 5% IMPOTRIVA, iar restul se abtin, inseamna ca rezultatul va fi de 90% PENTRU, 10% IMPOTRIVA.

    Acum, ce se gandesc cei impotriva, hai sa nu mai mergem la vot, si sa profitam de cei care se abtin pentru a neutraliza vointa a 90% din oamenii care vor sa participe efectiv la deciziile unei tari. E total nedrept, si nu se intampla asa la alte alegeri.

    Pai asa, daca as stii ca singurul contracandidat al lui Basescu intr-un set de alegeri nu are sanse la votul popular, toti cei care suntem impotriva lui am sta acasa si Basescu, chiar daca ar avea 100% procente, nu ar fii ales din lipsa de cvorum.

    Cred ca mai degraba ai face tu ceea ce predici, tu m-ai atacat pe mine la persoana sugerand ca mint, ca am lipsit de la cursurile de logica.

    Sunt in totalitate de acord ca Guvernul trebuie sa respecte decizia CCR si sa organizeze referendumul ASA, insa nu pot sa nu spun ca este nedrept conceput.

    Gandeste-te ca va veni si ziua in care veti vrea (si poate voi vrea si eu) sa il suspendati pe Antonescu de la Presendintie, si veti vedea atunci cat de “cinstita” este prevederea cu pricina.

  27. Repet: CIteste cu atentie si nu te mai opri la virgula! Era o comparatie nu un atac, poftim cu copy-paste: “faci ceea ce majoritatea romanasilor care au chiulit de la cursurile de Logica si Argumentare in liceu fac: scoti din context o propozitie.Citesti si te opresti pana la virgula, adica acolo unde convine argumentatiei tale.”

    Gresesti grosolan: GUVERNUL SPUNE ALTCEVA! Prin Ordonata de Urgenta care modifica Legea Referendumului (culmea, o ordonata care modifica o lege organica, total contrar prevederilor constitutionale) Guvernul elimina conditia de cvorum si spune ca atatia cati vin, atatia decid si e bun decis. Adica daca 15 milioane de votanti nu se duc la vot si se prezinta doar 10 si din acestia 7 voteaza in favoare, atunci sa se aplice decizia! Este stupid si aberant!

    Observ ca tu ai o problema cu persoanele nu cu Procedurile si Institutiile, Citez: “Gandeste-te ca va veni si ziua in care veti vrea (si poate voi vrea si eu) sa il suspendati pe Antonescu de la Presendintie, si veti vedea atunci cat de “cinstita” este prevederea cu pricina.”

    GRESIT! Chiar si in acest caz TREBUIESC RESPECTATE LEGILE, CONSTITUTIA SI PRINCIPIILE DEMOCRATICE -INDIFERENT- de cum il cheama pe cel care ocupa acea functie la un moment dat. Democratia si Suprematia Legii nu sunt facultative! Acestea se aplica si se respecta CHIAR SI DACA CONRAVIN INTERESELOR mele sau ale tale de moment. La fel ca tine gandeste si V. Ponta…e buna democratia cand imi serveste, altfel nu-i buna, schimbam regula.

    Ceea ce propui tu se numeste ANARHIE: adica combaterea unei ilegalitati cu o alta ilegalitate! Nu poti indrepta raul cu rau sau justifica un abuz doar pentru a corecta un alt abuz! Daca Antonescu este ales Presedinte, acestaare dreptul si obligatia conform Constitutie sa-si duca mandatul pana la capat, fara ca o alianta de context la un moment dat sa-l poata demita dupa bunul plac folosindu-se de un vot minoritar la un referendum. ….de aceea sunt aceste conditii!

    Realitatea este de necontestat: O mana de ilegalisti -unii si condamnati in Instanta- se adpostesc de Lungul Brat al Legii in sanul unei institutii de Stat: Parlamentul. Din acest fief si-au asigurat parghiile si mijloacele atat legislative cat si procedurale spre a nu fi adusi in fata legii sau, in cazul contrar, spre a nu fi pedespiti de Lege ca orice alt cetatean roman si european din Romania.

