No menu items!

Ce ne aşteaptă cu Iohannis preşedinte?

Acelasi autor

Tu mergi la Bucharest Pride?

Astăzi începe a 10-a ediţie a paradei LGBT Bucharest Pride şi încă sunt indecis dacă voi participa sâmbăta viitoare la evenimentul culminant al acestei...

Reacţii la declaraţiile Mihaelei Rădulescu

A durat ceva, dar am strâns cele mai importante ştiri, postări de pe bloguri şi postări de pe Facebook sau Twitter apărute în legătură...

Dezbatere naţională! Your host tonight: Răduleasca

   Cred că deja ştiţi despre declaraţiile recente ale Mihaelei Rădulescu despre comunitatea LGTB, dacă nu, oricum, le analizăm puţin mai jos şi discutăm şi...

Nu mai asculta radio, omule!

Există muzică şi după TOP 40 Kiss FM! Gusturile mele muzicale n-aş zice că sunt foarte comune, dovadă că am găsit de-a lungul timpului puţine...

3(trei) gânduri despre bisexualitate

Prietena mea cea mai bună mă sună într-o seară să-mi spună că un prieten de-al ei tocmai i-a spus că e asexual! Fata asta...
Tudor
Tudor
Age: 23 Status: Out and Proud (...and NOT single) Hobbies: reading quality journalism, modern art and old music, positivity and urban exploration

6133065079_1da3f8f25d_b                                                                                                                                                                          Sursă foto:  Flikr

L-am votat pe Iohannis cu multă încredere şi speranţă. Am vrut să scriu un articol înainte de turul II pe tema asta dar stăteam cu frica că nu va reuşi să câştige alegerile. Duminică pe la ora 5 deja mă pregătisem pentru o înfrângere. Eram trist că m-am certat cu bunicii pe degeaba şi că uite, cu optimismul nu faci nimic. Faci cu autocare, maşini şi plăsuţe. Şi preoţi! La 21:00 tremuram cu mouse-ul în mână, cu toate televiziunile deschise în tab-uri, Digi 24 cu sonor. Mi-a luat un minut să văd că e egalitate perfectă urmărind cifrele din cele 5 sondaje publicate. Atunci am fost sigur că a pierdut pentru că deaia şi-a racolat PSD-ul primarii ca să poată fura şi anula buletine de vot. Urmăresc discursul lui Iohannis, pe a lui Dragnea, ascult toţi sociologii posibili şi aştept următoarea raportare, pentru ora 21:00.

Pentru prima dată în ziua respectivă Iohannis era peste Ponta în sondajele publicate. Şi a mai durat puţin şi a ieşit Ponta să spună că “poporul are întotdeauna dreptate”. Nici nu am realizat imediat ce înseamnă asta. M-au ajutat burtierele – “Ponta îşi recunoaşte înfrângerea”.

Ar suna tare penibil dacă v-aş povesti felul în care mi-am exprimat bucuria, aşa că reţineţi numai că m-am bucurat foarte mult. Pe la 01:00 eram în extaz. Mă uitasem la România TV din 15 în 15 minute în ultimele ore şi pe ecran cu fiecare oră creşteau procentele lui Iohannis şi scădeau ale lui Ponta. A fost o bucurie dublă să-i văd pe ei şi pe pastorii varanului cum spumegă de nervi şi cum deabia aşteaptă să iasă din direct să tragă o criză de plâns isteric şi să-şi bage picioarele în ea de propagandă antibăsistă, anti-PNL-istă şi alte isme. La 03:00 m-am culcat!

Dimineaţă, la 08.00 victoria lui Iohannis era clară. La birou ne-am dus toţi colegii buletinele la şefa să ne facă o poză la sticker-ele cu votul. Votat, votat, votat. Dintre toţi, un singur coleg votase cu Ponta! Să vă imaginaţi că crezuse farsele alea cu “Iohannis – vânzătorul de copii” şi “Iohannis – neamţul necreştin, fără copii, cu 6 case”. Reality control please!

De cum am ieşit din bloc parcă am simţit că sunt într-o altă ţară! Mi-am dat seama că o să dispară Băse, încet o să dispară şi Guvernul, şi miniştrii ăştia anonimi, o să apară legi pentru oameni şi nu pentru parlamentari. Până şi astăzi mai simt prezent sentimentul ăla.

Bineînţeles că am fost la Gaudeamus să iau autograf.  Am stat 30 de minute la coadă ca să iau cartea şi 2 ore jumate ca să ajung la el. Nu ştiţi voi ce-a fost acolo: o coadă uriaşă, lungă până la naiba, că m-am apucat să râd de unul singur când am văzut că tot merg pe lângă oameni şi numa nu ajung la capăt. Dar oamenii au fost foarte civilizaţi, nu am auzit certuri ca la alte cozi, am fost mai nemţi cu toţii.

L-am văzut câteva secunde, am făcut eye contact, mi-a semnat cartea şi la revedere. Pot să vă spun că e frumos şi inspiră foarte multă încredere.