    Aceasta Regula de Aur a fost respectata si protejata de TOTI cei care preluat la un moment dat fraiele puterii. Cand Traian Basescu in incapatanarea si ambitia lui prosteasca (mandatat de Popor) a incalcat aceasta regula si a cerut ca Legea sa-i atinga si pe-ai lor, acest lucru a lovit direct si adanc in multe nume grele.

    Astfel oameni din TOATE partidele politice, inclusiv PDL si UDMR au inceput sa fie condamnati cu executare iar acestia au declansat razboiul cu Presedintele, un bastion puternic impotriva acestora si cu ORICINE care ar fi indraznit sa-i ia partea.

  28. Da, asa este si normal sa se intample la niste alegeri. Prostia asta cu “vin 10 la alegeri” nu cred ca s-a intamplat vreodata cand a fost vorba sa aleaga oamenii ceva. Pe acelasi principiu putem sa fim ingrijorati ca vin extraterestii si ar trebui sa alocam 50% din resursele bugetare pentru achizitionarea de armament.

    Cand se aleg primarii si presedintii nu se intampla la fel? Poate veni un singur om si sa aleaga primarul, iar decizia sa ii afecteze pe 300.000 de oameni. Poate, asta nu inseamna ca se va intampla, trebuie sa fii cretin sa crezi asa ceva.

    Eu nu vreau ca un Presedinte, oricare e el, sa fie aproape imposibil de suspendat din cauza unor legi idioate. Inca o data: nu sustin ca referendumul de pe 29 iulie trebuie sa NU tina cont de cvorum, pentru ca astfel ar incalca prevederile constitutionale. Eu spun doar ca mi se pare ca este o metoda nedreapta si trebuie schimbata urgent, la forma care a existat pana acum vreo 2 ani cand i s-a sculat lu’ Basescu sa o schimbe.

    Actuala legislatie incurajeaza abstinenta de la vot, si, precum spune si Comisia de la Venetia, acest lucru este nesanatos pentru democratie si creste tentatia de falsificare a alegerilor. Adica, in caz ca o sa fie 49% prezenta la vot, 100% PENTRU demitere, tentatia puterii politice de a mai pune din burta 1% si inca un vot va creste.

    De asemenea, un cvorum de aprobare poate fi neconcludent in cazul in care este este atat de mare incat sa faca schimbarile excesiv de greu de executat – daca propunerea legislativa este votata de populatie dar ea nu va fi pusa in aplicare situatia politica va fi incomoda, pentru ca majoritatea (cei care au votat pentru propunere) va simti ca este privata de victorie fara vreun motiv adecvat…adica exact ceea ce se poate intampla in Romania.

    Tu nu faci altceva decat sa rastalmacesti vorbele Comisiei. Minoritatea la care se referea la punctul 51 era cea de 5%, care reuseste prin abstinenta sa decida rezultatul referendumului.

    Si inca o data, nici nu e nevoie sa te uiti la ce spune aceasta institutie, desi ea vine sa intareasca un mod sanatos de a gandi.

    Si, ca fiu de acord si cu tine catusi de putin, sunt de acord ca printre cele 2-3 lucruri bune pe care le-a facut Basescu este acela ca EL a arestat politicieni, chiar si in urma unor procese politice. Asta e garantia mea, si a multor alti oameni, ca intr-o zi, va fii si el la inchisoare pentru toate ilegalitatile savarsite, impreuna cu o anumita blonda.

    Oricum, o sa-ti citesc replica, dar nu voi mai raspunde, pentru ca e clar ca niciunul dintre noi nu isi va schimba parerea, din moment ce mie argumentele tale mi se par idioate, si probabil tu crezi la fel despre argumentele mele. Asa ca, decat sa ne pierdem timpul pe-aici, mai bine ma duc sa fac o plimbare.

  29. Gresesti cand spui ca mi se par idioate opiniile tale. Faptul ca raspund cu argumente logice opiniilor tale demonstreaza tocmai ca te respect. Nu inteleg pe ce te bazezi cand spui :”pana acum vreo 2 ani cand i s-a sculat lu’ Basescu sa o schimbe.” Ma uit in legislatia Romaniei si nu reusesc sa gasesc in aceasta vre-un Decret Prezidential sau vreo Lege Propusa sau sustinuta de traian Basescu in acest sens. Daca exista, te rog sa mi-o arati si mie.