 

Asta a fost introducerea, de fapt am vrut să vă spun de ce e bine că a ieşit Iohannis şi nu Ponta.

Am căutat declaraţii făcute de ei cu privire la căsătoria între persoane de acelaşi sex şi din fericire am găsit. O să încep cu Ponta, ca să răsuflaţi uşuraţi şi să ziceţi “Bine că n-a ieşit preşedinte!”

Mai jos o să vedeţi o mostră incredibilă de ….nici nu ştiu cum să-i spun. Spuneţi-mi voi în comentariu cum se numeşte atunci când ţi se pune o întrebare de 5 ori şi tu eviţi să răspunzi timp de 10 minute clar, în schimb faci o digresiune şi vorbeşti frumos dar fără conţinut???!!!

L-aţi văzut cum s-a înfuriat la final şi cum a ridicat tonul? Vai de tine şobolane! De palidul ăla de lângă nu mai zic nimic.

După cum s-a putut vedea, Ponta NU susţine căsătoriile între persoane de acelaşi sex. Nu că n-ar fi de acord cu drepturi pentru minorităţi sexuale, dar să ne amintim pe ce s-a centrat campania lui electorală: el e bun creştin, nu orice rit, ci mare ortodox, mare român, noh, şi ştiţi cum e, într-o ţară dacă majoritatea ortodoxă spune că nu vrea căsătorii gay atunci nu dăm voie. El în sinea lui crede că este un drept al omului şi că e ceva benefic, dar public se declară împotrivă, pentru a păstra imaginea de bun creştin şi pentru a nu pierde capital politic. Am mai văzut aşa ceva la domnul Ponta, ca prim-ministru este de acord cu un proiect, iar în calitatea lui de senator nu este. Câte feţe are omul ăsta?

Nu cred că societatea românească este pregătită încă pentru aşa ceva. Dar am fost întotdeauna de acord cu orice fel de înlăturare a discriminării legate de gen, de apartenenţă. Dar, cred că e un subiect care în acest moment nu ar fi acceptat şi ar fi declanşat doar nişte discuţii demagogico-populiste.

a spus Victor Ponta, la Adevărul Live

E destul de clar,nu?

În Iohannis sper să avem un susţinător! El a făcut următoarea declaraţie:

E o tema prea sensibilă pentru o campanie electorală. Eu sunt căsătorit într-o familie clasică și ăsta e modelul meu. Reprezint o minoritate etnică, dar văd că în secolul XXI minoritățile de alt fel sunt mai interesante. Trebuie să plecăm de la premisa că nimeni nu trebuie persecutat pentru că aparține unui alt grup și nu trebuie repudiați doar pentru că sunt altfel. Doar o societate puternică poate să îi accepte pe toți.

Societatea românească nu e pregătită pentru un răspuns tranșant. Nu dau un răspuns, dar ca președinte sunt dispus să deschid problema. Trebuie să acceptăm că orice minoritate are drepturi și o majoritate e puternică atunci când protejează o minoritate.

a spus Klaus Iohannis la o dezbatere cu bloggeri

 

El recunoaşte cu onestitate că tema e sensibilă şi vorbeşte despre valori, despre viitor. Spune foarte frumos, ca un adevărat lider, care trebuie să-i inspire şi să-i orienteze într-o direcţie corectă pe oamenii pe care îi conduce: “o majoritate e puternică atunci când protejează o minoritate”. Mai spune un adevăr: “Doar o societate puternică poate să îi accepte pe toți.”. El va face această societate, şi-a asumat misiunea de a face societatea puternică, ne va educa prin forţa exemplului  şi ne va apropia de democraţiile occidentale.

Citind cartea lui mi-a venit în minte un scenariu. Ce se întâmpla dacă Iohannis emigra în Germania la începutul anilor ’90 împreună cu familia lui? Unde mai era povestea de succes a Sibiului? Cine era cel mai performant şi mai vestit primar din ţară ales cu procente record? Datorită lui sute de mii de turişti pot să numească şi să recomande un oraş în plus faţă de Bucureşti de pe harta României. Avem un model funcţional al unui oraş care se întreţine din turism şi finanţează cultura. Sibiul ar fi marele câştigător în urma unei eventuale autonomii regionale. Să nu vă aşteptaţi ca Sibiul să redevină gri după plecarea lui. Iohannis a făcut o transformare ireversibilă, mecanismul funcţionează şi fără el. Şi eu mă aştept ca şi după ce el va pleca de la Cotroceni în 5 sau 10 ani, România transformată, occidentalizată, va funcţiona şi fără el. Dacă are un mandat onorabil are foarte mari şanse la o carieră europeană, ca lider al Parlamentului European, al Comisiei Europene sau a altor instituţii europene.

Voi ce credeţi despre Iohannis? Care sunt aşteptările voastre de la el?

Să vă meargă din plin! La Mulţi Ani cu ocazia Zilei Naţionale!

 

Previous article
Next article

25 COMMENTS

 1. Si mie mi-au placut declaratiile lui Iohannis privind persoanele LGBT, este poate primul politician care are o pozitie atat de decenta fata de comunitate. Acum sa vedem daca va si promova legislatie, daca-si va convinge colegii.

  • Eu cred că va convinge românii, şi când politicienii vor avea un semnal că alegătorii sunt mai relaxaţi cu acest subiect vor face schimbările necesare.

   Bine ai revenit Vlad!

 2. Te invidiez pentru entuziasm, din pacate nu-l impartasesc. Nu ma pricep foarte bine la politica, dar propulsarea brusca a lui Iohannis in fruntea unui partid si in postura de candidat la presedentie mi se pare cusuta cu ata alba si suspecta. Dezbaterile televizate in care am vazut o persoana care nu stie chestiuni elementare si nici nu pare interesata in vreun fel sa le stie (in opinia mea) m-a facut sa fiu si mai circumspect in ceea ce-l priveste. Am feelingul ca totul a fost o mare manipulare si ca Iohannis presedinte inseamna de fapt continuarea regimului Basescu. Sper din suflet sa ma insel.

  • Mai era cineva în ţara asta capabil să-l bată pe Ponta? Avea cineva mai multă încredere în sondaje ca Iohannis? Nu e nimic “aranjat”, partidele de dreapta l-au ales pentru că era singurul cu şanse. Intrarea în PNL, şefia partidului au fost nişte procese de comunicare pentru a-i creşte vizibilitatea şi notorietatea.

   Fiecare are stilul lui de lucru, dacă e performant nu mă interesează cum face, dacă ştie sau nu pe de rost Constituţia.

   Ce înseamnă pentru tine “regimul Băsescu”? Eu nu văd nicio asemănare sau legătură între cei doi.

 3. @Dracarys

  De unde si pana unde propulsare brusca? A fost propus drept prim ministru si a fost vice presedinte PNL in 2013, apoi presedinte PNL anul asta, care e pe sfarsite. Ca sa nu intram in detalii privind performanta sa in Sibiu, a fost pe scena politica mare in ultimii 2 ani. Deci nu pot intelege de unde ‘bruscarea’ ce i-o asociezi tu.

  Iar cat de dezbateri – ce chestiuni elementare nu a stiut? Concret. Numerele pe care le insira Ponta, el fiind obligat sa le cunoasca, fiind sef al guvernului? Ce n-ai inteles tu (probabil, alaturi de multi altii) e ca dezbaterile au fost pentru functia de Presedinte al Romaniei. Presedinte care nu trebuie sa cunoasca cifrele si statisticile guvernului. Iar ce punct de reper ti-ai luat ca sa poti concluziona ca nu stie? Faptul ca a gresit un numar de articol din Constitutie la un moment dat? E o carticica mica, ce-o poti purta in buzunar dintr-un motiv simplu: sa o poti accesa oricand, oriunde ai fi. Indiferent de functia pe care o ai. E posibil ca omul sa o stie, dar sa-i fi scapat in acel moment articolul cu pricina. Asta il descalifica?

  Evident, pot garanta ca nu ai stat sa analizezi lucrurile la rece si/sau profund. Fiindca daca ai fi facut-o, ai fi ajuns la alte concluzii decat cele cvasi-conspirationale pe care le insiri. Basescu nu l-a vrut ca prim ministru cand a fost propus. Iohannis nu il vrea pe Basescu in jurul sau – a precizat clar ca nu il va pune prim ministru.

   

  Si daca-i pana acolo, sustin intrebarea lui Tudor, dar cu o alta conotatie: Ce inseamna pentru tine ‘regimul Basescu’? De ce conotatia negativa la adresa lui? Ce a facut el, presedinte fiind? In afara de faptul ca l-a acceptat pe Ponta, un pacat care nu-i va fi iertat vreodata. In rest, faptul ca au scazut pensii si salarii – s-a intamplat in toata lumea civilizata. Iar sa te astepti ca aici la noi, intr-o tara de mana a 3-a sa nu se intample… e putin spus ‘absurd’. Mai mult – sa nu uitam ca legislativul & executivul nu este egal cu Basescu sau oricare alt presedinte. Guvernul si parlamentul au facut ce au facut in timpul mandatului lui Base, asa ca sa arunci in van cu noroi inspre el, ca poate-poate il improsti si pe presedintele nou ales e copilaresc.

   

  Lumea se schimba. Pe unii, in mod clar, ii sperie lucrul asta. Din fericire, timpul nu merge decat inainte. Dar poate n-ar strica sa mai punem mana pe o carte, doua, sau sa mai citim cateva articole din surse alternative pana sa ne formam o opinie pe care s-o aruncam ici-colo-n vant.