    Apropo de suspendare: Suspendarea s-a produs, si chiar cu o foarte mare usurinta si rapiditate. Si sa produs constitutional. Doua treimi din Parlamentul Romaniei sunt necesare pentru supendarea unui Sef de Stat in Romania. S-a facut ba chiar pentru a 2-a oara, 2007 si 2009. Deci unde este viciul pe care-l reclami in acest sens?!

    Draga Rafael, inteleg pe deplin nevoia de afiliere politica si de partipli ideologic, este un instinct fundamental al nostru ca oameni civilizati. Perfect de acord! Ceea ce nu pot valida este instinctul de a apara persoane care exploateaza la maxim acest inctinct firesc si nevinovat al nostru in interesul lor personal meschin.

    Cum pot eu, persoana lucida, sa iau apararea unor persoane pe care REALITATEA ni le arata ca sunt cu totul altceva decat ceea ce vor ei sa para. Cum pot eu sa girez si sa aprob persoane pe care le constat cu proprii mei ochi si propria mea judecata libera le constat ca lucreaza IMPORTIVA INTERESELOR noastre de popor. Nu pot sa sustin si sa apar o mana de oameni care pun mai presus de orice interesul lor personal de a face avere, de a scapa de justitie si de a ne exploata ca pe niste sclavi pe propriile lor mosii.

    Da-mi te rog un singur argument pentru care l-as imbratisa pe Ion Iliescu sau pe Adrian Nastase, sau Voiculescu, sau S.O. Vantu (FNI) sau Dinu Patriciu. Da-mi un singur motiv logic si pertinent pentru a le spune BRAVO acestor oameni si a ma face sa-i aleg in continuare in fruntea statului Roman iar eu il voi scuipa personal pe Traian Basescu in ochi si voi vota impotriva lui.

  30. Pentru promulgarea codului civil imi pare suficient sa ii pun stampila pe DA! nu mai spun de pensia mamei……….. TVA-ul 24% …. Ion Ilisescu are 100 de ani, e pe moarte este jenant sa il tot invocam pe tataia, Adrian Nastase e la puscarie si e terminat politic nu are rost sa il invocam, Voiculescu cu partidul lui are 2% =0 Nici eu nu ii imbratisez pe : Adrian Videanu,Prigoana, Boureanu care a dat firmele cu datorii la aurolaci, Mirce Basescu, Elena Udrea cu o frunza de cateva miliarde, Monica Macovei cu codul ei civil homofob, Roberta Anastase, Emil Boc cu nepoata consiliera, Sorin Blejnar, Vasile Blaga, Teodor Stolojan cu candidatura la misto, Gheorghe falca, si alte zeci si sute ………… Ramane alternativa Dan Diaconescu cu 20.000 euro, asta nu vrea mina de sare.

    In Europa si in Nato am intrat cu PSD si PNL, constitutia e facuta de PSD nu vad ce mare lucru a facut PDL in Romania de e mai “tare” ca PSD, PNL, UDMR, UNPR, minoritatile. Pare ca astia care au mers catre Nato si Europa sunt diavolul si sunt sfinti uni care nici macar in Schengen nu au fost in stare sa ne BAGE. PSD a anulat ART.200 si PDL la introdus mai finut in codul civil.

    Daca vroia PSD-ul sa defineasca casatoria intre persoane de acelasi sex o definea in constitutie, dar a lasat liber sa poata face o lege in viitor care sa ne permita casatoria, noroc ca s-a prins PDL-ul si a rezolvat problema popo cu un Cod Civil by Macovei.

  31. Cel mai tare urla liderii europeni apropiati PPE, cei care au tacut cand socialistii europeni strigau catre Orban. Politica….

    Cat timp Basescu a fost presedinte, Roamnia nu prea a avut un cuvant in UE, comparativ cu alte tari din EU (Polonia spre exemplu). Basescu a fost apreciat in perioada de criza pentru ca a acceptat toate masurile de austeritate fara discutii, fara unele negocieri favorabile Romaniei.