 4. Eu imi pun mari sperante in acest nou presedinte Klaus Iohannis. Si probabil ca nu sunt singurul.
  Sunt convis de faptul ca romanii se afla acum la un alt nivel de civilizatie. Generatia tanara a facut si va face in continuare diferenta. La prima dezamagire (care sper sa nu existe), domnul Iohannis va fi aspru pedepsit prin manifestatii in toata tara. Oamenii au simtit ca pana la urma puterea este tot in mainile lor.
  Probail ca acest drept al persoanelor homosexuale de a-si intemeia legal o familie va fi castigat in posibilul urmator mandat al lui Iohannis.

 5. Roy Cohn, Tudor imi doresc foarte mult sa aveti dreptate si peste cinci ani sa fiti la fel de entuziasti.

  Imi lipseste energia de polemici pe teme de politica mai ales pe tonul propus de Roy Cohn asa ca ma voi retrage sa pun mana pe o carte doua si sa citesc ceva articole din surse alternative, nu inainte de a va ruga sa lecturati Constitutia Romaniei si sa va ganditi cat si cum s-a respectat. Oare putem vorbi despre o separatie autentica a puterilor in stat in ultimii 8 ani si de o independenta reala a justitiei?

  Nu ar strica sa incercam sa privim in profunzime anumite aspecte dincolo de circul mediatic la care asistam zilnic, sa intelegem ca in viata in general si in politica in special nimeni si nimic nu este ceea ce pare sau vrea sa para a fi.

 6. @Dracarys

  N-a zis nimeni ca ne scaldam in iazuri cristaline, intr-o zi de vara pe campuri inflorite in politica romaneasca. Dar trebuie sa ma intreb de ce atata scepticism cand vine vorba de justitie? La o adica, in ultima perioada, DNA-ul isi cam face treaba. Daca asta nu inseamna ceva, atunci consider ca pretentiile sunt prea mari de la un sistem care pana acu vreun an, doi nu functiona mai deloc.

  Suntem o parte a fostului bloc comunist. Nicio tara din partea asta a lumii nu poate sa se bata cu pumnii in piept ca a scapat de coruptie. Cat de separarea puterilor in stat, ea exista. La nivel teoretic, cel putin. Faptul ca nu functioneaza inca cum ar trebui si mai e de lucru, e partea a doua. Dar sa pretinzi (eu asta inteleg din comentariul tau) ca Base ar fi avut toata puterea, e absurd. Sa nu uitam totusi ca a fost inlaturat de 2 ori de la Cotroceni, iar prin vot democratic, i s-a validat tot de atatea ori pozitia politica. Tara a vorbit.

  Nu zic ca Iohannis va aduce intreaga schimbare, prin toate cotloanele politice. Macovei ar fi fost mai ok in functia respectiva. Dar e clar un pas inainte. Iar daca e sa consideram alternativa – Ponta… dar mai bine ma abtin si nu incep dezbateri pe teme irelevante in momentul de fata.

 7. am citit articolul si am citit si unele comm. Si eu sper faca ceva acest nou presedinte. eu cu el am mers la vot si sper ca acum sa nu insele increderea a multor milioane de romanii ce l-au votat

 8. După cum am mai spus, mie îmi plăcea Crin Antonescu pentru că avea verb și nu avea o agendă secretă (dovadă că s-a și retras, fără regrete). Însă dincolo de faptul că Iohannis i-a luat locul lui Antonescu într-un mod cam prea brusc și neelegant (fapt pe care nu-l putem noi judeca, din lipsa unor date de culise), sincer nu cred că exista vreun alt candidat la președinție mai calificat decât el.

  Toți ceilalți candidați (inclusiv Monica Macovei) mi-au părut a fi fost prizonierii unor partizanate de conștiință, având anumite parti-pris-uri la activ (vechi atașamente declarate, fie față de persoane și organizații, fie față de idei cu alură de fixație permanentă). Iohannis mi s-a părut liber de așa ceva, iar pentru postul de președinte lucrul acesta cred că e absolut esențial. Că omul nu e tocmai o carte deschisă și că are idiosincraziile sale e până la urmă un lucru normal. Ceea ce e important este că e un om stăpânit, stăpân pe sine și – prin urmare – liber.

  O calitate indiscutabilă a lui Iohannis, care îl recomandă o dată mai mult pentru postul de președinte – este faptul că are la bază o meserie (cea de profesor de fizică) pe care a practicat-o și chiar a făcut-o cu devotament până la un anumit punct în viață. Important este că nu și-a abandonat profesia din motive de incompetență sau pentru că nu-i plăcea (fiind chiar promovat ca inspector școlar), ceea ce – o spun încă o dată – e de natură să-i dea omului o anumită siguranță de sine și o independență imposibil de obținut prin alte mijloace. E de remarcat că toți foștii președinți (de la Iliescu la Băsescu) au fost persoane care nu aveau doar o calificare formală (respectiv o diplomă la activ), ci au avut și un parcurs profesional de succes în domeniul în care erau calificați ca specialiști.

  Pentru o poziție de putere, așa cum este cea de președinte, este absolut necesar ca omul care o ocupă să nu devină el însuși “ocupat” de funcția pe care o deține. Or, antidotul cel mai eficient pentru derapajul către a fi acaparat de propria funcție este sentimentul că nu depinzi de funcția respectivă, iar acest sentiment derivă din capacitatea de a fi fost în stare să-ți conduci bine propriile alegeri până la capăt. E singurul lucru care garantează siguranța de sine și împlinirea interioară de care este nevoie pentru asumarea cu succes a unei funcții de reprezentare publică.

  😎

 9. NU doresc să intru în polemică pe tema asta, în special cu conu Roy și voi scrie un singur comentariu, acesta.

  Entuziasmul e mare, timpurile cer schimbare, oamenii vor schimbare, s-au săturat de umilințe în primul rând, de batjocura la orice nivel de instituție publică, locală sau guvernamentală, de furtul banilor publici care ajung oriunde numai unde trebuie Nu.
  Din cauza asta Nu avem educație și sănătate, e groaznic să fim pe primul loc în Europa la număr de analfabeți, iar când te lovești de sănătate, nici să blestemi nu mai poți când îți moare mama în spital.
  De toate astea + multe altele prin care sunt sigur că ați trecut toți, gen mitocănie, indiferență, nesimțire, sfidare, asta cu sfidarea mi se pare cea mai urâtă, sfidarea asta, a unui om sau mai mulți oameni, doar pentru că se crede un mai mic sau mai mare Dumnezeu, îmi provoacă silă mare, pentru că-mi dezvăluie multe micimi de caracter ale acelei persoane puse temporar la putere și de cele mai multe ori fără merite adevărate și oneste.

  De toate acestea suntem plini, ba chiar ne-a dat paharul pe dinafară și vrem schimbare, iar această schimbare o sperăm de la Iohannis, de asta l-a votat peste jumătate de Românie.

  Dacă m-aș opri aici cu comentariul sunt sigur că aș primi 10 plusuri, dar cum nu plusurile contează sau minusurile, că și alea spun ceva și au importanța lor, așa că o să continui.

  Iohannis are de luptat cu mai multe elemente ostile decât a întâmpinat Președintele Constantinescu la vremea mandatului lui. Știm cum s-a terminat, a fost învins de servicii.

  Acum hai să zicem, Constantinescu era un intelectual ce n-a dorit să se murdărească și nici să-și facă inamici susținând la separarea puterilor în stat, doar că puterile celelalte erau într-un mariaj perfect și nu voiau să audă ce dorea Constantinescu, așa că l-au izolat, l-au transformat într-un bibelou prezidențial și cam atât, în schimb mariajul șmecherilor s-a dezvoltat.

  Vă aduc aminte lucrurile acestea, pentru a înțelege imaginea de ansamblu a situației de acum care este asemănătoare celei de atunci cu câteva excepții, oamenii încă nu erau pregătiți destul, ca să nu zic umiliți și batjocoriți destul, serviciile mai servicii acum decât atunci, un partid care este ca o ghiulea de fier legat de piciorul lui Iohannis, o situație economică nu bună, situația cu Ucraina și Rusia, susținerea Moldovei, refacerea diplomației Românești, dar în primul rând asigurarea aliatului Sam de ce vrea el, iar dacă e deștept Iohannis și de ce mai vrem și noi, iar cu ajutorul lui Sam lucrurile ar sta altfel.

  Acum depinde de voi ce și cum credeți că va reuși Iohannis să depășească toate obstacolele acestea fiindcă nu e simplu și nici ușor să distrugi un sistem statal corupt ca apoi să poți construi unul mai corect.

  Sincer, deși sper să reușească, am mari rețineri la fel ca Dracarys, iar entuziasmul dispare repede într-o luptă de gherilă și uzură cum este nevoie acum. Poate îl cheamă pe Sam totuși.

  Însă dacă reușește Iohannis, categoric rămâne în istorie alături de ceilalți nemți care ne-au făcut istoria, însă asta numai viitorul ne-o va arăta.

 10. Grid vorbea despre culisele PNL, ce s-a intamplat cu Crin- nu ar fi avut cum sa candideze, a fost nevoit sa intre in umbra si sa nu se implice. Implicarea politica alaturi de PSD i-ar fi facut numai rau, din tandemul USL, el a fost de multe ori omul de imagine/umplutura, +1 impotriva lui Basescu. Ori, sa candideze impotriva lui Ponta, nu ar fi avut sanse si mai mult, s-ar fi lasat cu o campanie si mai mizerabila, in care fiecare si-ar fi scos ochii iar electoratul de dreapta l-ar fi taxat pe Crin prin neprezentarea la vot.

  A fost cea mai buna decizie politica, sa stea in umbra, asa a reusit Iohannis sa devina imaginea proaspata, noua, credibila a PNL.

  Iohannis stie ce face. Important e sa nu i se urce functia la cap si sa asculte, din cand in cand, electoratul.

  • Vă mulţumesc tuturor pentru comentarii!

   Transformările majore se întâmplă în ani de zile, aşa că va trebui să avem răbdare.