    Dar care e problema acuma? CC a declarat constitutionale schimbarile din parlament, schimbarea avocatului poporului si demiterea lui basescu.

    E problema lui Basescu ca nu poate colabora cu nimeni si vrea doar sa puna premieri supusi si oameni politici carora sa le asculte telefoanele cu butonul 3 de pe cutia cu 12 butoane de care vorbea azi. Se pricepe omu la jocul cu informatia!

    Bun argumentul legat de codul civil. Acest cod democratic si constitutional acceptat de Basescu and CO.

    La referendum nu se voteaza Basescu sau USL! Se voteaza daca Basescu trebuie sau nu trebuie sa ramana presedinte. USL va fi sau nu votat la prlamentare.

  32. Tiganiada lui Basesesu.

    Personal am ajuns la saturatie cu acest circ politic. Fiecare dintre noi are simpatii dar si antipatii fie ele si politice. M-am saturat de aceasta mascarada politica. In aceasta degringolada nu stii care e mai bun si care nu.
    Detest modul in care Base face campanie electorala. Cand oamenii il huiduiau de 1 decembrie sau 24 Ianuarie le intorcea spatele. Acum cand are nevoie de ei (culmea doar pentru imagine) devine cel mai mare patriot. Eu nu inteleg de ce nu-si foloseste inteligenta in mod pozitiv. De ce trebuie sa duca o campanie doar acuzand parlamentul, guvernul, partidele politice. Ceea ce ma deranjeaza cel mai mult este limbajul pe care il foloseste si care nu este demn de un presedinte de stat.
    Nu tine de scaun dar face orice pentru a sta pe el. Se considera singurul salvator al Romaniei si nu vede ca economia o ea in jos datorita instabilitatii politice.
    Poate nu va vine sa credeti dar cel mai fericit om in prezent e presedintele suspendat, deoarece a reusit cum numai el stie cu o minte diabolica sa-i divizeze pe romani intre ei. E un om care se hraneste din conflicte. Deviza lui e: “Daca voi nu ma vreti eu va vreu”.
    Acest om nu ma reprezinta.

  33. Cata ura! Aici s-a ajuns. Ca toata lumea sa se urasca, datorita unor cretini care ne conduc. Abia astept sa revina Basescu si sa reinceapa circul! Asta aveti nevoie, paine si circ.

  34. Am tot aflat cum în spatele lui Ponta se află Iliescu sau Năstase (alternativ în funcţie de valurile opiniei publice), Antonescu e manevrat de Felix-Voiculescu. Destăinuirea de ieri m-a tulburat profund, Băsescu s-a sfătuit 8 ani de zile cu butonul 3

    !!!! WTF?!?!

    Ne mai mirăm atunci că zilele astea lipsit de telefonul cel negru discursul lui e amorf şi acţiunile neinspirate?

  35. Alegerea devine din ce în ce mai uşoară. Trebuie să alegel la sfârşitul lunii dacă mai vrem sau nu să ne arate drumul butonul 3 al telefonului negru. Iar celor care îşi pun speranţa în vocea de la capătul firului le spun că probabil că este un motiv pentru care “omul care nu minte niciodată” nu are nume şi nici chip.
    Jos telefonul negru! DA la referndum, apoi vedem, poate găsim un preşedinte normal la cap. Parafrazez citatul lui AlexanderUK, dă-mi Doamne puterea de a-i urma pe cei drepţi, iscusinţa de a-i evita pe cei ticăloşi şi inspiraţia de a face diferenţa dintre unii şi ceilalţi!

Comments are closed.

Vezi si...

Eu sau El ?

Salut in primul rand. Desi citesc blogul de ceva timp, acesta e primul post pe care-l scriu (n-as vrea sa-l numesc articol pentru ca nu sunt redactor, scriitor sau ceva din campul asta semantic, sunt pur si simplu un tanar care simte nevoia sa-si exprime niste sentimente in fata...

Articole din aceeasi categorie