 11. Din punctul meu de vedere chiar daca noul presedinte este Klaus Iohanis si prin raspunsul lui comunitatii LGBT drept pozitiv nu cred ca se va accepta comunitatea LGBT din motive concrete. O lege propusa ajunge sa fie votata de catre senatori si parlamentari asa ca nu imi permit ca in momentul de fata cu noul presedinte sa ma bucur ca maine ma voi trrezi cu o stire in care persoanele Lgbt au fot acceptate de catre statul roman :)). Romania este in urma cu dezvoltarea mentalitatii fata de alte tari din UE.

 12. Ma face sa rad increderea asta in Iohannis. Ma face sa rad si ideea ca Ponta ar avea doua fete cand cel mai mare duplicitar al ultimilor ani a fost Crin Antonescu.

  E si mai hilar sa aud cum Crinolina n-a avut vreo agenda ascunsa cand e clar ca atunci cand nu i-a reusit propulsia lui Iohannis din interiorul USL a rupt alianta si l-a propulsat in singurul mod in care putea sa-l credibilizeze complet.

  Daca acest Iohannis, care nu e strain de diverse matrapazlacuri cu administrarea fondurilor primariei sau cu administrarea si inapoierea acelor bunuri de patrimoniu local, cum nu e strain nici de manevrele clare prin care s-a facut spalarea PDL-ului sau de banii dati in campania electorala de diverse entitati germane, daca deci acest Iohannis ar fi candidat independent poate ca l-as fi votat. Si e frumos in acest caz sa ne imbatam cu apa rece si sa spunem ca ar mai fi castigat.

  Nu pot avea incredere in acest individ nici macar 50% cand pana si sustinatorii lui l-au blamat in ultima vreme, drept exemplu, pentru faptul ca si-a luat catel credincios pe MRU, care acum se tine dupa el, desi cica neremunerat, mai rau ca ceilalti consilieri, fix ca paduchele de om si isi da o importanta demna de sila. Dar mai ales nu pot avea incredere in omul care se inconjoara in campanie de membrii PDL de trista amintire ai celei mai josnice guvernari post decembriste si cum manipuleaza lucrurile desemnandu-si o marioneta la conducerea PNL, o femeie devenita dezgustator de impertinenta si nesimtita.

  Vine acest Iohannis insa, deocamdata cu o atitudine calma, colaboreaza perfect cu Ponta, se asterne linistea si recunosc, are cel mai grozav inceput de mandat al vreunui presedinte de dupa 90.

  Ce facem insa cu acest caracter duplicitar care-l face sa declare in campanie de zeci de ori ca nu e bine sa lasi puterea in mana unui singur partid si ei ce sa vezi acum vrea fix puterea in mana unui singur partid. Marele PNL.

  In ce priveste declaratiile legate de comunitatea gay si dreptul la casatorie/parteneriat civil, amandoi au fost bine mersi de-o ambiguitate gretoasa, s-au spalat pe maini fiecare in felul sau, hai sa nu creditam pe nici unul dintre ei. Un om integru ar fi spus “DA lupt pentru egalitate in drepturi, voi promulga legea parteneriatului civil, poate insa pentru casatoria la biserica unui cult care e foarte reticenta la aceste lucruri e insa prea devreme” Insa, vedeti voi, nici Iohannis nu e deloc mai presus in declaratiile in cauza.

  Si ce face Iohannis dupa numire? Bate drumul bisericilor pe unde apuca. Asa ca sa ma iertati daca nu mi se pare un prea mare promotor al laicitatii.

  • Apoi @AdyAlexander, eu încerc să ignor toate presupusele jocuri politice. Noi ne aflăm într-o poziţie în care nu vom afla niciodată adevăratele relaţii dintre politicieni sau evenimentele de culise care shape-uiesc clasa noastră politică. Ţi-am spus, omul mi-a inspirat încredere de cum l-am văzut, îmi place politeţea lui, manierele, tăcerea calculată, faptul că nu face small talk cu toţi jurnaliştii şi nu are timp de glume şi de hâhâit. De acum, trebuie judecat după performanţă, nu după cum a ajuns să fie el preşedinte. E la Cotroceni deja, încă avem impresia că noi l-am ales, să-l lăsăm să ne facă surprize plăcute!

   P.S Acţiunea asta cu bisericile e postcampanie. Dacă Ponta a lins toate icoanele înainte de alegeri, el vine acuma, cu o moralitate superioară, şi le demonstrează tuturor că nu a minţit când a spus că e creştin practicant. Bunicii mei se simt foarte liniştiţi că nu este un “păgân”!

 13. @nabucondonsor La următoarele alegeri parlamentare vom avea o majoritate liberală clară şi mă bazez că va reuşi să impună anumite măsuri necesare, printre care şi căsătoria sau uniunea civilă între persoanele de acelaşi sex. Asta nu înseamnă că vom vedea un val de astfel de ceremonii, nici gând, la început o să fie doar nişte curajoşi frumoşi şi nebuni care vor face asta şi abia în câţiva ani va deveni ceva mainstream, care nu mai interesează pe nimeni.

 14. @Tudor Iti amintesc faptul ca biserica ortodoxa crestina nu va accepta nici in ruptul capului ceremoniile de nici un fel de uniune gay. Cei care accepta astfel de casatorii din pacate fac parte din alte culte religioase, in cel mai bun caz sunt unii catolici. Deci singura sansa e casatoria civila.

  Sa ignori jocurile politice doar pentru ca nu poti afla adevarul e foarte gresit din punctul meu de vedere dar e optiunea ta.

  Cred ca te referi la Ponta ca demonstreaza ca n-a mintit ca-i crestin practicant. Bunicii tai ce cred despre faptul ca Iohannis nu-i crestin ortodox? Asa ca fapt divers.

  • Ce gay respectabil ar vrea să fie înconjurat la nunta lui de imaginile alea hidoase de pe pereţii bisericilor? Mie cel puţin nu-mi place arta religioasă ortodoxă deloc şi nici nu prea am cunoscut entuziaşti!!!

   Citesc zilnic ştirile, am văzut ce a spus madam Udrea ieri, am mai citit investigaţii, dar tot mic şi neînsemnat mă simt. Cui îi pasă că eu ştiu? Ei îşi văd mai departe de planurile lor şi de afaceri şi contracte cu statul, care sunt de neatins. Vrei să mă transform într-un nebun care bântuie DNA şi procuraturile cu denunţuri? Să fiu o mascotă. Nu văd ce aş putea face.

   Ponta nu s-a mai dus nici la biserică nici la mănăstiri după alegeri, dovadă că totul a fost plănuit de “strategii”lui, pe când Iohannis nu a făcut spectacol, şi acum dovedeşte că poate să aibă o relaţie onorabilă cu toate cultele şi un respect faţă de toate religiile românilor.
   Da, recunosc, bunicii mei nu ştiau înainte de campanie, până să le spun eu, despre religia lutherană. Le-am explicat, le-am şi desenat arborele creştinismului ca să vadă schismele şi poziţionarea temporală. Sunt liniştiţi că se închină la acelaşi Dumnezeu! Şi eu asta le tot spun de ani de zile, bunici dragi, nu sunt ortodox, dar sunt o persoană bună, care gândeşte şi face bine cât poate, asta contează. Mâinile care lucrează sunt mai bune decât cele care se roagă!

 15. Retinusem ca undeva cineva facea un elogiu neconditionat lui Iohannis, dar nu mai stiam unde, pentru ca nu aveam intentia sa intervin, considerandu-ma prea mic pentru a avea pretentia sa incerc sa schimb lumea, sau macar opinia cuiva.
  Ulterior am crezut ca e vorba de „Alegeri 2014”, dar acum vad ca e vorba de acest topic!
  Tudor mi-a facut impresia unui „baiat bun, cinstit, intelegator si sincer, mai ales sincer, optimist si entuziast”. Si „de buna-credinta”! Mi s-a parut totusi ciudat sa vorbeasca/scrie cu atata „emotie” despre o persoana practic necunoscuta. Insa, am pus asta pe seama tendintelor sale literare.
  Aprecierea lui ca poporul acesta s-a luminat, pentru ca nu a tinut cont ca Iohannis a (vandut) intermediat infierea de copii si ca are 6 case! Cam trista constatate! Votantii nu au tinut cont pentru ca si ei ar fi facut la fel! Alta explicatie nu am. Nu ar fi refuzat „recompensa” si ar fi profitat din plin de „oportunitati” similare. Iohannis a pierdut 2 case in Instanta, pentru ca fusesera retrocedate fraudulos. Repet: in Instanta! Nu zvonuri!
  Nu vreau sa intru in polemica cu Tudor, dar Sibiul asa a fost de cand lumea, nu l-a construit acum Iohannis! Bani pentru promovare a avut de la Ponta.
  Tot ce spune AdyAlexander legat de acest subiect se vede cu ochiul liber. Evident, vede cine are ochiul liber!
  Doar o remarca as face: nu este adevarat ca Iohannis a avut cel mai grozav inceput de mandat. Nu pot face comparatii cu alti presedinti, dar inceputul lui Iohannis a fost jalnic, din punctual meu de vedere. Pe langa argumentele aduse de AdyAlexander mai sunt si altele. In campanie spunea ca trebuie eliminata orice imunitate a presedintelui. Daca a iesit el presedinte, nu mai zice nimic! A chemat apoi toate partidele si a dat 2% din PIB pentru „Aparare”. Asta pentru ca suna bine! De unde da?! De la cine?! Cine ne ataca?! Dar pentru „Educatie”, nu? Pentru „Sanatate”, nu? Pentru „Cultura”, nu?
  Asta nu inseamna ca nu poate fi pe viitor un bun presedinte! Poate ca va fi! Dar daca va tine cont numai de ce spun laudatorii, nu cred!
  Pentru ca dezamagirea sa nu fie prea mare, entuziasmul trebuie sa fie mai ponderat!

  Legat de celalalt aspect: casatoria gay si biserica. Nu sunt in masura sa dezvolt subiectul, dar nu-mi imaginez ca doua persoane de acelasi sex ar dori sa se uneasca in fata lui Dumnezeu. Nu vad de ce! In fata legi, da, e justificat, ca traiesc pe Pamant! Stiu ca de fapt Biserica se opune, mai precis reprezentantii ei, nu Dumnezeu, dar de aici pana la a spune ca picturile din interiorul bisericilor sunt „hidoase”, e cale lunga! E cum as spune ca mama ta e curva, pentru ca nu ma lasa sa fiu prietenul tau, ca i se pare ei ca sunt ciudat! Cum te-ai simti!?

  • OOO @Arond, dar de unde ai descrierea aia măgulitoare? De fiecare dată scriu cu mare fidelitate cam ce gândesc atunci. Important pentru postarea aia erau declaraţiile lor despre căsătorii, poate m-am întins eu prea mult cu introducerea, dar asta am simţit atunci şi simt şi acum – că ne aşteaptă vremuri bune cu el. Avem o memorie selectivă dar şi o raţiune selectivă. Tu te-ai oprit la casele lui, pur şi simplu nu poţi să-i ierţi asta, în schimb la mine povestea asta a trecut prin filtru, la fel şi cea cu apărarea şi consilierii şi altele. Par prost? Cui îi pasă!? Nu am început să scriu de mult şi sunt sigur că în perioada următoare o să-mi perfecţionez mai bine argumentarea şi categoric o să ţin cont de feedback-ul pe care îl primesc. FYI, nu am tendinţe literare, e doar stilul meu de a scrie, sunt foarte departe de o scriitură valoroasă.

   Am vrut să fac o glumă şi se pare că am jignit lumea. Da, e foarte clar că în momentul cel mai frumos al vieţii mele nu aş vrea să fiu înconjurat de toţi sfinţii care în timpul vieţii lor au condamnat “păcatul sodomiei” la tot pasul. Nu pot să am gusturi diferite de ale tale? Nu am dreptul să spun că o piesă artistică care ţie ţi se pare genială mie mi se pare un mare shit? Şi vreau să-ţi spun că opinia asta mi s-a accentuat după ce am cunoscut un pictor de biserici şi i-am observat tehnica de lucru.

 16. @Tudor
  Am observat ca esti foarte activ pe blog. Stiu ca nu scrii de mult timp. Impresia de tip cumsecade mi-am facut-o observand ca, in principiu, vorbesti numai de bine.
  Mi-am insusit ideea, nu mai stiu de unde, ca cine vorbeste numai de rau e un om rau!
  Am evitat sa-ti spun „naiv” pentru ca poate fi interpretat exclusiv peiorativ. Daca te intereseaza, dezvolt, dar nu acum, si numai daca te intereseaza.
  Aici nu era vorba de tine si de mine! Nu e vorba de gusturi. Gusturile nu ar trebui sa depinda de orientarea sexuala. Nu e vorba ca o „piesa artistica” si ca tie ti se pare „shit” iar mie „geniala”. In primul rand pentru ca eu nu am facut o astfel de apreciere. Nu inseamna ca daca acei „sfinti” au candamnat sodomia „arta religioasa ortodoxa” este hidoasa! Si nu mi se pare suficient sa-ti faci o opinie observand tehnica unui singur pictor de biserici!
  Nu eu m-am impiedicat de casele lui Iohannis, ele exista, nu am ce sa-i iert, mie nu mi-a facut nimic, dar nici tu nu poti trece peste ele doar pentru ca ti s-a parut, absolut nejustificat, ca este omul care va accepta casatoria gay.
  Sper sa nu spui ca am memorie sau ratiune/logica selectiva si sa tragi concluzia ca eu nu accept casatoria gay!
  Eu nu am eludat meritele lui Iohannis insistand numai asupara „defectelor”, cum insisti tu asupra unor merite virtuale, eludand latura negativa. Am vrut sa-ti atrag atentia ca nu e deloc in favoarea ta sa susti atat de subiectiv o persoana care nu se deosebeste absolut deloc de celelalte persoane politice care au dus tara de rapa.
  Nici eu nu am venit cu foarte multe argumente, dar au venit altii si sunt de necontestat. Nu e suficient sa treci peste ele, dintr-un motiv sau altul!
  Repet: Asta nu inseamna ca Iohannis nu poate fi pe viitor un bun presedinte!
  Speranta moare ultima!

Comments are closed.

Vezi si...

Cantece bisericesti la proiectia de film LGBT din cadrul Lunii Istoriei LGBT

Aseara, la Muzeul Taranului Roman, un grup de peste 50 de protestatari au cantat mai multe cantece bisericesti ca raspuns la decizia muzeului de a gazdui cateva proiectii de filme LGBT din cadrul Lunii Istoriei LGBT, un eveniment organizat de Asociatia Accept. Asa cum s-a intamplat si in cazul lansarii...

Articole din aceeasi categorie